Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Fasole in vas roman
Last Updated: Oct 11 2013 14:15, Started by
Tarzy
, Oct 11 2013 12:15
·
0
#1
Posted 11 October 2013 - 12:15
Ingrediente:
- 1/2 Kg fasole boabe fiarta in 2/3 ape - eu la ultima fierbere adaug 1 lingura de sare si 1 de ulei, astfel cica reduci flatuatiile ce-or sa vina ; - cca 1/2 Kg carne (eu acum am folosit piep de porc dar merge orice carne de porc), afumaturi de ce se gaseste (acum am avut pipep de porc afumat si cativa carnati cam dubiosi); - legume: ardei gras, morcov, ceapa, etc; - rosii (minim 1/2 Kg dar si-n functie de gust .... mai multe mai bine dupa mine), acum am dat atacul la unul din borcanele conserve puse de mama (rosii in bulion, in loc de rosii se poate folosi si bulion sau alt sos de tomate; - usturoi cativa catei in functie de preferinte - merg si zdrobiti dar eu prefer ca usturoil sa-l feliez cat mai fin; - 1 lingura ulei; - 1 pahar (200 ml) vin sau chiar bere; - condimente (sare, piper, boia, etc). Preparare: - intr-o tigaiei buna (care nu lipeste - eu am folosi un vas teflonat) carnea se caleste un pic in ulei (eu aici in Belgia intodeauna fier un pic carnea pentru a o spuna, in Romania aceasta operatiune nu e necesara pentru ca la noi carnea nu face asa multa spuma ca aici), cam cate 5 minute pe fiecare parte si cand se caleste se si condimenteaza (sare, piper, boia, etc) in functie de gust; - se adauga si afumatura - trebuie adaugata astfel incat totul sa fie rumenit consecutiv (adica mezelu mai afumat se adauga ceva mai tarziu decat cel neafumat, etc); - dupa ce totul e calit se adauga in tigaie un pahar de vin (cam 200 ml) si se lasa totul la fiert inabusit la foc mic cam 15 minute (pana ce alcoolul se evapora) - se poate folosi si bere in loc de vin; - se scot bucatile de carne din tigaie si in sosul ramas se adauga legumele taiate cubulete, care apoi se calesc cam 10 minute la foc mediu (pana cand ceapa devine crocanta). - in vasul roman se aseaza fasolea; - pestea ea bucatile de carne si afumatura; - apoi legumele calite impreuna (cu tot cu sos); - apoi rosiile tocate (eu le-am zdropbit cu furculita); - apoi usturoiul. - vasul roman se baga la cuptor - ca si masura de precautie eu am folosit si o tava pentru ca vasul fiind cam mic riscam sa dea sos pe-afara si cuptorul asta electric e al naibi de complicat de curatat - se seteaza temperatura mica si timp estimat de preparare (aici eu am cuptor electric si nu prea bate ca si timp cu varianta pe gaz). - se verifica daca fasolea este preparata, daca nu se mai baga prelungeste prepararea. ATENTIE cand se scoate vasul din cuptor si mai ales cand se ridica capacul .... frige si contine abur sub oarece presiune, trebuie manipulat cu manusa si ferita fata. - dupa ce fasolea este gata (se mai pot face ajustari de condimentare, eventual adaugate tomate - eu am mai pus vre-o 3 linguri de bulion) se mai lasa la cuptor la foc ceva mai mare (250 grade) fara capac cam 15-20 de minute pentru ca totul sa se rumeneasca, eventual bucatile de carne se intorc si pe partea cealalta. Rezultatul este foarte apetisant Attached Files |
#2
Posted 11 October 2013 - 12:54
Am impresia ca vrei sa scazi de tot traficul pe softpedia cu retele!...tinand cont ca este si ora mesei.
App, astazi este vineri, in consecinta se mananca post! Piei satana cu ispita ! PS Piept de porc?! |
#3
Posted 11 October 2013 - 13:00
Fasolea trebuie tinuta la inmuiat peste noapte cu 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu alimentar, nu stiu daca stii.
Apoi se schimba apa la fiert dupa primele clocote. Se poate schimba de cateva ori pt cei cu probleme digestive. La fiert se mai pot pune 4-5 catei de usturoi decojiti dar intregi, tot un mic tertip pt a evita problemele digestive ulterioare. Mie imi place cimbrul in fasole, cred ca puteai sa pui si din ala. |
#4
Posted 11 October 2013 - 14:15
pai "1/2 Kg fasole boabe fiarta in 2/3 ape" fix faptul ca schimbi apa dupa fiecare clocot vrea sa insemne
la condimente merge intradevar si cimbru, mai ales in combinatie cu carnea de porc. evit sa folosesc "chimicale" la gatit, bicarbonat de orice ar fi el nu am in casa. Mai nou rezolv fasolea fierband-o in oala cu presiune .... nu-i mai gustoasa dar mult mai eficienta metoda (fierb o data pentru 2 gateli, ce ramane pastrez la frigider inchisa ermetic. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users