Peru si Brazilia
Last Updated: Dec 12 2014 22:47, Started by
Dev
, Oct 09 2013 17:02
·
0

Posted 21 December 2013 - 23:23

![]() ![]() In Brazilia am insa ceva mai putine povesti si poze, am fost muuuuult mai lenesi! |
Posted 22 December 2013 - 00:10

Foz do Iguacu
Dupa un zbor de noapte spre Iguacu am ajuns si la hotel. N-am inceput plimbarea in Brazilia prea bine. Eram obositi si fara chef si domnul Dev cu nasul in pioneze si cu nitica febra (fusesem si eu racita in Cusco acum il ajunsese pe el). In plus hotelul a fost naspa. Camera era mica, umeda si intunecata, exteriorul era nasol. De fapt exteriorul ar fi fost foarte frumos daca era si curat dar piscinele erau pline de frunze si mizerie, chiar si aia interioara, toate erau foarte scumpe desi nu era absolut nici un motiv pentru a fi scumpe, si in general atmosfera era neplacuta, putin fortata. Mancarea era de la foarte naspa in jos (in afara de friptura de vaca, din fericire!). Sau poate am fost noi prea alintati in Peru ![]() ![]() ![]() In ziua doi aveam in plan sa inchiriem o masina si sa mergem in Argentina. Cum domnul Dev nu-si revenise am zis ca-i mai safe sa stam in Brazilia aproape de hotel si poate sa mergem in ziua 3 in Argentina. De ajuns in Argentina n-am mai ajuns asa ca am vazut cascada doar din Brazilia. Majoritatea zic ca nu poti gusta cu adevarat cascada decat daca vezi ambele parti: din Brazilia ai panorama asupra intinderii de apa in timp ce din Argentina “calci” pe cascada. Cascada e impresionanta intradevar, caderea de apa te lasa fara suflare cand o vezi pentru prima data si apoi cand mergi pe poteci spre ea. De ce am decis sa nu mai mergem in Argentina? Am ajuns la concluzia ca pentru noi o zi a fost suficient si ca ne-am fi plictisit mai ales ca n-aveam de gand sa ne dam cu barcile pe apa. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inca o atractie a parcului: ratonii! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am fost in schimb la Bird Park, nu la fel de mare ca Zoo din Singapore dar cum eram prin zona am zis ca sa intram. Nu ne-a parut deloc rau ca am intrat, am petrecut aici mai mult timp decat la cascada. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Memorabil din plimbarea in Iguacu, pe langa cascada, a fost iesirea la o churrascaria brasileira! Carne gratarita fara numar, din tot felul de lighioane si marinata in fel si chip! Zau ca-ti pare rau la un moment dat ca nu mai intra. De asemeni ospatarii foarte draguti si prietenosi. Pretul a fost acceptabil pentru cat am mancat, cam 120 euro/2 persoane (cu tot cu vin). Edited by Dev, 22 December 2013 - 00:24. |
Posted 22 December 2013 - 00:43

Ilha Grande
Foz do Iguacu via Rio spre Ilha Grande. Din Rio aveam aranjat transportul cu Easy Travel spre insula: minivan si apoi barca. Dimineata ne-am chinuit din nou sa scoatem bani de la vreo 10 automate pana s-a indurat unul sa scuipe ceva cash (pe insula nu exista ATM; totusi am putut plati cam peste tot cu cardul deci am fi putut sa nu scoatem bani deloc)! Ne chinuisem si in Foz in prima zi. De altfel, e o plangere comuna a turistilor, sistemul e foarte prost in Brazilia, multe carduri internationale nu merg deloc; ba chiar la un moment dat ne-a fost blocat cardul in aparat, noroc ca nu ti-l mananca cu totul ca in Europa asa ca am reusit sa-l scoatem fortat (si cu niste zgarieturi amintire)! Dar nu contau detaliile astea, mergeam spre relaxare. Ilha Grande e ca orice insula tropicala, cu palmieri, plaje albe si... pace! Am stat in sat in mijlocul “problemei”, la Recreio da Praia. Tot sa iei micul dejun aici. ![]() Abraao, satul principal e mic si linistit (cel putin cand am fost noi, in afara sezonului, cred ca in sezon e mai aglomerat), in 5 minute il parcurgi pe jos dintr-o parte in alta ![]() ![]() ![]() ![]() Am mancat peste mult si bun, scoici, caracatite si alte bunatati subacvatice, am baut Caipirinhas pe plaja, am stat la soare, am fost si la snorkelling (mai putin spectaculos ca in Asia dar e de inteles avand in vedere ca era inca iarna si temperatura era pe la 20-22 grade in apa). Am vazut pinguini in libertate – din pacate pinguinii din Ilha Grande nu vor avea o viata prea lunga, sunt in general rataciti si nu rezista temperaturilor mari ![]() Gata si cu trezitul la 5, am dormit cu spor zilele astea (mai ales cand a plouat). ![]() Deci da, am fi mai stat! Poze n-am prea facut, mai mult filme cu camera subacvatica asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca-i fain. ![]() |
Posted 22 December 2013 - 01:25

Rio de Janeiro
Si ne-am intors si la Rio! Pentru ca ne-am dus in perioada Rock in Rio (nu, n-am fost la concerte din pacate, era sold out totul inca de pe cand am cumparat biletele de avion ![]() Am inchiriat pana la urma un studio particular cu speranta ca n-o sa dormim pe plaja. Din fericire s-a dovedit a fi ok. Eram la etajul 12 pe Copacabana cu vedere la plaja (pe care ajungeam in 2 minute) si-am profitat din plin de zilele de soare. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne-am si plimbat e drept, am fost la Sugar Loaf , la Maracana, prin Ipanema si Leblon, prin magazine, restaurante si bodegi. N-am urcat la Cristo desi ne-am plimbat putin prin Corcovado. Am fost pana la baza muntelui dar cum nu ne luasem bilet de pe net (nu stiam exact cand o sa ajungem), ar fi trebuit sa asteptam 3 ore pana sa avem tren de urcat. N-am avut chef de asteptat! Cine stie, poate-om mai reveni vreodata prin Rio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() In general ne-am simtit in siguranta in Rio si - pentru ca de obicei ne place sa ne amestecam prin multime - n-am mers doar cu taxiul cum se recomanda ci si cu autobuzele locale, si cu metroul. Foarte usor si simplu. Taximetristii sunt cam ca peste tot: unii mai cinstiti ca altii. De exemplu, pe aceeasi bucata de drum am dat si 45 si 25 de Reais cu acelasi tip de trafic si aproximativ la aceeasi ora. In ambele cazuri taxiuri random agatate pe strada. De la aeroport, recomandarea mea e sa nu luati taxiurile preplatite dinauntru. Iesiti din cladire si luati unul din taxiurile care asteapta afara de la firma Aerocoop. Sunt sigure (sau na, ar trebui sa fie sigure) si la jumatate de pret comparativ cu celelalte. In concluzie: a fost o vacanta care ne-a placut amandurora, cam aglomerata in prima parte dar am compensat cu relaxarea din Brazilia. Planul a mers snur, n-am avut probleme cu nici unul din cele 12 hoteluri si 12 zboruri, transferuri sau chestii preprogramate (ok, in afara de taxiul din prima zi care n-a venit dar aveam deja planul de rezerva)! Surprinzator pentru mine, pentru ca nu stiam exact la ce sa ma astept de la America de Sud. Avem de gand sa revenim in zona, nu stiu cand, dar cu siguranta mai avem muuuulte de vazut! |
Posted 28 February 2014 - 09:14

Ma tenteaza o fuga pana in Peru prin noiembrie. Este vreo sansa sa mai prind vreo oferta pe ruta Bucuresti Lima pana atunci?
|
Posted 03 March 2014 - 13:21

Depinde ce intelegi prin oferta. Din Bucuresti nu prea e decat KLM-ul via Amsterdam. Niste oferte au fost deja, dar sub 1200-1300 euro/persoana nu cred ca iesi.
Mai poti incerca o combinatie cu LAN-ul/Iberia tot prin Madrid, ar fi cam 800 euro/persoana de acolo. Oferta cu adevarat nu cred ca poti prinde decat la TAM din Madrid/Paris/Londra/Frankfurt via Sao Paolo cum am mers si noi. E drept, e ceva mai mult de ocolit ![]() |
Posted 03 March 2014 - 16:58

Oferta = ceva mai putin de 1200 / persoana cat e acum
![]() Au fost niste oferte acu ceva timp pe la KLM/Air France parca, cu niste scoruri foarte bune (vreo 800 de eruo de persoana) dar atunci nu aveam fonduri din pacate. Pe ocolite nu vreau sa merg pentru ca nu as avea decat vreo 7 zile de stat la fata locului (10 cu tot cu drumul dus-intors). Multumesc pentru informatii! |
Posted 04 March 2014 - 00:59

pentru 7 zile nu are sens sa mergi..asteapta un moment mai bun, in peru ajungi o data in viata
poti gasi cu 450-550 cu plecare de undeva din europa in fiecare an |
Posted 04 March 2014 - 08:02

Da, si eu daca tre' sa zbor mai mult de 5-6 ore vreau sa stau cel putin 2 saptamani
![]()
in peru ajungi o data in viata ![]() |
Posted 04 March 2014 - 11:38

Sa zicem ca am eu in obiectiv sa vizitez Peru-ul anul asta
![]() Obiectivul principal este Machu Picchu (mai ales ca exista zvonuri ca l-ar scoate din circuitul turistic pentru a il conserva) + Cusco/Nazca/Arequipa. Anii urmatori este putin probabil sa mai apuc sa plec la drum lung, din motive personale. Dev, mi-ar placea si mie sa stau cel putin doua saptamani, dar nu se poate. P.S: de ce sa ajungi doar o data in viata in Peru? |
Posted 04 March 2014 - 13:22

Da, da. Stiu cum e cu obiectivele, si eu l-am avut anul trecut
![]() Dar cred ca te intinzi prea tare cu Nazca. Si cu Arequipa esti cam la limita desi se poate. Ziua 1: Lima - Arequipa cu zborul de 7. Ziua 2: Arequipa - Cusco cu zborul de dimineata. Mergi spre Ollanta pentru 1 noapte. Ziua 3: Tren Ollanta - MP, dormit in sat la Aguas Calientes ZIua 4: De dimineata la MP, intors in Ollanta cu trenul de 6 seara. Ziua 5: O escala prin Pisac daca vrei, daca nu direct Cusco Ziua 6-7: Cusco Ziua 8: Zbor Cusco-Lima Cam asa le-as vedea eu. ![]() |
|
Posted 04 March 2014 - 14:35

Da, da. Stiu cum e cu obiectivele, si eu l-am avut anul trecut ![]() Dar cred ca te intinzi prea tare cu Nazca. Si cu Arequipa esti cam la limita desi se poate. Ziua 1: Lima - Arequipa cu zborul de 7. Ziua 2: Arequipa - Cusco cu zborul de dimineata. Mergi spre Ollanta pentru 1 noapte. Ziua 3: Tren Ollanta - MP, dormit in sat la Aguas Calientes ZIua 4: De dimineata la MP, intors in Ollanta cu trenul de 6 seara. Ziua 5: O escala prin Pisac daca vrei, daca nu direct Cusco Ziua 6-7: Cusco Ziua 8: Zbor Cusco-Lima Cam asa le-as vedea eu. ![]() poti lua in calcul sa zbori direct in arequipa, imediat cum aterizezi in Lima, daca se poate. La 7-8 zile nu merita sa treci prin Lima. DEV, cum te gandesti sa vizitezi Pantanal, am si eu acel obiectiv in vedere, insa ma gandeam sa merg din Paraguay sau Bolivia
Sa zicem ca am eu in obiectiv sa vizitez Peru-ul anul asta ![]() Obiectivul principal este Machu Picchu (mai ales ca exista zvonuri ca l-ar scoate din circuitul turistic pentru a il conserva) + Cusco/Nazca/Arequipa. Anii urmatori este putin probabil sa mai apuc sa plec la drum lung, din motive personale. Dev, mi-ar placea si mie sa stau cel putin doua saptamani, dar nu se poate. P.S: de ce sa ajungi doar o data in viata in Peru? daca se intampla asta, nu pot decat sa ma bucur ca am fost acolo...si ca o tara din lumea a 5-a da cu flit mafiei internationale Dece ajungi o data in viata? pai e simplu, ai spus tu mai sus...motive personale ![]() Edited by flc, 04 March 2014 - 14:36. |
Posted 04 March 2014 - 14:39

Dragilor,
anul trecut pe vremea asta era abundenta de oferte de la TAM sau TAP din Europa (in special Spania sau Italia) catre Peru, zboruri directe sau "open-jaw"! Anul asta.... seceta pana acum! Are cineva mai multe informatii? |
Posted 04 March 2014 - 17:14

Dev, multumesc pentru sfaturi. Daca imi place o tara, ma intorc acolo de cate ori am posibilitatea, deocamdata nu ma grabesc sa zic 'doar o data in viata'
![]() O sa urmaresc ofertele, mai revin aici daca ma decid la un traseu anume. |
Posted 06 March 2014 - 07:54

DEV, cum te gandesti sa vizitezi Pantanal, am si eu acel obiectiv in vedere, insa ma gandeam sa merg din Paraguay sau Bolivia N-am studiat deloc Paraguay si Bolivia, Edited by Dev, 06 March 2014 - 07:55. |
Posted 06 March 2014 - 14:50

am platit cam 500dolari pt excursia din jungla amazoniana, in Peru...4 zile, doua persoane, ce zici tu cred ca inseamna 2400eur
sigur voi cauta solutii mai ieftine, insa se pare ca cel mai ieftin e cu avionul din brazilia |
Posted 06 March 2014 - 15:05

In Peru e mult mai ieftin, preturile in Brazilia sunt nesimtite prin definitie
![]() Daca te intereseaza mai am nume si preturi, tre sa le caut insa. Oricum, cam toate erau pe acolo. |
|
Posted 06 March 2014 - 15:49

nu sunt genul sa platesc preturile astea...oricum, nu e de actualitate imediata pt mine, 2-3 ani nu mai calc prin america de sud ca am alte drumuri
Dragilor, anul trecut pe vremea asta era abundenta de oferte de la TAM sau TAP din Europa (in special Spania sau Italia) catre Peru, zboruri directe sau "open-jaw"! Anul asta.... seceta pana acum! Are cineva mai multe informatii? sub 600 eur nu stiu nimic |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users