Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

(bogdandima15) Casa P+1E+M Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
1654 replies to this topic

#19
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 bogdandima15, on 13 octombrie 2013 - 19:14, said:

insa majoritatea caselor cu amprenta de 80mp nu se potriveau cu ce vroiam eu: 2 bai sus, baile sa comunice direct cu baia,
bolduirea imi apartine.
tu doar tradu, ca nu inteleg, c-o fi de la spritzul de seara in plus.

#20
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013

 viotl, on 13 octombrie 2013 - 15:07, said:

Deci..........
WELCOME!Posted Image WELCOME!Posted Image WELCOME!
Hai si bine ai venit printre noi, sa se bucure si strumfita ca nu mai e ciuca batailor.... Printre astia amarasteni cu vise inaltatoare si "nashii betonului" care ne dau peste minute....  Sa nu te superi de glumite, mai ai ceva pina iti vine Posted Image .  Poate Posted Image  n-o sa-ti vina de aici, dar sigur o sa gasesti o gramada de amici si poate o gramada de sfaturi bune, de lucruri la care nu te-ai gindit.
  Deci, inteleg ca dormitorul mare si baia de sus ies in afara ceva, cam 1 metru deasupra intrarii principale. Ar merge un windfand de sticla, nu? Sub iesitura aia. Parca ar merge sa iei ceva din birou sa faci o debara, pantofar, ceva pe acolo. Sau, de ce n-ai face centrala ca o mica constructie separata, atasata/alipita cladirii..... Am vazut la unii si e ok. Si, pentru ce iti trebuie tie, dormitoarele sint destul de ok acum, dupa parerea mea. Normal ca mai vin idei si poate mai schimbi...
  Orice hotarasti, bafta si nervi de otel!

Bine v-am gasit si multumesc pentru incurajari :). Nu ma supar pentru nimic, orice parere e binevenita, practic de asta am si postat aici: sa aflu si alte pareri in afara de a mea, a sotiei, si a arhitectului.

Da, dormitorul mare si baia de sus ies cu 1m in afara fata de ce e jos. Fara aceasta extindere e suprafetei de la etaj nu am reusit sa asez toate camerele si sa aiba marimi cat de cat ok. Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti cu acel windfand sub iesitura, unde anume ar trebui pus acesta ?

Cat despre problema cu pantofar-vestibul am facut o modifcare intr-un post precedent bazat pe sugestia dvs: am scos centrala afara si am pus vesitbulul in locul acesteia. Nu prea pot sa `tai` din birou pentru ca ar deveni prea ingust. Acum are 3m latime, cum CT-ul trebuie sa aiba o latime de macar 1.25mp, ar rezulta ca biroul sa aiba o latime de 1.50mp (3m - (1.25+25cm zidul)). Mult prea mic :(

 casuta_papusilor, on 13 octombrie 2013 - 19:17, said:

bolduirea imi apartine.
tu doar tradu, ca nu inteleg, c-o fi de la spritzul de seara in plus.

E la mine greseala :)
Una dintre conditiile expuse in primul meu post e ca baia matrimoniala de la etaj sa aiba coloana comuna cu baia de serviciu de la parter, iar baia de oaspeti de la etaj sa aiba coloana comuna cu bucataria.  
Practic vreau sa fie una deasupra celeilalte, si asta ca sa nu ma `plimb` cu conductele de apa prin tot etajul. E o idee pe care am tot auzit-o pe la arhitectii cu care am discutat.

#21
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009
pai normal ca faci coloana comuna la bai, alimentare si evacuare.
ca doar esti in bucuresti si acum doar muti 2 aparamente de pe acelasi palier de la bloc, pe un teren mai jos, la iarba.

#22
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Si pe mine treaba asta cu coloanele comune ma duce cu gandul la blocuri, chiar i-am spus unui arhitect cu care am vorbit ca nu vreau sa fac 2 apartamente suprapuse.
Pana la urma insa, dupa ce am primit explicatii, am decis sa merg si eu pe aceasta idee.
Aveti o sugestie de asezare a camerelor la etaj daca nu se ia in calcul aceasta `conditie`  cu coloanele comune ?

Edited by bogdandima15, 13 October 2013 - 20:13.


#23
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 bogdandima15, on 13 octombrie 2013 - 20:12, said:

Aveti o sugestie de asezare a camerelor la etaj daca nu se ia in calcul aceasta `conditie`  cu coloanele comune ?
nu.
nu am.
pare bine asa cum sunt asezate camerele, avand in vedere conditia suprafetei totale.

doar ca, ar trebui gandite de pe acum chiar si asezarea chiuvetelor/cazilor/dusurilor si a wc-urilor in bai si/sau bucatarie, de la parter si etaj, pentru un traseu cat mai scurt catre coloana de evacuare a apelor uzate.
adica nu trebuie sa ocolesti, de la chiuveta, toata camera pe perimetru, pentru a ajunge sa te intepi in coloana.
cu atat mai mult cand vine vorba de vasul de wc.
si in bucatarie/baie traseul tevilor de scurgere trebuie sa fie cat mai scurt pana la coloana.

m-am facut inteles sau mai beau un spritz, ca poate sunt mai clar?
ca explic de pana la urma inteleg si eu ce vreau sa zic.

#24
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Windfang, pisici. Un fel de furculision la antreu/vestibul. Asa cum ai pus centrala, sa vina o constructie din "termopan" de 2x1 in fata intrarii, care sa lucreze ca si buffer/tampon intre exterior si casa. Gindeste-te ca la bloc intri in casa de pe casa scarii, unde temperatura e mult mi mare decit afara. Nu o intra crivatul chiar in toate cotloanele, dar iti va mari mult consumul de energie pentru incalzire si, daca nu ai ip, va fi foarte neconfortabil la picioare. Si fetele sint taaaare sensibile la asta. Inteleg ca nu vrei sa sacrifici gazonul, e doar o sugestie
In stinga cum intri poti lua jumatate de metru din office si faci un dulap/debara cu usa glisanta.
Nu e prea recomandat sa pui oala de wc deasupra bucatariei sau livingului. Fa un exercitiu de imaginatie: priveste in sus si imagineaza-ti ca acolo e o oala de wc si cineva o foloseste.... Oricum, daca totusi faci asa ceva, teava de scurgere trebuie foarte bine izolata fonic, stii bine de la bloc cum se aude. Asta daca trece printr bucatarie sau living, sau chiar hol.
  De ce n-ai muta unul din dormitoare la mansarda? Pustiul/pustoaica va fi in extaz.... Oricum, logii la mansarda nu prea vad cum....
Cu "apartament la curte" nu prea ai ce face, avind in vedere amprenta nu foarte generoasa. Asta e. Macar ai bucatica ta de curte unde poti face un gratar, poti pune niste flori si nu mai trec energiile negative de la vecini prin pereti.
Si nu mai vorbi la plural, eu unul devin nervos. Se vede ca ai fost copil cuminte si n-ai stat pe mirc prea mult.

#25
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Am inteles necesitatea vestibulului, sunt de acord cu diferenta intre bloc si casa in ceea ce priveste rolul casei scarii la incalzire. Motivul pentru care nu am introdus initial o astfel de zona in plan e ca nu pot sa fac casa mai lata de 9m.
Terenul pe care vreau s-o construiesc este de 18m lungime si 13mp latime. Certificatul de urbanism ma obliga sa incep constructia de la 2 m in stanga si 3 mp in dreapta (cum te uiti de la strada). Chiar daca obtin semnatura vecinului din stanga si o incep de la calcan tot trebuie sa las 1m. Astfel ajung la 1m+9mp(casa) si raman cu 3m din care nu pot sa mai iau ca o sa am probleme la receptia casei.
M-am extins cat de mult am putut cu planul pe latime. In lege este mentionat ca trebuie sa fie minim 3m la parter si 2m la etaj fata de unul dintre vecini, de aceea am si folosit acea extindere a suprafetei la etaj pe care nu o am si la parter. Initial era si la parter tot 9X10mp insa arhitectul mi-a spus ca nu se poate. Singura zona in care ma pot extinde cu 1m este in fata casei (10X9mp), dar ramane foarte putin spatiu pentru un foisor pe care vreau sa-l pun in fata casei si care, cel mai probabil, o sa aiba latura de 3.5-4m.

Cand am facut bugetarea etapelor de construtie am inclus si incalzirea prin pardoseala, insa, daca apar neprevazute la cheltuielile cu alte etape, s-ar putea sa o scot din plan si sa folosesc radiatoare.

Am inteles ideea cu office-ul si dulapul, mi se pare ok. O sa incerc o varianta si s-o postez.

Sunt total de acord in privinta baii deasupra living-ului. Am mai observat la unele case, cand am fost in vizita, cum se auzea cand cineva de la etaj folosea baia si eu eram in living ... neplacut :(. La bucaratie vreau sa pun coloana in zona peretelui dintre scara si bucatarie, sa fie cat mai departe de activitatile zilnice. E buna mentiunea cu izolarea fonica a coloanei, o s-o notez pentru cand va fi cazul :).

N-as vrea sa pun o camera la mansarda pentru ca aceasta zona vreau sa fie folosita mai rar. Rolul acestei zone o vad ca un open-space, games-room, uscator haine, sau petreceri cu mai multi invitati (10-12), care nu ar incapea in living. folosibila mai ales in timpul iernii, curtea fiind inutilizabila in acea perioada. Inteleg ce vrei sa spui cu camera la mansarda pentru copil. Deocamdata acesta nu exista, insa, atunci cand o ajung la aceasta concluzie, ca trebuie o camera la mansarda, o sa fac o compartimentare a acesteia cu pereti din rigips.
Perioada in care pustiul/pustoaica are nevoie de intimitate o sa fie intre 14-19 ani, pana la acea varsta nu cred ca are nevoie de camera la etaj, iar dupa acea varsta nu mai sta acasa. Pentru 5 ani din viata copilului cred ca se poate face ceva temporar. S-ar putea sa am o perceptie gresita, nu am copii asa ca vorbesc `din afara`.

Am prins si perioada mirc-ului insa, fiind nou pe aici, am considerat ca e mai bine sa fiu respectuos cu lumea. S-ar putea ca unele persoane sa se considere ofensate daca le vorbesti la per tu.

Mersi pentru sugestii, foarte concludente !

#26
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Ca idee, peretii de sus dintre camere nu trebuie neaparat sa se suprapuna cu cei de jos. Se poate folosi caramida de 11,5 cm pentru delimitarea unor camere.
Eu pot sa confirm ca un arhitect bun va veni intotdeauna cu o solutie mai buna dpdv functional si estetic decat ce-ai putea gandi tu.
Am facut si eu gresala sa incerc la inceput sa fac eu un plan dupa capul meu. Mai bine nu! Gaseste un arhitect bun, spune-i de ce camere ai nevoie, cam ce suprafete sa aibe camerele si lasa-l pe el sa vina cu niste variante. Eu zic ca nu conteaza doar aspectul functional ci si cel estetic.

Si inca ceva, n-ar fi o idee sa ai totusi o amprenta o idee mai mare pe sol, si eventual sa te joci putin cu suprafetele etajului/mansardei ? Adica sa nu iasa casa sub forma de bloc !
Poate chiar sa renunti la mansarda in favoarea extinderii amprentei ?

Edited by Hawkie, 14 October 2013 - 11:15.


#27
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Ia ia, stai asa. In care lege zice chestii de-alea cu 3 metri, 2 metri ? In afara de codul civil privind vecinatatile, nu exista nicio lege care sa specifice altfel, iar in codul civil zice clar, 60 de cm fara ferestre si 1,90 cu ferestre. Poate ca in zona sunt alte reglementari, prevazute in PUZ sau PUG si preluate de CU, dar in lege ma indoiesc. Posted Image

#28
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
I-am aratat unui arhitect ce vreau sa fac si ma tot batea la cap cu acei 3 m din CU peste care nu pot sa trec. Zicea ca e nevoie de o zona de acces pentru situatii de urgenta, in special pentru pompieri. Acum ca mi-ai spus ca nu ai auzit de aceste limite am cautat si eu un pic pe Google.  
Am gasit in Regulamentul Local de Urbanism aferent PUZ Bucuresti: (http://www.pmb.ro/se...a_de_locuit.pdf)

"ARTICOLUL 6 - AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE LIMITELE LATERALE ŞI POSTERIOARE ALE PARCELELOR
...
clădirile izolate se vor retrage faţă de limitele laterale ale parcelei cu cel puţin jumătate din înălţimea la cornişă, dar nu cu mai puţin de 3.0 metri;"
Ai dreptate e vorba de un regulament local la nivel de PUZ.
In legatura cu retragerea de minim 2m la primul etaj nu am gasit nimic.

 Hawkie, on 14 octombrie 2013 - 11:15, said:

Ca idee, peretii de sus dintre camere nu trebuie neaparat sa se suprapuna cu cei de jos. Se poate folosi caramida de 11,5 cm pentru delimitarea unor camere.
Eu pot sa confirm ca un arhitect bun va veni intotdeauna cu o solutie mai buna dpdv functional si estetic decat ce-ai putea gandi tu.
Am facut si eu gresala sa incerc la inceput sa fac eu un plan dupa capul meu. Mai bine nu! Gaseste un arhitect bun, spune-i de ce camere ai nevoie, cam ce suprafete sa aibe camerele si lasa-l pe el sa vina cu niste variante. Eu zic ca nu conteaza doar aspectul functional ci si cel estetic.
Si inca ceva, n-ar fi o idee sa ai totusi o amprenta o idee mai mare pe sol, si eventual sa te joci putin cu suprafetele etajului/mansardei ? Adica sa nu iasa casa sub forma de bloc !
Poate chiar sa renunti la mansarda in favoarea extinderii amprentei ?


Arhitectul cu care am inceput sa colaborez mi-a spus ca zidul de la office sa vina direct suprapus peste zidul de la dormitoarele de sus. Eu facusem cateva desene in care acestea nu se potriveau si el mi le-a modificat ca sa fie in concordanta cu structura de rezistenta.
Mi-a oferit arhitectul cateva variante de asezare a camerelor la etaj si dintre acelea am ales doua: cele expuse in primele mele posturi:
- o varianta cu baile alaturate, doua dormitoare in fata si unul in spate langa scari.
- a doua varianta cu toate cele 3 dormitoare in fata, cu o suprata mai mica, si baile in colturi: una deasupra baii de serviciu de jos, si cealalta deasupra bucatariei.
El mi-a spus ca ar prefera prima varianta, insa la aceea lipseste zona de dressing si baile sunt alaturate, ceea ce nu-mi doresc.
Sunt de acord ca e foarte important si aspectul estetic, insa de cele mai multe ori e foarte greu sa scapi de gandirea de la bloc in care toate sunt asezate astfel incat sa ocupe o amprenta cat mai mica. Chiar si arhitectii au problema asta, din cate am observat.
Nu pot sa extind amprenta pentru ca am un lot mic (13X18.5m). Practic o construiesc la limitele impuse de CU. Mi-ar fi placut si mie sa ma pot intinde mai mult.

Edited by bogdandima15, 14 October 2013 - 20:48.


#29
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Mi-a mai dat astazi arhitectul o noua varianta de asezare a camerelor la parter si etaj.
Ca si diferente fata de variantele anterioare:
Parter:
- intrarea la CT se face prin exterior.
- intrarea la baia de serviciu este sub scara
- la capatul holului de la intrare e o usa, astfel se obtine o zona pe post de vestibul.
Etaj:
- in partea din fata sunt 2 camere separate de o baia matrimoniala.
- dressingul este pus la capatul holului in dreapta.

I-am mai dat o tema arhitectului: sa modifice intrarea din exterior in living pentru a genera o tranzitie mai lina. Nu prea imi place ideea ca de afara sa ajungi direct in mijlocul living-ului.

Attached Files



#30
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Salut,
1)Ai idee si cum va arata casa la exterior?
2) Intrarea pe living nu e rea, daca stii cum mobilezi. Incearca sa ceri arhitectului si o mobilare cat de cat (iti dai seama mai bine de proportia/marimea spatiilor)..
3) Dupa cum a zis si Hawkie mai sus, nu e obligatoriu ca peretii sa se suprapuna.. D-aia iti va iesi o baie de 10 mp la etaj si una de 8 m ( sunt imense-mobileaza-le si ai sa vezi cat spatiu ramane)
   O sa ai o problema cu ghena de la baia matrimoniala (va trebui sa o deviezi pe la plafonul biroului  cred, dar neavand mobilarea baii nu sunt sigur., si nu foarte placut.). De alfel, la legea locuintei spune ca nu ai voie sa ai baie peste spatiu camera locuibila( living, dormitor) Bineinteles, asta e doar in teorie. Unde nu se poate, nu se poate si gata, e un compromis.

P.S. incearca sa spui arhitectului care-ti face casa ca vrei si o imagine cat de cat la exterior a casei. Altfel te vei trezi cu imaginea aceea clasica  (cea pe care o obtii cand pui un copil sa-ti deseneze o casa).
Nu te supara, e doar o parere personala .
Bafta si nervi de otel sa ai (o sa-ti trebuiasca)

Edited by un_arhitect, 18 October 2013 - 16:22.


#31
Bazilide

Bazilide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 16.03.2009
Erau mai interesante si mai practice plansele color postate anterior. Arhitectul a mai adaugat o usa la hol si i-a spus vestibul... la cca 3 m lungime daca deschizi usile simultan, strivesti 1-2 musafiri :(

#32
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013

 un_arhitect, on 18 octombrie 2013 - 16:22, said:

Salut,
1)Ai idee si cum va arata casa la exterior?
2) Intrarea pe living nu e rea, daca stii cum mobilezi. Incearca sa ceri arhitectului si o mobilare cat de cat (iti dai seama mai bine de proportia/marimea spatiilor)..
3) Dupa cum a zis si Hawkie mai sus, nu e obligatoriu ca peretii sa se suprapuna.. D-aia iti va iesi o baie de 10 mp la etaj si una de 8 m ( sunt imense-mobileaza-le si ai sa vezi cat spatiu ramane)
   O sa ai o problema cu ghena de la baia matrimoniala (va trebui sa o deviezi pe la plafonul biroului  cred, dar neavand mobilarea baii nu sunt sigur., si nu foarte placut.). De alfel, la legea locuintei spune ca nu ai voie sa ai baie peste spatiu camera locuibila( living, dormitor) Bineinteles, asta e doar in teorie. Unde nu se poate, nu se poate si gata, e un compromis.
P.S. incearca sa spui arhitectului care-ti face casa ca vrei si o imagine cat de cat la exterior a casei. Altfel te vei trezi cu imaginea aceea clasica  (cea pe care o obtii cand pui un copil sa-ti deseneze o casa).
Nu te supara, e doar o parere personala .
Bafta si nervi de otel sa ai (o sa-ti trebuiasca)

Salut,
1) Arhitectul mi-a spus ca exteriorul il discutam la final, dupa ce sunt multumit de cum arata interiorul. Insa e buna mentiunea, o sa-i cer. S-ar putea sa-mi fi spus asta si ca sa nu munceasca de mai multe ori pana  la varianta finala.
2) La care intrare in living te referi, cea din fata casei sau cea de langa vestibul si scari ? Cand ii spun de exteriorul casei o sa-i cer si cateva 3D-uri cu interiorul, sa vad cam cum le vede.
3) Am inteles ca nu este obligatoriu, este doar o varianta ca sa ascunzi grinzile. Sunt de acord cu baile acelea de la etaj, nici mie nu-mi plac. Sunt cam singurele elemente de care nu sunt multumit. Nu-mi place ca sunt alaturate, as fi preferat sa le pun in colturi, una deasupra baii de jos si cealalta deasupra bucatariei insa, daca fac asa, nu se mai aseaza camerele. Cat despre  variantele cu care a venit arhitectul pana acum, fiecare are cate o problema. De exemplu cea cu baia deasupra living-ului cade din prima. Si eu tin foarte mult la teoria cu baile suprapuse insa cred c-o sa fiu nevoit sa accept un compromis.
Am inteles necesitatea pentru o vedere la exterior. Imediat cum mi-o da arhitectul o postez pentru pareri.
Nu am de ce sa ma supar, mai ales ca toate recomandarile au fost la obiect.
Mersi pentru incurajari !

 Bazilide, on 19 octombrie 2013 - 21:09, said:

Erau mai interesante si mai practice plansele color postate anterior. Arhitectul a mai adaugat o usa la hol si i-a spus vestibul... la cca 3 m lungime daca deschizi usile simultan, strivesti 1-2 musafiri

Intre timp am mai venit cu o varianta: am extins biroul cu 1m si astfel am obtinut un spatiu pentru vestibul. Intrarea in vestibul se face printr-o arcada imediat in stanga dupa usa de la intrare. E putin incomod sa fii nevoit sa treci prin vestibul ca sa intri in birou insa mi se pare accetabil.  Acum, dupa ce am citit ce ai spus tu si un_arhitect, am ajuns la concluzia ca este nevoie de mai mult spatiu la intrare. Se poate micsora baia aceea ca oricum e nevoie doar de o chiuveta si un WC. Astfel, daca o tai pe jumatate, obtin la intrare 2mp. Cred ca e destul loc cat sa se invarte lumea. Corect ?

Sunt destul de multumit de varianta pentru parter, la etaj insa tot nu reusesc sa rezolv problema cu baile alaturare.

Am pus si cateva 3D-uri cu asezarea casei in curte. Le-am facut ca sa vad cam cat ocupa casa din totalul curtii, care este si asa mica.

Multumesc pentru pareri!

Attached Files


Edited by bogdandima15, 21 October 2013 - 20:50.


#33
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Revin cu inca o varianta de asezare a camerelor de la etaj care mi-a fost trimisa de catre arhitect in acest weekend.
Am vrut sa vad si un plan cu baile separate si vad ca pus o baie intre cele doua dormitoare. Aceasta este pozitionata deasupra holului de la intrare si a vestibulului.
Camerele de la etaj au urmatoarele dimensiuni: dormitor matrimonial: 15mp, baie matrimoniala: 6mp, dressing: 4.5mp, dormitoare: 10.5mp fiecare, baie oaspeti: 7.2mp.
Acum trebuie sa ma decid care dintre cele doua variante este cea finala si sa merg mai departe cu restul proiectului.
Pareri ?

Attached Files



#34
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Dormitor de 2,62 m latime nu e ceva confortabil... e putin mai lat ca o baie.
Ai cerut si o mobilare cat de cat? O sa ai surprize...
Daca tot "se inspira" ( ca plansele color si cele alb negru nu-s facute de acelasi om), macar sa "se inspire" pana la capat...
Din punctul meu de vedere varianta 2 (cea postata de tine azi) prezinta mai multe dezavantaje :
1)baie mai mare decat e necesar (bine, aici e dicutabil ca daca vrei si cada si cabina dus, 2 lavoare wc, bideu, atunci e mica). O baie normala, cu cada, lavoar de 65x100, wc si bideu ar trebui sa fie cam 200X260.
2) spatiul de hol rezultat  (cel de 2 m latime) este nefolositor :poti pune 2 fotolii cu o masuta intre (orientate pe lung), si mai ramane cam 1 m pana in perete, cat sa treci prin fata lor., dar atat. Cere mobilare acolo.

Si la parter ar fi cateva probleme (n-am stat foarte mult sa le studiez data trecuta) :
1) centrala aia nu are mai mult de 1,25 m latime. O circulatie minima ar fi de 70 cm . Mai raman 55(sa orientezi un blat lung probabil). Daca te multumesti cu atat, e ok.
2) baia are 1,35 (daca peretele are 0.15) Si acolo o sa ai o problema la mobilat.
3) Scara ar fi bine sa aiba macar jumatate de podest-Nu o fa pe toata balansata ( teoretic/cf. normativelor, dupa max 12 trepte trebuie podest de odihna).

Sper sa-ti fie de folos.
Bafta.

#35
bogdandima15

bogdandima15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 13.10.2013
Dormitoarele au iesit mai mici decat ma asteptam, aceasta este cea mai mare problema la acest plan, din punctul meu de vedere.
Am cerut varianta mobilata, cum o primesc, o postez.
Planurile color sunt facute de mine,  iar cele structurale, cu cote,etc sunt facute de arhitect.
In legatura cu dezavantajele de la ultimul plan:
1) banuiesc ca te referi la baia matrimoniala, cea din stanga sus. Aceea trebuie sa contina 2 lavoare, 1 wc, 1 cada.  Cealalta baie de la etaj trebuie ca contina: 1 lavoar, 1 wc, 1 cabina dubla de dus, 1 masina spalat.
2) spatiul acela liber ma gandeam sa-l folosesc ca dressing pentru cele doua dormitoare. Nu stiu daca e o idee prea buna insa. Nu prea e practic sa iesi din camera sa sa-ti iei hainele dintr-un dressing aflat pe hol... Am mai vazut varianta asta la unele planuri insa nu stiu cat de buna e.

Acum in legatura cu problemele de la parter:
1) camera centralei si mie mi se pare mica insa nu vad cum as putea s-o maresc. Oricum acolo s-ar putea sa mai intre si o lopata pentru zapada, un furtun etc.,  asa  ca  nevoia de spatiu exista. Nu vad cum il pot obtine, tinand seama ca nu ma mai pot extinde pe pe orizontala cu planul.
2) baia de la parter trebuie sa contina 1 lavoar, 1 wc. Cred ca e indeajuns de mult spatiu pentru acestea, nu ?
3) si eu imi doresc o scara cu podest, problema e ca acesta genereaza o lungire a scarii cam cu 70cm si intra cam mult in holul dintre bucatarie si living. Am facut o simulare si arata urat. Mai caut variante sa obtin acel podest, nu renunt :).

Mersi pentru pareri!

#36
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Salut.
Nu trebuie sa gasesti TU rezolvarile...
Tu, in calitate de benficiar, ai datoria de a da o tema de proiectare corecta, si de a fi de acord (sau nu)  de preferat cu argumente (sau nu) cu solutia/solutiile propuse.
Atat.
Bafta

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate