Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 

proiect-executie-aeroglisoare-hovercraft-

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#19
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Ai dreptate omologarea ar fii peste 20000 roni

#20
chinaman

chinaman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 23.06.2008

View PostAirbag, on 16 octombrie 2013 - 21:23, said:

Is faine dar n-o sa le cumpere nimeni.E saracie mare in tara.Ca sa le vinzi in afara trebuie sa prezinti anumite garantii una din ele ar fi sa fi certificat ISO 9001,pe urma alte maruntisuri.
Da-i deocamdata cu stupurile inainte ca ai mai mult succes.

Da e mare saracia de aceea se vand biciclete de 40 de milioane de lei vechi ca painea calda tot tanarul somer are o bicicleta smechera acuma. Bani exista in Romania doar sa existe piata pentru acest tip de produs.

#21
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Omologarea  la stupi ete 12000 roni da la proiectul tau Nu stiu de ce esti dejamagit un batiscaf sar vinde  cu cel putin 30000 euro merita sa risti  scoti profi bun.Eu am sters subiectul cu stupi pt am uitat PC deschis si autentificat,si un nepot s-a apucat si a iceput  sa-mi mute raspunsurile si sa-mi scrie prostii in topic

Edited by bartosl, 16 October 2013 - 21:57.


#22
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View Postchinaman, on 16 octombrie 2013 - 21:38, said:


Da e mare saracia de aceea se vand biciclete de 40 de milioane de lei vechi ca painea calda

Si aia cat vine in euro,fro 8-900.Cel putin alea au un scop utilitar mai accentuat,dar nu cred c-o sa vezi vre-un tanar din asta cumparand un aeroglisor cu 6-7000 de euro sa mearga la servici.In primul rand in romanica nu e reglementata circulatia cu astfel de vehicule.

#23
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
de acord investitia e mai mare la iceput omlogare + reglementari prin  lege ,dar totul are un inceput. Se mai poate sa se faca totul dincolo este mai ieftin totul si dupa aceia se poate folosi pe terenuri si lacuri private Pretul este pt. COCALARI,copii de baroni,aia nu se uita la banisi sant ,si o sa vezi ca o sa se implice cu taticii lor sa faca reglementari Gresesti ,aeroglisoarele nu-s facute sa mergi prin oras ,sant de agremen,ia gandeste ce bani se fac daca inchiriezi la ISU in zone in zapezite ,inundatii .La straini 1ora cu aeroglisorul este in jur de100euro  .Pretul la noi este mai mic (in jur de5000-5500,),pt. la noi mateialele si mana de lucru este iftina

Edited by bartosl, 16 October 2013 - 22:17.


#24
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View Postbartosl, on 16 octombrie 2013 - 21:54, said:

Pretul este pt. COCALARI,copii de baroni,aia nu se uita la banisi sant ,si o sa vezi ca o sa se implice cu taticii lor sa faca reglementari na

Esti cam naiv.Nu stiu ce varsta ai.Pe la 25-30 de ani credeam si eu asa ceva.Dar m-am vindecat.Aeroglisorul nu poate urca mai mult de 7-8 grade in panta.Deci merge numai la ses sau pe apa.Sa bagi cateva mii de euro in 2-3 prototipuri in speranta ca taticii cocalarilor vor face trafic de influenta in Parlament sa scoata o lege pentru aeroglisoare e ceva hilar.Asta poa s-o spuna si un copil de gradinita.

Mana de lucru o fi ieftina la dat cu sapa sau tarnacopul,dar nici vorba la materiale compozite.In primul rand in romanica se lucreaza numai cu poliesterice pentru piscine,barci si rezervoare.Pentru o piesa mai complicata nu exista meseriasi la ora actuala.Vezi de Pretorian in rubrica Caut asociat ca el se ocupa de caroserii,poate o puneti de o colaborare.

#25
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Eu am dezvoltat acest subiect ca sa-i abitionez pe ramani sa fie mai uniti ca sa putem realiza  proiecte indraznete pt.dezvoltare sanatoasa,sa nu fim tot timpul ultimi .Acelasi lucru se intampla in toate domeniile,cel mai elocvent  exemplu,este agricultura ,fost granar al EUROPEI ,si acum e un sac cu petice,faramitata ,si,cat de curand vanduta la straini.Sant multe exemple,cred ca iarasi trebuie sa cautam un conducator pe-a afara,Nu va mai obosec , cred ca santeti satui de lectii.Sa dea Dumnezeu sa ne merga mai bine si noua ,odata,ca ne-am saturat de atata minciuna si lasitate.Va doresc numai bine ,pt. am de gand sa inchid topicul ,pt.santem reticienti la tot cei nou,nu ne place sa dilogam,conversatie este la noi e o corvoada , ne place sa ne ascundem sub anonime. Numai bine va doresc.
   Lucian

Nu! gresesti  sant materiale speciale pana-i lumea dar trebuie sa sapi mai mult .Iti dau un exemplu cu spumele poliuretane sant peste 20 de sortimente ,dar am sapa vreo 2 luni pana am dat de omul potrivit (reprezentant Bayer) Stii ce pret e la Polidys (sau Best Tools)100 roni pe kg ,eu am gasit la 14 roni/kg ,ce zici , vezi si tu esti negativist Numai bine.   Luian

#26
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Am varsta inaintata ,numai sant crud ,crede-ma in domniu fibrei sant de peste 30 ani ,pe vreamea raposatului faceam carcase din fibra pt masini de trefilat in industria usoara pt. chinezi.Mi-a venit o idee pt. un nou topic PARDOSELI SINTETICE ,cu rasini si nisipuri colorate .Am lucrat vreo 8 ani la o firma specializata in pardoseli.Numai informativ sa-i ajut pe cei care vreau sa faca un ban cu investitie mica.Ce zici Airbag ?
  Mai jignit cu panta ,merge si pe 45 grade depinde de motor .Poti sa-i pui si 2 mooare,sau trei ,atunci poti sa si zbori cu el uitate in poza ,ce pante are cand zboara

Lucian

Edited by bartosl, 17 October 2013 - 00:15.


#27
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006
Trebuie stabilit clar ce model doresti sa construiesti. Daca il abordezi ca hobby/pasiune, e suficient un singur prototip pe care il modifici cum vrei si cu care te "dai".
Daca vrei sa faci o afacere, trebuie sa ai in vedere alte considerente : carei piete/clienti te adresezi, cate produse estimezi sa vinzi (ca sa-ti poti face o schita de pla de afaceri), sa discuti cu potentialii beneficiari daca sunt interesati sau sa-i convingi, etc.
E clar ca una e o jucarie gen ATV cu care sa se dea bogatanii si alta e un aeroglisor pentru interventii/salvari in Delta (si pe care s-ar putea scoate bani frumosi).
In Romania s-au construit hidroglisoare - la Galati unul de pasageri iar la Mangalia unul militar, cu care am avut ocazia sa ma plimb pe mare; avea capacitate de transport pentru 1 pluton de infanteristi marini echipati si era destinat interventiei in zona litorala si Delta - numai ca a fost abandonat.
In plus, investitia pentru prototip - chair si pentru cel minimalist, de agrement,  pentru care ai planuri - este considerabila.  Asta daca vrei sa-l si comercializezi.
Pentru facut in fundul curtii , te multumesti cu orice ai la indemana dar nu poti visa la productie de serie.

#28
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Costurile sant in jur de 3000 euro pt. pozitivul matritei +motor ,atat, Pt.restul(partea electrica ,elice,burdufu pernei,etc.maruncisuri ),inca 200-300euro

Edited by bartosl, 17 October 2013 - 13:23.


#29
gelu_mihai21

gelu_mihai21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 22.12.2010

View Postmymothman69, on 17 octombrie 2013 - 12:48, said:

la Mangalia unul militar, cu care am avut ocazia sa ma plimb pe mare; avea capacitate de transport pentru 1 pluton de infanteristi marini echipati si era destinat interventiei in zona litorala si Delta - numai ca a fost abandonat.
In plus, investitia pentru prototip - chair si pentru cel minimalist, de agrement,  pentru care ai planuri - este considerabila.  Asta daca vrei sa-l si comercializezi.
Pentru facut in fundul curtii , te multumesti cu orice ai la indemana dar nu poti visa la productie de serie.
Cel de la Mangalia parca avea probleme mari la fusta. Daca nu ma insel era "parcat" in groapa, langa poligonul de demangnetizare. Nici motorul nu a fost o smecherie. Ceva recuperari de pe la aviatie. Sa zicem ca urma de traditie ar exista, Ai dreptate cu planul de afacere, Dar pentru inceput unul cu care sa te "dai", cred ca este ok. Hai sa vedem nivelul urmator! Impreuna cu initiatorul, poate reusiti(de amorul artei), sa faceti si o lista de necesar. Acum sa nu aud chestia aia cu afacerile nu sunt gratuite! La cat ai intervenit in discutie, sigur viermele a muscat si din curiozitatea dumitale. Eu cred ca poate fi pornita o chestie. Sa nu visam direct la afaceri! Sa confectionam intai "vrabia" si abia apoi sa visam sa o vindem drept papagal. Sigur vor fi necesare multe interventii si ajustari la "vrabie". Un 5000 de euro pentru inceput nu ar fi un capat de lume. Dar ar putea fi verificarea unui vis si de ce nu, o noua oportunitate.

#30
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Ma bucur ,in-sfarsit ,un comentariu pozitiv,<GELU> +10(nota).Nimeni nu a zis ,gata de maine incepem productia !,,Nu degeaba am pus titlu PROIECT,cred ca este sugestiv,pana la finalizare este drum lung(pionerat),si obligatoriu sa te consulti cu cati mai multi,de acea am apelat la comunitate acestui forum,sa am o legatura directa pt. a filtra cat mai multa informatie,utila in realizare proiectului.Mai este posibilitatea ,ca, acest proiect sa fie nerealizabil,din diverse motive,financiare,tehnice,etc...Va multumesc pt. atentie.Lucian

#31
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View Postgelu_mihai21, on 17 octombrie 2013 - 15:34, said:

Un 5000 de euro pentru inceput nu ar fi un capat de lume.

Capat de lume nu,dar cineva trebuie sa-i decarteze din buzunar.Posted Image

Eu am planurile originale de la tarasenia asta:

http://www.theplande...anair500_2.html

Edited by Airbag, 17 October 2013 - 20:52.


#32
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
airbag,hloo!!  Nai nici 0,001 din documentatie ,ai luat denumirea  si ai dat span  pe GOOGLE.top a sarit schema ,bine omule , E SIMPLU,VAI VAI,mai omule eu am luat documentatie direc de la un lub mare din SUA,prin intermediul diasporei Romane .EU AM PESTE 100 DE LINKURI, nu te mai obosi o sa ince sa-ti dau de o sa te satur .Degeaba ai scheme executia te omoara,trebuie o sumedenie,de procedee ,eu de 10(zece ;;ani;; frate)  tot ma informez si corespondez cu hobisti de aeroglisoare,si tot nu sant sigur,iar tu intr-o noapte ai dat lovitura,hai laso moarta .Mai jos iti dau linkuri (si peste 10000 de poze am pe hard ) cu aeroglisoare de te saturi si dai batai SA VAD PRODUSUL SUCCES.

http://facultate.reg...aer-132440.html
http://www.hovercraf...x&cPath=5_34_53
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-xrfEZZIipE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kwC8MP6uOiQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mjCmyDTkoCs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




=================

mai vrei

http://www.aerogliss...oglisseurs.html
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VaCKO-CUdps?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/i9tThWfkGZU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Wdj76oWZLUw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]    IMPORTANT

mai

http://www.aerogliss...oglisseurs.html
FIRMA======INAV
GLISOR=hovercraft.---Compani=Hov Pod

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Wdj76oWZLUw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kwC8MP6uOiQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jGzDEkG8ASw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4Xl_0XqP9Ko?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
glisor electric

da-mi adresa de imail si i-ti dau 1Gb de poze si linkuri cu subiectul AEROGLISOARE ,tu ai crezut ca eu vorbesc in necunostinta de cauza ,ma-i omule Aeroglisoare eHOBIUL meu de multi ani ,

Da esti bun da-mi formula de calcul volumetric a fustele (sau burdufului) ,cum se calculeaza puterea motorului in unctie de calaj,hei mai esti acolo

#33
chinaman

chinaman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 23.06.2008
astia se cearta in videouri de pe youtube poze de pe google si referate de pe regielive. alo...alo...asezati-va linistiti la locurile voastre.

#34
gelu_mihai21

gelu_mihai21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 22.12.2010

View Postchinaman, on 18 octombrie 2013 - 01:53, said:

astia se cearta in videouri de pe youtube poze de pe google si referate de pe regielive. alo...alo...asezati-va linistiti la locurile voastre.
Nu vad problema. In definitiv se verifica/filtreaza o mare cantitate de informatie. E o chestie constructiva. Parca era o lege a lui Murphy(daca functioneaza din prima, undeva ai o greseala). Deci, startul este bun!

View PostAirbag, on 17 octombrie 2013 - 20:35, said:

Capat de lume nu,dar cineva trebuie sa-i decarteze din buzunar.Posted Image
Cred ca moda nu a scos buzunarele din haine. Pe religie cred ca gasesti reteta ciorbei de bolovan. Fiecare are ceva ce nu poate fi folosit individual. Deci, nu vad problema. Initiatorul nu a venit sa isi vanda informatia sau logistica.

Edited by gelu_mihai21, 18 October 2013 - 06:02.


#35
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
nu e asa eu nu ma lupt nu ma cotrazic cu niciun membru ,dar  ma contrariat atitudinea ironica a lui  <airbag>  afirmand ca a rezolvat  totul cu o schema copiata de google ,eu i-am zis ca am cu tonele filme  si poze adunate cu PLACERE pt delectare pt. eu am hobi pe tema asta.CAT DESPRE CONSTRUCTIE EU AM LUAT LEGATURA DIRECT CU CEI CARE EFECTIV AU CONSTRUIT (dn;;Germania ,Austria,cu un club romanesc de aeroglisoare  din Franta unde am fost personal si care m-au lasat sa conduc cateva minute ) de la care m-am documentat si am cerut amanunte unde eu aveam nelamuriri despre constructia aeroglisoarelor.ASA FIIND VORBA EU AM COPIAT POZE DE PE GOOGLE DE PLACERE SA-MI DELECTEZ OCHIUL CU ELE nu pt. constructie ,sa fim bine intelesi  si nu vreau sa intru  in polemica cu nimeni ,dar nici sa ma iei in deradere afirmand  ca nu e mare lucru  realizarea unui aeroglisor

Edited by bartosl, 18 October 2013 - 07:57.


#36
bartosl

bartosl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.10.2009
Si pt.mine este o incertitudine realizarea ,pt. degeaba ai mana in relizarea fizica a proectului,daca nu ai un atelierul cu dotari corespunzatoare, finantare ,si cei mai important suportul tehnic pe care numai un inginer din domeniu poate  sa ti-l acorde.Eu mai mult am vrut prin subiectul de pe forum sa atrag pe altii in realizarea lui ,era o saticsfactie pt. mine sa vad ca si la noi se poae realiza asa ceva.Sper ca sa terminat cu polemica,cu bine,scuzati-ma daca am exagerat   Lucian

Edited by bartosl, 18 October 2013 - 09:06.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate