Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Unde vindem legumele?
Last Updated: Feb 23 2017 10:22, Started by
MrSilviu
, Oct 18 2013 18:05
·
0
#109
Posted 03 November 2015 - 09:05
Unde e vointa, se gaseste o cale. Supararea si discutiile apar atunci cand comunicarea a esuat, probleme de comunicare, deci.
Procesul de comunicare este format din emitator, receptor, mesaj, cod... :-)) Sincer, si mie mi-e aiurea sa ma asociez, tot de teama discutiilor si certurilor care pot aparea. Cu toate astea, daca as avea pe cineva in zona mea, de nivelul meu, as incerca sa ne asociem, intr-un fel sau altul. As risca. |
#110
Posted 10 November 2015 - 10:06
Cu un management profi, fara sentimentalisme si cu un calendar clar definit, se poate. E greu, fiindca suntem indobotociti sa ne mintim intre noi, exact cum ne fac alesii nostri.
Edited by crisbud, 10 November 2015 - 10:13. |
#111
Posted 26 November 2015 - 18:45
Asa da!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aDycIqSWeWA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#112
Posted 26 November 2015 - 20:12
Da nu la mine in zona ,mestere.
Daca pun " rau ma dor ochii ma dor" sau "pusca si cureaua lata" poate ca as vinde ceva.... |
#113
Posted 07 February 2016 - 17:14
Iata ca pana la urma tot s-a facut ceva undeva
France Has Banned Supermarkets From Wasting Food http://www.iflscienc...ts-wasting-food Edited by meganedoi, 07 February 2016 - 17:15. |
#114
Posted 08 February 2016 - 10:37
Nu sunt de acord ca este o idee buna, este una foarte populista in schimb, genul de initiative dupa care UE sa da in vant.
Iata ce se zice relativ la alimentele nevandute: "although only 11 percent of this is by shops (67 percent is consumers, and 15 percent restaurants)". Asadar, cum era de asteptat, magazinele si restaurantele isi fac bine aprovizionarea, ca doar e pe buzunarul lor. Toate vegetalele care si asa parcurg un traseu lung de la producator la consumatorul final (se culeg de verzi ca sa reziste pe drum, de-aia au lipsuri la gust si, evident, si la substante nutritive), vor ajunge, cu 1-2 zile inainte de expirare la azile si fundatii, care nu vor mai cumpara alimente proaspete, ci vor sta ca ursii la tomberon, sa vada ce mai ramane de la magazin. O sa inceapa reclamatiile cetatenilor si pentru un ardei aruncat la gunoi de un angajat al magazinului. In loc sa regandim traseele, sa ajutam producatorii sa produca mai curat + sanatos, sa promovam cumpatarea nu hiperconsumul, stam si punem taxe, dam amenzi, asta e bucuria unora. Vedeti, dara, ca cei care arunca in nestire alimente suntem noi, consumatorii finali. Bagam noi mana in foc, ca nu se va da in curand o "initiativa" si impotriva noastra ? Edited by jumborom, 08 February 2016 - 10:46. |
#115
Posted 08 February 2016 - 11:06
Acea regulă aplicată vânzătorilor, se va reflecta în prețul produsului.
Există un ordin (HG831/2004) după care se calculează perisabilitățile, diferit pe produse. În conta perisabiltatea este deductibilă fiscal. Ce-i peste acel procent de perisabilitate, intră la nedeductibile, lucru deloc de dorit. Clar, managerii vor alege "puțin și scump". Așa că vorbim despre o pârgie, care acționează indirect asupra consumatorului. Căruia de banii dați îi pasă și cam atât. |
#116
Posted 09 February 2016 - 10:10
Ai dreptate Jumbo. Cei mai mari risipitori suntem noi consumatorii. Nu consumatorii, caci astia daca consuma nu arunca, ci cumparatorii fara rost.
Mi se intampla si mie sa raman cu niste lapte, branza etc peste termenul de valabilitate, dar dupa o inspectie olfactiva si gustativa preliminara constat ca sunt consumabile si le operez gastronomic imediat. In rest am pisica, catel, pasari si râme pe care le rasfat cu cate ceva din bucataria noastra. Evident ca pot fi si neajunsuri daca se aplica o astfel de regula in zona de retail mare. Nu sunt specialist in contabilitate sau in logistica, dar intuitia imi spune ca pe de o parte s-ar putea crea niste facilitati fiscale pentru retailerii care doneaza produsele sau se pot face corectii la legile actuale referitoare la nedeductibilitatea perisabilelor etc, pe de alta parte retailerii vor fi mai atenti la sistemele de prognoza a vanzarilor/ consumului si la managementul stocurilor pentru a scadea cat mai mult cantitatea produselor ajunse in prag de expirare. Pe de alta parte, unii retaileri romani, cum ar fi Selgros, doneaza deja, in mod voluntar "...în special, alimente de bază, dulciuri, lactate și le donăm cu câteva zile înainte de a expira. Pot fi trei zile, o săptămână maximum”. Pe ei nu-i obliga vreo lege, ci mai degraba bunul-simt. Deci se poate. Si totusi, in acest moment, cine suporta pierderile datorate expirarii produselor? Retailerii? Furnizorii? |
#117
Posted 09 February 2016 - 10:27
Asa face Selgros? Nu stiam!
Desi au cateva procente, la pretul alim de baza, peste metro, real sau kauf, daca ei doneaza, ii voi vizita cu facturi pline, mai des. |
#118
Posted 23 February 2017 - 10:22
meganedoi, on 09 februarie 2016 - 10:10, said:
Ai dreptate Jumbo. Cei mai mari risipitori suntem noi consumatorii... Pot fi trei zile, o săptămână maximum”. Pe ei nu-i obliga vreo lege, ci mai degraba bunul-simt. Deci se poate. Si totusi, in acest moment, cine suporta pierderile datorate expirarii produselor? Retailerii? Furnizorii? Am aflat, ieri! La Selgros, retailerul suporta costul produselor perisabile donate. Jos palaria! |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users