Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate
 Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...
 Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...
 Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Vonino Sirius QS

- - - - -
  • Please log in to reply
500 replies to this topic

ovisire

ovisire

Junior Member

• Grup: Members
Salut,
Ma bate gandul sa vand tableta, desi am cumparato cu ocazia black friday.
Ma deranjeaza lipsa accesoriilor pentru tabletele Vonino, nu mai vorbesc de faptul ca, poate, niciodata nu vom gasi un custom rom pentru ele.
O tableta iTab, cred ca ar fi mai ok, la prima vedere. Mult mai mare grija pentru accesorii.
Ce parere aveti?

muraru_dan

muraru_dan

Member

Ce accesorii nu gasesti?
Husa se ce transforma in stand am gasit aici http://www.coby.ro/h...tableta-8-inch/
Ma declar f multumit de ea.

Vrei suport pt parbriz? Intra pe allview si iti cumperi unul destinat tabletelor de 8".
La fel si cu foliile de protectie smdp.

Nu vad ce accesorii destinare tabletelor de 8" sa nu se potriveasca.

Legat de custom rom, ai rabdare, e la inceput de drum.
Insa cred eu ca se poate trai cu Android-ul stock, eu sunt pro functionalitatii si nu neaparat sa ai ultimul rom pe tableta.
Am testat o gramada de rom-uri cand aveam lg-ul optimus 2x si desi multe erau burdusite cu o gramada de programe, tweak-uri nu pot spune ca rom-ul stock cu mici tweak-uri esentiale nu-si facea treaba la fel de bine.
Cu putina indemanare se poate pune si zram si altele asemanatoare insa, lipsa momentana a unui rom costom tine doar de factorul psihologic, nicidecum functional.
Desigur, cresterea de performanta in aplicatiile sintetice cu un rom custom super tweak-uit este semnificativa pt unii, insa in viata reala nu e asa mare diferenta, mai ales ca tableta se si misca f bine.

Trebuie acceptat faptul ca e o tableta ieftina, a carei popularitate e in formare si nu se poate compara cu firmele de renume care au alt suport in randul developerilor.
Aici cand ma refer la popularitate ma refer implicit si la SOC-ul folosit, insa, in cazul nostru avem un aliat destul de puternic, Lenovo S6000 care soloseste acelasi soc si poate vom avea noroc si de rom-uri custom. Vom vedea, bine macar ca se poate roota deocamdata.

Insa, in ceea ce ma priveste, rezolvand pbma stocarii datelor pe cardul sd, nu mai ramane decat poate in viitor un zram si ceva in genul dar, momentan, nu simt nevoia. De overclocking si genul nu ma tenteaza, chiar ma bucur ca tableta nu se incalzeste.

Iar legat de ipad si altele de genul intradevar, mult mai mare grija di partea producatorului pe accesorii nisa care sunt  si cam umflate la pret.
Dar rezum, nu vad ce accesoriu esential ( suport, casti, husa ) sa nu gasesti si sa se nu potriveasca pt aceasta tableta.
Daca vrei docking stationuri sau cine stie ce alte sf-uri, da, de acord, insa si pretul pt ele va fi pe masura daca treci de partea firmelor cu renume.

axellred

axellred

Member

[quottestat

View Postgry2000, on 31 decembrie 2013 - 18:54, said:

axellred: Dupa root cata memorie flash interna vezi ?
Ai testat unroot-ul in caz ca ai nevoie sa revii ?

Nu pare sć se fi schimbat nimic la capacitatea de memorie (și nici nu cred cć ar fi avut ce-este un eprom de 8 Gb în care este instalat și sistemul de operare, iar restul este liber- extensia ext_sdcard este pentru poze, clipuri si muzicć, așa este construit Jelly Bean-ul, se tinde cćtre sistemul de securizare al IOS}.În ceea ce privește UnRoot-ul, n-am încercat, din experiența anterioarć știu cć SuperSU poate crea UnRoot (la setćri are opțiunea asta).

katadpir

katadpir

New Member

Intrasem in panica dar s-a rezolvat fara root si alte chestii;cartela sim trebuie introdusa dupa ce opriti alimentarea tabletei,(altfel nu o vede),am renuntat la cablu ODG si am decupat cartela digi mf 11o,dupa care am facut setarile in APN,si merge racheta,revenind la tableta pare OK,acum o sa vedem in timp,dar daca tine cat garantia isi face banii,stima si La multi ani!

muraru_dan

muraru_dan

Member

Cateva tips-uri cred ca bine venite:
-aveti grija la mufa micro usb pt ca din ce am observat si la alte tablete de genul, nu sunt perfect aliniate cu decupajul din carcasa, fapt ce ingreuneaza putin conectarea cablului la aceasta. Vedeti cum e pozitionata astfel incat sa aliniati mufa cablului cu pozitia reala a mufei si nu fortati.
-nu supuneti socurilor puternice tableta pt ca, constructia ei tradeaza pretul scazut. Nu avem suprafata gorilla glass care sa-i mareasca rezistenta la socuri si la zgarieturi, nu avem carcasa din metal astfel incat nu rezista la torsionari, plasticul e cam de smaba calitate la clipsuri.

Am descafut-o ca ma rodea curiozitatea si desi nu e groaznic de slaba structural, nici pe departe nu se compara cu cele scumpe la constructie ce sunt realizate din metal.

Am fost curios sa vad ce acumulator are insa mama lui ca-i asa de bine pus ca nu l-am vazut, posibil sa fie sub placa logica pozitionat.
Poze nu am facut insa nu-i mare lucru de vazut, se vad doar placa logica, ecranul si difuzoarele, alte lucruri precum acumulatorul fiind acunse privirii.

De desfaut se desface extrem de simplu, e nevoie de un obiect ascutit si din plastic sa nu deteriorati carcasa, practic plasticul alb ( sau negru) al touch-ului are niste clipsuri ce se tin in marginea laterala a capacului de pe spate.
Insa va spun, calitatea clipsurilor e destul de slaba, cam moale plasticul si daca se forteaza sau se foloseste un obiesct dur la desfacere riscati sa le deteriorati.
De altfel nici capacul de pe spate, nu e f dur, fiind din plastic si din cauza dimensiunii nu are stabilitate, flambeaza si se deformeaza usor la socuri.

Dar, daca se manifesta oarecare prudenta in exploatare nu ar trebui sa aveti pbme.
Recomand husa de protectie, fereasca Domnul sa o scapati pe jos fara asa ceva ca va luati adio nu doar de la ecran sau touch care sigur vor crapa, ci si de la integritatea structurala a tabletei.
Daca se va stramba carcasa de pe spate sigur nu vor mai tine clipsurile cum trebuie in veci.

kmailand

kmailand

Member

View Postmuraru_dan, on 03 ianuarie 2014 - 16:23, said:

Cateva tips-uri cred ca bine venite:
-aveti grija la mufa micro usb pt ca din ce am observat si la alte tablete de genul, nu sunt perfect aliniate cu decupajul din carcasa, fapt ce ingreuneaza putin conectarea cablului la aceasta. Vedeti cum e pozitionata astfel incat sa aliniati mufa cablului cu pozitia reala a mufei si nu fortati.
.........

Mie frica doar de conectica, asa cum am scris mai sus :)
Am o senzatie ciudata cand introduc mufa micro-USB in tableta (nu stiu, intra si iese prea usor ?).

gabriel_gavrila

gabriel_gavrila

V.I.P.

• Grup: Senior Members

View Postkmailand, on 03 ianuarie 2014 - 18:23, said:

Mie frica doar de conectica, asa cum am scris mai sus Posted Image
Am o senzatie ciudata cand introduc mufa micro-USB in tableta (nu stiu, intra si iese prea usor ?).

cum am mai spus, pare fragila mufa microusb. din experienta neplacuta cu mai multe pda-uri motorola la care mufa a cedat dupa mai putin de un an la aceasta tableta pare sa fie aceeasi problema. in timp mufa sa cedeze la contactul cu placa de baza. dar la fel de bine poate sa tina mult si bine. depinde cum ne-o fi norocul. daca se duce mufa nu este acoperita de garantie. or sa invoce faptul ca e utilizare defectuoasa.
eu cand incarc tableta nu mai fac altceva pe ea. cand s-a incarcat scot cablul incarcatorului dupa care incep sa o utilizez.

la mine mufa intra normal, nici greu nici usor.

Edited by gabriel_gavrila, 03 January 2014 - 19:33.

kmailand

kmailand

Member

View Postgabriel_gavrila, on 03 ianuarie 2014 - 19:32, said:

.................
eu cand incarc tableta nu mai fac altceva pe ea. cand s-a incarcat scot cablul incarcatorului dupa care incep sa o utilizez.

Cum influenteaza asta functionarea tabletei ?

Cu nici un telefon mobil n-am avut probleme, chiar daca le-am utilizat frecvent pe perioada reincarcarii. M-au tinut 2 ani lejer. De regula, am renuntat la ele dupa ce le-am scapat pe jos si carcasa nu mai era prezentabila, Dar sunt functionale si acum.

gabriel_gavrila

gabriel_gavrila

V.I.P.

View Postkmailand, on 04 ianuarie 2014 - 18:56, said:

Cum influenteaza asta functionarea tabletei ?

Cu nici un telefon mobil n-am avut probleme, chiar daca le-am utilizat frecvent pe perioada reincarcarii. M-au tinut 2 ani lejer. De regula, am renuntat la ele dupa ce le-am scapat pe jos si carcasa nu mai era prezentabila, Dar sunt functionale si acum.

Dat fiind faptul ca am patit ca mufa sa se defecteze si sa nu mai pot incarca aparatul prefer sa-l las sa se incarce fara sa-l folosesc pentru a preveni fortarea mufei.
nu e vorba despre performantele bateriei. e vb de a proteja mufa micro usb.

kmailand

kmailand

Member

View Postgabriel_gavrila, on 04 ianuarie 2014 - 19:11, said:

Dat fiind faptul ca am patit ca mufa sa se defecteze si sa nu mai pot incarca aparatul prefer sa-l las sa se incarce fara sa-l folosesc pentru a preveni fortarea mufei.
nu e vorba despre performantele bateriei. e vb de a proteja mufa micro usb.

Cred ca exagerezi un pic. Folosirea tabletei in paralel cu alimentarea ei nu dauneaza, dar este sigur ca va creste timpul de incarcare a acumulatorului.

De fapt singurul risc real al mufei micro-USB de pe tableta este doar cel de natura mecanica..... Adica sa se strice contactele mufelor mama-tata din cauza frecarilor repetate si/sau a calitatii slabe a materialelor din care sunt fabricate mufele.

Toate device-urile mobile mi-au functionat ireprosabil ani de zile, chiar daca le-am folosit in timp ce le alimentam. De exemplu:
- de vreo 15 ani folosesc numai laptopuri in timp ce sunt alimentate la priza de 220 V sau la auto 12V.
- GPS-ul / PDA-ul au fost alimentate in timp ce mergeam cu masina (old times !)
- de multe vorbesc la smartphone in timp ce este alimentat la priza.

Este pararea mea......

Edited by kmailand, 04 January 2014 - 20:39.

kmailand

kmailand

Member

View Postkmailand, on 04 ianuarie 2014 - 20:22, said:

Cred ca exagerezi un pic. Folosirea tabletei in paralel cu alimentarea ei nu dauneaza, dar este sigur ca va creste timpul de incarcare a acumulatorului.

De fapt singurul risc real al mufei micro-USB de pe tableta este doar cel de natura mecanica..... Adica sa se strice contactele mufelor mama-tata din cauza frecarilor repetate si/sau a calitatii slabe a materialelor din care sunt fabricate mufele.

Toate device-urile mobile mi-au functionat ireprosabil ani de zile, chiar daca le-am folosit in timp ce le alimentam. De exemplu:
- de vreo 15 ani folosesc numai laptopuri in timp ce sunt alimentate la priza de 220 V sau la auto 12V.
- GPS-ul / PDA-ul au fost alimentate in timp ce mergeam cu masina (old times !)
- de multe vorbesc la smartphone in timp ce este alimentat la priza.

LE si oarecum off-topic:
- parintii mei au avut o Dacie 1300 timp de 25 de ani, pe care mi-au lasat-o mostenire si chiar se asteptau sa o mai folosesc inca 25 de ani...... In fiecare seara tata lua in acasa stergatoarele (ca sa nu se fure !), iar in fiecare weekend geros lua bateria ca sa o re-incarce.
- si mai stiu pe cineva care la nunta din 2013 a primit ca zestre un frigider FRAM [nou-nout] fabricat in 1988. L-am vazut cu ochii mei. Il tineau bunicii ca zestre pentru nepoata Posted Image

Edited by kmailand, 04 January 2014 - 21:00.

gabriel_gavrila

gabriel_gavrila

V.I.P.

View Postkmailand, on 04 ianuarie 2014 - 20:22, said:

exact despre asta vorbeam. mufa micro usb prin care se incarca tableta pare fragila. nu am constatat numai eu asta, poti vedea pe alte forumuri. miscand-o in mod repetat in timp ce este cablul conectat se poate largi mufa (sau deteriora) si sa nu mai faca contact corespunzator sau (mai rau) se poate dezlipi de pe placa de baza. si atunci sa vezi distractie. sunt patit cu device-uri motorola. am 9 pda-uri care erau folosite in timp ce era cablul conectat si in aproximativ un an la toate au cedat mufele. si garantia nu acopera astfel de defecte.
am si device-uri cu mufa micro usb care le folosesc in timp ce e cablul conectat si nu au probleme. dar mufa e mult mai bine inchegata decat la vonino.
fiecare face cum considera ca e mai bine. era doar o constatare (ca mufa e fragila) si o recomandare personala (de a nu fi folosita cat timp se incarca) pentru a evita neplaceri ulterioare.

si cand ma iei cu laptop, gps, telefoane.... etc folosite in timp ce se incarca..... vreau sa te vad ca incarci laptopul pe micro usb.  sau bateria la masina.  bafta! Posted Image

Edited by gabriel_gavrila, 04 January 2014 - 21:24.

kmailand

kmailand

Member

View Postgabriel_gavrila, on 04 ianuarie 2014 - 21:11, said:

........

si cand ma iei cu laptop, gps, telefoane.... etc folosite in timp ce se incarca..... vreau sa te vad ca incarci laptopul pe micro usb.  sau bateria la masina.  bafta! Posted Image

Eu vorbeam de conectica in general, de ce te aprinzi asa ? Aici intra si laptop-urile, dar si tablete, detectoarele de radar, smartphones, GPS-uri, MP3 playere etc. Conteaza ideea pe care am vrut sa o transmit.

Ok, sigur ca nu am incarcat laptop-urile pe micro-USB (!), si sunt sigur ca am incarcat o tableta Sirius QS, 2 aparate GPS, 4 smartphones prin micro-USB si un MP3 player chinezesc. Sper ca n-o sa-mi ceri denumiri si serial numbers.

Edited by kmailand, 04 January 2014 - 21:39.

gabriel_gavrila

gabriel_gavrila

V.I.P.

View Postkmailand, on 04 ianuarie 2014 - 21:29, said:

Eu vorbeam de conectica in general, de ce te aprinzi asa ? Aici intra si laptop-urile, dar si tablete, detectoarele de radar, smartphones, GPS-uri, MP3 playere etc. Conteaza ideea pe care am vrut sa o transmit.

Ok, sigur ca nu am incarcat laptop-urile pe micro-USB (!), si sunt sigur ca am incarcat o tableta Sirius QS, 2 aparate GPS, 4 smartphones prin micro-USB si un MP3 player chinezesc. Sper ca n-o sa-mi ceri denumiri si serial numbers.

daca citesti atent postarile #63, #77, #79 o sa vezi ca se punea problema fiabilitatii mufei micro usb. nu de scaderea performantelor daca se foloseste cand se incarca.

Edited by gabriel_gavrila, 04 January 2014 - 21:54.

gry2000

gry2000

Senior Member

Nu se pune problema utilizarii in timpul incarcarii:
- toate incarcatoarele sunt transfomerless, pericolul de electrocutare existand chiar daca, carcasa e numai plastic.
- distrugerea mufei e foarte probabila chiar la utilizare normala, sa nu mai spun daca o loviti din greseala in timp ce utilizati tableta...

Si bine a spus cineva, trebuie folosita in husa de protectie, asteptam recomandari cu magazin, link si pret.
Deocamdata noi o folosim pe cat posibil in cutia ei originala, e cel mai safe mod acasa.

muraru_dan

muraru_dan

Member

Orice mufa de acest tip necesita atentie, nu e caz izolat Vonino. Sunt de dimensiuni mici si de aici riscul marit de deteriorare. Insa cu putina grija cred eu ca nu o sa fie pbme.
Legat de husa, in postul 74 am pus un link cu magazinul de unde am achizitiinat o husa ce se transformta si in stand. Acolo sunt si preturile.
Eu ma declar f multumit de husa si nu ma incomodeaza deloc in utilizarea tabletei, ba din contra.

gabriel_gavrila

gabriel_gavrila

V.I.P.

se potrivesc husele de ipad mini.
dimensiunile sunt: 134.7 x 7.5 x 200 mm la ipad si 134.8 x 7.4 x 200.2 mm la Vonino (aproape identice).
pozitionarea camerei, a senzorilor si a butoanelor sunt identice!

Edited by gabriel_gavrila, 05 January 2014 - 21:59.

gry2000

gry2000

Senior Member

View Postmuraru_dan, on 05 ianuarie 2014 - 20:21, said:

Legat de husa, in postul 74 am pus un link cu magazinul de unde am achizitiinat o husa ce se transformta si in stand. Acolo sunt si preturile.
Eu ma declar f multumit de husa si nu ma incomodeaza deloc in utilizarea tabletei, ba din contra.

Multam, e cea de 57 de lei presupun...scrie ca e pt Vonino Q8..nu QS dar si a noastra e tot de 8 inch.
Important e sa-ti vina bine deschiderile si decupajele pentru butoane, senzori, camere...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate