Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum v-a apucat dragostea pentru p...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 Medii admitere 2023 UPB - Faculta...

Cum pot crea o iluzie de tipul Fa...

Cand crezi ca le-ai vazut pe toat...

Damsel (2024)
 

Așa merge un abonament Gigabit de la R.D.S.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
6184 replies to this topic

#6031
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,171
  • Înscris: 26.12.2013

 ogo, on 23 februarie 2023 - 12:13, said:

Nu, 2x1Gbps in load-balancing intre RDS si alt ISP.

@ogo ce tip de load balancing ai folosit pentru agregare?

#6032
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,565
  • Înscris: 07.03.2006
ECMP.

Spoiler

Si ca router am testat atat cu ER-4 cat si ER-8-XG + un switch (ES-16-XG).
Ideea e ca e nevoie (beside un gateway capabil de load-balancing) de un switch multi-gigabit si bine-inteles de un (minim) un client cu NIC multi-gigabit (sau 2 NIC-uri pt LACP dar de la win11 inclusiv microsoft au scos teaming-ul si iti trebuie win server).
Sunt mai multe variante dpdv al configuratiei fizice (si logice) a retelei, depinde acum de ce echipamente (sau buget) dispui.
In mare, sunt 2 variante:
1) router cu N x porturi WAN + 1 port pt reteaua LAN  - dar atunci (avand partea de lan pe un singur port, acel port trebuie sa fie min 2.5 GbE) + un client 2.5 in port sau un switch 2.5 in port si de acolo mai departe in lan.

sau cu LACP dar e putin mai complex pt ca trebuie L3+L4 hash policy si asta nu face parte din standard (fiecare producator a implementat asta cum i-a convenit), atat pt switch cat si pt router iar clientul sa fie max win 10 sau linux daca nu are NIC multi-gigabit (sau wifi6 cu un AP cu port multi-gigabit).

Iarasi, pt a “rupe” bariera de 1Gbps, aplicatia folosita pt test sau nu neaparat pt test, trebuie sa stie sa “deschida” mai multe conexiuni/sesiuni, ca de ex: iperf, torr*entii, unele site-uri de speedtest (nu toate), etc.

Trebuie avut in vedere faptul ca sunt unele aplicatii/site-uri (de ex site-ul oricarei banci) care nu accepta request de pe wan1 si reply pe wan2 (de obicei cam tot de e https) si trebuie ca aceste conexiuni sa “ramana” pe acelasi WAN (cel putin dest-address si dest-port).

Insa, intr-o utilizare casnica, nu prea “simti” diferenta.

Edited by ogo, 17 March 2023 - 13:33.


#6033
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,363
  • Înscris: 07.02.2003
[ https://www.speedtest.net/result/14497169445.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6034
oliver44

oliver44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2014
WRT1900acs V2 Firmware: DD-WRT v3.0-r52081

https://www.speedtes...d0-07200509a719

Attached Files


Edited by oliver44, 22 March 2023 - 08:42.


#6035
oliver44

oliver44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2014
xxx

Attached Files


Edited by oliver44, 22 March 2023 - 09:28.


#6036
mrsh

mrsh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 14.10.2007
tu erai pe openwrt @oliver44 cum asa schimbarea asta de inima la ddwrt?

#6037
oliver44

oliver44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2014

 mrsh, on 23 martie 2023 - 07:15, said:

tu erai pe openwrt @oliver44 cum asa schimbarea asta de inima la ddwrt?

In momentul de fata wrt1900acs v2 se misca mai bine cu DD-Wrt!

#6038
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
Puteti face un speedtest catre Bulgaria serverul Vivacom?Va rog sa ziceti si locatia de unde il faceti oras.Daca s-ar putea prin cablu direct sau prin router //no WiFi tests.
Multumesc.

#6039
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 11.04.2013
Neamt
D467 U42
Ping 49 D53 U67

Edited by florini78, 08 April 2023 - 14:43.


#6040
Eusebyu23

Eusebyu23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 24.05.2020
Test facut la 70km de Iasi FiberLink Popular 1000
https://www.speedtes...ult/14586130062

#6041
Iaro

Iaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 27.02.2006
https://www.speedtes...ult/14587119971

https://www.speedtes...ult/14587124327

https://www.speedtes...ult/14587130441

https://www.speedtes...ult/14587133403

https://www.speedtes...ult/14587136701

https://www.speedtes...ult/14587140883

#6042
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,770
  • Înscris: 06.03.2018

View PostEusebyu23, on 08 aprilie 2023 - 15:02, said:

Test facut la 70km de Iasi FiberLink Popular 1000
https://www.speedtes...ult/14586130062

Schimba serverul ca da cu virgula.. 500 cu 900 daca o tine asa... fa sesizare.. ca nu e ok..



EDIT: Se pare ca limita mai nou e 750-770Mbps Down si UP 940 :| :))

Edited by StefanRO, 08 April 2023 - 20:07.


#6043
vasy_2007

vasy_2007

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 06.03.2007
Nici la mine nu trece de 750Mbps up/down, deși am făcut vreo 3 sesizări până acum, cu media între 500-600. Atât poate rețeaua și nu prea am alternative. Dar ținând cont de pretul pentru “Popular”, este Ok.

#6044
Eusebyu23

Eusebyu23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 24.05.2020

View PostStefanRO, on 08 aprilie 2023 - 20:01, said:

Schimba serverul ca da cu virgula.. 500 cu 900 daca o tine asa... fa sesizare.. ca nu e ok..



EDIT: Se pare ca limita mai nou e 750-770Mbps Down si UP 940 Posted Image Posted Image)
Am facut o sesizare ca mergea 200D cu 50U  si si-a revenit pe la 500-600 cu 945.Dimineata trag cu maxim 850-900 in restul zilei 500.

#6045
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,207
  • Înscris: 18.04.2008
[ https://www.speedtest.net/result/d/494d974f-4576-4e72-a140-18585b0d4bd9.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6046
GlassT

GlassT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 02.09.2020
La mine ping'ul il am de il fac pe digi  8/9,de fac speedtest pe server la 120km +- trece la 15.Nu e mult pentru fibra optica ?...

Edited by GlassT, 24 April 2023 - 16:45.


#6047
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Arad - FTTH
Attached File  Desktop 06-05-2023 19-16-38-620.png   167.47K   85 downloads

#6048
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,764
  • Înscris: 23.10.2006

View PostZIGZAG20, on 08 aprilie 2023 - 13:49, said:

Puteti face un speedtest catre Bulgaria serverul Vivacom?Va rog sa ziceti si locatia de unde il faceti oras.Daca s-ar putea prin cablu direct sau prin router //no WiFi tests.
Multumesc.

Bucuresti.

[ https://www.speedtest.net/result/14702957719.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by baribalu, 06 May 2023 - 20:04.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate