Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai are vloggingul vreun viitor?

Imprimanta Creality Ender 3 V2 de...

Sfat achizitie scuter sau tricicl...

Canal de youtube fara sa fie crea...
 Death from above

Informatii diferite pe telefoane ...

Dor 2

Zidul care desparte romanii de ro...
 Imagine dublata Philips

Problema xbox one s

Pornire dificila

Diferential wifi
 Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...
 

Asus VivoTab Smart

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#55
Fly_high

Fly_high

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 12.02.2007
Exact asa apare si la mine. Dar cand am instalat windows-ul, partitia aceea OEM din 8gb avea liber doar 1gb. Deci este acolo si exista. Dar nu stiu de ce nu o vede cand ii dau factory settings. Am instalat un windows 8 fara licenta, fara drivere, fara nimic ca nu functiona nici touch-ul. Si cu ajutorul unui hub de usb-uri, cu o tastatura si un mouse, am reusit sa fac factory settins dar numai dupa ce am introdus un stick pe care aveam clonata imaginea din partitia aceea. A durat vreo 4 ore si la final totul a fost ok, s-a activat windowsul. Dar ma enerveaza de ce nu merge direct din partita aceea? Daca data viitoare nu mai reusesc? Si tare as vrea s-o fac cumva sa functioneze fara atata bataie de cap... Eventual as face un back-up pe un stick cu setarile ce le am acuma... dar nici asta nu am reusit.
De office ce stii, cum il activez? L-am instalat, este office 2013 si zice ca este valabil o luna.

#56
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006

View PostFly_high, on 15 noiembrie 2013 - 11:20, said:

[..]
Am cateva intrebari...
1. cum activez office-ul?
2. cum fac update la windows 8.1? Daca fac acel update, oare se va dezactiva din nou windows-ul? Cand am luat tableta avea windows 8.1
[...]
1. Office-ul l-am activat simplu: conectat la internet, in modul metro, tap pe iconita MS Office, apar 3 optiuni, am selectat Activare, la un moment dat trebuie introdus Product Key (care este inscris pe stickerul aflat in cutia in care ai cumparat tableta), apoi dureaza ceva timp in care se petrec download-uri de la MS - et voilà, ai MS Office 2013 activat. In proces, este indicat sa ai un cont Microsoft functional (eu am utilizat contul meu vechi de 14 ani de hotmail.com).
2. Ref upgrade la Win 8.1 - doua tutoriale utile de la MS in lb. romana:
Actualizarea la Windows 8.1: Întrebări frecvente
Actualizarea la Windows 8.1 de la Windows 8

#57
Fly_high

Fly_high

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 12.02.2007
Ok, multumesc de raspuns, partea proasta e ca nu am primit acel sticker :(

#58
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006

View PostFly_high, on 15 noiembrie 2013 - 12:27, said:

[...] L-am instalat, este office 2013 si zice ca este valabil o luna.
In cazul in care nu gasesti o rezolvare cu activarea MSO 2013 intr-o luna, o alternativa viabila este LibreOffice Windows (ajuns la vers.4.1.3) - este open source office suite (il am in Ubuntu pe un PC desktop, in dual boot cu Win 8 cu LibreOffice Windows) si este absolut comparabilcu Microsoft Office.

#59
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostFly_high, on 15 noiembrie 2013 - 11:20, said:

Sunt si eu proaspat utilizator al acestei tablete. Am luat-o la mana a 2a dar sunt foarte multumit de ea si de felul in care se misca, avand in vedere ca am luat-o pentru chestii marunte. Insa mi-au trebuit 3 zile sa reusesc sa ii fac un factory settings... nu-mi vedea nicicum partitia de recovery si nu se activa windows-ul nicicum. Nici acum nu imi vede partitia aceea de recovery dar am reusit intr-un final sa clonez acea partitie si sa ii fac acel factory settings.
Am cateva intrebari...
1. cum activez office-ul?
2. cum fac update la windows 8.1? Daca fac acel update, oare se va dezactiva din nou windows-ul? Cand am luat tableta avea windows 8.1
3. cum sa fac sa imi vada acea partitie de recovery care este acolo din fabrica si teoretic ar trebui urmati vreo 2-3 pasi ca sa fac un factory settings si la final sa am tablet ca noua, cu windows-ul activat si toate cele.

Sa o stapanesti sanatos!

Cum ai revenit la Factory Settings? Din Windows, PC Settings > General... sau ai inchis fortat tableta de mai multe ori pana cand s-a hotarat sa booteze de pe partitia de recuperare?
Eu nu am gasit nicio solutie pt. a accesa modul de recovery:
- nici printr-o combinatie de taste la pornire (cu tastatura fizica atasata);
- nici prin bootarea de pe stick intr-un alt sistem care sa-mi permita sa fac activa partitia de recovery...

1. Office-ul se activeaza introducand cheia inclusa in pachet. Pornesti, de exemplu, Word si il activezi din File > Account...
2. Poti face linistit update la 8.1 direct din Store. Nu se dezactiveaza Windows-ul.
3. Poti sa ii scoti atributul de hidden si sa ii asociezi un drive letter cu ajutorul unui program extern, insa de ce ai face asta? Citeste ce am scris la link-ul din primul topic! M-am referit la cateva programe care te pot ajuta cu realizarea unui backup... Pasii aia 2-3 eu nu i-am gasit. Spuneai la inceput ca ai rezolvat sau am inteles eu gresit?

View PostFly_high, on 15 noiembrie 2013 - 12:54, said:

Ok, multumesc de raspuns, partea proasta e ca nu am primit acel sticker Posted Image

Nu toate vin cu licenta la Office...

View Posteyer, on 15 noiembrie 2013 - 10:10, said:

Te referi la asta?
[ https://8npbcw.bay.livefilestore.com/y2pN39awBq76JP8K74fA1lMTRgv8SaCeniIkWc0VHhiMrT7Xni0w9hK3IvOZuLLtizB2r0nbGrwSerB6PFfRQqqiCPAXiVK92MvSknpLXtXCR8/capture03.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Care e in dreapta jos in taskbar?
[ https://8npbcw.bay.livefilestore.com/y2pFDBQaB0iWIXVWEQzGnjnABrFbA8ZxIJPh2gAqvhMfHJqkW_hx2UZAa6xkGkys9WoXFUwX_MJaaNv8QB2Ypdt61rbLevx5lxx38vc4712pXE/capture01.PNG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Utilizez mouse-ul in modul desktop doar atunci cand sunt necesare manevre de finete - ca de exemplu lucrul cu Snipping tool Posted Image
[ https://8npbcw.bay.livefilestore.com/y2pKJkNfhIRMyOLHF7FUMUUE0FLuvBEIVYe6F0XzIOlEtQW2boqENF4MGxz7ZBDY4Q1BEYIsceFkqW_5JQfmsG6EkRU61-hIA1aRz8-i-8cIro/capture02.PNG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu.
Am oferit explicatii si la linkul din primul topic. Poti descarca TouchMousePointer de aici: http://www.lovesumme...epointer/en-us/
Aplicatia este gratuita si este un must-have! Poti rula touchpadul atat in marime normala (la dreapta ecranului) cat si in full screen, caz in care devine invizibil, iar cursorul se misca actionand oriunde pe ecran. Intregul ecran devine un touchpad invizibil care raspunde la click prin tap etc. Este foarte important sa faci setarile corespunzatoare si convenabile pt. tine. Cele implicite nu sunt prea utile...

Diferenta fata de utilizarea obisnuita a touchscreenului este aceea ca aplicatia de mai sus iti permita sa efectuezi operatii de finete, cursorul mouse-ului este manevrat de la distanta fiind permanent vizibil si nu ascuns de catre degete, cand apesi pe suprafata tabletei nu inseamna click in punctul unde ai apasat cu degetul, ci la pozitia cursorului care este in alta parte pe ecran. Poti utiliza Snipping Tool fara probleme...

#60
Fly_high

Fly_high

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 12.02.2007
Eu am luat-o second hand. Cine stie ce a facut fostul proprietar cu ea... Am reușit pana la urma, dupa ce am clonat partitia aceea ascunsa pe un stick de 8gb. pe urma am pus un windows 8 de 2.4 gb pe un stick bootabil, pe care il face in format NTFS! după aceea, am copiat fisierele de pe stick ul bootabil pe laptop, am formatat stickul si l am facut FAT32  ca tableta nu recunoaste NTFS.... am recopiat windows ul pe stick si asa am reusit sa pun un windows 8 pe tableta. dupa ce s a instalat windowsul, tableta neavand drivere nu mai functiona nici touchul... de aceea e necesar de un hub de usb-uri ca sa poata fi folosita o tastatura si un mouse. Pe urma din setari-modificare setari pt pc-general-elimina tot si reinstaleaza windows.... cu stickul acela de 8gb introdus in hubul usb...fara acel stick facut dupa partitia de recovery, nu stia calea spre partitia aceea... abia asa am reusit sa o readuc la starea initiala. Atentie, inainte sa incepi sa faci treaba asta, sa fie incarcata full... tot procesul a durat vreo 5ore...
Si acum intrebarea mea a fost... nu exista un procedeu mai simplu fata de ceea ce am facut eu? Mie mi se pare aiurea...

#61
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Din pacate, nu cred ca exista un alt procedeu in afara celor enumerate.
Se pare ca isi face activa automat partitia recovery numai daca se strica sistemul de fisiere. Cineva scria pe un forum international ca dupa ce a repornit-o fortat de mai multe ori la rand a intrat singura in modul recovery.
Din BIOS nu poti alege sa booteze de pe partitia recovery, pentru ca nu te lasa, din Windows, orice aplicatie ai incerca pentru a face partitia activa esueaza, tableta va boota tot in Windows-ul instalat, indiferent ce setari faci in BIOS nu poti boota de pe un stick care alt sistem decat Windows. Unii au reusit, dar cu alta versiune de BIOS...
Pe tema aceasta am deschis si topicul http://forum.softped...otez-de-pe-usb/

#62
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006

View Post_-_, on 15 noiembrie 2013 - 17:36, said:

[...] Poti descarca TouchMousePointer de aici. Aplicatia este gratuita si este un must-have! [...]

Am instalat TouchMousePointer - superba aplicatie pentru lucrul fara mouse in interfata desktop. Multumesc pentru pont, si felicitari pentru autor - inteleg ca este un japonez (anonim?). Si-a facut recent pagina pe FB merita cu prisosinta un Like. Aplicatia are o gramada optiuni de setare, experimentez in continuare, modul full-screen este chiar ok (btw, cum fac clic-dreapta?).

Acuma sa laud si eu nitel mouse-ul Microsoft ce l-am primit odata cu tableta. Are lateral stanga buton "Windows" de comutare rapida intre aplicatia curenta din interfata desktop si ecranul Start, in plus poate face swipe up / swipe down si alte cateva operatii utile in modul metro. Iar cu rotita ai scrolling in 4 directii. Se arata cum in clipul asta de 45 sec. Cre'ca idea celui care l-a conceput asa polivalent (desktop + metro) a fost sa scuteasca intrucatva pe utilizator de corvoada stergerii repetate a urmelor lasate de degete pe ecranul tabletei, lol.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kSsGTzXN3iw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#63
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu prefer sa fac swipe pe touchscreen utilizand ecranul tactil al tabletei. Butonul Windows nu mi se pare necesar nici pe mouse si nici pe tableta. Poti apasa in coltul din stanga-jos al display-ului pt. acelasi efect sau sa apesi pe Start din Charms... Butonul Windows de la tableta, de exemplu, mai mult ma enerveaza pentru ca il ating deseori din greseala; as prefera sa-l pot dezactiva...

Ca mouse utilizez din cand in cand "Microsoft Touch Mouse" (este un mouse touch, fara rotita): suporta swipe in orice directie/ sens, scroll-ul se realizeaza pe orice zona de pe suprafata mouse-ului, are functie de forward si back prin miscarea degetului mare inainte sau inapoi, poti face zoom prin miscarea a trei degete in sus sau in jos etc. Aplicatia care controleaza miscarile mouse-ului/ driverul este sub orice critica: uneori se inchide fortat, alteori nu functioneaza scroll-ul sau zoom-ul decat daca inchid si restartez manual aplicatia sau daca scot mouse-ul din hub-ul USB si il reconectez...

In schimb, aplicatia TouchMousePointer functioneaza perfect, ceea ce anuleaza necesitatea unui mouse fizic. De aceea, nu prea mai simt nevoia de a utiliza un mouse fizic...
"Click dreapta" se face tinand apasat lung pe elementul (de la pozitia cursorului) pentru care vrei sa apara meniul contextual, exact ca la un touchpad fizic. Aceasta functie se configureaza din setari.
Daca nu fucntioneaza, atunci verifica setarile aplicatiei:
0. click drepta pe taskbar, click pe Toolbars, click pe "TouchMousePointer" daca icon-ul nu este vizibil in taskbar;
1. click pe icon-ul din taskbar al aplicatiei pentru dezactivarea aplicatiei daca este activa;
2. click dreapta/ apasare lunga pe icon-ul aplicatiei pt. afisarea maniului contextual, apoi pe Settings;
3. click pe TAB-ul "Full screen" si alege:
Single tap: "Click" si bifeaza "2nd tap to drag";
Double tap: Click
2 fingers: R-click and wheel
3 fingers: None
4 fingers: None
Enable L/R buttons and wheel area: disabled
Relative move: disabled
(eu asa le-am setat si functioneaza perfect left click, double click, drag-and-drop, click dreapta obtinut prin apasare lunga, scroll).

#64
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
Am facut si eu, in fine, free-upgrade la Windows 8.1 pe al meu ME400CL si, evident, am constatat exact aceleasi probleme cu driverul Intel GMA 9.14.3.1168 datat 13-Aug-13 care sunt descrise detaliat in postul #9 din acest topic.

Intrucat imediat dupa upgrade am facut un Disk Clean-up combinat cu Clean up system files (care mi-a curatat profesionist Posted Image sistemul de folderul Windows.old (2.7G!) creat de upgrade, plus alte foldere/fisiere temporare, de setup log, de Windows update, etc. - acum am pe C: Used space 12.7GB iar Free space 36.8GB!) a fost nevoie sa gasesc alta metoda de a re-instaura driverul anterior 9.14.3.1117 datat 15-Dec-12.
Am rezolvat in 5 minute, gratie lui Google, cu un search "intel gma 9.14.3.1117". Din multitudinea de rezultate oferite, am ales aceasta solutie ce mi s-a parut cea mai simpla/rapida:
Since I had trouble to install ASUS package. An error gets **silently** logged in c:\Windows\Logs\ASUSDriverInstall.log.
So I decided to extract the graphic driver only.
I repackaged and you can get the zip containing the driver 9.14.3.1117 here:
https://mega.co.nz/#!M8AHwZRJ!D8qy_VgDQMz5_cL1QZsO2yOycHVyGz4onKwnQn81FEE
Or for those who prefer short URL
http://tinyurl.com/gma1117
Steps:
1. Download and extract zip file somewhere on your harddrive.
2. Uninstall with removal of driver until you have basic video adapter from Microsoft (do not reboot)
3. Then choose to update driver. Search on your computer and supply the path where you extracted the files in step 1
4. After screen flickers, verify the driver is now showing the version 9.14.3.1117
5. Optionally reboot
Problem solved 
Obs: Pentru cei care au varianta cu 3G/4G incorporat (ME400CL), daca dupa cele de mai sus si dupa Restart constatati ca v-a disparut Networks | Mobile broadband | Digi.Mobil (HSDPA sau UMTS), NU VA PANICATI! Dati Shutdown, asteptati 1 min. si porniti din nou din buton, 3G-ul reînvie ca prin minune!
Voilà. Posted Image

#65
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Se spune ca s-a rezolvat problema acestui diver ca urmare a ultimului update. Eu mai astept un timp inainte de a-l instala ca sa vad ce spun alti useri...
Detalii aici: http://forum.tabletp...html#post354277

Driverul bun ar fi v1177 (este interesant ca au ales un numar de versiune foarte asemanator cu cel bun: 1117, dupa ce au dat-o-n bara cu 1168).

#66
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma apuc sa-mi fac update de BIOS la ver. 0601 din 21/11/2013.
Dupa aceea poate testez si noul driver: Intel Graphics Media Accelerator Driver Version 9.14.3.1177 Date 15.11.2013 ;)

#67
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am efectuat update-ul de BIOS, am incercat fara succes cu aceasta versiune de BIOS sa bootez de pe stick in alt OS (detalii aici), am instalat si driverul Intel GMA 9.14.3.1177 care pare sa fie OK pana acum. Voi reveni cu informatii suplimentare asupra comportamentului acestui driver daca este cazul.

#68
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pana acum nu mi-a facut absolut nicio problema noul driver. L-am testat in cat de multe conditii am putut. Instalati-l cu incredere!

#69
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am achizitionat acest incarcator portabil cu acumulator: http://powerzilla.ro...zilla-7500-duo/
Are doua USB-uri care teoretic pot scoate un curent de 5V @ 1A, respectiv @ 2A simultan (adica teoretic ar putea incarca o tableta si un smartphone simultan).

Incarcatorul original al acestui model de tableta este de 5V @ 2Ah. Am testat-o si cu incarcatorul de la Samsung Galaxy Note II care are aceiasi parametri de alimentare si functioneaza.

Ei bine, pe iesirea de 2A de la acumulatorul portabil, tableta nu se incarca. Apare mesajul ca este conectata la o sursa de curent, insa scrie "not charging". Aveam tableta incarcata cam la 10%. Cu ea conectata la acumulatorul portabil s-a descarcat singura in timp ce lucram pe ea pana cand a ajuns la 4% si a intrat in hibernare.
Am testat acumulatorul portabil cu Samsung-ul pe care l-a incarcat aproape la fel de repede ca si cu incarcatorul original.

Avand in vedere ca tableta se incarca foarte greu cu incarcatorul original si ca incarcatorul se incalzeste in mod excesiv, deduc faptul ca, de fapt, are nevoie de mai mult curent.
Oare daca as conecta la incarcatorul/ acumulatorul portabil un cablu de genul acesta (cablu USB in Y pentru alimentare) pe ambele USB-uri si as incerca sa incarc tableta astfel exista vreun risc (sa stric circuitul de incarcare al tabletei sau incarcatorul portabil)? Se pare ca am cam uitat Fizica. Ma gandesc ca tensiunea ar trebui sa ramana constanta, iar intensitatea sa se adune, dar nu sunt sigur. Din pacate, ampermetrul de la aparatul meu de masura s-a defectat. Am verificat numai tensiunea care este putin peste 7V, indiferent care USB il masor.

#70
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
Pe pagina VivoTab/MeMo Pad Adapter de la Asus scrie despre power-adapter-ul oficial cum ca "automatic current control ensures local power grid interface".

Ma gandesc ca Powerzilla 7500 Duo poate nu are treaba cu "automatic current control" si d'aia tableta il refuza?

Tot acolo, la specs., scrie asta din care deduc ca ar avea output dual?

Output: 5Vdc/2A or 15Vdc/1.2A

Edited by eyer, 07 December 2013 - 13:38.


#71
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Deci la mine nu incarca pe iesirea de 2A.
Am incercat si cu un cablu in Y, conectata la ambele USB-uri. Nici asa nu se incarca.
Chestia cu "automatic current control" which "ensures local power grid interface" nu o inteleg...
Tableta se incarca cu incarcatorul de la Galaxy Note de 5V @ 2A. Sa inteleg ca acesta are "automatic current control"?

#72
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
M-am tot gandit si cred ca formularea Automatic current control ensures local power grid interface nu poate fi altceva decat faptul (banal, de altfel) ca poti sa bagi incarcatorul in prize curent alternativ cu voltaje de la 100V la 240V si el stie sa se adapteze automat ca sa scoata output corect pentru tableta. Care output se specifica ca este 5Vdc/2A sau 15Vdc/1.2A si eu tocmai asta nu prea inteleg. Cum incarcatorul nu are comutator de output, logic asta ar inseamna ca exista doua versiuni de incarcator. Sau, ca ar exista o setare in BIOS(?) care sa faca switch intre alimentare la 5Vdc/2A si 15Vdc/1.2A ... weird that!

Alta chestie curioasa la VivoTab este ca in W8.1 functia defrag (sau, ma rog, optimize) este indisponibila.
Bine, sub W8.1 indisponibil este si Windows Experience Index adica treaba cu notele la 1 la 9.99 pentru CPU, Memory, Graphics, Gaming, Disk inaugurata in W7, dar asta nu-i o chestie esentiala, si exita oricum workaround pentru asta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate