Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Peste marinat
Last Updated: Dec 25 2015 19:17, Started by
Tarzy
, Oct 11 2013 14:33
·
0
#1
Posted 11 October 2013 - 14:33
si inca o reteta preluata de la un coleg apicultor
Peste marinat la cuptor in bulion Se cauta pesti de toate rasele si dimensiunile care se portioneaza in felii daca sunt mai mari de o palma si se aseaza inghesuiti intr-o tava mai inalta. Peste ei se toarna 10 linguri de ulei de floarea soarelui si de doua ori pe atata otet. Otetul trebuie pus in cantitate mai mare daca pestele are oase mari. Fara teama pentru ca la 120 de grade, otetul se evapora si la sfarsit nici nu o sa stiti ca a fost vreodata otet acolo. Se adauga o lingurita de sare si una de piper boabe. Mai puneti 3-4 foi medii de Dafin si completati cu apa pana se acopera bine pestele dupa care se baga tava in cuptorul incins. Acum rabdare findca prepararea dureaza 4 ore. Intre timp mai completati cu apa cand aceasta scade si cu o ora inainte de a scoate tava din cuptor, puneti intr-o cana 4 linguri zdravene de pasta de tomate si diluati-o cu apa pana devine lichida. Turnati peste peste in tava si din momentul asta nu mai umblati in cuptor. Pe timpul prepararii oasele se inmoaie devenind comestibile. Se serveste alaturi de un pahar de vin alb. Pofta mare! Merge si fara bulion (da trebuie musai lamaie) Attached Files |
#2
Posted 11 October 2013 - 14:40
nea tarzane,asta nu e peste marinat...apicultorul trebuia sa stie,ca el umbla cu pesti toata ziua...
un coleg bucatar nu este? |
#3
Posted 11 October 2013 - 15:13
Ii zice marinat pentru ca i se inmoaie oasele pe sfarsit. Insa mie nu-mi suna bine uleiul ala in care fierbi pestele, cred ca s-ar putea "marina" si altfel.
|
#4
Posted 11 October 2013 - 15:22
ala-i peste la cuptor pretenas.... pestele marinat il mananci crud...
|
#5
Posted 11 October 2013 - 15:25
Hai bai fratilor, omul a pus niste poze de iti ploua in gura si voi mai si comentati ?
Numai bucatari pe forumul asta. Tu ala care zici de ulei, ce mananci ? Numai salata verde? cephalophodes, on 11 octombrie 2013 - 15:22, said:
ala-i peste la cuptor pretenas.... pestele marinat il mananci crud... Pretenas`, adevarat ca trebuie sa dea si din coada cand il mananci, nu ? |
#6
Posted 11 October 2013 - 15:35
Tarzy eu aduc vinul alb iar tu pregateste pestele.Deja imi ploua-n gura,ca e marinat sau nu,in burta nu mai conteaza.Lasa-ne adresa ta,ca de mancat ne ocupam noi cei care am comentat.
Edited by Adi blondu, 11 October 2013 - 15:38. |
#7
Posted 11 October 2013 - 16:59
n-am nimi c
Danitos, on 11 octombrie 2013 - 15:25, said:
Hai bai fratilor, omul a pus niste poze de iti ploua in gura si voi mai si comentati ? Numai bucatari pe forumul asta. Tu ala care zici de ulei, ce mananci ? Numai salata verde? Pretenas`, adevarat ca trebuie sa dea si din coada cand il mananci, nu ? n-am nimic cu el...arata foarte ok, dar eu asa cunosc acest termen...dar se pare ca este undeva la mijloc... Attached Files |
#9
Posted 11 October 2013 - 19:22
cephalophodes, on 11 octombrie 2013 - 15:22, said:
ala-i peste la cuptor pretenas.... pestele marinat il mananci crud... Danitos, on 11 octombrie 2013 - 15:25, said:
... trebuie sa dea si din coada cand il mananci, nu ? Edited by ion2013, 11 October 2013 - 19:23. |
#10
Posted 13 October 2013 - 21:12
da stimabililor .... aveti dreptate ... asta nu prea e 100% marinat .... dar eu asa m-am obisnuit sa-i spun, oricum vad ca si dex-ul imi da dreptate ... rog putin intelegere
uleiul .... cantitatea e neglijabila si la o adica se poate renunta la el .... ma mir ca nu a carait nimeni de otet ... eu in general nu prea suportul otetul dar in acest caz este indispensabil. gatesc destul de des peste in aceasta formula ... cu exceptia faptului ca dureaza f mult nu am ce sa-i reprosez .... pur si simplu te lingi pe degete la propriu cand manaci. |
|
#11
Posted 14 October 2013 - 08:34
#12
Posted 14 December 2015 - 14:10
Hai sa va povestesc cum fac eu pestele marinat pentru iarna, binenteles ca nu-i reteta mea cea mai buna dar mie imi place. Am folosit peste macrou, l-am curatat, l-am spalat bine, i-am taiat capetele, cozile si aripioarele si l-am taiat bucati de grosimea a doua degete. Am sarat pestele si l-am pus intr-un vas la rece timp de 3 ore. Dupa acest timp am pus otet peste el cat sa-l acopere foarte putin si l-am tinut la rece inca 4 ore. Dupa 4 ore se rastoarna pestele intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de zeama. Intr-un vas mai larg se asaza bucatile de peste in asa fel incat sa fie pe cat posibil pe un singur rand, se condimenteaza cu dafin, piper, cimbru, boia, se amesteca bine si se toarna ulei peste el cat sa cuprinda tot pestele. Se fierbe la foc foarte mic timp de 60-90 de minute, apoi se pune in borcane. Chestia este ca daca focul este mai mare atunci pestele o sa iasa prajit si nu fiert. Am incercat reteta la un aragaz pe gaz si nu am reusit Cine vrea sa incerce reteta sa-l prepare la un aragaz pe butelie.
Aici este in otet [ http://1.bp.blogspot.com/-nWxsigrEWJs/Up3OT-rjRRI/AAAAAAAAIkE/sGl7jF-yn98/s1600/Peste+macrou+in+otet+pentru+marinat.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Aici este in ulei pe foc [ http://2.bp.blogspot.com/-Drj19WGL7sE/Up3r_iYFbUI/AAAAAAAAIkw/QTtmLMk5nhg/s1600/Peste+marinat.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Aici este gata [ http://1.bp.blogspot.com/-LvXooNesoa0/Up4XvasohCI/AAAAAAAAIlY/WlU_VyqIFD4/s1600/Retete+Culinare.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#13
Posted 14 December 2015 - 14:44
alone_11, on 14 decembrie 2015 - 14:10, said:
Hai sa va povestesc cum fac eu pestele marinat pentru iarna, binenteles ca nu-i reteta mea cea mai buna .... Pai de ce nu ne dai reteta ta cea mai buna? N-am fost cuminti? alone_11, on 14 decembrie 2015 - 14:10, said:
... Am folosit peste macrou... |
#14
Posted 25 December 2015 - 19:17
Am mai bine de 20 de ani de cand fac peste marinat, macrou, scrumbie, sabita(pentru cei care cunosc acest peste este deosebit la marinat), salau.
Pestele se curata, se spala, se taie rondele. Se amesteca bine cu sare grunjoasa, se pune intr-un lighean si se acopera cu sare. Dupa 24 de ore se scoate si se spala in 2-3 ape. Se aseaza in borcane cu ceapa si morcovi rondele. Se amesteca 65-70 % otet cu 35-30 % apa, boabe de piper negru, coriandru, foi de dafin Se da intr-un singur clocot. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, nu fierbinte, nu cald, nu caldut, pur si simplu rece, se toarna peste peste. Dupa 6-7 zile se poate servi si se poate pastra si peste iarna fara probleme. Edited by teknotronik, 25 December 2015 - 19:18. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users