Ardei umpluti cu carne
Last Updated: Oct 06 2013 12:42, Started by
-Diana-
, Oct 01 2013 15:44
·
0
#73
Posted 05 October 2013 - 08:12
-Diana-, on 04 octombrie 2013 - 17:37, said:
Bechamel? Ala in care pui jumatate de pachet de unt si juma de litru de lapte? Dintr-un foc calculam 5-6 lei minimum. L-aş ruga pe Tarzy să facă un sos de hrean, de gutui sau ragout fără făină. Nu zic că nu se poate, dar va trebui să le redenumească. Şi astea nici măcar nu sunt sosuri cu pretenţii. |
#74
Posted 05 October 2013 - 18:02
Rântașul (din ung. rántás), este un sos condimentar, folosit și ca agent de îngroșare, făcut din făină de grâu cu ceapă tocată prăjită în ulei vegetal sau grăsimi animale, pentru a fi adăugat la unele mâncăruri românești.
Rântașul este periculos pentru sănătate, deoarece prin modul de preparare dezvoltă două substanțe nocive pentru organismul uman: acroleina și acrilamida.[1] Ca urmare a consumului sistematic de mâncăruri preparate cu rântaș sau prăjeală în grăsime poate fi favorizată apariția unor afecțiuni digestive, interesând fie stomacul (gastrite, ulcere), fie colecistul, colecistita fiind o boală caracterizată prin inflamarea veziculei biliare Nasol. |
#75
Posted 05 October 2013 - 20:47
Misterul rantasului continua se pare...
Repet pt cine nu a inteles: sosul pt ardei l-am facut asa: in cca 25 ml de ulei incins, am pus 2 linguri de faina, apoi 2 linguri de bulion, l-am lasat 45 de sec pe foc, apoi am turnat tarasenia in apa in care au fiert ardeii. Asta a fost tot, nu credeam ca ne vom lansa in polemici peste polemici pt sosul asta amarat. Probabil ca o avea acroileina si acrilamida si alte -ine si -amide, dar comparativ cu alte chestii nocive pe care le ingurgitam, respiram, practicam zilnic...mi se pare infim. Nu va pune nimeni sa faceti dupa mine mancare, faceti fiecare cum vreti si cum stiti. Zic pt a doua oara sa ne potolim, ca suntem totusi oameni mari. Cred.... |
#77
Posted 05 October 2013 - 20:51
Nu am crezut nimic.
In primul rand ca nu vroiam nici o lauda si nu asta a fost scopul postarii acestui subiect. |
#78
Posted 06 October 2013 - 09:44
Duda e că la ardeii ăia nu-i nevoie de sos separat. Zeama în care fierb, pentru efect maxim, ar trebui să fie zeamă de carne.
Pui un pic din ce mai rămâne din zeamă și la servire (+ ceva smântână/iaurt), și asta-i tot. Edited by Aries(ro), 06 October 2013 - 09:46. |
#79
Posted 06 October 2013 - 12:42
-Diana-, on 05 octombrie 2013 - 20:47, said:
Repet pt cine nu a inteles: sosul pt ardei l-am facut asa: in cca 25 ml de ulei incins, am pus 2 linguri de faina, apoi 2 linguri de bulion, l-am lasat 45 de sec pe foc, apoi am turnat tarasenia in apa in care au fiert ardeii. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users