Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Semiluna
Last Updated: Jan 08 2014 05:38, Started by
RodicaBc
, Oct 06 2013 18:41
·
0
#1
Posted 06 October 2013 - 18:41
M-am gandit sa pun si eu o reteta usor de facut si care sper sa va placa.
6 oua 200 g zahar 300 g faina 1 plic praf copt 200 ml ulei 2 pliculete zahar vanilat un praf de sare 50 g nuci 50 g zahar Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga incet uleiul si praful de sare. Se bat albusurile spuma, se adauga compozitia de mai sus si se incorporeaza faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt. In tava de la aragaz punem o hartie de copt si apoi turnam compozitia. Tocam nucile, le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat si presaram peste compozitia din tava ( eu de regula pun mai multe nuci ). Pun la cuptor ( cam 175 grade) si este gata atunci cand, intepand-o cu o scobitoare, aceasta iese curata. Cand inca este fierbinte, se taie cu un pahar, in forma de semiluna. Sunt foarte bune si dupa cateva zile, cand se mai usuca putin Attached Files |
#2
Posted 07 October 2013 - 13:05
Bravo Rodica ! Stii ce as vrea eu sa vad ? O placinta cu branza cum numai in partea de N-E se pregateste. Stiu ca facea bunica o placinta... Vai mama !
Edited by bfv, 07 October 2013 - 13:06. |
#3
Posted 07 October 2013 - 13:36
Adica branzoaice cu branza dulce, nu?Am facut saptamana trecuta.
|
#4
Posted 07 October 2013 - 13:53
Nu ! Ma refer la placinta, aluat rulat foarte subtire umplut cu branza sarata si dulce. Iar apoi este bagata la cuptor. Tu cum o faci ?
[ http://www.andie.ro/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0116-1024x680.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#5
Posted 07 October 2013 - 18:20
E cumva la fel, numai ca in loc sa intind aluatul sub forma de foaie si apoi sa o rulez, eu le fac individual.Pun numai branza dulce, pentru ca asa ii place fiului meu, dar asta nu inseamna ca nu se poate face combinatie de branza dulce si sarata, dupa gustul fiecaruia.
De asemenea, se pot folosi si foi de placinta din comert.Umplutura este cea care face diferenta. |
#6
Posted 07 October 2013 - 18:32
Eu o stiam diferit, aluatul se topea in gura si nu era crocant ca atunci cand folosesti foi de placinta. Ai dreptate cu umplutura, fiecare cum ii place.
|
#7
Posted 07 October 2013 - 18:48
Cand o sa mai fac, am sa pun si reteta si poza aferenta Urmatoarea in plan este o Negresa
Edited by RodicaBc, 07 October 2013 - 18:49. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users