Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#18361
mantra mioritica

mantra mioritica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.01.2007
Maestrica e suficient de pervers incat sa stie cum sa puna problema ( vezi scrisoarea de curtoazie despre leut, comparativ cu cea pt Liviu )....
Asta imi da de gandit : posibil sa fi semnat Claudiu vreun act de donatie, si abia apoi sa iasa la inaintare povestea cu unchiuletul securist .....
Nu de alta, dar Grig nu e deloc prost cand e vorba de bani : isi cunoaste interesul....

#18362
mantra mioritica

mantra mioritica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.01.2007

 endeuce, on Mar 22 2007, 16:21, said:

sau nu... unii devin mai intoleranti. "Lasa-ma dom'le cu prostiile, imi spui mie la varsta mea ce sa fac, nu ti-e rusine asa un pic".... etc, etc.

Asta e chestiune care tine de inteligenta si cultura, nu de varsta    ;)

#18363
Jedi Knight

Jedi Knight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 14.01.2007
Apropos de calomnierea lui Claudiu. Faza urmatoare previzibila, dupa insinuarea apartenentei la Secu, este cea de insinuare a originii iudaice (pe care desigur o vor lega de cine stie ce conspiratii mondiale. De altfel... Claudiu nici nu a prea vorbit despre acest subiect. Oare de ce? Ce avea de ascuns?  B) ). Iar originea o vor pune pe seama numelui de floare (Trandafir), pe baza istoriei binecunoscute ale numelor autoimpuse in perioada represiunilor. Iar Maharishi ala nici nu era din linia descrisa de G (cu tantra, kundalini, alea-alea). E clar ca a fost o deviatie voita a fortelor oculte iudeo-masonice-securistice. Acum e clar. Ne-am luminat cu totii. Hai sa strangem si mai tare randurile. Aici nu pleaca fiecare din formatie cand vrea el. Trebuie NOI sa il dam afara. Nu conteaza motivul.

#18364
gica_contra

gica_contra

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,474
  • Înscris: 29.06.2005
Pe yogaesoteric găsii (din nou) scrisoarea deschisă a lui Monete către Claudiu din 16 decembrie 2006.

Și mi-a sărit în ochi acest pasaj:

Quote

La un moment dat tu spui următoarele:
«Trebuie să recunoștem cu onestitate și înțelepciune că mai importantă decât adeziunea la școala noastră spirituală și la maestru este credința și încrederea în Dumnezeu.» Trebuie să mărturisesc că întreaga ta scrisoare are la bază, în special această idee și este evident pentru noi toți că tocmai de aici pleacă toate confuziile tale. Prin aceasta tu dovedești, fără să-ți dai seama, că în realitate nu te mai raportezi deloc la Maestru ca fiind una cu Dumnezeu și deja realizezi o evidentă separare care arată că SATANA ți-a cam luat mințile. (Chiar te rog să reflectezi serios la acest aforism clasic: «Atunci când SATANA începe să distrugă un om, mai întâi îi ia mințile.» Oare tu nu iți dai seama că deja te afli în această situație? Oare tu nu-ți amintești că în BIBLIE se spune: «Gura păcătosului (CLAUDIU) adevăr grăiește»?)

Tot în acea carte, foarte frumoasă dealtfel, RELAȚIA MAESTRU-DISCIPOL, scrisă de tine, Simona și Liviu (vorba cuiva plin de umor și foarte inspirat: este chiar o misterioasă glumă divină că toți trei treceți tocmai acum acest test), spuneți:
«Nu există decât GURUL, nimic altceva decât GURUL. EL ESTE FERICIREA ABSOLUTULUI, FERICIREA LIBERTĂȚII ȘI FERICIREA IUBIRII...»
TU OARE  CÂND AI SPUS ADEVĂRUL? Deoarece, ca o culme a ipocriziei tale, la un moment dat tu îl acuzi pe Mihai de ipocrizie, în scrisoarea ta. Sincer, e trist că spui aceste lucruri... dar ... noi te iertăm și te privim cu o mare compasiune constatând că ai mintea tulburată.
Deci, cum nu te mai raportezi la Guru, se cheamă că Satana ți-a luat mințile.  :coolspeak:
Pe de altă parte, ce le mai mânca și dl Trandafir cu linguroiul din oliță...  :rolleyes:

Și, pentru că tot se poartă definițiile, să vă dau și eu definiția fericirii.

#18365
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 vulpeculus, on Mar 22 2007, 19:56, said:

Eu nici macar in gluma n-as spune asa ceva stiind foarte bine ca de fapt inversa este adevarata.Acuma nu c-as fi paranoic  si n-as sti de gluma da chestia asta suna cumva ca un cantec de canar la polul nord.

Parerea mea...   :console:
na, ca te-am scapat, dar recuperez.
Cum adica inversa e adevarata? Detaliaza te rog, sa te inteleg si io.
lEu cred ca suna mai degraba a gura de vipera in Leverkusen. :rolleyes: N-am prezentat decit opinia maestrului, e drept ca la a doua mina... ma rog, gura.

Edited by cecilia.ghitulescu, 23 March 2007 - 12:10.


#18366
anandamayakosha

anandamayakosha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 15.11.2006

 endeuce, on Mar 21 2007, 21:27, said:

Subscriu. Am obtinut o cunoastere la curs, pe care nu cred ca o puteam obtine doar citind cartile din care s-a facut copy/paste. Pentru mine (nu radeti, cel putin nu asa de tare....:) ) chiar a fost vorba de o initiere.  Ca a fost meritul lui G, sau potrivirea lucrurilor, nu are asa mare importanta
Azi mi-a sosit cartea aceea despre puterile cosmice taman din India cu tot cu mantre. Rasfoind-o am realizat ca daca as fi avut cartea si n-as fi fost la curs, nu as fi putut aplica nimic practic, si asta e valabil si in alte domenii. Nu as fi avut capacitatea sa fac nici un fel de corectii ( de ex. in carte anumite yantre sunt date cu triunghiul cu varful in sus (kali si tara)). De asemenea sunt prea multe carti, ca sa fi putut sa fac sinteza de care am avut parte si care asa cum am mai spus-o, mi-a folosit. In ceea ce priveste meditatiile cu mantre, asa e de cele mai multe ori este vorba de tiuituri fara prea mare consecinta, asa cum au mentionat si altii. Dar au fost si situatii in care experienta a fost cu totul speciala.

e destul de dificil de apreciat ce s-ar fi intamplat in eventualitatea in care in romania ar fi fost o alta densitate a publicatiilor cu tematica spirituala orientala. daca spre exemplu ar fi fost traduse mai multe carti care sa 'reveleze' mantre familiare indienilor. carti cu asemenea continut erau mai usor de gasit in u.r.s.s.-ul anilor '80 decat in romania post decembrista.
pe de alta parte, G a practicat,  in tinerete, yoga sub indrumarea lui I. Vulcanescu. care la randul sau a avut sansa sa studieze o perioada in india. e de presupus ca laya yoga nu-i era total nefamiliara si ca a transmis cunostinte despre aceasta si elevilor sai. deci G la randul sau a avut o baza de pornire in sintezele sale ulterioare.
daca rotirea cu 180 grade a yantrelor unor puteri cosmice este un lucru corect sau nu, este iarasi discutabil. mai ales in situatia in care, in sursele unde apar aceste yantre, mantrele asociate sunt date corect. si tocmai aceste mantre au fost prezentate de G ca fiind secrete.
de unde se poate concluziona ca s-a incercat constituirea unei societati secrete pornind de la informatii publice. iar aceasta este o afacere necinstita. indiferent cat de buna este sinteza informatiilor prezentate.

#18367
krm

krm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 24.10.2006
Titlu: PROSTIILE de pe yogaesoteric.net., care ne privesc pe toti

Din cate am inteles exista un user "lama-nu-mai-stiu-cum" care are legatura directa cu administrarea site-ului sus-amintit.

Sfat: sa i se ia legitimatia de autor de articole numitului Laurențiu Ionescu, autorul articolului (plin de prostii) "Asaltul diavolilor ", pe care-l puteti "lectura" pe http://www.yogaesote...l...O&item=4570.

Doua - trei  exemple bune de sanctionat:

"Satana, Lucifer (cum mai este numit) este o entitate pomenită atât în Vechiul, cât și în Noul Testament din Biblie. Mai întâi a fost un heruvim care, aflându-se la un moment dat deasupra Muntelui Sfânt al lui Dumnezeu, s-a răzvrătit dorindu-și accesul direct în centrul Puterii Cerești – jilțul lui Dumnezeu. "

Una: asa cum (chiar si) Grieg preda la cursul de yoga, satana si lucifer sunt doua entitati distince. Satana conduce grupa entitatilor infernale, lucifer conduce grupa entitatilor demoniace.

Doua: numai lucifer a cazut din ceruri, satana nu a prea fost pe acolo!
Trei: lucifer nu a fost niciodata heruvim, deoarece ierarhia heruvimilor, fiind cea mai inalta dintre cele noua ierarhii angelice, este considerata ca fiind complet in comuniune cu vointa divina, deci incapabila de cadere!!!

Articolul este plin de tampenii, asa ca cititi-l numai daca doriti sa radeti in hohote!

M-am gandit sa scriu un mesaj pe aceasta tema deoarece consider ca in MISA exista si un alt fenomen generator de karma colectiva (alaturi de proxenetism / exploatarea sexului). Anume: uzurparea rolului de autor de carti/articole/conferinte.

Cand un habarnist vine si sustine o conferinta, ori scoate o carte (dedicata lui Grieg sau cu numele lui pe coperta), ori scrie un articol, folosind unul din mijloacele de informare "oficiale" ale MISA (tabara spirituala, site, revista yoga magazin etc.) atunci aceasta situatie provoaca karma in trei directii: lui, celor care asculta si iau de bune cele auzite, scolii care a creat spatiu de manifestare pentru acesti tembeli inconstienti.

De-a lungul timpului am vazut multi prosti, instructori ori VIP-uri  MISA, care au tinut conferinte/ au scos carti/au scris in reviste si care habar nu aveau de ceea ce spuneau/sfatuiau/afirmau.


Si am vazut pe altii, si mai prosti, care ii admirau sincer pe primii!

Asa ca draga lama......, daca ai in grija site-ul, atunci nu mai da posibilitatea tuturor stupizilor sa-l foloseasca, pent' ca oleaca de karma se pune si pe freza ta, iar scoala noastra se face (iarasi) de ras!!!!

Edited by krm, 23 March 2007 - 13:44.


#18368
bhairava

bhairava

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 24.12.2006
il bate bruzli pe vandam ?

#18369
krm

krm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 24.10.2006
sa fim intelesi, nu consider ca TOATE informatiile din articol sunt gresite! Dar confuzia dintre lucifer si satana, dintre demonic si satanic duce la disparitia nuantelor demoniace si la exacerbarea celor satanice. Efectul produs de aceasta confuzie are NUMAI doua efecte extreme: ori ajungi la logica bipolara, alb-negru, divin-satanic, cine nu e cu noi e impotriva noastra!. Cealalta extrema este de a considera ca totul aici, in aceasta lume este satanic, deci intreaga lume este satanica, iar dumnezeu este altundeva, in cerul lui neprihanit.....si dumnezeu devine un fel de dictator din ceruri, strain vietii noastre imperfecte!

Edited by krm, 23 March 2007 - 13:55.


#18370
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

 bhairava, on Mar 23 2007, 12:55, said:

il bate bruzli pe vandam ?

Ti-e clar! Si fara sa curga singe. :P

#18371
paxvobiscum

paxvobiscum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 10.11.2006

 Jedi Knight, on Mar 23 2007, 09:23, said:

Apropos de calomnierea lui Claudiu. Faza urmatoare previzibila, dupa insinuarea apartenentei la Secu, este cea de insinuare a originii iudaice (pe care desigur o vor lega de cine stie ce conspiratii mondiale. De altfel... Claudiu nici nu a prea vorbit despre acest subiect. Oare de ce? Ce avea de ascuns?  B) ). Iar originea o vor pune pe seama numelui de floare (Trandafir), pe baza istoriei binecunoscute ale numelor autoimpuse in perioada represiunilor.(...) Ne-am luminat cu totii. Hai sa strangem si mai tare randurile. Aici nu pleaca fiecare din formatie cand vrea el. Trebuie NOI sa il dam afara. Nu conteaza motivul.
Nici o surpriza..Claudiu a fost cam singurul care a recunoscut ca ioghnii dadeau declaratii la secu' contra colegilor lor si semnau.
Acuma s-a schimbat: dau scrisori deschise (la prohab), iar cele de pe iogaesoteric sunt nesemnate (sau doar cu initiale/nume false).
Singura con cojones care semneaza acolo este Oltea. Bravos pentru asumare. Rusine MonicaD&co ca nu va semnati aberatiile modulate placut auzului gebeului.
La inceputul anilor '90 se spunea ca neintamplator il cheama pe Claudiu si Petre, semn ca este probabil piatra noii biserici a 'dumnezeismului lui gebe'; si a Noului Ierusalim. Acuma este data la intors intr-un mod jalnic de Petrica Groza&iogaesoteric, Petrica avand un conflict mocnit mai vechi cu Claudiu, dupa ce plecase fo 2 ani a revenit la curs cu 'revelatii cutre-mura-toate' schizoide. Bravos natiune ioghina, halal sa-ti fie

#18372
bhairava

bhairava

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 24.12.2006
http://en.wikipedia....iki/Petru_Groza

#18373
rami

rami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 23.03.2007

 Jedi Knight, on Mar 23 2007, 10:23, said:

Apropos de calomnierea lui Claudiu. Faza urmatoare previzibila, dupa insinuarea apartenentei la Secu, este cea de insinuare a originii iudaice (pe care desigur o vor lega de cine stie ce conspiratii mondiale. De altfel... Claudiu nici nu a prea vorbit despre acest subiect. Oare de ce? Ce avea de ascuns?  B) ). Iar originea o vor pune pe seama numelui de floare (Trandafir), pe baza istoriei binecunoscute ale numelor autoimpuse in perioada represiunilor. Iar Maharishi ala nici nu era din linia descrisa de G (cu tantra, kundalini, alea-alea). E clar ca a fost o deviatie voita a fortelor oculte iudeo-masonice-securistice. Acum e clar. Ne-am luminat cu totii. Hai sa strangem si mai tare randurile. Aici nu pleaca fiecare din formatie cand vrea el. Trebuie NOI sa il dam afara. Nu conteaza motivul.
:D

#18374
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Va mai aduceti aminte de intrebarea "ce tip de yoga se practica la MISA?"

Ei, daca nu stiati, la MISA se practica Yoga Integrala... Cel putin asa zice una (banuiesc ca fata este) dintre cursante...


#18375
mantra mioritica

mantra mioritica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.01.2007
Eu l-am auzit pe Grig spunand la inceputurile cursului, in repetate randuri ca la MISA se practica yoga integrala, definind-o cam asa :
--- MISA e un "experiment spiritual "
--- yoga intergrala e o sinteza a tuturor formelor de yoga ( din fiecare, esentialul )

Ne explica " atotstiinta " sa cam asa ( ca la casuta eram noi fete curioase ) :
--- initiatoarea lui in Tantra a fost o frantuzoaica ( refuza sa spuna numele ), care a venit o data in Romania : alte detalii nu primeam ....
--- yoga si-a amintit-o din alte vieti. Si Tufoi, cel care a scos cartea dedpre yoga in timpul comunismului i-ar fi fost elev, dar a decazut de pe cale : a preferat sa scrie cartea, pt glorie si pt ca editarea ei i-a adus o bursa in America, la o universitate de yoga !   :cursing:  si ca semn suprem al decaderii lui Tufoi , ne spunea ca nu doar ca a absolvit o sectie a acestei universitati, dar ca sa nu se intoarca in Romania, s-a apucat sa se inscrie la alta sectie a aceleiasi universitati, cu alta bursa. Si tragea Grig concluzia : e cazut de pe cale, pt ca in loc sa practice yoga, o studiaza din punct de vedere teoretic de ani de zile, pt bani si traiul bun din America !
--- Si nu scotea o vorbulita despre Vulcanescu ! ! !

#18376
mantra mioritica

mantra mioritica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.01.2007

 paxvobiscum, on Mar 23 2007, 05:22, said:

.La inceputul anilor '90 se spunea ca neintamplator il cheama pe Claudiu si Petre, semn ca este probabil piatra noii biserici a 'dumnezeismului lui gebe'; si a Noului Ierusalim.

Pot confirma si asta :
                              ni se sugera mereu, mai mult sau mai putin subtil, ca acest curs MISA se va extinde intr-o religie universala la care  vor adera toate popoarele lumii si Casa poporului va deveni sediul Noului Ierusalim, evident, condus de Grig.... Dupa care continua cu profetiile lui Sundar Singh, Istrate.

Din cilcul profetiilor neamplinite :
                                           la o conferinta Grig radea ironic si spunea ca niciodata Romania nu va intra in UE .... Ca prin 2000 - 2001 va   aparea Noul Ierusalim in Romania ( asa cum era in profetiile lui Istrate ). De cutremurul si asteriodul care s-au razgandit, il scutesc , pt ca au lucrat intens yoghinii si le-au determinat sa se razgandeasca....

Din ciclcul profetiilor in curs de indeplinire :
                                                          la o conferinta, Grig a fost intrebat cand va avea loc a doua venire a lui Iisus, si a raspuns ca ne garanteaza ca toti cei care ne aflam in acea sala, il vom vedea pe Iisus venind in glorie, in aceasta viata  !

Din ciclul " aici sunt banii dvs " ! :
                                    tot la inceputurile cursului, ( '93- '94 ), cand Cami Chisca a venit in Bucuresti si a devenit instant favorita oficiala, ea isi dorea o garsoniera in Bucuresti, ca altfel se va intoarce in Constanta. Si Grig i-a cumparat-o in cateva luni ( de la Cami stiu, ca ne-a spus fericita ), desi atunci cursul nu avea banuti ( nu aparuse Japonia si vchat ), iar baietii care lucrau la amenajarea bibilotecii, veneau si se planegau de foame si de portii mici ( ca le masura Grig orezul cu cana, iar fasolea ma punea sa o numar : cate boabe de fasole intr-un borcanel de 600 gr / portie. Am uitat cate boabe trebuia sa le pun / borcan....e mult de atunci )

#18377
icsoc

icsoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 16.10.2006

 LamaEsoteric, on Mar 21 2007, 05:04, said:

.......
@ceilalti: am un feeling ca am sa va vad aici si peste 3-6-12 luni avand aceleasi discutii. Hint: oricat repetati ca misa nu e buna, incercati totusi sa va impacati cu ideea ca M.I.S.A. merge mai departe ;) Daca nu luati ceva bani din treaba asta, efortul vostru de a demonstra ca nu e buna e in zadar. Sa nu ziceti ca nu v-a zis-o nimeni.
Eu nu incerc, chiar urmaresc sa ma impac cu ideea ca M.I.S.A. [O.] merge mai departe in directia gresita pe care a pucat-o de ceva ani buni.
Mandra corabia - mester carmaciul!

Am vazut ca si fata adevarata a lui Claudiu o descoperirati (si tocmai Petrica face aceasta cumplita destainuire, ah Petrica, Petrica ...) asta face parte din dezvaluirile cutremuratoare despre Simona&comp pe care le promitea Grig?

Puah ... ce tare site aveti - voi inventati povestile astea omagiale despre Grig cu taceri tainice, revelatii coplesitoare daruite de maestru si poezie, poezie ... tu esti Tontu' ...

Tu le compui mai lama sau e altcineva ce se semneaza Irina, Alexandru si alte nume de clone?
Papagalu asta cu tacerea tainica tocmai pe 12 martie l-a imbratisat ingeru' - ce sincronicitate!

#18378
icsoc

icsoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 16.10.2006

 hermes3, on Mar 21 2007, 13:32, said:

.............
bine zisa chestia asta:

Quote

It's always better to live with reality, because otherwise, without fail, reality will come to live with you.

bine ai venit, clona noastra!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate