Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Ce inseamnă CI+ ? E compatibil televizorul meu cu CAM-ul de la RCS-RDS sau UPC ?

- - - - -
  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#1
Reynold

Reynold

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 15.10.2013
De ceva timp, UPC România a introdus posibilitatea recepționării pachetelor de programe criptate de către abonati, prin intermediul unui modul de acces condiționat, fără a fi necesar un receptor standalone separat.

Recent si RCS-RDS a oferit aceasta posibilitate abonatilor săi. Despre acest CAM de la UPC am discutat pe HD Satelit în articolul de aici, iar despre CAM-ul de la RCS-RDS in articolul de aici.


Acest CAM ( Modul de acces conditionat ) se introduce in televizor ( in interfața CI sau CI+ ), iar în CAM se introduce cartela smartcard primita de la furnizorul de servicii tv.

[ http://4.bp.blogspot.com/-Hn9q5_bTyno/Ul76Pbia3YI/AAAAAAAAYpQ/qirvxBbEKtM/s640/CI++CI+RCS-RDS+televizor+compatibil+UPC.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Common Interface

Însa poate apare o problemă de compatibilitate, mai ales la televizoarele produse până în anul 2010-2011.

Majoritatea dintre aceste televizoare mai vechi au doar interfață CI, care nu indeplineste toate caracteristicile de la CI+, dar totusi poate fi compatibila cu un CAM CI+, in conditiile in care operatorul nu marcheaza canalele ca fiind protejate la copiere si inregistrare. Despre aceasta vom discuta spre finalul articolului.

Invers insă, un televizor cu interfață CI+ este perfect compatibil cu un CAM CI.

Furnizorii din Romania folosesc CAM-uri compatibile cu CI+, fiind o interfață mai sigură și mai modernă.

De aceea am decis să publicăm prezentul articol, pentru a oferi câteva repere de verificare logică a disponibilitatii interfeței CI+ la televizorul dvs, in lipsa unei liste complete cu televizoare cu interfața CI+ sau in situatia omisiunii din manual televizorului dvs. a specificării acestei caracteristici, care se pare că a devenit foarte importantă in ultima perioadă.

[ http://4.bp.blogspot.com/-ZKHK6VygBc8/Ul73swfGHjI/AAAAAAAAYpI/69ySbEcpwi0/s400/CISlot.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Considerații introductive despre CI si CAM

În televiziunea digitala ( prescurtată DVB ), Common Interface ( prescutată CI si tradusa ca "interfață comună" ) este o tehnologie care permite separarea functiilor de acces condiționat ( de exemplu accesul la canale criptate ) pe un receptor decodor ( receiver, televizor etc ), de modulul de acces condiționat detașabil ( CAM-ul ).

Receptorul ( televizor, receiver etc ) are rolul de a-si acorda tunnerul pe canalele de televiziune și de a demodula semnalul RF, iar CAM-ul are rolul de a decoda, colaborând cu smartcardul, canalele criptate. Interfața comună CI le permite să comunice unul cu celălalt ( CAM-ul cu televizorul sau cu receiverul ). Asadar, CAM-ul este folosit ca interfața între cartela oferita de operatorul de televiziune și televizor sau receiver.

Aceasta necesitate a determinat producătorii de receptoare sau televizoare să adauge o interfață unică CI în dispozitivele lor. CI este deci o interfată, un concept oarecum similar ( vag ) cu conectorul mamă USB, unde se introduce un dispozitiv cu conector tată USB. Desi comparatia este forțată, este utilă pentru intelegerea conceptului de CI.

Toate echipamentele cu CI trebuie să fie conforme cu standardul EN 50221-1997. Acesta este un standard definit , care permite adăugarea unui modul de acces condiționat ( CAM ), într- un receptor de televiziune digitală, incat receptorul sa se poata adapta la diferite tipuri de criptare ( Nagra, Conax etc).

Unul dintre punctele forte ale televiziunii digitale este posibilitatea de a pune în aplicare accesul condiționat, prin CAM si CI, la canalele criptate din abonamentul clientului.

Aceasta permite operatorilor să utilizeze module ce conțin soluții de la furnizori de securitate si criptare diferiți ( Viaccess, Nagra, Conax etc ), în același sistem de transmisie, sporind astfel alegerea măsurilor preferate antipiraterie ( impotriva accesului ilegal la canalele cu plată ) sau pentru blocarea accesului FTA ( la liber, necriptat ) la respectivele canale cu plată.

Standardul EN 50221 a permis de fapt mai multe tipuri de module, dar numai Modulul de Acces Condiționat ( CAM ) a avut succes, datorită pieței foarte dezvoltate de televiziune cu plată .
[ http://4.bp.blogspot.com/-GgFBVKNzKtw/Ul73FxpTR5I/AAAAAAAAYpA/0_b_w2RixCQ/s640/UPC+CAM+cablu+digita+Card+Romania+cable+tv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] CAM si Smartcard UPC


Cum functionează Common Interface ( CI )?

Un receptor DVB, inclusiv DVB-C ( adică pentru televiziune digitală prin cablu), cum ar fi un televizor sau un receiver poate avea de exemplu unul sau două sloturi de Common Interface ( CI ).

CI asigură conectoarea modulului de acces condiționat, care trebuie să fie în conformitate cu algoritmul comun de codare ( CSA ), dar si cu normativele care precizează că un astfel de CAM trebuie să fie capabil să accepte chei DES ( Data Encryption Standard ) la intervale chiar de câteva milisecunde, chei utilizate pentru a decoda canale premium ( cu plată ), conform unui algoritm specific.

Acesti algoritmi sunt proprietatea furnizorilor de servicii individuali. Fiecare se folosește algoritmi proprii și nu există nici un standard definit pentru acestia. Când algoritmii au fost descifrați prin inginerie inversa sau alte metode de către hackeri, se spune că sistemul de codare "a fost spart".

După ce streamul ( fluxul ) complet de date MPEG ( .ts ) iese din demodulator, impreuna cu valorile de corecție a erorilor ( FEC ), receptorul digital ( televizor, receiver etc ) le transmite prin interfața comună CI la CAM si acesta la rândul lui la smartcard, înainte de a le trimite fluxul către demultiplexatorul MPEG al receptorului, pentru prelucrare. Apoi informatia urmează calea software si electronică până la obtinerea imaginii si afisarea acestei pe ecran ( in cazul televizorului cu CI sau CI+) sau transmiterea acestuia de catre un receiver standalone cu CI sau CI+, prin cabluri, către televizor.

În cazul în care mai multe smartcarduri exista in sloturi CI diferite, fluxul de date MPEG va fi transmis secvențial către toate sloturile CI.

Un modul de acces conditionat ( CAM ) poate chiar să nu existe fizic, deoarece poate fi inlocuit cu un software memorat intr-un procesor al receptorului. Într-un astfel de caz, cititorul de smartcard normal este montat direct in receptor și nu mai este necesar un slot CI. Dar aceasta metoda nu permite receptia unui alt sistem de codare decat a fost conceput receptorul respectiv, decât dacă se fac modificari fizică, electronica si software asupra receptorului respectiv.

Aceasta posibilitate de CAM software ( care nu există fizic ) a creat deseori probleme de securitate, fiindca a dat hackerilor șansa si ideea vizionarii canalelor cu plata prin metode ilegale, cu ajutorul unor emulatoare software de CAM ( adaugate in firmware custom pentru receptoare ) care folosesc chei valide si algoritmi de criptare-decriptare propietari sistemelor de codare "sparte", obtinuti prin inginerie inversa, spionaj industrial si uneori prin incalcarea secretului de serviciu in cadrul companiilor producatoare, dezvoltătoare sau utilizatoare de astfel de sisteme de securitate.

Chiar dacă interfața CI ( Common Interface ) a fost creată pentru a rezolva problemele de criptare, ea poate avea si alte funcții, utlizand alte tipuri de module, cum ar fi cele care oferă browser de internet, iDTV ( televiziune interactivă ), aplicatii, jocuri și alte facilitati.

În plus, pe lânga toate aceste functii, există o interfață de comandă pentru comunicarea între receptorul gazdă și modul.

Această comunicare se prezintă sub forma unor stive de protocol stratificat, care permite receptorului gazda ( receiver, televizor etc ) și modulului de acces conditionat să impartă in comun resursele folosite.

De exemplu, modulul poate solicita data calendaristică și ora curentă de la receptorul gazdă, sau poate afisa mesajele pe ecranul televizorului ori poate citi apăsarea tastelor de catre telespectator pe telecomanda televizorului sau receiverului.

Caracteristica de partajare a resurselor permite CAM-ului să solicite și să primească numere PIN, precum și functionarea unor servicii de televiziune interactivă.

Interfața de comandă poate fi dezvoltată, existând mai multe documente disponibile cu specificații care descriu aceste extensii ce pot fi utilizate. De exemplu, receptorul gazdă ar putea conține un modem de comunicare printr-o linie telefonică sau internet care să permită CAM-ul să redea continut PPV ( cu plata pe vizionare ). Totuși, aceste extensii de multe ori nu s-au dovedit populare pentru producători.

[ http://4.bp.blogspot.com/-iJm_1tF0Bgk/Ulxd-56hwKI/AAAAAAAAYkc/6h_X73t8nKA/s640/CAM+CI++RCS+RDS+Digi+Tv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] CAM  de la RCS-RDS

Care este diferența dintre CI si CI+ ?

CI Plus sau Common Interface Plus pune în aplicare o formă de protecție la copiere între un Modul de Acces Condiționat (CAM) și receptorul de televiziune gazdă ( televizor sau receiver ).

CI + este compatibil cu CI v1. Receptoare de televiziune mai vechi, care au slot CI CIv1, pot fi utilizate cu CAM CI+ și invers, dar numai pentru vizualizarea canalelor de televiziune care nu sunt marcate ca protejate la copiere sau inregistrare ori la timeshifting.

Asadar, un modul CAM ce necesită interfata CI+ ( cum sunt cele de la UPC sau RDS ) pot fi folosite pentru a decripta canale codate intr-un slot CI simplu ( fără Plus ), daca operatorul doreste aceasta. Singura conditie este ca operatorul sa nu marcheaza canalele criptate ca fiind protejate la copierea continutul difuzat. Asadar, un modul care necesita CI+ poate fi utilizat intr-o interfață CI, dar nu va decoda aceste canale marcate ca interzise la copiere. Este posibil ca în oferta unui operator sa fie toate canalele marcate ca interzise la copiere, doar o parte dintre canale sau nici unul, in functie de politica operatorului si de contractele pentru distributie pe care le-a incheiat cu televiziunile respective.

CI + reprezinta deci si un set de specificații care extinde functiile Common Interface (CI) standard.

La CI+, prin utilizarea certificatelor de siguranta, este format un canal de încredere între CAM și receptor, atunci când conținutul criptat este receptionat.

În standardul CI inițial ( cel simplu, fără plus ), continutul decriptat putea fi trimis prin interfața PCMCIA decodat, fără nici un protocol de incredere.

Odată cu dezvoltarea standardului CI+, acesta a fost acceptat in standardele oficiale ale organizației DVB.

Un receptor gazdă compatibil CI+ are implementat obligatoriu si motorul intercativ MHEG-5, util pentru a gestiona navigarea utilizatorului in cadrul unei aplicatii TV interactiv, folosind telecomanda.

Implementarea suportului pentru alte motoare, cum ar fi MHP (Multimedia Home Platform) sau HbbTV ( televiziune hibridă ) este opțională pentru receptoarele ( televizor, rceiver etc ) cu slot CI+.

CI+ a fost dezvoltat de către firmele producătoare de electronice de consum Panasonic, Philips, Samsung si Sony, precum și de operatorul cu plată SmarDTV și producatorul de cipuri Neotion.

Un prim proiect a caracteristicilor obligatorii pentru standardul CI+ a fost lansat provizoriu la începutul anului 2008. Versiunea finală a fost lansat la sfârșitul lunii mai 2008.

Deci de abia din acest moment putem vorbi de receptoare ( televizoare sau receivere standalone, dar si alte dispozitive ) care au slot CI+. Cel mai probabil acestea au inceput sa fie produse din anul 2010, printre primii producatori care l-au implementat fiind LG.

Asadar, daca detineti un model de televizor lansat mai devreme de anul 2008, nu exista nici o șansa să aibă CI+.

Daca detineti un model lansat intre anii 2008- 2010, sansele existenței unui slot CI+ sunt destul de reduse.

Șansele cresc semnificativ pentru televizoarele produse in anul 2011, iar modelele cu slot Common Interface produse intre anii 2012-2013 au aproape sigur standardul CI+.

Concluzii

- In primul rand, verificati manualul televizorului sau receptorului, pentru a vedea daca e specificat faptul ca are slot CI+. Daca nu este specificat decat CI, cititi mai departe.
- Verificati posibilele liste de compatibilitate a televizoarelor, puse la dispozitie de operatorii de televiziune. De exemplu UPC oferă o astfel de lista AICI, care se aplică si la CAM-ul RCS-RDS. Insa aceste liste pot fi incomplete sau neupdatate la zi. Daca nu regăsiti televizorul dvs. in astfel de liste, sansele se reduc. Totusi, cititi mai departe.
- Daca televizorul dvs. are slot CI si este produs incepand cu 2011-2012, dar totusi nu este in listele operatorilorm sunt sanse foarte mari ca slotul sa fie CI+. Daca televizorul este lansat anterior anului 2010, cititi mai departe.
- Daca operatorul de servicii de televiziune nu a marcat canalele ca protejate la copiere, CAM-ul va functiona si pentru decodarea canalelor intr-un televizor cu slot CI, precum si pentru inregistrarea emisiunilor. Daca sunt marcate canalele de către operator ca protejate la copiere, nu prea mai exista aproape nici o speranta de comptibilitate, ci poate doar un test direct, pe riscul dvs, va clarifica realitatea, in aceasta ultima situatia.
- Eventual mai confruntati cu ce se discuta pe forumuri, cautand in google dupa cuvintele CI+ si modelul televizorului dvs.

P.S.

Sper ca v-a fost de folos lecturarea acestui articol de pe HD Satelit, in clarificarea unora dintre aspectele teoretice si practice ale modulelor de acces conditionat compatibile CI+, oferite deocamdată de către operatorii de televiziune digitala prin cablu UPC si RCS-RDS. Asteptam cu placere completările si corecturile dvs, fiindca puterea de intelegere a unei comunitati este intotdeauna mult mai mare decat a unui simplu autor. :)

sursa http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/ce-inseamna-ci-e-compatibil-televizorul.html

#2
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
Sony KDL-32 EX600 nu apare in lista UPC

Intrebarea nr. 1: este sau nu compatibil Sony KDL-32 EX600 cu CI+ -ul UPC ?

In unele specificatii scrie ca are CI+, in altele este amintit ceva f. vag.

Am si un KDL 42 W650 care apare in lista.

Intrebarea nr.2:
Ce trebuie facut pt. a avea si canalele digitale (cele codate) pe 3 televizoare diferite, situate in camere diferite din acelasi apartament, fara sa platesc lunar chirie la 3 decodoare ( CI+ sau nu)
Nu este o problema de bani, ci una care ma face sa resping absolut complet aceasta varianta, din principiu.

Am trei televizoare ( la care ma uit extrem-extrem de rar), insa as prefera sa am si canalele digitale pe toate.

Edited by loock, 17 October 2013 - 00:40.


#3
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
La tembelizorul meu apare asta in manual:

Quote

NOTE: COMMON INTERFACE (CI)
The common interface is for a Conditional Access Module (CAM). Contact a service provider for details.

Este compatibil cu CAM-ul Digi sau UPC? de unde pot lua asa ceva? ca prin caserii se uita la mine ca la masini straine doar cand intreb de decodor HD.

#4
TinCup

TinCup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 01.12.2006

 loock, on 17 octombrie 2013 - 00:39, said:


Ce trebuie facut pt. a avea si canalele digitale (cele codate) pe 3 televizoare diferite, situate in camere diferite din acelasi apartament, fara sa platesc lunar chirie la 3 decodoare ( CI+ sau nu)
Nu este o problema de bani, ci una care ma face sa resping absolut complet aceasta varianta, din principiu.

Am trei televizoare ( la care ma uit extrem-extrem de rar), insa as prefera sa am si canalele digitale pe toate.

Nu ai cum. Canalele sunt criptate pentru a nu putea utilizatorul sa vada pe n televizoare, desi plateste pentru unul singur.

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
Nu exista nu se poate.
Fara exceptie.
Cine nu poate, este un incapabil.

Edited by loock, 17 October 2013 - 09:08.


#6
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,044
  • Înscris: 20.06.2009

 loock, on 17 octombrie 2013 - 00:39, said:

Sony KDL-32 EX600 nu apare in lista UPC
Intrebarea nr. 1: este sau nu compatibil Sony KDL-32 EX600 cu CI+ -ul UPC ?
(...)
Faptul că nu apare în lista UPC înseamnă că nu e certificat! La o verificare a modelului pe site-ul UPC Cablecom Elveţia, răspunsul este că televizorul îndeplineşte standardul CI+, dar ei nu garantează întreaga funcţionalitate. Cu alte cuvinte, e compatibil CI+, dar s-ar putea ca funcţionarea lui să nu fie "flawless"...

 loock, on 17 octombrie 2013 - 00:39, said:

Intrebarea nr.2:
Ce trebuie facut pt. a avea si canalele digitale (cele codate) pe 3 televizoare diferite, situate in camere diferite din acelasi apartament, fara sa platesc lunar chirie la 3 decodoare ( CI+ sau nu)
(...)
Legal, nimic...doar să aştepţi până îţi va da cineva 3 decodoare în custodie...

 connectorxp, on 17 octombrie 2013 - 02:31, said:

La tembelizorul meu apare asta in manual (...)
Este compatibil cu CAM-ul Digi sau UPC? de unde pot lua asa ceva? ca prin caserii se uita la mine ca la masini straine doar cand intreb de decodor HD.
Dă-ne modelul exact al televizorului. Ce scrie la tine scrie la toţi...

 loock, on 17 octombrie 2013 - 09:07, said:

Nu exista nu se poate.
Fara exceptie.
Cine nu poate, este un incapabil.
O fi...înseamnă că aici ai dat numai peste incapabili, rămâne să încerci în altă parte...

#7
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Lista cu televizoare compatibile la UPC o puteti gasi aici: http://ci.upc.ro/doc/ci24.pdf
Sony KDL-32 EX600 este ok , este compatibil cu CI+ deci iti va decripta canalele. Ia fara probleme CI+ ca merge.
Incompatibilitatea cu providerul (UPC in cauza) determina urmatoarele:
1. nu vei beneficia de wizardul automat... deci setarile le bagi manual. La cele compatibile cand bagi CI+ in TV vede UPC ca provider si iti ia setarile automat.
2. canalele le vei avea aranjate in ordine alfabetica  nu conform grilei UPC. 1) TV1, 2) TVR2, 3) Protv, 4) Antena1 ....etc... ...ci 1) Alfa Tv, 2) AcasaTV .....x) B1 ....etc

#8
Socrate1970

Socrate1970

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 751
  • Înscris: 17.06.2008
Cei care detineti TV-uri fabricate in 2009-2010, cu interfata pt CI, puteti cauta pe site-ul producatorului eventualele update-uri de firmware.
Exista posibilitatea ca acest update, mai ales cele din 2011 incoace sa rezolve pozitiv problema de compatibilitate CI cu CI+.
Slotul fizic de pe TV este acelasi in ambele cazuri, diferenta este doar de software.
Bafta tuturor!

#9
cos-min23

cos-min23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 21.09.2008
salut
am un lg 32lh4000 care nu este compatibil CI+, dar am facut update de soft , acum este3.75,a aparut in 2011, ar exista posibilitatea sa fie combatibil ci+?

Edited by cos-min23, 19 October 2013 - 23:34.


#10
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Nu numai ca nu este compatibil nici nu are slot pentru CI+

#11
cos-min23

cos-min23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 21.09.2008

 mandrku, on 20 octombrie 2013 - 11:51, said:

Nu numai ca nu este compatibil nici nu are slot pentru CI+
salut
are slot ptr  ci

Edited by cos-min23, 20 October 2013 - 13:57.


#12
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Sigur este Slot si nu doar fanta pentru instalare cam ?
M-am uitat pe net dupa modelul tau si nu am vazut ca avand aceasta facilitate.
http://www.emag.ro/t...0/pd/EHZR3BBBM/
http://www.trustedre...-TV_TV_photos_7

L.E.
revin...
ala ce ai vazut tu este slot PCMCIA. O interfata unde iti itroduci CAM-ul si tot cu Card.
http://www.amazon.co...w/dp/B001UHMT5G
Poza 4
Nu este compatibil CI+

Edited by mandrku, 20 October 2013 - 14:51.


#13
aciucu

aciucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 18.01.2007
Buna ziua. Detin un tv LG fullhd M2262D. E compatibil sau nu cu CI+? Stiti sa-mi spuneti si mie? Multumesc.

Edited by aciucu, 22 October 2013 - 12:14.


#14
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Ala este un monitor TV...
Nu are suport CI+  ci doar slot pentru Cam CI
Te ajuta daca iti iei un CAM CI sa nu mai folosesti receptoarele satelit DVB-S

#15
cosu77

cosu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 18.10.2007
Samsung LE32C530F1WXXN cu firmware T-MSX5DEUC-2009.0 funcţionează foarte bine: schimbă repede canalele(2-3 sec), calitate foarte bună pe HD.
Samsung UE22D5003BWXBT cu firmware T-MSU4DEUC-1007.0 funcţionează foarte bine: schimbă repede canalele(2-3 sec), calitate foarte bună pe HD.
Activare printr-un apel la relaţii clienţi.

#16
stihia

stihia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 08.09.2006
CI+ de la Digi functioneaza pe LG 32LS5600 SI Watson LE32HD.

#17
aciucu

aciucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 18.01.2007

 mandrku, on 22 octombrie 2013 - 12:50, said:

Ala este un monitor TV...
Nu are suport CI+  ci doar slot pentru Cam CI
Te ajuta daca iti iei un CAM CI sa nu mai folosesti receptoarele satelit DVB-S

Pai eu vroiam cardul CI+ de la RDS. Sa inteleg ca nu prea merge ...

#18
alexandrutm

alexandrutm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 14.02.2007
daca mai are cineva samsung ue32d5000 sa spuna daca merge pe el camul CI+ de la digi(in specificatii e certificat doar CI)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate