![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
inregistrare Cablu HD
Last Updated: Oct 26 2013 15:22, Started by
mireazma
, Oct 24 2013 14:50
·
0

Posted 24 October 2013 - 14:50

Care este solutia (cea mai buna) pentru inregistrare TV pe PC, tinand cont si de canalele HD, sub 300 lei?
Sunt novice in domeniu si nici nu stiu ce sa caut -- placa de captura sau tv tuner? Stiu doar ca vreau sa inregistrez seriale, emisiuni pentru vizionare ulterioara. insa ma gandesc la un TV tuner care sa fie capabil de 1080p (sau 1080i) in care sa bag antena de cablu (RDS). Am cautat juma' de zi pe Google dar nu am gasit nimic concret. Din cate am inteles: in general cele externe nu sunt capabile de HD fiind mai slabe decat cele interne de ex. pe PCIeX (ca in cazul placilor video). Vreau sa inregistrez si sa fac si altceva simultan adica daca e extern sa nu-mi acapareze CPU, RAM si video. Mi-ar conveni bineinteles si mobilitatea, adica sa mut intre desktop si laptop In al doilea rand, pentru tv digitala imi trebuie DVB-T, nu? Dar am auzit ca se trece la DVB-T2 si trebuie sa tin cont si de asta. |
Posted 24 October 2013 - 15:11

poate gasesti fluxuri pe net pe care le poti inregistra
|
Posted 24 October 2013 - 15:14

cumpara un tv tuner dvb-c /dvb-t2 si inregistrezi tot ce vrei
eu am de exemplu dvbsky t982 dvb-c/dvb-t2 dar nu se gaseste in romania .gasesti pe amazon! Edited by djmaxx, 24 October 2013 - 15:15. |
Posted 24 October 2013 - 15:51

Sau iti cumperi un STB (sau inchiriezi) de la rds, ii atasezi un HDD portabil si gata, nici nu mai ai treaba cu PC-ul.
|
Posted 24 October 2013 - 17:11

Nu stiu daca o sa gasesti un tuner TV, care sa fie digital, pentru cablu, acestea trebuind sa fie de tip DVB C, cele de tip DVB T sunt dedicate emisiilor digitale terestre, care in Romania sunt 2, in Bucuresti si Sibiu, deocamdata, DVB S, pentru satelit. Dacanu gasesti asa ceva, eu caut de ceva timp, si nu am gasit la un pret rezonabil, in jur de 200 ron, asa ca folosesc un tuner analogic, care are intrare audio video, si la care am atasat un decodor RCS, inchiriat, si pe care l-am conectat la tuner, pe intrarea de AV, si folosesc setarile tunerului, pentru inregistrari. In functie de tipul decodorului RDS, SD sau HD, receptionezi posturiele de pe cablu lrespective. Solutia este valabila pentru cablul RDS. Nu cunosc situatia de la UPC.
|
Posted 24 October 2013 - 18:36

La UPC e si mai fain, decodorul are hard-disk-ul inauntru.
|
Posted 25 October 2013 - 21:06

Multumesc mult pentru solutii!
folosesc un tuner analogic, care are intrare audio video, si la care am atasat un decodor RCS, inchiriat, si pe care l-am conectat la tuner, pe intrarea de AV, si folosesc setarile tunerului, pentru inregistrari. In functie de tipul decodorului RDS, SD sau HD, receptionezi posturiele de pe cablu lrespective. Solutia este valabila pentru cablul RDS. Nu cunosc situatia de la UPC. 2. Tunerul poate suporta rata de transfer pentru HD? 3. Nu exista nicio penalizare la calitate, fiind analogic?
Sau iti cumperi un STB (sau inchiriezi) de la rds, ii atasezi un HDD portabil si gata, nici nu mai ai treaba cu PC-ul. In cazul asta nu vad niciun avantaj la tv tuner fata de STB. Fiind novice in domeniu intreb si eu: e vreo diferenta intre decodor si STB sau vb. de acelasi lucru? |
Posted 25 October 2013 - 21:32

1. Există Humax SD și Humax HD2. Varianta Humax HD1 nu mai este disponibilă.
2. „Decodor” este varianta populară pentru „STB” (Set Top Box). Da, înseamnă același lucru. Celor pentru satelit li se mai spune și „receiver”. 3. Nu au PIP inclus. Doar dacă televizorul îți permite PIP între diferite intrări (Cablu, Antenă, HDMI/PC), atunci vei avea. 4. Dacă te hotărăști pentru Humax SD, acesta nu permite atașarea unui HDD extern pentru înregistrare. În cazul în care te duci pe un Humax HD2, doar variantele de firmware după feb.2013 (1.00.11, parcă) au funcția de înregistrare activă. |
Posted 25 October 2013 - 21:42

Al meu e inainte si vroiam sa cumpar un HDD. Deci nu voi putea inregistra pe el ? Nu pot face update de firmware cumva ?
|
|
Posted 25 October 2013 - 22:16

Nu, update-urile se pot face doar atunci când primești mesaj pe STB... Și la mine e tot așa, am două bucăți, ambele cu firmware din ian.2013 (1.00.02)...și ambele fără funcție de înregistrare...
![]() P.S. Off-topic... Legat de problema ta cu DM2352D-ul...e foarte posibil să fie un lot adus de altundeva și lăsat aici, poate-poate s-o vinde...la un moment dat dispăruseră de pe piață. Modelul a fost lansat în 2011, mi se pare că e chiar primul monitor 3D de la LG și asta ar explica puțin de ce e așa ieftin. Prin comparație, un monitor 3D, diagonală 27" și model 2013 costă aproape dublu (http://www.edigital....3D-p351106.html - atenție, au greșit ungurii, modelul este MT!). Ținând cont ce se spune despre 3D, și anume că „the bigger, the better”, poate te uiți la modelul pe care ți l-am indicat mai sus, are și funcții în plus (Smart, Wi-Fi integrat, DTS, tuner DVB-S2, DVR) și poate 3D-ul e mai evoluat. Eu am MT73S-ul, care e varianta 2D și sunt absolut mulțumit de cum se mișcă. ![]() Edited by crislacor, 25 October 2013 - 22:38. |
Posted 25 October 2013 - 22:24

Deci inseamna ca nu pot inregistra ? Asta chiar ca e o porcarie. De ce nu se poate face update cumva prin USB sau ceva de genul asta ?
Edit: Ghinionist sint... Versiunea 1.02 (sau asa ceva). E din 12 ianuarie 2012. Ai incercat tu sa pui un HDD la ele si nu merge ? Dar ai pus din ala fara alimentare, cica din alea trebuie ? Habar nu am de ce. Edited by Ion_de_la_Raion, 25 October 2013 - 22:31. |
Posted 25 October 2013 - 22:43

„De ce”, nu-ți pot răspunde...e o chestie ce ține de RCS... Și da, am încercat cu două HDD-uri, dar nu sunt „văzute” de către STB. Faptul că folosești cu sau fără alimentare nu contează, conexiunea USB a STB-ului asigură necesarul de alimentare al unui HDD.
P.S. Vezi că am completat ceva la mesajul anterior... Edited by crislacor, 25 October 2013 - 22:43. |
Posted 25 October 2013 - 22:57

Legat de problema ta cu DM2352D-ul...e foarte posibil să fie un lot adus de altundeva și lăsat aici, poate-poate s-o vinde...la un moment dat dispăruseră de pe piață. Modelul a fost lansat în 2011, mi se pare că e chiar primul monitor 3D de la LG și asta ar explica puțin de ce e așa ieftin. Prin comparație, un monitor 3D, diagonală 27" și model 2013 costă aproape dublu (http://www.edigital....3D-p351106.html - atenție, au greșit ungurii, modelul este MT!). Ținând cont ce se spune despre 3D, și anume că „the bigger, the better”, poate te uiți la modelul pe care ți l-am indicat mai sus, are și funcții în plus (Smart, Wi-Fi integrat, DTS, tuner DVB-S2, DVR) și poate 3D-ul e mai evoluat. Eu am MT73S-ul, care e varianta 2D și sunt absolut mulțumit de cum se mișcă. ![]() Merci de raspuns. Eu vroiam sa-l cumpar tocmai pentru ca e ieftin. Nu am de gand sa dau o gramada de bani pe un televizor mare, am unul 2D, de care sint multumit, nu e smart, dar chestiile astea pe mine ma lasa total indiferent, am un media player legat la el si face acelasi lucru, de restul functiilor nu ma folosesc. Eu vroiam monitorul asta pentru calculator si sa pot vedea pe el cate un film MKV, cate un blu-ray cu player software, dar sint in ceata. Mi-e ciuda ca nu gasesc niciunde informatii clare despre 3D, am citit cat am putut pe ici pe colo, dar in afara de pleasca cu 3D pe care ti-o arunca in ochi, nu stii mai nimic, nici ce stie sa citeasca, nici daca e pasiv sau activ, nici cat de bun e efectiv pe partea de 3D (unele omoare culorile, altele luminozitatea, altele unghiurile). In fine, tehnologia nu e inca pusa la punct. Nici nu am atati bani de aruncat pe chestii care se updateaza constant si tehnologia nu e matura. Sint constient ca pretul e mic, dar vroiam sa stiu daca chiar face ceva sau sint bani aruncati. La 60 Hz, pe cuvant daca stiu cum face pasiv 3D-ul. Si apropo de HDD in STB-ul de la rds, lumea asa spunea pe threadul dedicat, ca trebuie HDD cu alimentare doar din USB, ca nu ar merge cu alimentare separata. De ce, nu stiu. Edited by Ion_de_la_Raion, 25 October 2013 - 22:58. |
Posted 25 October 2013 - 23:09

Nu știu ce să zic despre calitatea imaginii, nu l-am avut...în rest, e pasiv clar, citește .mkv-uri, nu are DTS. Nu văd ce are de-a face frecvența refresh-ului cu imaginea 3D pasivă...
![]() Legat de HDD-uri, cele încercate de mine au fost cu alimentare pe USB. Edited by crislacor, 25 October 2013 - 23:10. |
|
Posted 25 October 2013 - 23:23

Pai am inteles ca monitoarele 3D trebuie sa aiba o frecventa de improspatare mare. DTS e pentru sunet, nu ? Am un receiver care decodeaza, nu are treaba cu monitorul. MKV-urile sint citite de catre pc, problema e daca placa video poate scoate un format in asa fel incat el, monitorul sa inteleaga. Cred ca pana la urma o sa comand unul la emag. Daca imi place, il tin, daca nu, il dau inapoi. Tu zici ca ai auzit lucruri nu tocmai grozave despre el ? Merci de informatii.
|
Posted 25 October 2013 - 23:37

Dacă placa video duce, nu văd de ce ar fi probleme pentru monitor. DTS-ul este pentru sunet, ai dreptate.
Cât despre „auzit lucruri”, nu e cazul, am spus doar că nu l-am avut, nu l-am văzut direct și că este model 2011...ceea ce înseamnă undeva pe la începuturile 3D-ului...! ![]() |
Posted 26 October 2013 - 00:00

Pai am citit un review in care spunea ca poate rula 3D doar din transmisiuni tv sau din Blu-ray player hardware, atasat la HDMI. De ce neaparat Blu-ray player si nu PC, nu stiu, adica nu stiu cum face el (si de ce) diferenta.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users