Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#18487
hermes3

hermes3

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 18.03.2007

 LamaEsoteric, on Mar 24 2007, 16:03, said:

Cu scuzele de rigoare va spun urmatoarele:
Parerea mea e ca nu urmariti un dialog sincer ci sa va impuneti punctul de vedere cu orice pret (actiune pur egotica), chiar cu pretul injosirii voastre pana la a recurge la meschinarii (actiune lipsita de orice ratiune).

Adevarat, dar nu inteleg de ce te mira asta cand SI VOI FACETI LA FEL.
Personal incerc (da, nu urmaresc :P ) de multi ani (da, pe cand multi anti de aici  erau pro :peacefingers: ) sa discut
normal si civilizat cu cineva despre ce se intampla la misa.
Dar sincer am vazut ca nu prea am cu cine ....
Si nu, nu incerc sa-mi impun punctul de vedere, integ ca este posibil sa gresesc, DAR, nici nu accept abureli
de genul: "De, ce nu?" (asta cred ca a fost cea mai tare, am auzit-o de la un instructor), "Asta e calea lor spirituala" (idem),
"Esti satanic ca te indoiesti", etc ...
Ca pana acum numai asta am auzit ...

Si apropo de dialogul sincer, voi ati incercat un dialog sincer cu Claudiu?
Ca eu vad doar monologuri interminabile in care aruncati cu kkt in el.

Quote

E cam mare pretul, sa-ti vinzi sufletul (sa te injosesti chiar atat de mult) pentru cauta sa demonstrezi ceva.
Mda, mai bine iti vinzi doar trupul, ca iese banu' ca lumea (nu ca la vanzarea sufletului)
si in plus poti fi cu sufletul la Dumnezeu  ...  :bored:

#18488
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 hermes3, on Mar 25 2007, 13:58, said:

Mda, mai bine iti vinzi doar trupul, ca iese banu' ca lumea (nu ca la vanzarea sufletului)
si in plus poti fi cu sufletul la Dumnezeu  ...  :bored:
:coolspeak:
Curat corect. Ai pus punctul pe i. Tre sa fie si rentabila treaba...

#18489
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006

 Naga, on Mar 20 2007, 16:54, said:

Uite ca vine si un mesaj din sanatoriul veteranilor pentru cineva care iar are o mica problema cu logica. :)

Aurele, din ce ai scris aici rezulta necesitatea practicarii la greu a tehnicilor de Hatha Yoga pentru a dobandi siddhis-uri. Aici insa te cam contrazici cu nenea Patanjali, care parca era considerat o autoritate in cateva privinte pe la curs. :huh:

http://www.bindu.fre...gasutra/ys4.htm

Sutra 1:  Exceptional mental capabilities may be achieved by: genetic inheritance, the use of herbs as prescribed in the Vedas, reciting incantations, rigorous austerities, and through that state of mind which remains with its object without distractions (samĂ dhi).

Din ce scrie in Yoga Sutra nu rezulta ca este necesar sa practici hatha yoga ca sa atingi anumite siddhis-uri, asa cum s-ar intelege din post-ul tau. Nenea Patanjali zice ca le poti obtine si doar prin tehnici de meditatie sau prin utilizarea de substante psihoactive.  
Nu scriu chestiile astea ca sa iti dau tie peste nas sau, indirect, celui care ti-a fost tie instructor. Mi-a mai atras atentia si alt post de-al tau un pic mai vechi in care pomeneai despre Hatha Yoga si ma gandeam ca ar fi fost interesant un topic nou pe sectiunea Editoriale (unde banuiesc ca ar fi aparut imediar zippy/shapeshifter cu copy-paste-urile tipice :P), care sa nu fie tintit pe MISA pentru a nu lasa loc pentru divagatii, pe tema atitudinii unor scoli sau maestrii de scoli fata de practicile respective. Si asta pentru ca am intalnit de cateva ori pareri venite din mediul indo-tibetan conform carora hatha yoga este utila pentru sanatatea corpului fizic, dar nu foarte utila pentru evolutia spirituala, locul principal fiind rezervat meditatiei, devotiunii, ritualurilor etc. etc. (te rog sa tii seama de faptul ca acum nu imi expun parerile personale, mai ales ca eu sunt oricum sceptic privind existenta in sine a siddhis-urilor etc.).
Si daca stai si te gandesti bine la ce ai apucat sa citesti si tu, probabil ca stii faptul ca pentru un calugar tibetan tipic practici de genul unor asane cum ar fi shirshasana, garudasana etc. sunt cam straine, lucru pe care ti l-ar putea confirma si kapalika daca ar mai fi activ pe aici. Calugarul tibetan tipic cunoaste in general cateva posturi de meditatie (padmasana, sukhasana etc.) dar nu practica varietatea de posturi din sistemul indian de hatha yoga cu care sunteti atat de familiari. In schimb practica tibetana cuprinde intr-adevar anumite tehnici de pranayama si anumite exercitii fizice interesante, dar destul de dinamice. Am gasit pe vremuri un documentar intitulat "Yogis of Tibet", desi nu stiu sigur daca asta era numele original, in care un calugar exemplifica niste exercitii mai "speciale" (eu sunt destul de convins ca sunt cele descrise in cartea lui Evans Wentz si in cea a lui Glenn Mullin despre cele Sase Yoga ale lui Naropa pe la partea despre practici preliminare - sper sa tin bine minte), in care si eu si landscape am avut impresia ca recunoasteam nauli kriya executata in lotus, desi tipul era un pic gras si nu se vedea clar exact ce miscare a abdomenului facea (iar land a mai recunoscut o chestie pe care le-o demonstra pe vremuri un chinez batran elevilor la niste cursuri de arte martiale cinezesti pe la care a trecut si el mai demult :) ). Insa, asa cum am mai scris, era vorba de niste exercitii foarte dinamice, diferite de posturile statice caracteristice care constituie grosul practicii de Hatha Yoga la curs. Si impresia mea este ca ele au fost concepute initial pentru a contracara dezavantajele create de utilizarea foarte indelungata a posturilor statice de meditatie (probleme cu circulatia sanguina la nivelul picioarelor, reducerea tonusului muscular etc.), dar asta e doar o opinie personala.
Iar practica tibetana se bazeaza covarsitor de mult pe vizualizari, mantre si ritualuri, nu pe tehnici de tipul celor din hatha yoga "clasica", care este predata la curs. Si tibetanii sunt tocmai unii dintre cei care se lauda destul de tare cu siddhis-urile pe care le pot obtine in urma practicilor lor, dar uite ca nu considera necesara practicarea de asane (exceptand posturile de meditatie) la greu pentru a le obtine. :)

Si alt aspect interesant este cel privind sensul cuvantului "asana" la Patanjali, pentru ca daca nu ma inseala memoria o parte dintre comentatorii lui moderni considera ca el se referea doar la posturile de meditatie (desi din textul sutrelor nu reiese foarte clar lucrul asta, dar unii asa au dedus din ceea ce este scris acolo despre ce efecte trebuie sa aiba o asana etc.).

http://www.bindu.fre...gasutra/ys2.htm

Sutra 46:  Asana must have the dual qualities of alertness and relaxation.

Sutra 47:  These qualities can be achieved by recognising and observing the reactions of the body and the breath to the various postures that comprise asana practice.  Once known, these reactions can be controlled step-by-step.

Sutra 48:  When these principles are correctly followed, asana practice will help a person endure and even minimise the external influences on the body such as age, climate, diet, and work.


Cert este ca restul asanelor de pe langa cele de meditatie, alea foarte multe si diverse (Shirshasana, Paschimottanasana etc.), incep sa apara descrise in mod explicit, cu detalii, de-abia prin textele hatha yoghine propriu-zise (Hatha Yoga Pradipika, Gheranda Samhita etc. - de prin secolul XV incoace daca tin eu bine minte, deci mult dupa aparitia Yoga Sutra-ei sau a textelor tantrice vechi). Asa ca Hatha Yoga in varianta cunoscuta acum pare sa fie destul de noua, desi este la origine tantrica. Insa tantricii vechi (plus cei mai multi tantrici actuali tibetani) nu se apucau sa stea in cap sau in alta pozitie din asta mai spectaculoasa, ci ii trageau tare cu mandale, vizualizari de zeitati si mantre.

Iar lasand la o parte siddhis-urile si luand in calcul doar scopul evolutiei spirituale, exista exemplele si mai clare ale buddhismului theravada si buddhismului Zen (cu exceptia unor cazuri particulare cum ar fi cazul unor scoli de arte martiale afiliate si traditiei Zen, in care sunt practicate si tehnici specifice de Qi Gong - cazul scolii de la templul Shaolin) , in care majoritatea covarsitoare a practicantilor nu cunosc si practica decat posturile de meditatie, iar tehnica cea mai apropiata de una de pranayama e doar tehnica de anapanasatti (care de fapt e doar o tehnica de meditatie). Tin minte ca acum multi ani am dat intr-o revista de arte martiale de un articol al lui Taisen Deshimaru (cunoscut maestru zen din perioada contemporana) in care isi exprima dubiile sale privind utilitatea din punct de vedere spiritual a tehnicilor de pranayama din Hatha Yoga si recomanda ca in loc sa se incerce obtinerea modificarii fortate a ritmului respiratiei (asa vedea el problema) sa se practice constientizarea ritmului spontan al respiratiei (caracteristica pentru anapanasatti/vipassana - zazen). Atunci nu prea mi-a placut sa citesc chestia respectiva pentru ca pe de o parte practicam la greu Hatha Yoga si pe de alta parte chiar imi placusera mult unele lucruri scrise de Deshimaru, care este unul dintre putinii maestrii Zen japonezi ce au reusit sa ii atinga pe multi occidentali la anumite "corzi mai sensibile". Si tipul chiar era practicant la greu de Zazen, nu un teoretician, dar uite ca nu avea o parere grozava despre Hatha Yoga.
In domeniul scolilor spirituale orientale exista scoli in care se practica Hatha Yoga la greu (majoritatea scoli indiene), scoli in care se foloseste un "arsenal" relativ redus de astfel de tehnici dar in schimb se folosesc multe tehnici de meditatie si ritualuri (ex. scolile tibetane) si scoli in care partea care ar putea fi considerata ca intrand in categoria "hatha yoga" este practic redusa la minim (cazul marii majoritati a calugarilor buddhisti theravadini sau a calugarilor Zen). Iar opiniile despre utilitatea anumitor tehnici variaza foarte mult in functie de scoala de care apartine persoana care le emite.    

Stiu ca e cam "cearceaf" mesajul asta pentru un user anti care s-a retras ( ;) ), dar mesajul nu este destinat in mod specific dezbaterii pe subiectul "MISA si GB" asa ca discutia poate continua foarte bine pe unul dintre topicurile despre subiectul Yoga de pe Editoriale. Si nu am intentionat prin ce am scris aici sa imi parerea mea proprie si personala despre Hatha Yoga (eu consider tehnicile respective utile desi ma indoiesc tare de parte cu siddhis-urile) si utilitatea ei ci sa pun in discutie diversitatea de pareri care exista despre "superioritatea-inferioritatea" sau "utilitatea-inutilitatea" respectivei ramuri de yoga in variate cercuri.

ATENȚIE! Xanaxul, ca și unele studiouri, pot dăuna sănătății. Pot provoca chiar și moartea.

#18490
klopete

klopete

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 420
  • Înscris: 29.10.2006
@LamaEsoteric - cata nesimtire la forumistii astia anti-misa, cum ai scos capul, cum dau in tine fara jena, esti fara nici un sprijin aici. Si pentru ca sunt o persoana in care poti conta tot timpul, ma ofer eu sa te sprijin, ca nu cumva sa cazi, poate,  poate de atita lovituri o sa iti revii. Stii tu: Bataia e rupta din rai! :P

Edited by klopete, 25 March 2007 - 15:51.


#18491
harababura

harababura

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 05.12.2006

 jedibenefic, on Mar 25 2007, 13:44, said:

nu sunt yoghin

Jedi, tata, tu îmi aduci aminte de un banc...

"Cică pe marginea unui lac se plimba agale un tip. Admira peisajul, își scutura câte o gâză invizibilă de pe rever... La un moment dat vede în mijlocul lacului o domnișoară care striga disperată după ajutor. Se oprește și tacticos își scoate jacheta, o așează cu grijă, își scoate pantalonii și îi potrivește cu atenție să nu le strice dunga etc. Între timp oamenii de prin preajmă sar în lac și o aduc la mal pe fătuca ce era cât pe ce să se înece. Unul dintre ei se apropie curios de respectivul și îl întreabă cu oarecare respect în glas: "Domnule, dumneavoastră sunteți salvator de profesie?" La care tipul răspunde: "Nu domnule! Sunt exhibiționist!".

Am înțeles că nu ești yohin. Ești exhibiționist?

#18492
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007

 klopete, on Mar 26 2007, 02:50, said:

@LamaEsoteric - cata nesimtire la forumistii astia anti-misa, cum ai scos capul, cum dau in tine fara jena, esti fara nici un sprijin aici. Si pentru ca sunt o persoana in care poti conta tot timpul, ma ofer eu sa te sprijin, ca nu cumva sa cazi, poate,  poate de atita lovituri o sa iti revii. Stii tu: Bataia e rupta din rai! :P

tu tine-l ca io dau  :rolleyes:  :naughty:

#18493
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 kimiko, on Mar 25 2007, 15:00, said:

tu tine-l ca io dau  :rolleyes:  :naughty:

Cind nu mai poti, sa zici sa iti sar in ajutor. Ok?  :rolleyes:
Sau poate punem de-o orgie mica. Ai echipamentu potrivit? :naughty:

Edited by cecilia.ghitulescu, 25 March 2007 - 16:12.


#18494
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

 jedibenefic, on Mar 25 2007, 14:44, said:

nu sunt yoghin

@icsoc a zis: "exemplu de yoghin misan".

Tu ai zis: "nu sunt yoghin".

Prin urmare, esti doar misan...


#18495
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007

 cecilia.ghitulescu, on Mar 26 2007, 03:11, said:

Cind nu mai poti, sa zici sa iti sar in ajutor. Ok?  :rolleyes:
Sau poate punem de-o orgie mica. Ai echipamentu potrivit? :naughty:
  Doamne multzam ...nu duc lipsa  :rolleyes: daca n-am ceva facem rost :ninja:

#18496
harababura

harababura

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 05.12.2006

 Naga, on Mar 20 2007, 15:54, said:

[...]
Iar lasand la o parte siddhis-urile si luand in calcul doar scopul evolutiei spirituale, exista exemplele si mai clare ale buddhismului theravada si buddhismului Zen (cu exceptia unor cazuri particulare cum ar fi cazul unor scoli de arte martiale afiliate si traditiei Zen, in care sunt practicate si tehnici specifice de Qi Gong - cazul scolii de la templul Shaolin) , in care majoritatea covarsitoare a practicantilor nu cunosc si practica decat posturile de meditatie, iar tehnica cea mai apropiata de una de pranayama e doar tehnica de anapanasatti (care de fapt e doar o tehnica de meditatie). Tin minte ca acum multi ani am dat intr-o revista de arte martiale de un articol al lui Taisen Deshimaru (cunoscut maestru zen din perioada contemporana) in care isi exprima dubiile sale privind utilitatea din punct de vedere spiritual a tehnicilor de pranayama din Hatha Yoga si recomanda ca in loc sa se incerce obtinerea modificarii fortate a ritmului respiratiei (asa vedea el problema) sa se practice constientizarea ritmului spontan al respiratiei (caracteristica pentru anapanasatti/vipassana - zazen).
[...]

În privinta tehnicilor Pranayama este cel puțin interesantă opinia lui Gurdjieff (a unui derviș întâlnit de acesta în pregrinările sale). Am atașat un pasaj exemplificator (scris cu har) din "Întâlniri cu oameni remarcabili". Dacă în alte cazuri o informație eronată cu referire la tehnică poate determina lipsa de rezultate, în privința "respirației artificiale" lucrurile sunt considerate mult mai grave. Atâta timp cât tehnica nu este executată sub directa îndrumare a unui Maestru competent este recomandată încetarea imediată a acestor practici. Destul de explicit, și la temă, proverbul persan amintit de derviș: "Fie ca Dumnezeu să nu-i mai permită să trăiască nici măcar o singură zi celui care nu știe și totuși este convins că poate să le arate altora drumurile spre Împărăția Sa". Vizionară ediție: Editura RAM, 1996!

Cealaltă practică în discuție: Anapanasati este cunoscută și practicată într-o diversitate de moduri. Fie ca simplă observare a respirație (în diverse zone ale corpului, pe arii mai largi sau mai restrânse), fie ca punct de plecare (respirația fiind suportul) pentru urmărirea traseelor energetice în corp (Mahayana), iar de aici mai departe ca tehnică de "încărcare" (Qi Gong). O nuanță cu totul specială este cea din ampla lucrare (550 pag!) "Anapanasati - Mindfulness of Breathing" de Buddhadasa Bhikku (disponibilă aici). Comentariul din prefață cu referire directă la Anapanasati Sutta - una din cele mai importante din Canonul Pali, Tipitaka; vezi și aici - zice că, traduc liber:

"Termenul 'Anapanasati' nu înseamnă, așa cum este interpretat în general, atenție totală (mindfulness) la inspirație și expirație. De fapt, înseamnă atenție totală la un anume obiect tot timpul cu fiecare inspirație și expirație... (subl. aut.)."

Cât despre o altă aplicație de tip Anapana, o să pornesc de la argumentația impecabilă și exasperantă a lui Krishnamurti conform căreia orice tehnică este "nenaturală". Rafinamantul cu care demontează orice încercare de a supune mintea unui tipar static (esența unei tehnici) este în opinia mea ideea centrală a seriei de conferințe "Mintea fără margini" și este reluată constant în celelalte lucrări. În acest context este de remarcat părerea sa cu privire la Anapanasati/Vipassana, așa cum ne este istorisită de Goenka aici. Discuția celor doi este un argument în favoarea faptului că Anapana (ca etapă pregătitoare pentru Vipassana) nu este o tehnică.

Concluzia: mai multe deosebiri decât asemănări între Anapana și Pranayama! Nu că ai fi susținut altceva. Am încercat să continui pe tema lansată de tine... Dacă este neapărat necesar Anapana se poate considera asemănătoare cu tehnicile de observare (Adhitthana, Vipassana). Atunci când este o tehnică! Oricum, când se vorbește de Anapana, cele de mai sus cred că fac necesar să se precizeze "care dintre ele?" :) în cazul în care contextul nu este concludent.

Attached File  Intalniri_cu_oameni_remarcabili___extras.pdf   1.39MB   24 downloads

#18497
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 Deria_Leena26, on Mar 25 2007, 15:26, said:

@icsoc a zis: "exemplu de yoghin misan".

Tu ai zis: "nu sunt yoghin".

Prin urmare, esti doar misan...
Mda,  misan sau mai bine zis nasim-tit.  Sau cum se zice aia la voi... nesimtit.  Ca doar stii ca eu nu vorbeste asa bine romaneste.  :P

Edited by cecilia.ghitulescu, 25 March 2007 - 16:38.


#18498
lolekbolek

lolekbolek

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.10.2006
@ lama,lama ad fost pacaldt
nu-d ndmdca
ptr dinamizrea intuitiei propun PENTRU TINE si grupului de redactori spirala dublu yang
Attached File  lama.JPG   88.51K   61 downloads

#18499
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007

 cecilia.ghitulescu, on Mar 26 2007, 03:11, said:

Cind nu mai poti, sa zici sa iti sar in ajutor. Ok?  :rolleyes:
Sau poate punem de-o orgie mica. Ai echipamentu potrivit? :naughty:
  Dar tre sa va spun ...pt orgie daca nu-mi iese consacrarea va las singuri sa va  descurcati  :rolleyes:  :boxing:

#18500
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 kimiko, on Mar 25 2007, 15:59, said:

Dar tre sa va spun ...pt orgie daca nu-mi iese consacrarea va las singuri sa va  descurcati  :rolleyes:  :boxing:

Ei, asta-i acuma!
Intii te dai chimica  :P si pe urma dai bir cu fugitii.
Zi daca ti-a dat lama pm de ultim avertisment, ca ma pun cu bhairava mudra pe el sa il deviez. :lol:

#18501
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 lolekbolek, on Mar 25 2007, 15:50, said:

@ lama,lama ad fost pacaldt
nu-d ndmdca
ptr dinamizrea intuitiei propun PENTRU TINE si grupului de redactori spirala dublu yang
lama.JPG

Tot in cap ai ramas? Ai grija sa bei destul lapte, dragule, sa nu-ti dauneze.
Poate ramii cu vitalul in aer. .. sa fii primul care leviteaza pe aici.
Nu ne faci ceva destainuiri apropo de cum e sa stai in cap mai multe de alea 3h48?
Sau le pastrezi ptr un articol pe yogaesotericus?

Edited by cecilia.ghitulescu, 25 March 2007 - 17:14.


#18502
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007

 cecilia.ghitulescu, on Mar 26 2007, 04:08, said:

Ei, asta-i acuma!
Intii te dai chimica  :P si pe urma dai bir cu fugitii.
Zi daca ti-a dat lama pm de ultim avertisment, ca ma pun cu bhairava mudra pe el sa il deviez. :lol:
nuuuuu se murdareste el cu d-astea  :roflmaofast:  dar i-as da io lui ...doar ca nu stiu cum ?/? :unsure: si sa fie clar...consacrarea e sfanta daca nu iese si totusi vreti sa ma corupeti aduceti un ventilator sa simt briza deasupra capului si s-a facut :rolleyes:

#18503
LamaEsoteric

LamaEsoteric

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.11.2006
:lol:

oare de ce nu ma mira... reactia? oare de ce a asteptam?

@indignatu, doresc sa continuam insa nu aici. Totusi tin sa subliniez o idee, si anume faptul ca Liviu sustinea pe 11 nov 2007 la Pip ca nu exista grupul complotistilor, deci inainte ca ei sa se retraga. Dar dupa ce s-au retras au argumentat gen consacrarea face 2 lei, cursurile nu sunt bune, anunaki, fizica, Grieg face greseli grave iar ei au tot trecut cu vederea etc. Consacrarea a fost "predata" in 95 iar cursurile cu anunaki acum cativa ani buni, sa nu mai zic de cele cu privire la paralela dintre fizica quantica si ezoterism. Am o ushoara convingere ca ei de pe atunci au avut aceste convingeri, ca ce preda GB nu e bun, ca face greseli grave etc, mai mult: au predat mai departe lucrurile respective (este vorba despre instructori).
Ma intreb: daca GB nu dadea bomba de pe 14 oct la spirala, ar mai fi ramas la curs? Eu cred ca da si asta pentru ca motivele retragerii au fost cu privire la aspecte ce se petreceau de dinainte sa dea Grieg bomba. Deci acel grup a existat totusi...

@varza, se vede ca iti merge mintea deci nu tre sa ma pierd in explicatii intortocheate, asa ca ti-o zic pe shleau (desi iar ma repet): am cautat sa raspund la intrebarile ce mi-au fost adresate si la intrebarile puse de mai multe ori nu am vrut sa ma repet, e pierdere de vreme. Daca observi, nu am raspuns nici la intrebarile ce nu mi-au fost adresate si mai mult am evitat intrebarile capcana plus intrebarile retorice ;) Iar alea din link.. hai sa fim seriosi.

@bhairava, no offence. Am vrut sa subliniez ca te afli intr-un thread unde se discuta despre o scoala spirituala iar tu n-ai nici o treaba cu spiritualitatea. In fine, nu am nimic personal cu tine  :peacefingers:

@icsoc, argumente gen "am fost pervers da' GB e mai pervers" sunt copilaresti...

O duminica frumoasa tuturor, o relaxare (chiar si yoghina ;) ) o plimbare in parc... pe bune ca nu strica!  :peacefingers:

#18504
lolekbolek

lolekbolek

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.10.2006

 cecilia.ghitulescu, on Mar 25 2007, 18:11, said:

Tot in cap ai ramas? Ai grija sa bei destul lapte, dragule, sa nu-ti dauneze.
Poate ramii cu vitalul in aer. .. sa fii primul care leviteaza pe aici.
Nu ne faci ceva destainuiri apropo de cum e sa stai in cap mai multe de alea 3h48?
Sau le pastrezi ptr un articol pe yogaesotericus?
sunt in beciul securitatii atarnat . claudiu ma tot gadale pe talpa.. nu mai pot :P

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate