Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

(bogdandima15) Casa P+1E+M Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
1654 replies to this topic

#37
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Am revenit dupa o perioada in care n-am mai postat nimic. Am fost ocupat in alta parte si n-am prea mai avut timp de proiect. Arhitectul a lucrat intre timp la doua variante, dar nu mi-a placut niciuna, asa ca nu le-am mai postat aici.
Au sosit si 3D-urile de exterior.
@ un_arhitect: Cum ti se pare? Asa, din punct de vedere arhitectural, e ok? Interiorul a zis ca mi-l da in weekend. Il postez cum il primesc.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   513.19K   226 downloads
  • Attached File  2.jpg   477.84K   228 downloads
  • Attached File  3.jpg   546.54K   220 downloads
  • Attached File  4.jpg   549.08K   211 downloads


#38
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Salut
Sa stii ca nu am uitat ce ti-am promis, dar efectiv nu am avut nici un pic de timp...
In legatura cu imaginea casei acum:
Eu personal nu sunt ....impresionat ca sa  zicem asa. Nu stiu cu ce sa incep, asa ca o sa incep de sus in jos
1) geamurile de la ultimul nivel, cu forma care urmeaza centura nu sunt chiar o alegere fericita. As pastra o singura linie (dreptunghi eventual, nu patrate, sau aproape patrate)
2) Usa de la etajul 1, incadrata de geamuri cu parapet, iar nu reprezinta o alegere fericita in opinia mea. As incerca sa separ usa, astfel incat sa am o linie curata de geamuri, si usa separat, sau sa fac geamurile acolo fara parapet (cat usa de inalte, si eventual mai mici ca lungime), sau sa pun parapet plin la balcon pe zona aia, ca sa nu se fie vizibile la modul asta.
3) as incerca sa "rup" un pic volumele,(dar asta tine si de schema functionala  interioara).
4) Daca te uiti in ansamblu (revin la geamurile sus mentionate) de sus pana jos nu seamana unul cu altul (ma refer la cele din stanga)
5) As incerca sa marchez cumva si intrarea laterala, sa nu fie doar o consola..
6) as incerca sa schimb proportia la geamurile din volumul ingust (sa le proportionez mai pe "inalt"
7) Partea din spate e inaltata cu vreun scop constructiv? Nu se va "citi" diferenta de 30 de cm niciodata. Ori o faci un pic mai inalta , sa se simta, ori deloc.
8) O sa ai o problema cu scurgerea apei de pe volumul ingust (in balcon).
Si ar mai fi, dar cred ca ar fi mai bine sa ma opresc ...
Per ansamblu, e o casa seaca (nu inspira nimic deocamdata, poate mai trebuie lucrat). Daca e datorita bugetului impus, asta e. Dar daca nu, atunci e pacat.
P.S. Sper ca nu te-au deranjat observatiile. Tu le-ai cerut :D
Daca consideri ca nu am dreptate, poti sa aduci contra-argumente (imi place sa port discutii).

#39
jijikate

jijikate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 01.10.2013
Arhitectura fada.

#40
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
@un_arhitect
Salut,
Foarte rapid raspunsul Posted Image
In legatura cu ce mi-ai promis: stai linistit, daca ai timp faci ceva, daca nu asta e Posted Image. Oricum incerc sa modific din mers pe baza sfaturilor pe care mi le-ati dat tu si ceilalti pana acum.
Sincer sa-ti spun nici eu nu sunt impresionat de felul cum arata, adica la modul WOW!! Facusem si eu separat cateva randari 3D ca sa vad cum ar arata, asa ca stiam la ce sa ma astept.
Acum sa luam pe rand obsevatiile:
1) Sunt de acord in privinta geamurilor, nu vreau forme diferite de cele uzuale: patrat, dreptunghi. Chiar daca in unele cazuri par mai frumoase in astfel de reprezentari 3D facute de arhitecti, in practica nu genereaza decat un cost mai mare pentru geamul respectiv. Inca ceva: "cu forma care urmeaza centura", nu stiu care anume e centura. Te referi la geamurile din partea stanga sau cel din partea dreapta care are o forma triunghiulara in partea superioara.
2) Eu asa am facut  in 3D-ul meu, dupa cum vezi si in atasamente: geamuri separate de usa si balconul sa fie acoperit. O sa-i specific aceste modificari arhitectului. Am vrut sa-l las sa faca primul desen fara sa-l influentez pentru ca altfel facea exact ce-i spuneam eu si nu ajungeam nicaieri. Si eu sunt fan geamuri inalte si inguste, dupa cum cred ca se observa din plan Posted Image. Insa .. nu stiu ce sa zic.. asa am incercat intr-o varianta dar nu mi s-a parut ca arata prea bine. Plus ca daca balconul e acoperit in partea inferioara nu prea ajuta  din punct de vedere al patrunderii luminii in camera... corect ?
3) crede-ma am tot incercat variante, si eu si arhitectul, si nu reusesc sa gasesc ceva care sa arate si bine pe exterior si sa fie si camerele ok. Bine nici acum nu sunt multumit: domitorul matrimonial are doar 3m latime (m-ar multumi macar un 3.5m), baile de la etaj sunt alaturate, etc. Aceste probleme le stii deja din ce-am postat pana acum si din ce-am mai discutat noi. Casa la exterior arata dupa cum sunt pozitionate camerele pe interior.. e greu sa le obtii pe amandoua bine .... sau cel putin e greu pentru mine Posted Image
4) In privinta geamurilor exista mai multa unitate in 3D-ul meu. Poti sa consideri varianta aceea ca fiind mai apropiata de cea finala. Inca nu sunt insa sigur ... daca ai vreo sugestie ... sunt mereu deschis Posted Image
5) Eh .. asta e ceva la care m-am tot gandit... Dupa ce am vazut prima randare 3D mi s-a parut ca lipseste acolo ceva.. As fi pus un panou din acela din lemn (romburi), care se pune in gradina, pe care sa creasca ceva plante agatatoare. Hm.. sau te referi la altceva prin `marcare`. Ar trebui ceva solid pus: caramida, piatra ?
6) Prin "volum ingust" te referi la partea din dreapta a casei, cea cu biroul jos si cu dormitorul matrimonial sus corect ? Daca da, atunci ideea mi se pare interesanta. O sa fac o randare sa vad cum arata. Sunt curios insa de ceva: cantitatea de lumina care patrunde intr-o camera este direct proportionala cu dimensiunile geamurilor din camera ? Ca sa fiu mai precis: daca pun doua ferestre inalte dar mai inguste (1.8m intaltime, 0.3 m latime) cat de multa lumina pierd fata de un geam uzual : 2m X 1.20m ?
7) Partea din spate, de pe acoperis,  a fost o "licenta poetica" a arhitectului. Cel mai probabil a incercat sa faca ceva ca sa mai rupa din monotonismul liniei acoperisului.  Sa nu fie doar un doua-ape banal. Ai dreptate, acea diferenta de nivel este vizibila doar din anumite unghiuri cum e si cel din care s-a facut captura. In realitate nimeni nu priveste casa din acel unghi, deci e degeaba. Ii spun s-o scoata.
8) Aceea a fost prima problema pe care am obsevat-o cand m-am uitat la randarile arhitectului: "cum vine asta, ploua in balconul de la mansarda ?". E aiurea intr-adevar.  Acolo o sa mareasca acoperisul incat sa acopere balconul. Clar. Nu i-am spus inca pentru ca nu sunt 100% sigur ca asa vreau sa ramana mansarda.

Am vazut de curand o casa la rosu care avea o mansarda interesanta. Cel putin asa mi s-a parut atunci. Am atasat poza. Nu am desenat inca acel acoperis sa vad cum ar arata pentru ca vad mai multe dezavantaje:
- suprafata mansardei scade cu 30-40%. In loc de 80mp ar ajunge pe undeva pe la 50mp.
- costurile cu acoperisul sunt mai mari. Cel putin asa mi se pare la prima vedere.
- la mansarda, in zona unde coboara unghiul acoperisului, vreau sa pun o debara in care sa bag un aspirator, o masa pliabila etc. Daca fac mansarda ca la acea casa, pierd zona inclinata si astfel pierd si debaraua. Tie cum ti se pare ?
- apropo , in acela caz, etajul 2 e considerat mansarda sau etaj separat ? Adica e necesara o  autorizatie de constructie pentru P+2E sau ajunge una pentru P+E+M.

Acum, dupa ce am vazut toate observatiile, m-am gandit la ceva la care as avea nevoie de parerea ta: la etaj iesirea din dormitorul matrimonial pot s-o fac prin doua locuri: prin dressing (asa cum e in randarea 3D - a mea) sau prin lateral, direct din dormitorul matrimonial. Tie cum ti se pare mai ok ? Mie nu-mi place niciuna dintre variante: intrarea prin dressing mi se pare .. ciudata.. iar intrarea prin lateral presupun o usa mai ingusta de cei 80cm uzuali ai unei usi pentru ca acolo latimea peretului e de 1mp iar caramida ocupa 30cm .. deci mai ramane foarte putin spatiu pentru usa. Doar daca mai maresc amprenta cu 30-50 cm incat sa nu-mi bat capul cu astfel de probleme. Sunt curios insa cum ti se pare mai ok: intrare prin dressing, sau prin camera ?

In urmatoarele zile mai fac cateva randari si cand imi da arhitectul restul desenelor le postez.

@jijikate

Salut,
Vezi ceva care consideri ca ar trebui schimbat sau ceva ce nu-ti place in mod special ?

Attached Files



#41
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View Postjijikate, on 15 noiembrie 2013 - 22:31, said:

Arhitectura fada.

View Postbogdandima15, on 16 noiembrie 2013 - 20:31, said:

@jijikate
Vezi ceva care consideri ca ar trebui schimbat sau ceva ce nu-ti place in mod special ?

Ar fi frumos din partea ta @jiji sa vii cu vreo idee constructiva, sau 2-3 chiar. Ma intereseaza si pe mine. Principiul, nu solutia specifica in acest caz.

@bogdan-si ce daca dormitorul matrimonial are doar 3 metri. Nu tre s-o alergi mult, si in plus bataia cu perne e mai haioasa in spatiu mai ingust :P

#42
jijikate

jijikate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 01.10.2013
Stau prost cu timpul .iar scrisul de pe telefon e obositor. Poate cu alta ocazie.

#43
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013

View Postviotl, on 16 noiembrie 2013 - 23:53, said:

@bogdan-si ce daca dormitorul matrimonial are doar 3 metri. Nu tre s-o alergi mult, si in plus bataia cu perne e mai haioasa in spatiu mai ingust

Salut viotl,
Mi se par putin 3m in latimea camerei pentru ca am facut calcul cu un pat de 2m lungime si in fata lui sa pun un TV pe o comoda. Nu mi se pare prea mult loc sa traversezi camera prin spatiul dintre pat si comoda. Am facut acum o randare 3D dintr-un unghi din care poti sa vezi exact despre ce vorbesc. Am marcat spatiul problema cu rosu.
Stiu ca exista si varianta cu TV-ul agatat pe perete si sa renunt la acea comoda insa nu prea sunt fan TV-uri pe pereti.

Attached Files



#44
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Uf. Bogdan.
Era o gluma si o zgindareala. Sa-l agit pe colegu @jiji, ca are pareri bune, dar uneori cind le spune parca mai bine ti-ar da o mistrie peste deshte.
Acu', privind randarea.... Ce sa-ti spun eu ca sa-ti pice bine. E prea lata comoda. Si slava Domnului ca a creat pe Samsung LED si poti scapa cu o comoda de 20-25 de centimetri. Eventual TV-ul ala se poate incadra intr-un mini sistem de perete, unde cred ca mosiu @danmannx stapinul inelelor de lemn iti poate sugera ceva, si poate fi chiar prins de perete daca e incadrat cum trebuie. Adevarul e ca e cam incomoda camera.
Apoi-nu stiu de ce vrei tu neaparat pat din ala, ca e trendy? Cel putin 5 cm cistigi daca pui unul normal. Si atunci vei trece lejer. Asa la ochiometru vad comoda la 60 de cm, cu reducerile sugerate spatiul de trecere se mareste la abt 70-80 cm, ceea ce ar trebui sa fie satisfacator.
Sint prea stresat acum eu insumi ca sa mai gindesc idei, dar sigur sint solutii. Asta e, tre sa iti strofoci mintea un pic.... Ca sint o gramada de bani, si nu te apuci de alta curind.
Dar o mica gropita si incastrat in perete cum ar fi? sa iasa afara doar 3-4 cm?

#45
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Da, sunt de acord, solutii exista. Nu e capat de lume ca e prea mic spatiul de trecere. De rezolvat o rezolv cumva .. sa ajung eu pana in acel punct in care sa vad ce comoda sa pun in dormitor.
Atunci cand am spus de acei 3m si ca as fi preferat 3.5m era ca ... deh .. stii cum e ... omul spera sa-i iasa totul bine si frumos, iar atunci cand vede ca nu poate, cauta compromisuri pentru a se apropia cat mai mult de ideea initiala. Eu vroiam sa  spun ca mai caut variante sa generez acei 50 cm fara sa schimb prea mult. Nu se poate, asta e, merg pe compromisuri. Vreau insa sa fiu sigur ca nu se poate, asta-i tot.

"Sint prea stresat acum eu insumi ca sa mai gindesc idei, dar sigur sint solutii." crede-ma nu trebuie sa te gandesti la solutii pentru astfel de probleme. Dupa cum spuneam, mai e mult pana acolo.
S-ar putea sa te stresez insa la primavara cand ma apuc de ea. Nu de alta dar la tine e inca la cald experienta cu fundatia Posted Image.

#46
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Îhi.... de-ai sti ce cald e.... Chiar iti sugerez sa nu faci prostia mea. Dupa ce hotarasti la proiect, uita o vreme de paturi comode etc. Citeste cit mai mult la fundatii/armaturi/placi. Ca eu citesc de 4 luni si 80 % am citit aiurea. Ia jurnalele de succes si citeste pina la fundatii, cit mai multe. Incepe de acum sa iei relatii despre constructori. Alegerea constructorului iti ia cel putin o luna.....

Si da, cita vreme mai ai timp, e bine s-o sucesti pe toate partile si sa mai cauti variante. Oricum, sa nu-ti faci vise-dupa ce ai batut palma cu arhitectul, in primele 3 ore o sa gasesti 4-5 chestii unde o sa zici "ptiu, era mai bine altfel acolo..."

#47
danmannx

danmannx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,355
  • Înscris: 03.08.2007
Scumpicica arhitectura.Scuze dar dormitorul are mici probleme de functionalitate. Ai 3 pereti cu geamuri si usi.Un dressing inzidit, ceva spatii de depozitare in dormitor or sa-ti prinda bine.

Nu vad o camara pentru muraturici, zacuscutza etc.Incomod accesul in office.Hol etaj maricel.

#48
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Salut Dan,

Ce anume elemente de arhitectura crezi ca vor duce la cresterea costurilor de constructie ?
In privinta dressing-ului din dormitorul matrimonial, acesta exista, e langa camera. Am atasat doua poze cu pozitia acestuia.
Camara pentru muraturi as vrea s-o pun sub scara cu intrare din bucatarie.
Sunt de acord cu accesul prin office, nu e chiar placut, insa nu am gasit o alta solutie prin care sa obtin acea zona de depozitare a pantofilor si cuierul.
Holul de la etaj nu pot sa-l retrag foarte mult pentru ca e nevoie de o deschidere pentru usa de la dormitorul din stanga. Aceeasi problema o am si la baia de sus din dreapta, unde am nevoie de hol pentru acces la usa.

Attached Files



#49
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Salut din nou Bogdan,
Rferitor la intrebarea cu mansarda:Mansada e considerata spatiul interior cu inaltime variabila incadrat in volumul unui acoperis, a carei suprafata sa nu depaseasca 60% din suprafata  etajului curent. Concret, daca tu ai suprafata de placa(pardoseala) de 100 mp, acoperit cu sarpanta in 4 ape, atunci mansarda, delimitata prin inchiderile laterale exterioare care nu trebuie sa depaseasca 1,6m inaltime, trebuie sa nu dezvolte o suprafata mai mare de 60 mp. Cam asta e definitia.
In exemplul dat de tine este vorba de etaj 2 retras(datorita faptului ca acoperisul nu "inglobeaza" spatiul, ci este asezat de la o inaltime constanta peste etajul 1). Cam asa pot defini cel mai bine (in scris) situatia.

Acum, referitor la casa ta.
Eu cred ca mai trebuie rumegate un pic planurile, si optimizate spatiile (in special zona de mijloc, cu scara si holul)... Cu 3m la dormitorul ala esti la limita de jos, iar proportia dormitorului nu ajuta deloc la asta. Intr-adevar, ar fi bine cel putin 3,2m, dar asta nu o poti rezolva fara sa umbli la toata schita casei (sunt lucruri care sunt intre-conectate). Si cred in continuare ca se poate imbunatati considerabil cu un pic de efort.
Referitor la imagine, 3d-ul facut de tine contine o eroare (zona iesita la parter si etajul 1 nu se regaseste si la "mansarda")
Planul de parter sa inteleg ca nu s-a schimbat de loc?

P.S. Daca te ajuta, ne putem vedea la o bere sa-ti zic cum vad lucrurile (mi-e mai usor sa ma exprim prin desen...:D)

#50
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Am inteles cu mansarda. E asa cum banuiam si eu : etaj separat. Mersi de raspuns.

Asa e, ca sa maresc dormitorul matrimonial trebuie sa schimb toata structura. De aici si ezitatarea mea initiala. Am vazut ca in zona de mijloc, unde e scara, e ceva ce s-ar mai putea modifica. Plecand de la ideea asta am facut o schita pornind de la zero. La parter am inversat axele: living-ul si bucataria acum sunt pe partea dreapta si biroul cu baia+CT-ul sunt pe partea stanga. Scara am mutat-o mai la stanga pentru a obtine mai mult spatiu in dreapta. Am postat ce-a iesit.

Cea mai mare nesiguranta a mea la noua schita e structura de rezitenta: daca am pus peretii de rezistenta (cei mai grosi) asa cum trebuie. I-am trimis si arhitectului cu care colaborez sa vad ce zice.

Avantaje: dormitoarele sunt mai mari, spatiul este folosit mai bine.
Dezavantaje:  holul de la etaj de langa baie este prea ingust, dormitorul din stanga-jos e cam micut,  bucataria este complet separata pe toate partile de pereti. Da impresia de "ca la bloc". (asta din urma e de la sotie)

Acum in legatura cu 3D-urile: acelea le-am facut inainte sa-mi dea arhitecul randarile lui cu partea de la mansdara. Chestia aia a fost ideea lui. Intre timp am facut update la modelul meu. Acesta contine si modificarile la geamurile de la mansarda pe care  mi le-ai sugerat in posturile anterioare.

Attached Files



#51
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Acesta este partiul final cotat si mobilat.

Nu sunt multe diferente fata de ultima varianta postata, cel putin la etaj e aceeasi impartire a spatiului. Am schimbat doar parterul: am mutat bucataria in partea din fata a casei si biroul in spate pe considerentul ca, in general, o sa stam mai mult timp in bucatarie decat in birou si atunci acesta trebuie sa fie pus in fata unde e mai bine luminat.

Si la aceasta varianta am nemultumiri: CT-ul e prea departe de bucatarie, o camera de la etaj este pusa spre nord, as fi preferat ca baia de la parter sa fie mai aproape de intrare etc.. Am ajuns la concluzia ca, daca stau ca caut ce nu-mi place, mereu o sa gasesc ceva, indiferent de varianta aleasa.

Attached Files



#52
jijikate

jijikate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 01.10.2013
Planurile sunt facute de tine ?

#53
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Salut,

Planurile sunt facute de arhitect. Eu doar le-am taiat pentru ca erau puse ambele planuri intr-un singur fisier pdf.

De ce m-ai intrebat? Sunt probleme ?

#54
jijikate

jijikate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 01.10.2013
Am intrebat pentru realizarea planurilor par mai mult facute de un inginer nu de un arhitect. Daca nu erau finale poate nu intrebam.
Ca o alternativa la acest functional ti.as sugera sa schimbi scara cu baia , iar ct cu biroul dar evazat catre spate cativa cm. Dressin.ul sau dulapul imcastrabil de pe hol va fi inglobat in ct, cu acces din hol. Terasa de acces lateral se va lungi pentru formarea accesului ext la ct.
Sus peste living bucatarie si birou vor fi dormitoarele iar peste hol acces ct si baie vor fi 2 bai si un dressing care pot fi lasate cu acces din hol dau legate de unul dintre dormitoare transformand.ul in matrimonial.
Astfel eviti dormitor pe nord , traseul de inst.doar pe o parte si un acces la ct pe lateralul comun cu accesul in casa ca sa poti avea acces mai usor si apropiat la ct.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate