Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?

Care-i diferenta intre Geberit De...
 

Ce facem dupa ce am achizitionat o tableta cu Microsoft Windows?

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#19
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postwirespot, on 01 octombrie 2013 - 21:27, said:

De curiozitate, ce anume faci pe tableta cu Windows şi nu se poate face pe o tabletă cu Android? În afară de Microsoft Office (adică Office cel de la Microsoft, că alternative sunt).

Nu te întreb la mişto, văd că eşti entuziasmat de tabletă şi asta-i foarte bine, dar e un pic aiurea faptul că ai dat-o direct pe "a mea e cea mai tare". Dar pentru că-s pasionat şi eu de gadgets am zis să întreb.

Păi Android este Linux.

Nu. Eu nu am sustinut ca tableta mea este cea mai tare. Este doar singura pe care mi-am permis-o din salariul meu de bugetar. Dimpotriva, am spus ca mi-as fi dorit altceva (Dell XPS 18 care este mult mai scump). Am mai precizat ca tableta Asus pe care am cumparat-o este cea mai ieftina tableta cu Windows 8 (full) si ca nu am avut asteptari prea mari de la ea. Abia ulterior am descoperit ca, de fapt, pare sa isi merite banii. La celalalt topic am prezentat atat plusuri cat si minusuri ale tabletei. Daca mai aveam 1000 RON cumparam Acer Iconia Tab W700 si, in mod sigur, as fi fost cu adevarat multumit datorita procesorului i3 si mai ales pentru un inch in plus pe diagonala displayului. Sau as fi asteptat sa scada pretul la Samsung ATIV TAB 3 care vine si cu Stylus bazat pe tehnologia de la Wacom.

Eu chiar daca am Microsoft Office 2013 cu licenta pe tableta sunt utilizator de LibreOffice. Inca nu exista o versiune de LibreOffice pentru Android. Android nici macar nu ofera suport pentru fisiere odf (exista o singura aplicatie care poate deschide unele odf-uri create in WordPad de sub Windows 7/8 sau Microsoft Word si chiar unele documente create in LibreOffice/ OpenOffice Writer sau zecile de programe care au implementat acest standard, insa nu si pentru prezentarile, foile de calcul etc. salvate in open document format).
Ce poti face pe o tableta cu Windows? In general tot ceea ce poti face sub Windows. Adica sa deschizi aplicatii facute pentru desktop, aplicatii puternice. Aplicatiile Android sunt la fel de simpliste ca si cele create pentru interfata Metro din Windows 8.
Android este construit pe kernel de Linux dar este foarte departe de puterea Linuxului. Mai toate sistemele noi de operare au imprumutat cate ceva din Linux, chiar si Windows. Cand va aparea Ubuntu 14.04 (deci in aprilie 2014) care va oferi suport pentru tablete si telefoane, probabil ca Android va primi lovitura de gratie. Deja a primit o lovitura puternica in momentul in care au aparut tabletele cu Windows 8 (care include si interfata pentru desktop). Gandeste-te cat de mult inseamna sa poti rula aceeasi aplicatie atat pe desktop si notebook cat si pe tableta! Daca Android ar fi asa de nemaipomenit cum vrei tu sa il prezinti de ce aproape nimeni nu si-l instaleaza pe notebookurile cu touchscreen, ci opteaza pentru Windows sau Linux? Pentru ca toate aplicatiile de Android sunt ca niste jocuri pentru copii: optiuni extrem de reduse, posibilitati reduse, nu isi fac treaba decat pana la un punct, mai mult de forma. Compara, de exemplu, cate operatii poate executa Total Commander sub Windows si cate poate face versiunea de sub Android. Ia aproape orice aplicatie pentru editare grafica de sub Android si compar-o cu GIMP de sub Windows sau Linux, ca sa nu mai zic de Adobe Photoshop. Arata-mi tu un program de Android care sa se apropie macar de AutoCad, Corel Draw, InkScape etc. Sau sa consideram suportul flash care este atat de raspandit: ce te faci cu site-urile care utilizeaza noile versiuni de flash (pentru filme online, videoclipuri, aplicatii etc.)? Nu le poti deschide nici macar pe SmartTV-uri sau cu mediaplayere (care utilizeaza tot sistemul Android).
Toate sistemele de operare create pentru  dispozitive portabile (gen palmtop, pocket-pc etc.) au avut o istorie scurta: Symbian OS, Windows Mobile, Windows CE etc. Parerea mea este ca intr-un viitor nu foarte indepartat vor fi tot atatia utilizatori de Android cati sunt azi utilizatori de smartphone-uri cu Symbian. Sa nu uitam ca Ubuntu este un sistem de operare gratuit. Aceasta inseamna ca tabletele cu Ubuntu vor avea preturi la fel de mici ca si cele cu Android, daca nu mai mici. Odata ce va patrunde pe tablete, aplicatiile dedicate se vor dezvolta si mai mult, tot mai repede. Tendinta este de a ajunge sa utilizezi un sistem de operare la fel de puternic atat pe desktop cat si pe tableta, precum si de a utiliza aceleasi aplicatii pe orice dispozitiv. Tonul va fi dat de sistemele de operare pentru desktop, nu de cele pentru tablete.

http://www.ubuntu.com/tablet

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/h384z7Ph0gU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#20
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Da-mi voie sa ma indoiesc ca tu ai putea face ceva  serios in Autocad cu cu un Atom. La fel si pentru Photoshop, CorelDraw, Illustrator sau alte chestii din astea. Tableta este un dispozitiv pentru light computing, adica browsing, ceva muzica, ceva filme, poze, Facebook si joculete usoare. Conteaza foarte mult autonomia si portabilitatea, iar la capitolul asta, un Nexus 7 sau iPad Mini iti bat orice tableta cu Windows. Cum zicea cineva mai sus, daca vrei OS full in care sa poti sa lucrezi eficient, iti iei un laptop, ca altfel te chinui, te chiorasti si eficienta se duce dracului. Legat de Flash, da-mi voie sa ma indoiesc cum ca Adobe va mai dezvolta foarte mult timp tehnologia asta. Pe mobile s-a renuntat la Flash pentru ca este un mare devorator de resurse (memorie/procesor/baterie). Pe o tableta care oricum nu e stralucita la capitolul autonomie, precum cele cu W8 x86 crezi ca Flash-ul e un avantaj? Flashul este un fel de "dead-man walking". Site-urile mari de videoclipuri si continut (Vimeo, Youtube, Metacafe, Hulu, Netflix) au trecut toate la HTML5 si/sau aplicatii proprii pe toate platformele mobile.

Poti sustine cu ceva statistici afirmatia asta?

Quote

Cand va aparea Ubuntu 14.04 (deci in aprilie 2014) care va oferi suport pentru tablete si telefoane, probabil ca Android va primi lovitura de gratie. Deja a primit o lovitura puternica in momentul in care au aparut tabletele cu Windows 8 (care include si interfata pentru desktop).
Mi se pare cel putin fantezista, avand in vedere cele trei Nexus-uri de pe piata, plus hoarda de tablete concepute si fabricate in China, fara a mai mentiona cota de piata a Apple. Ceea ce faci tu se numeste "wishful thinking", dar esti foarte departe de realitate.

In momentul de fata W8 x86 nu este potrivit pentru tablete. Nu exista procesoare suficient de eficiente si performante care sa asigure o autonomie mare si sa ofere tabletei o greutate si o forma care sa o faca intr-adevar portabila.

Quote

Tonul va fi dat de sistemele de operare pentru desktop, nu de cele pentru tablete.


Chestia asta se va intampla in momentul in care se vor alinia planetele si intel va face cu adevarat procesoare eficiente si performante pentru genul asta de platforma, iar Apple va uni cele doua OS-uri.

Edited by filip.serban, 01 October 2013 - 23:21.


#21
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Te-ai uitat la videoclipul de mai sus? Daca sistemul va arata asa cum este prezentat acolo, atunci cine s-ar mai limita la Android pe o tableta care va costa tot atat?

Iar legat de autonomie tableta mea a rezistat 8 ore desi am solicitat-o intens cu instalari de programe, teste multimedia, multe aplicatii ruland simultan. Dupa ce i-am dezactivat bluetooth-ul, NFC-ul si GPS-ul, la o utilizare moderata ma tine si peste 24 ore (timp in care sta pornita).

Statisticile iti sunt si tie la indemana. Considera cate tablete cu Windows se vand, precum si faptul ca se produc tot mai multe. Windows 8 deja s-a impus pe tablete, iar numarul de aplicatii dedicate este in crestere rapida. Sunt convins ca nu va dura mult pana cand va ajunge din urma Androidul. Dupa ce va aparea Ubuntu pentru tablete, telefoane, smart tv-uri, in mod inevitabil utilizatorii de Android vor fi cu si mai mare viteza in scadere.

#22
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View Post_-_, on 01 octombrie 2013 - 23:36, said:

Te-ai uitat la videoclipul de mai sus? Daca sistemul va arata asa cum este prezentat acolo, atunci cine s-ar mai limita la Android pe o tableta care va costa tot atat?

Videoclipul ala este CGI. Crede-ma, cu putin efort (si un calculator destul de puternic Posted Image ) poti face multe chestii. Pana una alta, ai Ubuntu de desktop, optimizat pentru tablete, de ce nu incerci? Pentru ca o platforma sa aiba succes, aceasta are nevoie de aplicatii. Eu nu vad Adbo, Autodesk Microsoft si multi altii facand soft pentru Linux. N-au facut-o pana acum, n-o vor face nici de-acum incolo. Sunt prea multe interese intretesute. Pana una-alta, Canonic n-a reusit sa adune fonduri pentru maretul lor telefon. De ce? Pentru ca nu a interesat pe nimeni. Da-mi voie, deci, sa am indoielile mere referitoare la tablete bazate pe Ubuntu si fata de 'lovitura de gratie" aplicata Androidului. Uita-te la Windows RT care este un fiasco, desi are un gigant in spate. Uita-te la WP8 care abia incepe sa miste, desi foarte slab.

Legat de baterie, da, e decenta autonomia, dar nu foarte stralucita.

Edited by filip.serban, 01 October 2013 - 23:48.


#23
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Am inteles, aplicatii specializate. Dar astea beneficiaza (ca sa nu zic ca au nevoie) de mouse, tastatura si ecran cat mai mare. Nu prea se pupa cu targetul de utilizare al unei tablete. Mie mi-ar placea device-uri care sa poata fi folosite si ca tableta si ca PC si sper ca cineva (Microsoft, Canonical, Apple) vor realiza asta, dar inca nu le avem. Despre Flash, sa-i fie tarana usoara, iar despre notebooks cu touchscreen... care notebooks cu touchscreen?

Edited by wirespot, 01 October 2013 - 23:51.


#24
ERR

ERR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 12.05.2007
Salutare,

sincer ideea thread-ului e buna pt tips and tricks la tablete win8. Nu or fi multi useri deocamdata dar poate ii ajuta.

Referitor la restul discutiilor fiecare cu a lui. Eu raman la ideea ca indiferent de platforma ai nevoie de aplicatii optimizate touch pe o tableta (aplicatiile desktop pe tableta sunt utilizabile in caz de urgenta). Si mai cred ca developerii vor incepe cu platformele cu cea mai mare cota de piata: iOS, Android si probabil mai apoi Win 8 Metro.

As vrea o tableta care sa ruleze toate aplicatiile mele curente intr-o interfata optimizata touch, la o viteza buna, cu autonomie de 10 ore si totul la un pret de 300 EUR? Clar!
Din pacate tabletele cu win 8 actuale nu sunt INCA raspunsul: win 8  nu e inca ce ar trebui sa fie, aplicatiile optimizate lipsesc, iar la partea de HW ori ai Atom anemic dar decent ca pret ori icore sump si fara prea multa autonomie. Peste vreo 2-3 ani sunt convins ca o sa fie altfel. Pana atunci prefer sa muncesc pe laptop/desktop si sa am o tableta buna overall pentru "content consumption": Ipad sau Android. Din ce vad la fel gandesc si ceilalti 96% din cumparatorii de tablete in Q2 2013 :)

Sporuri

Robert

Edited by ERR, 02 October 2013 - 14:14.


#25
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu am avut in trecut netbook-ul convertibil Lenovo IdeaPad S10-3tcu procesor Intel Atom N470 @1.83 GHz si Windows 7 asa ca stiu cam ce poate acest procesor si ce inseamna sa lucrezi pe un ecran mic.
Cu toate acestea, Asus ViVoTab Smart ME400C cu procesor Intel Atom Z2760 Dual Core @1.8GHz este altceva. In jocuri nu l-am testat pentru ca nu ma intereseaza, insa pentru mine conteaza ca nu are lag in aplicatii, fata de celalalt care se misca in reluare indiferent ce incercam sa fac (mai ales dupa ce Windowsul si-a facut primele si urmatoarele update-uri). Imi mai place ca incarca rapid fisiere pdf mari (cu imagini color de rezolutie inalta) si ca nu sta 1 minut ca celalalt ci doar cateva secunde ca sa incarce toate elementele din pagina dupa ce schimb pagina sau daca ma deplasez un pic in pagina. Si paginile de web "incarcate" se deschid mult mai bine. De asemenea, pentru mine este important faptul ca imi ruleaza perfect (fara intarzieri) orice film online pe care l-am incercat, inclusiv filmele/ emisiunile de pe voyo.ro (pe celalalt nu puteam vedea un videoclip HD fara sa sacadeze ingrozitor, iar de mkv-uri 1080p nici nu se punea problema, pe celalalt obtineam doar serii de imagini statice, pe cand Asusul, desi incarca mai greu un BDRip 1080p, in schimb, il reda cursiv). Chiar ma bucur ca nu am facut un efort material suplimentar pentru a cumpara Acer Iconia Tab W700 cu procesor Intel i3 2375M (la 2850 RON), desi 1 inch in plus la ecran ar fi contat. Mai eram tentat sa cumpar Acer Iconia W3-810, tot cu procesor Intel Atom Z2760 si Windows 8 (full), dar cu ecran de 8 inch si rezolutie 1280x800 care m-a speriat, deoarece interfata Metro nu a fost creata pentru o rezolutie atat de mica, iar in aplicatiile pentru desktop ar fi trebuit neaparat operat cu un mouse datorita marimii prea mici a elementelor. Costa doar 1500 RON fata de 1700 RON cat am dat pe modelul de la Asus cu ecran de 10.1 inch dar, in acest caz, ma felicit ca am dat 200 RON in plus pe ceva mai bun.
Dar in primul rand, ma felicit pentru faptul ca am cumparat o tableta cu Windows 8 (full) si nu cu Android. Am Android pe Samsung Galaxy Note II si imi ajunge...
In schimb, tableta cu Windows 8 imi ofera toate aplicatiile de care am eu nevoie, interfata o consider superioara celei de la Android insa, ceea ce mi se pare cel mai important este faptul ca aceeasi tableta o pot conecta prin HDMI la un monitor extern si, dupa ce ii atasez o tastatura si un mouse, devine un PC veritabil cu Windows 8 permitandu-mi sa lucrez cu orice aplicatie pentru desktop imi este necesara, iar la nevoie, pot continua sa lucrez in aceleasi aplicatii si cu tableta deconectata de monitor, tastatura si mouse (mai greu, dar se poate).
Urmatoarea tableta pe care o voi achizitiona va fi probabil cu Ubuntu, sistem pe care il utilizez si pe computerul de acasa, in niciun caz cu Android sau iOS care pentru mine sunt tot pe acolo, adica niste sisteme de operare copilaresti create exclusiv pentru divertisment.
Asa cum am mai spus, tonul in materie de sisteme de operare este dat de OS-urile pentru desktop, nu de OS-urile pentru tablete/ smartphone-uri...

#26
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View Post_-_, on 02 octombrie 2013 - 16:49, said:

Asa cum am mai spus, tonul in materie de sisteme de operare este dat de OS-urile pentru desktop, nu de OS-urile pentru tablete/ smartphone-uri...

Probabil, de-asta Dell a aprobat iesirea de pe bursa, de-asta HP mrerge tot mai prost, de-asta toti producatorii de pc-uri raporteaza scaderi masive ale vanzarilor. Te cred ca esti entuziasmat de achizitia ta, dar incearca sa revii cu picioarele pe pamant. Balmer si-a dat demisia cand a vazut ca e depasit de evenimentele din piata dispozitivelor mobile. Negresit, Apple a schimbat nevoia de a folosi pc-urile, facand din acestea (din ce in ce mai mult) un produs de nisa. Nu confunda nevoile tale cu nevoile majoritatii, majoritate care prefera (conform statisticilor) dispozitivele usoare.

Ca idee, vezi ca Note-ul ala il poti lega la TV si ii poti pune tastatura si mouse, astfel incat sa-l poti folosi ca pe un p.c. Exista tot felul de versiuni de office, autocad si programe de grafica ce pot satisface nevoile a 90% din piata. Pentru restul exista laptopuri foarte performante la ~1600 de lei. Windows-ul si procesoarele actuale nu sunt inca acolo. Zici de programe complexe? Ia deschide un .raw de 18 megapixeli in lightroom si aplica-i cateva corectii. Iti garantez ca-ti vor iesi peri albi.
Faptul ca reusesti sa pornesti acele programe nu inseamna ca reusesti sa le folosesti in mod optim.

Edited by filip.serban, 02 October 2013 - 18:10.


#27
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postfilip.serban, on 02 octombrie 2013 - 17:58, said:

Ca idee, vezi ca Note-ul ala il poti lega la TV si ii poti pune tastatura si mouse, astfel incat sa-l poti folosi ca pe un p.c. Exista tot felul de versiuni de office, autocad si programe de grafica ce pot satisface nevoile a 90% din piata. Pentru restul exista laptopuri foarte performante la ~1600 de lei. Windows-ul si procesoarele actuale nu sunt inca acolo. Zici de programe complexe? Ia deschide un .raw de 18 megapixeli in lightroom si aplica-i cateva corectii. Iti garantez ca-ti vor iesi peri albi.
Faptul ca reusesti sa pornesti acele programe nu inseamna ca reusesti sa le folosesti in mod optim.

Am din luna aprilie docking station-ul pentru Note II. Il utilizez foarte rar pentru conectarea la monitor. Pe mine Androidul nu ma satisface. Nu exista VLC Media Player, LibreOffice sau OpenOffice, nu exista GIMP, nu exista InkScape, nu exista LibreCad, FreeCAD etc. Aceste aplicatii (open source) au fost portate in general in toate sistemele de operare importante (Windows, Linux, MAC OS X) dar nu in Android sau iOS. Androidului ii lipseste interfata de desktop, iar aceste aplicatii (cu foarte multe meniuri, optiuni, controale: butoane, listbox-uri, combobox-uri, checkbox-uri, butoane radio etc.) sunt pentru desktop, nu pentru interfata lui Android. Singura solutie in acest sens ar fi sa apara versiunea oficiala de la Ubuntu pentru Android. Am initiat un topic pe aceasta tema: http://forum.softped...pentru-android/
Pana cand Linux+Android in acelasi dispozitiv vor fi disponibile, tot Windows ramane pentru mine cea mai buna alegere.

#28
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View Post_-_, on 02 octombrie 2013 - 19:26, said:

Am din luna aprilie docking station-ul pentru Note II. Il utilizez foarte rar pentru conectarea la monitor. Pe mine Androidul nu ma satisface. Nu exista VLC Media Player, LibreOffice sau OpenOffice, nu exista GIMP, nu exista InkScape, nu exista LibreCad, FreeCAD etc. Aceste aplicatii (open source) au fost portate in general in toate sistemele de operare importante (Windows, Linux, MAC OS X) dar nu in Android sau iOS. Androidului ii lipseste interfata de desktop, iar aceste aplicatii (cu foarte multe meniuri, optiuni, controale: butoane, listbox-uri, combobox-uri, checkbox-uri, butoane radio etc.) sunt pentru desktop, nu pentru interfata lui Android. Singura solutie in acest sens ar fi sa apara versiunea oficiala de la Ubuntu pentru Android. Am initiat un topic pe aceasta tema: http://forum.softped...pentru-android/
Pana cand Linux+Android in acelasi dispozitiv vor fi disponibile, tot Windows ramane pentru mine cea mai buna alegere.

VLC Media Player exista. http://goo.gl/bdsZu Exista si BSPlayer si MX Player.
Autocad Exista: http://goo.gl/bU2fN
Aplicatii Office sunt cu gramada, mai mult sau mai putin complexe

Se vede treaba ca nu prea te-ai documentat.

Oricum, aplicatii foarte complexe nu poti folosi pe tableta ta datorita acelui atom... Vrei sa spui ca tu faci CAD si editare de imagine pe un Atom? Bine ca nu spui ca faci randari in 3D Studio Max, sau montaje video. Serios, acum, exagerezi. Atomul tau nu este cu nimic mai performant decat un ARM dintr-o tableta oarecare.

De curiozitate, de ce nu pui Ubuntu pe tableta asta, daca tot il lauzi atat?

Edited by filip.serban, 02 October 2013 - 19:52.


#29
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
VLC Media Player pt. Android este in versiune Beta si suporta exclusiv procesoarele ARMv7 si x86.
Daca tu compari AutoCAD 360 pentru Android cu AutoCAD-ul real (pentru desktop), atunci inseamna ca nu ai lucrat cu ele.
Aplicatiile Office de sub Android (le am instalate cam pe toate) au multe limitari. Majoritatea nici macar nu pot edita documente. Cand un document nu este afisat corespunzator, atunci le iau la rand...
Partea care ma irita cel mai mult este faptul ca niciunul nu ofera suport pentru formatul ODF (trebuie sa fac eu conversii pe PC ca sa le pot vedea sub Android, daca Open Document Reader nu le poate afisa).
LibreOffice pentru Android mai are mult de asteptat: https://wiki.documen...oid#Development
Un alt aspect care ma irita este faptul ca DropBox pentru Android functioneaza numai unilateral. Dropsync completeaza partial ceea ce ii lipseste lui Dropbox.
Asta ca sa enumar doar cateva dintre minusuri. Practic nicio aplicatie pentru Android nu este mai mult decat o joaca pentru copii. Eu asa le percep.

Da-mi exemple de aplicatii foarte complexe pe care nu le pot utiliza pe tableta din cauza procesorului Intel Atom Z2760 Dual Core (fara sa aduci in discutie jocuri complexe sau programe pentru prelucrari video care oricum cer procesoare extrem de puternice, placi video dedicate cu mult RAM video, 8 GB de memorie RAM sau mai multi etc.).

Pe de alta parte, tema acestui topic este de alta natura, nu despre comparatii intre Windows si Android. Consider ca s-a discutat destul offtopic. Daca doresti sa continuam discutia, atunci te invit sa deschizi un topic pe tema "Android vs Windows si sa imi trimiti un link"!

Edited by _-_, 02 October 2013 - 20:11.


#30
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View Post_-_, on 02 octombrie 2013 - 20:07, said:

Da-mi exemple de aplicatii foarte complexe pe care nu le pot utiliza pe tableta din cauza procesorului Intel Atom Z2760 Dual Core (fara sa aduci in discutie jocuri complexe sau programe pentru prelucrari video care oricum cer procesoare extrem de puternice, placi video dedicate cu mult RAM video, 8 GB de memorie RAM sau mai multi etc.).
Poti edita fisiere foto in format RAW fara sa albesti asteptand? E o chestie foarte des folosita de fotografi, in general pe iPad, in special datorita ecranelor de foarte buna calitate. Legat de complexitatea Autocad-ului, nici pe Atomul ala nu poti face chestii prea complexe, asa ca e de bun simt comparatia.

Legat de topic, nu, nu o sa mai deschid unul, asa cum faci tu pentru fiecare chestie legata de tabletele x86, desi exista un topic destul de vechi.

Edited by filip.serban, 02 October 2013 - 20:22.


#31
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002

View Post_-_, on 02 octombrie 2013 - 20:07, said:

Un alt aspect care ma irita este faptul ca DropBox pentru Android functioneaza numai unilateral. Dropsync completeaza partial ceea ce ii lipseste lui Dropbox.

Ai încercat FolderSync?

_-_ said:

Pe de alta parte, tema acestui topic este de alta natura, nu despre comparatii intre Windows si Android. Consider ca s-a discutat destul offtopic.

Dacă ai pretenţia ca tu să faci afirmaţii superioare gen "Android şi toate aplicaţiile pentru el sunt o joacă de copii" şi noi să le înghiţim în tăcere... poate ar trebui să-ţi deschizi propriul blog.

Ori îţi corectezi abordarea, ori o să fie discuţii din astea până se închide topicul pe motive de trolling şi flame.

#32
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postfilip.serban, on 02 octombrie 2013 - 20:20, said:

Poti edita fisiere foto in format RAW fara sa albesti asteptand? E o chestie foarte des folosita de fotografi, in general pe iPad, in special datorita ecranelor de foarte buna calitate. Legat de complexitatea Autocad-ului, nici pe Atomul ala nu poti face chestii prea complexe, asa ca e de bun simt comparatia.
Nu prea are legatura cu procesorul ci cu cat de mult RAM este instalat, iar daca RAM-ul este insuficient, atunci ai nevoie de un SSD mare si rapid pentru crearea, scrierea si citirea fisierelor temporare. Un procesor mai rapid cel mult iti aduce un castig de cateva secunde.
Pe Atomul asta pot face in AutoCAD grafica 2D si 3D la fel de bine ca pe laptopul meu cu i7. Evident, conectand tableta sau laptopul la monitorul de 27 inch.

View Postwirespot, on 02 octombrie 2013 - 20:31, said:

Ai încercat FolderSync?



Dacă ai pretenţia ca tu să faci afirmaţii superioare gen "Android şi toate aplicaţiile pentru el sunt o joacă de copii" şi noi să le înghiţim în tăcere... poate ar trebui să-ţi deschizi propriul blog.

Ori îţi corectezi abordarea, ori o să fie discuţii din astea până se închide topicul pe motive de trolling şi flame.

Eu utilizez DropBox pe Desktop, laptop si tableta impreuna cu BitTorrent Sync care nu exista in versiune pt. Android.
Nu eu am initiat discutiile despre Android la acest topic, ci doar am raspuns celor care un intrat la acest topic ca sa ridice in slavi Androidul.
Mi se pare firesc sa existe si fani ai Androidului. Eu nu sunt printre ei. Am de multa vreme smartphoneuri cu Android si am incercat sute de aplicatii. Abia daca am gasit cateva care sa imi placa. Aplicatii Metro care sa imi placa exista si mai putine asa ca, din acest punct de vedere le dau dreptate fanilor Androidului. Totusi ii rog pe fani sa se abtina de la alte comentarii offtopic. Nu ma deranjeaza sa discutam in contradictoriu pe aceasta tema dar nu aici. Topicul de fata ar trebui sa fie un ghid pentru noii posesori ai tabletelor cu Windows si atat.

#33
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
BitTorrent Sync - Android Apps on Google Play

Şi poate vrei să-ţi reciteşti primele posturi. Tu eşti primul care a menţionat Android pe topicul ăsta, la un mod care a invitat comentarii acide. Şi continui s-o faci. Deci nu te mai plânge şi nu mai da vina pe alţii.

#34
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Post_-_, on 01 octombrie 2013 - 18:08, said:

10. Daca dorim, mai putem instala masini virtuale, emulatoare si mai ales aplicatia BlueStacks de la (http://www.bluestacks.com/) care ne permite sa instalam/ rulam aplicatii Android pe tableta noastra Windows (mai ales daca reusim sa ne descurcam cu instalarea lui Android Market/ Google Play / Play Store).

Acesta a fost primul meu mesaj in care m-am referit la Android. Restul au fost replici la mesajele celor deranjati de faptul ca am deschis un topic despre tablete cu Windows 8 intr-o sectiune in care majoritatea nu vor decat... Android.
Acum revenind la ideea citata:
Este evident ca aplicatii Android pot rula pe o tableta cu Windows. Exista mai multe modalitati pentru aceasta. Cea mai buna metoda ar putea fi cea indicata la pct. 10 din mesajul introductiv. Singurul aspect neplacut este ca aplicatia are lag. Invers insa nu este posibil. Nu putem rula aplicatii Windows sub Android; cel mult putem rula aplicatii DOS in DosBox, eventual putem instala Windows 3.1 si aplicatii Windows pe 16 biti...

#35
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View Post_-_, on 02 octombrie 2013 - 20:51, said:

Nu prea are legatura cu procesorul ci cu cat de mult RAM este instalat, iar daca RAM-ul este insuficient, atunci ai nevoie de un SSD mare si rapid pentru crearea, scrierea si citirea fisierelor temporare. Un procesor mai rapid cel mult iti aduce un castig de cateva secunde.

Total gresit. Pixelii aia multi au nevoie de putere de procesare pentru a fi modificati mai repede, indiferent cat de mult ram ai si cat de rapid e HDD_ul. Iti spun din propria experienta, am un Celeron cu 8 GB de ram si un SSD . MErge foarte bine
pana la procesarea RAW-urilor.

Pe Atomul asta pot face in AutoCAD grafica 2D si 3D la fel de bine ca pe laptopul meu cu i7. Evident, conectand tableta sau laptopul la monitorul de 27 inch.

Hai, las-o moarta, ca pe placa aia video integrata daca ii dai mai mult de 10.000 de poligoane si doua lumini in 3D, se reseteaza. Da, poate in wireframe mai merge, dar si aia crapa la un moment dat cand e scena mai aglomerata. Nu te supara pe mine, dar lucrez cu 3D max-ul de la versiunea 4 si stiu exact cu ce se mananca.

Faptul ca poti porni o masina virtuala nu inseamna ca o poti si folosi. Nu cu 2GB de ram si nu cu un amarat de Atom. Iar ca idee, nu e nimeni deranjat de posturile tale. Lumea e deranjata de faptul ca te-ai apucat sa faci topicuri de tablete x86 cand mai exista unul. Apropos, domnule moderator, poate dai un merge la topicuri. Nu te mai plange ca toata lumea te contracareaza. E un topic pe care il dezbatem, si dintre toti, esti cam singurul care vorbeste putin in necunostinta de cauza (masini virtuale, 3D, lipsa aplicatii). Relaxeaza-te si vino cu argumente solide, cum ar fi  un filmulet cu tableta  cand lucrezi tu in 3D, sau ruland masini virtuale cu Linux sau chiar alt windows.

Edited by filip.serban, 02 October 2013 - 23:11.


#36
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ce te faci sa crezi ca (sunt singurul dintre toti care) vorbesc in necunostinta de cauza?
Tot vii cu replica asta. Daca nu am intrat in detalii despre emulare, virtualizare, aplicatii etc. am facut-o din economie. Nu sunt chiar atat de ignorant in materie pe cat iti imaginezi. Pe deasupra am si studii in domeniu peste nivel universitar. De asemenea, profesez in domeniu si am contact cu lumea computerelor inca de pe vremea microprocesoarelor 8086. Daca tu te-ai "ultraspecializat" ca autodidact pe linia temelor pe care le abordezi dincolo de intentia topicului, aceasta nu te transforma automat intr-o autoritate in materie. Toti autodidactii au si lacune in cunostinte.
Noi ceilalti suntem utilizatori ai forumului ca si tine. Intentiile tale de a jigni nu isi au niciun rost pe forum si sunt departe de a te face sa pari mai mult decat esti. Aceasta nu ti-o comunic doar tie, ci tuturor celor care manifesta astfel de tendinte. Ce rost are sa ne jignim reciproc? Iti garantez ca nimeni nu castiga ceva din asta.
Insist inca o data de a nu mai incita la discutii offtopic...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate