Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Emigrare...pro si contra

- - - - -
  • Please log in to reply
189 replies to this topic

#19
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View PostBlue_Ivy, on 06 noiembrie 2013 - 22:57, said:

E stiut testat si verificat, daca emigrezi vei fi doar un emigrant...
O sa spun si eu..."si ce daca?", Mai bine emigrant, decat batjocorit la propriu la tine in tara. Si sa stii ca daca esti emigrant, nu neaparat esti tratat ca un nimeni, ci daca te dovedesti un om de valoare, muncitor vei fi tratat pe masura. Asta este obsesie a noastra , a romanilor, ca suntem vazuti ca un jeg al Europei. E adevarat ca exista si  ultra nationalisti care nu accepta straini printre ei, dar sunt o mica majoritate. Daca reusesti sa te integrezi intr-o societate vei fi vazut pe masura ta, indiferent ca esti sau nu imigrant.  America de exemplu, s-a ridicat cu ajutorul imigrantilor. O duce cumva rau? Sunt natiuni care au realizat ca mana de lucru straina poate fi benefica pentru ei. Atunci eu ca om amarat, dintr-o tara saraca, de ce sa nu-mi valorific potentialul unde soarele straluceste mai bine? Si iti mai spun un lucru...EMIGRANT sunt vazut la mine in tara pentru ca plec din tara natala, in afara sunt IMIGRANT pentru ca sunt strain in acea tara. Asa ca fraza ta e putin incorecta. Acolo voi fi vazut ca un IMIGRANT.

View PostPlasticBoy18, on 06 noiembrie 2013 - 23:31, said:

Sunt tratat cu scarba in spitale, magazine si banci. Peste tot este un peisaj trist si lipsit de viata. Parca li se citeste durerea si amaraciunea in ochi, oamenilor.
Exact... Daca te uiti pe strada la fetele oamenilor, vei vedea multa tristete. Stii, am facut o data o comparatie intre oamenii in varsta din tara asta si cei de aceiasi varsta din tarile civilizate. Ai nostri sunt tristi si amarati, iar cei din alte parti mai rasarite, sunt fericiti,ba isi permit sa plece in croaziere sau vacante prelungite. E trist, sa ajungi la batranete, dupa o viata de munca si sa te alegi doar cu supravietuire si amaraciune. De ce oare sa nu schimbam ceva, cand avem inca sansa, cand suntem in putere, incat sa schimbam mersul lucrurilor si sa nu ajungem la fel de tristi si amarati  la batranete? Nationalismul nu ajuta la nimic in cazul asta. Doar ca atunci cand vei ajunge sa iti tarai batranetile si nu vei mai avea sansa sa schimbi ceva ,vei regreta ca nu ai facut-o la timp. Si pentru ce...?Pentru nationalismul uneori prea desantat al unora? Nu prieteni, eu unul nu vreau sa ajung sa imi  traiesc batranetea in tristete. De aceea sunt si voi ramane adeptul emigrarii spre o viata mai buna pentru ca in tara mea nu mi se mai ofera nimic care sa ma atraga si am asteptat destul...

View Postgeorge90, on 07 noiembrie 2013 - 02:33, said:

Uite chiar azi am dat peste aceasta scrisoare: http://voxpublica.re...oare-47183.html



Da, numai ca vezi tu, nu umbla nici prin vest cainii cu covrigi in coada. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0kAxFZCV6xI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Sunt constient ca nu umbla cainii cu covrigii in coada. Nici nu ma astept la asta. Vreau sa ma dezic de manele, bisnitari  si toate mizeriile de aici. Motivatia mea nu este in principal cea materiala, ci mai mult este una morala. Imi doresc sa ma simt confortabil unde traiesc. Nu vreau sa ma mai lovesc de mitocania multora de aici. Nu imi doresc averi... Vreau o liniste a psihicului meu. Nu simt ca mai apartin locurilor natale, pentru ca nu sunt ce mi-am dorit, nici dupa 23 de ani de asa zis capitalism. Scrisoarea este foarte buna.

Edited by lukas43, 07 November 2013 - 07:23.


#20
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005

View PostBlue_Ivy, on 06 noiembrie 2013 - 22:57, said:

E stiut testat si verificat, daca emigrezi vei fi doar un emigrant, cu tot ce inseamna asta la pachet. De integrat (in adevaratul sens al cuvantului) in respectiva societate o sa se integreze doar copii tai care ii nasti acolo. In rest, te minti ca traiesti o viata buna (in realitate cu frica in cur sa nu te dea afara sau sa gresesti cu ceva) si ai vise umede cu Romania.
Asta-i din seria "cercetatorii britanici au descoperit ca"?

Imi pare rau pentru cin' te-a mintit, dar sansele sa te dea afara ca strain sunt la fel de mari/mici ca cele ale unui localnic (vorbim aici de angajatii pe bune nu de cei ce lucreaza la negru). In plus este infinit mai greu sa te dea afara un angajator oriunde in UE decat in Romania... Deci povesti!

Cat despre emigrare da sau nu, eu am plecat la facultate pentru ca am avut sansa si cheful, fara sa-mi propun daca voi ramane pentru totdeauna sau nu. La prima intoarcere in Romania dupa 4 luni de stat in tari straine, m-am decis la treapta avionului ca nu voi mai reveni decat de 2-3 ori pe an, in vizita la parinti. Au trecut 9 (:w00t:) ani de cand am plecat si pana acum nu mi-am regretat decizia in nici un moment.

Am avut si colegi care nu s-au putut adapta si s-au intors in Romania. Unii au plecat inapoi dupa cateva luni, altii au ramas.
Concluzie n-am. E clar o decizie persoanala.

#21
-incoerent-

-incoerent-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 30.09.2013

View Postlukas43, on 06 noiembrie 2013 - 21:54, said:

Am deschis acest subiect in speranta ca vom vorbi deschis despre motivele care ne fac sa emigram sau dimpotriva suntem adeptii nationalismului indiferent de starea noastra precara, care ar fi ea,morala sau financiara. Din start pot spune ca sunt adeptul schimbarii,chiar daca asta implica parasirea locului natal. Traim intr-o lume globalizata, unde treptat frontierele vor exista doar pe harti, o lume in care circulatia libera,cu unele exceptii, va deveni o realitate. Atunci se pune intrebarea...sa emigram sau sa ramanem in locul in care ne-am nascut? Pro sau contra, emigrarii?

- Eu as pune problema asa: ai garantat timp sa astepti schimbarile din tara? Aici mafia e la putere de cateva sute de ani. Uiti ca si Eminescu s-a dus pe p*** pt ca a vorbit despre ce nu trebuia sa vorbeasca, adica literalmente aceleasi probleme care exista azi in Romania - coruptia vecinilor fortata in tara noastra?
- Emigrati dracului de aici daca vreti sa vedeti ce inseamna sens progresiv al vietii, necazuri putine si noutati total nebanuite! Macar 2 ani stati pe afara(obligat intr-o tara super-dezvoltata ca sa vedeti cum e)! Nu veti mai vrea sa auziti de Romania.
- Aici daca ramai poti fi doar victima politicienilor mafioti. Deoarece bine in Romania nu cred ca va fi prea curand. Daca ai mafie undeva, ea nu va pleca deloc, nu se va urni deloc de acolo. Ca sa ai o sansa la progres intai trebuie sa te adresezi direct mafiei. Asta inseamna victime, caci mafia e dispusa sa sacrifice resurse si oameni ca sa ramana. Cine se ofera victima? Cred ca nimeni.
- O singura viata aveti, nu va dau ei alta. Emigrati cat mai aveti cum!!! ;)

#22
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Am gasit un articol care mi s-a parut interesant...

Ne-aţi trădat, emigranţilor!... Ba, v-am salvat, nefericiţilor!
de Stefan N. MAIER
Aşadar, ne-aţi trădat, emigranţilor!
Aţi plecat din România în căutarea libertăţii, a unui trai decent şi a fericirii NUMAI PENTRU VOI. Ne-aţi lăsat fără inteligenţa şi fără priceperea voastră, fără forţa care s-ar fi putut aduna AICI şi nu ACOLO pentru construirea unei lumi mai bune. V-aţi construit case, v-aţi găsit slujbe, v-aţi aciuiat la sânul generos al unor societăţi care v-au dat o pâine şi v-au ridicat.
Iar noi am rămas singuri cu comunismul românesc, singuri cu anticomunismul românesc, singuri cu politicianismul de ev mediu al tuturor acestor partide, partiduleţe şi politicieni care nu urmăresc decât interese strict legate de maţul lor personal. Am rămas singuri cu proştii ăştia de colegi de muncă fără altă preocupare decât de a se mânca la nesfârşit între ei, într-o societate care ar fi trebuit să renască, nu să moară progresiv, după Decembrie 1989, adică exact acum 23 de ani. Am rămas în blocurile si casele noastre insalubre, dintre care peste o jumătate ar trebui darâmate şi reconstruite din cauza afecţiunilor cauzate de cutremure, gândaci, ploşniţe, igrasie, manele, îmbătrânire naturală....
Am rămas marginali într-o lume marginală.
Ne-aţi trădat, emigranţilor, dar asta n-ar fi nimic încă, dacă nu v-aţi fi trădat şi pe voi înşivă!
V-aţi lăsat în urmă părinţi, copii, fraţi, cei mai buni prieteni, profesori, oameni pe care i-aţi iubit, locuri dragi, gusturi şi mirosuri, imagini şi sunete. Aţi lăsat în urmă morminte care au început să intre în paragină sau au fost vandalizate. V-aţi lăsat zecile, sutele, miile de cărţi care v-au format dar nu au mai avut loc în geamantanele voastre mici de fugari. V-aţi găsit scuze şi consolări pentru toate acestea.
Ne-aţi trădat şi continuaţi zilnic să ne trădaţi, dându-ne sfaturi sau îndemnându-ne de la distanţa şi confortul mediului în care trăiţi, criticându-ne des şi chiar bucurându-vă parcă de necazurile noastre, care nu vin decât să justifice o dată în plus faptul că, din punctul vostru egoist de vedere, aţi luat cea mai bună decizie când aţi decis să plecaţi. Iar recent ne-aţi decis si preşedintele prin votul vostru, punănd cireaşa pe tort. Sau, poate, chiar mai bine zis, bomboana pe coliva...
Ba v-am salvat, nefericiţilor!
Ne-am construit case fără să fie nevoie să furăm, muncind onest, ne-am găsit slujbe fără să fie nevoie să ne prostituăm, ne-am integrat în societăţi care i-au apreciat pe cei mai buni dintre noi şi ne-au făcut loc în primele linii, urmându-ne, nu dându-ne în cap, aşa cum eram obişnuiţi ori de căte ori încercam să facem ceva bun in România.
Aţi rămas cu politicienii pe care-i meritaţi, pentru că ei s-au ridicat dintre voi şi cu sprijinul vostru, nu sunt extratereştri. Colegii voştri de muncă sunteţi voi înşivă. Blocurile si casele în care locuiţi, paraziţii, marginalitatea, vă aparţin. Le aveţi cum le întreţineţi.
N-am lăsat nimic în urmă care am fi putut lua cu noi, iar pe cei dragi şi apropiaţi i-am ajutat cum nimeni n-ar fi îndrăznit să viseze măcar că i-am fi putut ajuta, rămânând în România. Banii trimişi de noi şi cheltuiţi de ei pe produse şi servicii au ţinut în viaţă o economie care ar fi fost altfel în cădere liberă, echilibrând ani de zile balanţa de plăţi a ţării. Medicamentele plătite de noi au salvat nenumărate vieţi omeneşti, cheltuielile noastre ca turişti în ţara din care a trebuit să plecăm pentru a ne trăi viaţa au reprezentat şi vor reprezenta mulţi ani de acum încolo o pâine pentru voi. Căci dacă nu venim noi să revedem imagini, să reascultăm sunete, să ne bucurăm de gusturile şi mirosurile copilăriei, adolescenţei ori tinereţii noastre, câţi turişti credeţi că ar prefera Romănia unor destinaţii unde ospitalitatea nu e doar o poveste pentru pionieri şi utecişti, preţurile sunt suportabile şi veceurile utilizabile?
Am plecat cu geamantane mici nu pentru că n-am fi vrut să luăm cărţile dragi cu noi, ci pentru că am plecat în necunoscut! Dar ce bine vă pare cănd ne vedeţi revenind cu geamantane mari, pline de cadouri şi atenţii, prin care încercăm, umili, să ne cerem iertare pentru bunăstarea noastră îndepărtată şi pentru anii în care nu ne-am văzut...
Continuăm să vă împărtăşim din experienţa noastră pentru ca şi voi să încercaţi să faceţi ceva acolo unde sunteţi, pentru a fi mai liberi şi pentru a vă realiza, descotorosindu-vă de minciună, comunicănd direct, cu răspundere şi onoare, renunţănd la individualismul anarhic atât de copios exploatat de găştile care vă conduc şi reuşesc să vă fure, cum spunea cineva, şi banii pe care nu-i aveţi.
Ascultaţi şi citiţi limba română vorbită de noi, urmăriţi cum ţinem în viaţă tradiţiile româneşti autentice, în mod neostentativ şi în armonie cu cele ale popoarelor care ne-au primit cu braţele deschise şi veţi înţelege că în timp ce cultura voastră devine din ce în ce mai imitativă şi mai subţire, noi suntem de fapt cei care o mai ţinem în viaţă, aşa cum am moştenit-o şi aşa cum am crezut în calităţile ei universale.
Cât despre preşedintele care v-a ieşit, oricare s-ar fi ales, viaţa voastră ar fi fost aceeaşi, să nu vă faceţi iluzii. Preocupaţi-vă de fericire NUMAI PENTRU VOI , lăsând apa vieţii voastre să învârtă roata morii voastre şi vă va fi mai bine şi fiecăruia dar şi tuturor. Învăţaţi asta de la noi şi salvaţi-vă, cum şi noi am învăţat pe unde am ajuns, şi suntem mult mai bine decât dacă am fi rămas fiecare în mahalaua lui.

De ceva timp îmi umbla obsesiv în minte titlul acestui articol. În fine, m-am decis să aştern şi ideile care veneau sub el. Fireşte, subiectul e mult mai complex şi mai nuanţat, de la caz la caz. Cititorul va trage singur linia introspectivă.

#23
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
In cazul meu, daca ma intreaba cineva daca sunt pro sau contra emigrarii, raspunsul vine direct: "depinde".
Depinde in primul rand de persoana. Nu oricine poate emigra. Unii nu vor, altii nu sunt suficienti de maleabili pentru a se mula pe o noua societate, o noua oranduire, etc ...

Fiecare trebuie sa se gandeasca de 10 ori inaite de a face pasul asta.
Cea mai mare porcarie scrisa in articolul ala este cea referitoare la "confortul vietii emigrantilor". Pe dracu. Confortul ti-l faci singur oriunde esti. Joburi bune se gasesc peste tot, inclusiv in Romania. Unii dintre noi nu plecam din lipsa de confort sau din lipsa de bani sau din lipsa de job ... asta se uita cam in marea majoritate a articolelor.

Eu de exemplu am emigrat din cauza ca nu mai suportam societatea din jurul meu, societate pe care am incercat sa o tot schimb dupa puterile mele si pe care am incercat sa o tolerez deasemenea. Nu am ajuns la o sinergie satisfacatoare.
Majoritatea prietenilor mei au ramas surprinsi sa afle ca plec ... "esti nebun? crezi ca o sa iti fie mai bine dincolo?" .. raspunsul este : DA! Imi este mai bine aici din anumite puncte de vedere si imi este mai rau aici din alte puncte de vedere. Tragand linie totusi, imi este in general mai bine.
Oricum, acest "mai bine" nu se traduce prin leneveala toata ziua si salarii de mii de euro in cont ... din pacate asa e vazuta emigrarea in general.
Cine isi imagineaza ca emigreaza intr-o alta tara si o sa munceasca 4 ore pe zi plimband hartii din stanga in dreapta si pentru asta cineva o sa ii indese un cec de 10K euro lunar, se inseala amarnic.

Gandhi a spus: “Be the change that you wish to see in the world.” ... asta incerc sa fac acum si asta am facut si cat timp am stat in tara. Diferenta este ca aici ma simt bine facand asta.

Edited by ro_explorer, 08 November 2013 - 13:46.


#24
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013

View Postro_explorer, on 08 noiembrie 2013 - 13:45, said:

Gandhi a spus: “Be the change that you wish to see in the world.” ... asta incerc sa fac acum si asta am facut si cat timp am stat in tara. Diferenta este ca aici ma simt bine facand asta.

Nope. Tu tocmai pentru ca nu ai vrut sa te schimbi ai emigrat. Adica tu cu gurita ta ai zis ca ai incercat sa ii schimbi pe altii din rasputeri si cand nu ai reusit ai tirat-o. Acum esti mai fericit tocmai pentru ca nu esti nevoit sa te schimbi.

Si eu am facut fix la fel, insa nu sunt lup in costum de oaie. Recunosc pe fata: am vrut bani si calitate a vietii. In romania nu aveam prieteni, aveam doar cunostinte si vecini cu care socializam, prieteni nu. Nu am lasat nimic in urma in Romania, fratimiu e plecat si el din tara inca din tinerete si ne-am obisnuit sa ne vedem de 1-2 ori pe an, cu parintii ma vad tot asa, maxim de 2 ori pe an, nu suferim niciunii din cauza asta, vorbim des la telefon, ne racaim mai putin cand suntem la distanta.

Pentru mine a meritat munca in strainatate. Emigrare la mine inseamna altceva - eu doar ma mut unde imi gasesc calitate a vietii superioara. Pana acum am schimbat 2 tari, sunt pe cale sa ma mut in a 3-a. Cum ziceau latinii: Ibi bene, ubi patria.

Patria mea nu este aia in care presedintele bugetar este putred de bogat, mai bogat decat 10 generatii din greu muncitoare din familia mea.

#25
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Am zis ca am incercat pe 2 fronturi ... si sa formez mediul din imediata vecinatate dar si sa ma adaptez eu la mediu ... am facut progrese pe ambele planuri ... dar nu satisfacator de mult.

Eu am multi prieteni in tara (nu cunostine .. PRIETENI). Acum am inceput sa imi fac si aici ... mai am de lucru insa, treburile astea nu se fac peste noapte.
Am avut bani suficienti si calitate a viestii peste medie ... nu m-am lafait in lux niciodata si nu o fac nici acum.

Patria mea este acolo unde eu SI FAMILIA MEA ne simtim bine impreuna si avem sansa unui viitor mai bun. Cand ai sotie si copil nu te muti de colo colo dupa cine plateste mai gras .. ci incerci sa iti faci cuibul tau in care sa te simti protejat si in siguranta.

#26
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Pai cuibul tau poti sa ti-l faci si in Romania. Rate pe 100 de ani la 40 de metri patrati si gata cuibul.

#27
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Nope, nu e cazul...  cel puțin în cazul meu. Mai încearcă.

@izometric - zici ca te muti unde e salariul mai gras. Ce salariu net te-ai satisface în România?

#28
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View Postro_explorer, on 08 noiembrie 2013 - 13:45, said:

Eu de exemplu am emigrat din cauza ca nu mai suportam societatea din jurul meu, societate pe care am incercat sa o tot schimb dupa puterile mele si pe care am incercat sa o tolerez deasemenea.
Asta e principalul factor care ma face si pe mine sa plec din nou de aici. Si m-am gandit de mai mult de zece ori inante de a ma hotari.

View Postro_explorer, on 08 noiembrie 2013 - 13:45, said:

Oricum, acest "mai bine" nu se traduce prin leneveala toata ziua si salarii de mii de euro in cont ... din pacate asa e vazuta emigrarea in general.
Cine isi imagineaza ca emigreaza intr-o alta tara si o sa munceasca 4 ore pe zi plimband hartii din stanga in dreapta si pentru asta cineva o sa ii indese un cec de 10K euro lunar, se inseala amarnic.
Nici nu mi-am imaginat vreodata asa ceva.. cel putin eu. Banii sunt rasplata muncii pe care o depui.

Edited by lukas43, 08 November 2013 - 14:31.


#29
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006

View Postlukas43, on 08 noiembrie 2013 - 13:13, said:

Am gasit un articol care mi s-a parut interesant...

Ne-aţi trădat, emigranţilor!... Ba, v-am salvat, nefericiţilor!
de Stefan N. MAIER



intai am gandit ca ar fi vreun lup moralist care prea multe nu a facut el personal pentru acel mai bine al tuturor atat de aclamat. Insa mai apoi am realizat ca e cam tulburat omul.
http://acum.tv/articol/47582/

Edited by george90, 09 November 2013 - 15:48.


#30
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Ce mi se pare curios este ca "nationalistii" n-au aparut inca...

#31
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005
Sunt ocupati sa-si faca bagajele, dupa ce au vazut ultimele "masuri economice" propuse de Ctrl-V Ponta.

#32
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Probabil au inceput sa vada altfel lucrurile. Dar totusi sa fim realisti...nu oricine se poate adapta la o noua viata, iar acei "nationalisti"  au o teama ascunsa de a face pasul asta si se ascund in spatele patriotismului.

#33
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Lukas43, dar tu cand decolezi prietene, ca vorba lunga e saracia omului?

Edited by izometric, 10 November 2013 - 17:27.


#34
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View Postizometric, on 10 noiembrie 2013 - 17:27, said:

Lukas43, dar tu cand decolezi prietene, ca vorba lunga e saracia omului?
Prietene, cat de curand... Ma chinui sa vand o masina si apoi drumul imi va fi deschis. Vreau sa nu las nimic nerezolvat aici.

#35
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View Postlukas43, on 10 noiembrie 2013 - 17:04, said:

Probabil au inceput sa vada altfel lucrurile. Dar totusi sa fim realisti...nu oricine se poate adapta la o noua viata, iar acei "nationalisti"  au o teama ascunsa de a face pasul asta si se ascund in spatele patriotismului.

N-as merge chiar atat de departe. In fond si la urma urmei fiecare e liber sa aleaga unde traieste. Chiar nu-i judec pe cei care aleg sa ramana in Ro si sa "lupte". E alegerea lor si le-o respect. Ar fi bine insa daca ei ar face acelasi lucru cu alegerile pe care le fac cei care pleaca. Dar na... uneori nu ai de unde, nu ai cu cine...

#36
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View PostLowrider, on 10 noiembrie 2013 - 20:35, said:

N-as merge chiar atat de departe. In fond si la urma urmei fiecare e liber sa aleaga unde traieste. Chiar nu-i judec pe cei care aleg sa ramana in Ro si sa "lupte". E alegerea lor si le-o respect. Ar fi bine insa daca ei ar face acelasi lucru cu alegerile pe care le fac cei care pleaca. Dar na... uneori nu ai de unde, nu ai cu cine...
Asa este....fiecare isi alege cum vrea sa traiasca si nu trebuie condamnat pentru alegerea sa. Din pacate Romania de azi nu mai este nici pe departe Romania care a avut puterea sa schimbe un regim acum 23 de ani. Acum ignoranta si somnul prelungit al unei natiuni exista fara sansa de a se schimba foarte curand. Exact...nu ai cu cine sa mai schimbi ceva in bine in tara asta. De aceea vom "zbura"unde cuibul e mai calduros....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate