Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Politia din Franta renunta la Windows.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
122 replies to this topic

#91
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postchilly willy, on 05 octombrie 2013 - 11:33, said:

nu stiu de ce dar cred ca sticletii nu au nevoie de autocad si nici de illustrator si nici de 3d studio max .
Sau mypaint, şi un tablet wacom bun, că aia se foloseşte de către artişti.

#92
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Acum unii cred ca sticletii sunt niste genii, si au nevoie de soft complex. Majoritatea scriu rapoarte, trimit mailuri, chestii de astea. Nu au nevoie de cine stie ce soft. OpenOffice, Firefox si Thunderbird sunt arhisuficiente.

#93
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
Ei folosesc GIMP. Probabil ce a intarziat tranzitia a fost necesitatea creeri unui soft de identificare a: amprentelor; numerelor, obiectelor si faciala. Ce amuzant era daca ar fi folosit alta distributie care o sa treaca la Wayland tocmai cand se termina tranzitia trebuiau sa treaca din nou la Win pt. ca Wayland duce la pierderea imputului 3d. Deci adio identificare faciala, input de la tablete grafice si camere 3d.

#94
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,990
  • Înscris: 15.04.2011
Ce mi se pare mie penibil e ca institutiile din Romania nu trec pe Linux avand in vedere ca avem o tara saraca iar banii respectivi ar putea fi redirectionati in sanatate, educatie pentru ca au niste slarii jalnice. Dar nu la noi trebuie sa mearga spagile si costurile inutile.Posted Image

Ca tot veni vorba de tranzitie, e mai usora daca se face pe o distributie care are Cinnamon sau KDE.

Edited by Papillon_, 05 October 2013 - 16:25.


#95
Bodanel

Bodanel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 619
  • Înscris: 07.08.2007
Fir-ar mama lui de militian. Ce masa atata training ? Niste slide-uri frumoase , aceleasi iconite puse pe desktop si atat. Are nevoie de internet, jocuri, filme ? Mars la munca nu la facut laba.
Am lucrat pentru o companie cu 100 000 (100k) useri in AD impartiti pe toate continentele. Stiti cum pastrau aia ordinea? Nazi style. Ai venit la birou, te-ai logat, ti s-au deschis aplicatiile( sau doar aplicatia in unele cazuri) si pa. Peste 50% din astia nu avea nici access la internet. Aveau aia in retea IDS, proxy-uri peste proxy-uri,departament de securitate a informatiei etc.
A mai spus cineva mai sus. Update-urile se testau de catre noi adminii si de catre programatori  si 60 zile(in functie de sistemele impactate) dupa scenarii stabilite de catre arhitecti. Care erau toba si nu niste agarici cu pile. Oameni cu o experienta si niste cunostinte in IT de picai sub masa. Foarte probabil asa au facut si frantujii aia. Tot respectul desi imi sunt antipatici frantujii.

PS. Reteaua era mixed environment.

Edited by Bodanel, 05 October 2013 - 19:04.


#96
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
pai tocmai aici e reducerea de cost , a spus-o si generalul ala dar nimeni nu a citit ce spune. E drept ca articolul de pe softpedia e prescurtat dar totusi contine fraza cheie.
"Using an open-source desktop lowers the total cost of ownership (TCO) by 40 percent in savings on proprietary software licenses and by reducing costs on IT management. Using Ubuntu Linux massively reduces the number of local technical interventions,” Major Stéphane Dumond of the French Home Office was quoted as saying.
deci e destul de clar , licentele sunt cum sunt , ca unii se vaita ca 3-4h de training (care include si mancatul de gogosi si 2 cafele ) ar face cat o licenta de windoz (si aici se ignora licentele de antivirus si alte programe ca sa faca ce se poate face default pe ubuntu). Dar din cauza ca windozul si-o ia asa de usor sunt necesare masuri suplimentare de securitate ca sa nu se atinga de net ceea ce face si activitatea dificila uneori (ex sa muti niste date cu un stick e un adevarat ritual), updatarile vin tarziu si daca se strecoara un troian are cale libera ceea ce inseamna mult personal si multa munca care costa mai mult decat licenta . Chiar si asa computerele cu windoz vor necesita reinstalari intre 6 luni si 1 an. O reinstalare dureaza vreo 2h cu salvat date etc plus ca in timpul asta ala care are computerul la servisat de regula freaca menta deci alti bani pierduti . Prin comparatie cu o varianta LTS de ubuntu vor trebui reinstalate odata la 5 ani si masurile de securitate pot fi mai relaxate , nu trebuie o armata de oameni la IT. Pana la urma cele 3-4h de training par o nimica toata comparativ cu cate ore se pierd pe interventii si time-out-uri. Daca se mai produce si o scurgere de date din cauza unor troieni deja pierderea e mult mai mare.
Practic prezentarea trunchiata in care se spune numai despre timpul necesar instruirii dar nu se zice nimic de timpul pentru mentenanta care e considerabil mai mare pacaleste fraierii. In plus mai sunt si zelosii ca sa zic asa care isi fac griji ca nu vor putea sticletii sa foloseasca cele mai tari programe gen autocad , Photoshop , 3d solid works de parca cu asta se ocupa sticletii. Nu ca nu ar exista programe decente de linux pentru toate astea dar nu sunt chiar la nivelul celor mentionate. In ro probabil ca nu ar functiona ca imediat niste consilieri de la minister ar spune ca nu se poate dom-le cum o sa mai foloseasca aia autocadu? chiar daca nu ar fi vb de spaga de la msft

Edited by chilly willy, 06 October 2013 - 19:48.


#97
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,574
  • Înscris: 14.08.2007

View Postchilly willy, on 06 octombrie 2013 - 19:42, said:

Chiar si asa computerele cu windoz vor necesita reinstalari intre 6 luni si 1 an.
Asta e o poveste pentru naivi ... confunzi userul de acasa care instaleaza tot felul de chestii dubioase luate de pe net/torrente/cd-uri/dvd-uri de la amicii de 14 ani cu userul de office. As pune pariu chiar ca majoritatea (peste 50%) calculatoarelor folosite in administratie/office nu au Windowsul reinstalat niciodata, si am exemple concrete multe.

#98
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
depinde....
Oricum nu trebuie generalizat.

#99
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
La serviciu am instalat Windowsul pe calculatoare acum 4 ani jumate - s-au cumparat unele noi atunci - vre-o 12 buc.
Pe calculatoarele respective nu s-a mai reinstalat Windows-ul decat pe 2 - din motive hardware- HDD cazute. Si mai sunt unele cu Windows si mai vechi pe ele. Si - din cauza softului folosit, toti au drepturi depline pe calculatoare - ca altfel nu ruleaza.

Acasa reinstalez Windows doar din an in paste - cand apare o versiune noua sau un SP, sau imi cumpar alt calculator.
Parerea mea e ca asta cu reinstalarea windowsului e doar un mit creat de faptul ca toti care isi cumpara calculator de la alimentara ( supermarket, na ) se cred specialisti - nu-si pun antivirus, nu-si iau masuri de siguranta, instaleaza toate prostiile si dau mereu next fara sa citeasca ce apare pe ecran.

Tot astia ar fi in stare sa strice si un linux - doar ca nu prea pot sa o faca...

#100
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Tot timpul buba e intre scaun si monitor.
Dar nu ii poti face pe toti specialisti.
Bine in Windows e gresit implementat multiuser-ul. Si asta face oricum sistemul mai vulnerabil.
Iar lipsa unui depozit central puricat lasa userul sa instaleze softuri din tot felul de surse dubioase.
Dar cum ziceam mai sus buba sta pe scaun in fata tastaturii si a monitorului.

#101
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
Exact. Dar problema nu e ca nu-i poti face pe toti specialisti.
Culmea de multe ori cu cei mai "limitati" ca sa zic asa, nu ai probleme. Au programul, le arati cum sa-l deschida si cum sa lucreze si gata.
Cei care se cred mai "specialisti" sunt problema, ei mai incearca sa mai instaleze cate ceva...

#102
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,574
  • Înscris: 14.08.2007

View Posteiffel, on 07 octombrie 2013 - 10:58, said:

Pe calculatoarele respective nu s-a mai reinstalat Windows-ul decat pe 2 - din motive hardware- HDD cazute.
Eu nu-mi amintesc in astia vreo 13 ani de cand lucrez la birou sa fi reinstalat Windowsul la birou vreodata, nici eu si nici colegii (in afara de testeri care mai rulau X masini virtuale sau mai faceau instalari ca sa aiba sisteme complet curate de test). Bun, o sa zica colegul ca eu/colegii suntem in domeniu si stim cum sa nu bulim Windowsul. Dar uite, de curiozitate o s-o intreb pe nevasta-mea azi de cati ani are la serviciu acelasi sistem si daca s-a facut reinstalare vreodata .. eu stiu ca nu a reinstalat si il are de multi ani (are XP) ... a stat fara calculator vreo saptamana ca i s-a dus sursa si la ei dureaza mult pana se cumpara una noua, dar in rest nimeni nu baga in seama calculatoarele alea (desi teoretic au oameni de "IT" - de aia, amatorii amatorilor). Si la ea in birou mai sunt X colege, economiste/contabile, deci fara vreo tangenta cu IT-ul ... ele sunt genul de utilizatori tipici, fara notiuni mari de IT si care fac chestii pe softul lor dedicat plus office ... o sa va spun concluzia.

#103
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

Quote

Dar uite, de curiozitate o s-o intreb pe nevasta-mea azi de cati ani are la serviciu acelasi sistem si daca s-a facut reinstalare vreodata .. eu stiu ca nu a reinstalat si il are de multi ani (are XP) ...
Asta nu inseamna ca mai functioneaza ca in prima zi. Stiu ce vorbesc.
La lucru a trebuit sa reinstalez tot din cauza HDD-ului, dar pe la alti colegi colcaie de troieni si virusi.
E o adevarata minunatie care iti scoate peri albi.
Dai tu acces total utilizatorului sa vezi ca ceea ce susti tu nu prea mai e verosimil.

#104
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View Postchilly willy, on 06 octombrie 2013 - 19:42, said:

Chiar si asa computerele cu windoz vor necesita reinstalari intre 6 luni si 1 an. O reinstalare dureaza vreo 2h cu salvat date etc plus ca in timpul asta ala care are computerul la servisat de regula freaca menta deci alti bani pierduti .
Daca nu te pricepi nu mai comenta aiurea. Io la munca am peste 500 de statii si 90 % au Windows-ul instalat de cand au fost cumparate. Iar daca vreau sa instalez, doar mut statia intr-o colectie de SCCM si la ora 21:00 serverul porneste statia in caz ca este oprita, salveaza temporar pe server profilele, formateaza si instaleaza statia, aplica pachetul corespunzator de drivere, aplica update-urlie de Windows, restaureaza profilele iar cand vine utilizatorul dimineata are o statie "noua".

Edited by 654321, 07 October 2013 - 12:34.


#105
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Deja o dati in OFF-TOPIC.

#106
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,574
  • Înscris: 14.08.2007

View Postovilix, on 07 octombrie 2013 - 12:21, said:

Asta nu inseamna ca mai functioneaza ca in prima zi. Stiu ce vorbesc.
Aia e altceva ... cat timp insa functioneaza suficient de bine, utilizatorul tipic nu va solicita o reinstalare. Deci chestia cu reinstalare la 6 luni - 1 an mi se pare un mit prostesc. Iar daca exista un administrator serios va sti ce sa faca ca totul sa poata fi administrat simplu si sa nu apara prea des probleme (drepturi limitate pentru utilizatorul normal, porturi inchise, blocare USB remote, patchuri aplicate remote la timp, etc). E multa mitologie despre Windows si "slabiciunile" lui, Microsoft are cel mai mare numar de "hateri" din lume, fara nici o indoiala. Eu am zis deja, sunt pro alternativa europeana ca sistem de operare, dar aia nu inseamna ca o sa ma apuc sa desconsider Windowsul care pana la urma pentru mine e singura solutie viabila, cu toate punctele lui slabe. Softurile profesionale existente pe Windows sunt impresionante si nici un SO nu e nici la 10% din punctul asta de vedere.

Edited by utopium, 07 October 2013 - 12:33.


#107
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

View PostPapillon_, on 05 octombrie 2013 - 16:25, said:

Ce mi se pare mie penibil e ca institutiile din Romania nu trec pe Linux avand in vedere ca avem o tara saraca iar banii respectivi ar putea fi redirectionati in sanatate, educatie pentru ca au niste slarii jalnice. Dar nu la noi trebuie sa mearga spagile si costurile inutile.Posted Image
corect, pai cum sa iei spaga pentru ca ai luat gratis ceva? :lol:

#108
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nu-i chiar asa mit , reinstalarea poate fi necesara si pentru ca a inceput sa mearga prea greu de ex chiar daca nu s-a stricat windozul. In pdf-ul atasat autorul face o analiza cat costa de ex numai faptul ca windozul sufera de fenomenul fragmentarii. Si chiar daca nu se reinstaleaza necesita timp pentru defragmentari si ca cineva sa dea clicuri etc. Nu trebuie vorbit doar prin experienta pe cateva computere sau pe o firma/institutie particulara. In general in institutiile mari apar probleme periodic , mai apare un troian care foloseste ceva vulnerabiltate 0-day si face praf mai multe computere , in general shit happens pentru ca e mult mai greu de mentinut totul perfect . Sunt destule costuri ascunse sau cauze care necesita interventii altfel ce draq de interventii tehnice locale au redus? Sau generalul ala a mintit?

Attached Files


Edited by chilly willy, 07 October 2013 - 13:01.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate