Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Finisaje casa la rosu P+M

* * * - - 9 votes
  • Please log in to reply
2976 replies to this topic

#2971
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
1.Dressingul din pozele de mai sus e din lemn? Poti pune te rog niste poze de aproape sa se observe textura?

2. Daca e de lemn cine a fost tamplarul si cum ati procurat lemnul/de care e?

#2972
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Am pus prima poza. Panouri de rasinoase din L.Mlyn. In rest, mesterul din casa le-a taiat si manevrat. Nevasta-sa le-o vopsit.

  Glicinele din gradina , dupa inundatia care mi-a distrus toti ciresii in anii anteriori, fiind in acea parte de gradina, nu s-au mai dezvoltat. Le-am mutat odata cu copacul magnoliu, care nu a miscat prea mult nici el si acum se pare ca le este mai bine. M-am hotarat sa incerc sa multiplic glicina, intrucat vecinul meu are una de cativa ani care i-a acoperit tot gardul. Inca nu am reusit, desi o parte din lastarii primiti dupa taiere au facut radacini, ceva nu a mers. Anul acesta am sa incerc iar.

  M-am apucat si am reusit sa-mi multiplic trandafirii, punand lastari in nisip. Am dat din ei, am ramas cu cativa pe care i-am tinut peste iarna in casa si acum sunt curioasa daca se vor prinde. Am reusit sa inmultesc si hortensia hydrangea macrophyllla, ulterior am mai cumparat vreo trei. Vreau sa vad daca se vor prinde puii anul acesta, dupa ce ii plantez. Mai cumparasem si cu un an inainte, dar la primii lastari iesiti au devorat-o melcii. Poate reusesc sa cumpar o hortensia arborescens sau paniculata.

Am cumparat doi caprifoi,se pare ca s-au prins, dar am reusit si sa multiplic cativa lastari, anul acesta ii scot in gradina. Tot asa , am cumparat un pui de iedera bicolora, dar am lastari pusi de anul trecut din padure, care s-au prins si ii voi pune anul acesta langa gard. De pe drum, am luat ceva iedera canadiana, sa vedem daca va iesi ceva din lastarii pusi anul trecut.

   Am adus in primavara trecuta si niste liliac ,buxus,,insa marea majoritate nu au trecut iarna cu brio. Am mai pus cateva crengute de forsythia galbena , dar am cumparat si una alba.

  Acea planta agatatoare a inflorit pe gard si mi-am dat seama ca este passiflora. O cunosteam dupa floare de multi ani, dar nu stiam ca este cataratoare. Atunci cand ii citisem eticheta, credeam ca e o coincidenta de nume.

Attached Files



#2973
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Balustradele de la balcoane si burlanul indreptat.

Attached Files



#2974
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Pe cand tencuia la casa, sotul meu folosea telefonul din imagine. N-a vrut nici in ruptul capului sa-l schimbe! Asa cum il vedeti in poza, functiona.  Posted Image Posted Image Rad cand ma uit la poza , deoarece asta il caracterizeaza pe sotul meu. Cand ii intra in cap ceva, nu-l mai indupleci. Era pacat sa nu postez poza, deoarece nu cred ca vreo persoana de pe planeta asta ar fi tinut sa vorbeasca la un asa hal de telefon. Era dublu sim, folosit si ptr serviciu, si ptr acasa. Calitatile lui cele mai importante erau ca nu-si facea griji pentru telefon ca se distrugePosted Image , iar bateria tinea cateva zile.

Intr-o zi, pe cand udam muscata mama din fereastra, am observat o calugarita stand printre frunzele ei. Nu parea sa fie speriata de mine. O vad azi, o vad maine, a treia zi am inceput sa o salut si tot asa vreme de cateva saptamani. Mi s-a parut ca aveam doua animale de companie in casa. O mangaiam pe aripi si nu zbura. M-a surprins , chiar daca stiam ca sunt neinfricate si feroce. Isi stabilise cartierul general pe pervazul meu si nu intentiona sa plece prea curand. Bineinteles ca ma distra situatia si ne studiam reciproc in fiecare dimineata. La un moment dat, a plecat. Nu ca i-am dus dorul, dar ma obisnuisem sa o vad. Cu ea, muscata mea era in siguranta. Dar cel mai interesant lucru legat de povestea asta a fost ca ,intr-o zi ,toaletam unul dintre tuia de crengute uscate si am auzit un zbarnait pe langa ureche. M-am speriat si am tresarit cand am vazut ca langa mainile mele aterizase o calugarita exact ca in poza. Adica avand acele culori de camuflaj. Am mai vazut calugarite, dar erau toate verzi. Ce era mai ciudat era ca se asezase fix langa mainile mele cu care taiam crengutele si nu parea sa fie deranjata cu nimic. Parca se si holba la mine.Posted Image , ca si cum ....nah,ce sa zic si io! M-am amuzat, mai ales ca era o mare coincidenta intre cele doua evenimente. Dupa vreo cinci lungi minute, a zburat.

O mare problema in gradina noastra sunt melcii cu cochilie si fara cochilie. Mi-au mancat toate plantele, tot ce era proaspat si bun. V-am zis si anul trecut ca mi-au mancat fasolea. Trebuia sa ma iau la intrecere cu ei, pentru a nu-mi manca si capsunii. Sa stiti ca nu le plac decat cei foarte bine copti. Ceilalti nu sunt buni pentru burtica lor, cred ca le deranjeaza stomacul. De rosii nu mai spun. Inclusiv frunzele groase de lalele le-au papat. Am incercat si cu prafuri, si cu bere, si cu var. Degeaba. Sunt o armata teribila, dupa fiecare ploaie ies batalioane intregi sa cucereasca ai nostri Carpati. Mi-e scarba de ei, desi mi-e greu sa ii omor. Sotul meu a iesit la cules de melci. Cate o galeata strangea in fiecare dimineata. Eu nu pot. Daca stiti ceva sa ne ajute in privinta asta, e vremea sa va etalati cunostintele. La hortensii mergeau fest....cred ca pot deschide o terasa cu un meniu pe baza de melci. Atatia sunt.

   Si o poza cu balconul dinspre strada finalizat, ca mi-am dat seama ca lipseste din jurnal.

Attached Files



#2975
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Impotriva melcilor cotropitori parjoliti terenul, nu le place un pamant pustiu uscat sau cu vegetatie uscata, ei ataca teritorii accesibile prin zone umede sau umbrite de aceea se gasesc prin iarba la adapost de soare, soarele fiind cel mai mare inamic al lor, daca le tai liniile de acces catre aprovizionare se vor intoarce in grota de unde au iesit. Binenteles vor ataca noaptea ca orcii.

Edited by danciusergiu84, 11 April 2022 - 10:45.


#2976
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Observ că , pe măsură ce trece vremea, nu mai am atâta răbdare pentru lucruri cum ar fi update-ul la acest jurnal. Probabil este sindromul celor cu sacii în căruță, deși noi suntem departe de acest fapt întru toate aspectele pe care le implică. Cum am o țâră de respiro în iureșul acesta al vieții , am zis să finalizez măcar aspectele anului trecut. Nu mai sunt cine știe ce grozăvii, dar încerc să mă țin de ideea de a avea la un loc tot ce m-a impresionat cu privire la construcția acestei case. Încep să uit anul în care ne-am mutat, aici este o lărgire a timpului și spațiului de neimaginat pentru cei care nu stau la casă. Cel puțin pentru noi este acasă. Un acasă pe care îl prețuim așa cum este el, cu bune și cu rele, doar că noi nu prea (vrem să) remarcăm relele. Mai știu că mi-e dor de vremurile pe care le-am trăit când am început a scrie aici, aveam o imagine și o impresie despre ceea ce se întâmplă aici mult mai idilică și mă bucuram mult atunci când comunicam cu voi. Că așa-s io. De aceea, de unii dintre voi mi-e dor, întrucât m-am obișnuit să vă citesc poveștile , povețele, sfaturile, ironiile, glumele (răutățile nu, că mie imi place să fiu departe de chestiuni așa înalte și inutile, chiar dacă nu reușesc mai mereu) mi-e greu să nu pot urmări și mai departe aventurile voastre, cu toate că nu sunt legate de casă. Ce-o mai face veverița ,tataiepure, laleluca, hdi, danmannx, inu1711, petre69 ,molbro, hdi, dana84, inginerul_bv ... mă intreb din când în când. De vio.mai aud din an în Paști, când se hotărăște să mai dea un semn și când ne auzim, simt că timpul e înghețat un pic pe softpedia și ne-a prins pe toți într-un bulgăre de nea. Și parcă bulgărele ăsta e în zbor. Poate spre urechile cuiva  Posted Image  , sau poate pentru zâmbetul cuiva. Sau poate asta e calitatea lui Vio. No,ho, tu, Leano, că deraiași de la potecă. Adună-te!

            Mă adun, dar nu inainte să vă povestesc de una dintre surprizele și surprinderile mele avute pe acest forum. A fost un moment în care am avut nevoie de o schelă și am cumpărat-o, date fiind împrejurările. Am postat aci în jurnal, așa cum fac tot timpul legat de construcția casei și mă trezesc cu un telefon. Recunosc numărul și, până să îmi dau seama ce se întâmplă , o voce prietenoasă mă întreabă că de ce am cumparat schela, că doar puteam s-o primim cu împrumut, numa să fi deschis gura înainte trebuia. Și că, oricum o schelă nu va fi de ajuns, când vom avea nevoie, să cerem. Aș vrea să vă pot spune că io cunoșteam persoana de la telefon foarte bine, că purtasem anterior discuții lungi și alambicate, că ne știam adresele, prietenii și altecele, dar nu. A fost cineva de pe acest forum cu care am povestit mai puțin decât am povestit cu omul care ne ștergea parbrizul de fiecare data când opream la o anumitâ benzinărie, ca sâ înțelegeți cât mai bine situația. Ăsta e primul exemplu care mi-a venit în cap,rămân la el, că nu am pe moment altul mai bun, nu de alta. Vreau să spun că mi s-o umezit puțin ochii în timp ce-l ascultam la telefon, așa tare m-o surprins. Chiar nu m-am așteptat Dar m-a deșteptat (vreau să mă joc puțin cu cuvintele aci). Nu, nu avem nevoie de o a doua schelă (adică, mai știi?Posted Image  ), am cumpărat-o și pe a doua. Pentru noi a însemnat foarte mult acel gest de prietenie și ajutor , mai ales în acele momente. Trecuți prin atâtea în viața asta, nu putem să nu apreciem omenia și bunătatea cuiva, generozitatea, mai ales așa, din senin. Pentru noi sunt semnale care ne indică oameni deosebiți, minunați, pe care ai dori să îi ai în preajmă oricând. Știți că am pus atâtea poze gri pe jurnal, încercând să fiu fidelă ideii de a ține acest jurnal cu cât mai multă acuratețe, pozele din perioada tencuitului. La care mulți ați comentat, poate deranjați vizual de atâta gri și chestii întunecate. Ei, poate atât de greu a fost și perioada aceea pentru noi și  mă bucur că le-am postat.Uitându-mă în urmă,realizez și rememorez acele clipe deloc ușoare, uneori îmi dau seama cate emoții și gânduri am uitat. Imaginați-vă că, în tot acel gri, vine cineva fără preaviz și-ți lasă un buchet de trandafiri roz în brațe.  Numa’ așa, să-mi mai treaca gri-ul din priviri.C-așa vru el.După care pleacă. Liniștit, fără prea mult tam-tam și țambale.Posted Image  Iar io am rămas cu trandafirii ăia în brațe. Mulțumesc frumos! Io asemenea momente port în mine toată viața. Și-mi aduc aminte de ele cu drag, le prețuiesc și mă bucur de ele. Chiar dacă nu am zis nimic atunci pe jurnal, azi îmi dau seama că lucrul acesta nu poate lipsi din jurnalul meu. Unor asemenea oameni io le spun într-un anume fel: pita lui Dumnezeu.Posted Image

                 Mă adun din nou,deci, și încerc să îmi aduc aminte de o întâmplare de anul trecut. Pentru că vă las poze cu roșiilePosted Image  noastre de atunci și ceea ce țin minte e legat de ele. Lucra soțul meu în grădină, cred că la caminul de apă pluvială. Afară începea cerul să se întunece și auzeam ceva bolboroseli printre norii negri ce se adunau sus. Vântul a pornit să sufle cu putere, deja picurii ne stropeau pe fețe. Un spectacol de fulgere rozalii și violacee se petreceau între nori, de parcă se hotărâseră dintr-odată să-și croșeteze niște botoșei din lână pentru la iarnă, să le ție de frigPosted Image , iar  andrelele lungi se izbeau cu scântei roșii-portocalii unele de altele în graba care-i apucaseră la împletit.Hotărâm să strângem lucrurile și să intrăm în casă, dar soțul meu mereu mai are un lucru sau două sau zece de făcut, după ce eu deja am părăsit scena. Mă întorc să văd de ce nu mai apare înăuntru.Posted Image  Bineînțeles, el tot pe metereze. Cerul părea înfricoșător, în aer parcă plutea o amenințare teribilă și nu puteam înțelege de ce simțeam stres, inconfort de a sta afară, că doar nu era prima ploaie de pe planeta asta la care luam parte. Să nu zic că, pe vremuri, când eram de vreo doisprezece-treisprezece ani, chiar mă plimbam prin ploaie la munte, nu prin ploaie, prin furtuni și n-aveam nicio treabă, chiar de eram pe munte, în păduri, departe de casă. Acum ,însă, ceva nu-mi da pace, mă zgândărea, nu-mi plăcea, nu mă simțeam în siguranță nici măcar pe terasă. Parcă nici nu mai auzeam bine, da, era un fel de zgomot pe care nu îl auzeai efectiv, dar te împiedica să auzi normal o voce de la distanță. Sau sunetul mașinilor de pe șosea. Poate acest lucru sau toate la un loc m-au pus în stare de alarmă și m-au făcut să-mi ascut auzul. Și-am auzit atunci...ceva ce nu pot povesti, pentru că niciodată nu am auzit asta , cu toți munții în care am copilărit io. Am auzit un tropăit, de parcă o herghelie de cai se îndrepta spre noi, un ropot de picioare încălțate în bocanci din aceia grei de armată. Doar că nu erau ritmice bocăniturle, ca și cum o turmă de bizoni o luase la fugă înspre direcția noastră, iar sunetul se amplifica vertiginos. Urgia, prăpădul. Efectiv i-am strigat soțului meu să intre imediat în casă. Ca niciodată. Niciodată nu am avut sentimentul ăsta de pericol din cer, oricâte furtuni am văzut la munte. Și nu pot spune că au fost puține sau ploicele pe câmpii, vorbesc de cele care scot copacii de zeci de ani vechime din rădăcini. Ei, intră soțul meu în casă, într-un final, la insistențele mele . Acum să vedem, ce naiba o fi?Posted Image  Căt de mare putea fi furtuna aia, de m-o speriat în halul ăla? Posted Image   Trei stropi.  Exact atâția. Că dacă aveam un herbar să-i presez ca pe flori, rămânea herbarul gol. Ca să nu zic ca aștia trei stropi îs cei pe care mi i-a proiectat pe nasul meu borcănat înainte să-mi strâng catrafusele și să intru în casă, nu după aceea. Că după aceea nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos. Ba da. A ieșit soarele după vreo zece minute. Posted Image Adică norii ăia gri or dispărut ca (măgarii) prin ceață la scurt timp după ce ne-o alungat din grădină. Deci ne-am liniștit și ne-am văzut de treabă mai departe.

                Povestind ulterior cu prietenii nostri am aflat că în restul orașului a fost prăpăd. De la grindină. Grindină mare, care a acoperit cu câțiva centimetri pământul și grădinile oamenilor, străzile și trotuarele. În zece-cincisprece minute a distrus tot ce a prins.Tot orașul a fost sub asediu. Atunci am hotărât să cumpărăm acea folie de umbrire,care să protejeze roșiile de grindină. Una cu pământul ar fi fost altfel. A doua zi era amplasată frumos. Nice job! Treabă de zece minute. Dar așa-i cu căpoșii. Noi tot auzeam la televizor cum că mai erau asemenea episoade prin țară, ba chiar și prin Cluj, însă tot amânasem momentul. Până a trecut securea pe lângă jugulară. Povestind la telefon cu prietenii nu ne-a venit să credem că grindina ne-a ocolit pe noi, ba, mai mult, să nu avem nici stropi de ploaie să ude măcar grădina însetată de arșiță. Înainte de a intra în casă îmi spuneam în sinea mea că măcar se va uda grădina, că nu trebuie sa ud eu cu furtunul (cuvântul ăsta derivă de la furtună?) și plantele se vor sătura. N-a căzut nicio grindină anul trecut după ce am montat plasa. Ca să fie și mai oablă funia în sac.

                Dacă tot veni vorba despre furtună și alte cele, știți ce făceam în copilărie dacă ne prindea ploaia pe poteci și nu aveam pe unde ne adăposti de ea? Asta se întâmpla mai ales când mergeam la cules de fragi sau zmeură. Când te aștepți sa fie senin toată ziua și nu-ți cari cu tine pe costișă în sus pelerine, că ajunge găleata plină de fructe de pădure și apa pe care le porți. Ne dezbrăcam de toate hainele, până la budigăi, puneam hainele în pungi și făceam dușul de după amiaza. Pe costișa unde cresc plantațiile de fragi, de obicei sunt arbori pitici, tufe , mai degrabă, ești expus perfect intemperiilor. Ploile de vară erau scurte (nu aveai timp să fugi 300 m, ba nici chef nu aveai) și răcoroase. După ploaie, ne îmbrăcam la loc. Haine uscate, răceli amânate. Imunitate beton. Posted Image)

               No, cred ca v-am povestit destul, pe unii probabil i-am și plictisit. Vă las poze, ca de hobit-cei și ne mai auzim, de-om fi sănătoși, să vă mai povestesc lucrurile de anul acesta. Îs lazy, am cam rămas în urmă, dar nici nu am prea multe noutăți legate de construcția casei, iar asta mă reține oleacă în a-mi accesa contul de pe jurnal , tocmai ca să nu vă pun să-l deschideți prea des degeaba.
                Că de povești ... Odată țin minte ca am fost cu niște prieteni în mașină de la Cluj la Oradea, să fi fost vreo trei ore de mers. Îl aveam pe vremea aceea pe Benny, ciobănescul nostru german. Atâta am povestit pe mașină despre peripețiile cu el (dar și din cauză că eu îs sătulă de drumul acela pe care îl străbătusem de o mie de ori), că nici nu mi-am dat seama când am ajuns la Oradea. S-au amuzat prietenii noștri, probabil și plictisit Posted Image (asta nu stiu, că or avut mult bun simț să nu-mi zică mie, nesimțitei). Cert este ca după aceea si-au luat și ei câine, tot ciobănesc, și mi-au spus că datorită poveștilor noastre despre Benny, pe care , de altfel, l-au și cunoscut. Sau poate de asta, mai degrabă, că Benny era o minune de cățel! Vă las, ca mi se făcu dor. V-am pa paat!Posted Image Posted Image

Attached Files



#2977
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Vă dorim un An Nou magic, plin de zâmbete și bucurii! Și cu sănătate, că-i mai bună decât toate! :) Bucurați-vă unii de alții așa cum nu v-ați mai bucurat vreodată! Timpul nu șade la taclale.
      La mulți ani frumoși, frumoșilor! :) 🎆🎇🎊🎉🥂

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate