Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema activare Xbox live gold ...

Fluierat Astra H 1.9 CDTI

Excel - Intrebare referitoare la ...
 Caut dentist care sa pune plombe ...

Grinzi suspendate

BluRay Player 4k

Calorifer
 Dovada talon

Denumire Club de Noapte

Știri legate de Stația ...

Sfat achizitie componente
 Locul unde se salveaza jocurile

Analizator antena Ringexpert

Spionul - The Spy (2019)

Versuri melodie
 

Ce înseamnă acest cod?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006
PRINT #1, CHR$(&H1D);"V";CHR$(66);CHR$(0);
Multumesc.

Este ceva legat de imprimante şi care să taie pagina. Şi mai departe, ce fac cu codul acesta? Posted Image

Edited by MiculDexter, 09 October 2013 - 19:33.


#2
Alex_GP

Alex_GP

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 23.12.2006
[ http://cdn.buzznet.com/assets/users16/xthexkatxkidx/default/dee-dee--large-msg-11947497405.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,353
  • Înscris: 24.02.2006
sunt niste caractere de control pentur imprimanta. ar trebui intai sa deschizi un port COM (cu #1), apoi sa trimiti aceste caractere catre acel port (la care se presupune ca este legata imprimanta).

#4
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006

View Post_Smiley_, on 09 octombrie 2013 - 21:02, said:

sunt niste caractere de control pentur imprimanta. ar trebui intai sa deschizi un port COM (cu #1), apoi sa trimiti aceste caractere catre acel port (la care se presupune ca este legata imprimanta).

Mulţumesc, dar eu m-am născut în epoca Windows. Nu ştiu chestii de alea de DOS. Dacă vrei să-mi dai exemplu, ce trebuie să scriu.
Trebuie să-i spun imprinantei să se oprească şi să nu deruleze aiurea 1km de bandă goală.
Am înţeles că toată treaba stă în 2-3 linii de comandă. Care? Posted Image
Adică cum se deschide un port COM ?...

Edited by MiculDexter, 10 October 2013 - 10:43.


#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMiculDexter, on 10 octombrie 2013 - 10:42, said:

Adică cum se deschide un port COM ?...
Si in "epoca Windows" exista asa ceva. Deci nu tine asta cu nascutul.

#6
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,353
  • Înscris: 24.02.2006
Dim port As New SerialPort("COM1", 9600, Parity.None, 8, StopBits.One)
port.Open()
port.Write(Chr(&H1D) & "V" & Chr(66) & Chr(0))
port.Close()


Edited by _Smiley_, 10 October 2013 - 10:51.


#7
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Solutia nu-i sa trimita acele caractere din alta aplicatie sau mai stiu eu ce. Sistemul de operare ofera un API pentru imprimare, cu toate functiile disponibile si se rezolva de acolo orice problema.
Pana la urma de asta sunt drivere si API-uri peste ele.

Edited by neagu_laurentiu, 10 October 2013 - 10:55.


#8
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006
în epoca Windows se folosesc ferestrele. eu am,
Attached File  com.gif   10.58K   10 downloads

Ok, nu am înţeles de ce mai trebuie să-i zic
Dim port As New SerialPort("COM1", 9600, Parity.None, 8, StopBits.One)

Posted Image

Edited by MiculDexter, 10 October 2013 - 11:18.


#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMiculDexter, on 10 octombrie 2013 - 11:17, said:

în epoca Windows se folosesc ferestrele. eu am,
Nu are a face capra cu varza.

View PostMiculDexter, on 10 octombrie 2013 - 11:17, said:

Ok, nu am înţeles de ce mai trebuie să-i zic
Sunt 1001 metode. Nu e cea mai fericita asta.

Sfatul meu e sa citesti cum se face imprimarea in Windows si atunci scapi de orice problema (de natura software).

Edited by neagu_laurentiu, 10 October 2013 - 11:21.


#10
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006
Eu folosesc un fel de şablon de imprimare, sau template. Se numeşte fişier frx şi este din Fox.
Problema este că fie am o linie de tipărit, fie ţîşpe linii, imprimanta tot scoate 21 cm de bandă goală :(

View Postneagu_laurentiu, on 10 octombrie 2013 - 11:20, said:

Nu are a face capra cu varza.

Sunt 1001 metode. Nu e cea mai fericita asta.

Sfatul meu e sa citesti cum se face imprimarea in Windows si atunci scapi de orice problema (de natura software).

Dacă ai 2 min să arunci o privire http://rteam.net.ua/catalog/-86.html, ai să vezi că nu este nimic vorba de Windows, ci de un idiot limbaj ESC/POS

#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Visual FoxPro sau FoxPro 2.x (din vremea MS-DOS) ?

Tu ai o imprimanta aparte si un API specific de trimis la ea. Si vad acolo o documentatie despre ce si cum sa faci.

O vezi si ca o imprimanta normala in Windows (are drivere) ca sa aplici rapoartele .frx ? Daca nu (asta e cea mai plauzibila varianta din ce stiu) atunci va trebui sa trimiti datele direct, via acel API si nu via Windows (implicit via .frx).

Deschizi portul serial (COM) pe care comunica imprimanta si acolo impingi octetii conform documentatiei din link. E totusi jucarie pentru un programator care stie sa foloseasca fisiere (tot asa e si la seriala).

Edited by neagu_laurentiu, 10 October 2013 - 11:59.


#12
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006
Visul FoxPro 9 şi acum mă întorc la linii de cod, compilări, la porturi seriale (cînd de cel puţin 10 ani, totul e pe USB) Posted Image
Merge, tipăreşte si din frx, doar că lungimea nu o pot controla.

Edited by MiculDexter, 10 October 2013 - 12:07.


#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Probabil driverul specific imprimantei nu e bine scris.
Dar, din ce stiu si m-am mai jucat, acele imprimate (fiscale, termice etc) sunt folosite cel mai mult via acea documentie fiindca nu-s imprimante de uz general. Ca apar ale softulete peste e partea a doua.

Portul serial poate fi si via USB (virtual), nu asta-i problema. Cea mai simpla cale (in Windows) e sa trimiti la seriala ceva decat sa faci un soft specific pt. USB (nu cred ca-ti doresti sa intri in documentia USB-ului) ! Cand scriu altii pentru tine stiu ca-i usor, dar un programator e programator indiferent de situatie si rezolva problema, nu spune "nu stiu/nu se poate". Posted Image

Edited by neagu_laurentiu, 10 October 2013 - 12:27.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate