Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Finisaje casa la rosu P+M

* * * - - 9 votes
  • Please log in to reply
2976 replies to this topic

#2935
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Lenny, atat vreau sa iti zic. Mi-am facut damblaua si am luat numai baterii Hansa in baia copiilor, de la mansarda, a fost o bafta chioara, le-am luat la pret de nimic, intre 70 si 200 euro pe bucata. Coloana de dus e hitech rau de tot, cromoterapie si tot felul de nebunii, pret de catalog 1000 euro.
Mi-am amintit ca ti le-am recomandat pe vremuri si am constatat ca sunt perseverent. Bafta sa aveti si sanatate!

#2936
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Ma bucur ca ti-ai facut damblaua, era damblaua ta! :) Cel mai frumos lucru este sa vezi pe cineva multumit si fericit pentru ceea ce a reusit si pentru faptul ca a obtinut ce si-a dorit!    Posted Image

#2937
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Azi am auzit ciripit vesel de păsărele venind dinspre streașină și am tras concluzia că e randul doi de puiuți. Erau veseli de foame. :)
    M-am gândit târziu să pozez cum sunt pomii din grădină, niciodată nu-mi iau telefonul cu mine când ies. N-am răbdare. Dar nu-i nimic, mă revanșez cu buchetele din interior. Vio, nu e mare filozofie cu buchetele astea! Daca ai răbdare să culegi florile, ai făcut aproape totul. Pe mine mă relaxează asta și am observat că îmi prinde cel mai bine dimineața devreme ( sâmbătă mai ales). Florile culese sunt in funcție de ceea ce creste la un moment dat, ori în grădină, ori lângă drumul de servitute ( acolo e multa cicoare, floarea aceea albastră), ori pe terenul cumnatei mele, ori ce a scăpat de coasa soțului meu. Lui nu-i place decat sa cosească, nu-i place gălăgia unui motor care sa facă asta. Chiar de câteva zile și-a luat o noua coada pentru coasa aceea. Avem și o chestie cu fir electrica, dar îl stresează.
      Merii sunt plini de mere, unii mai mult, alții mai puțin. Prunii, in schimb, sunt colorați din cap până în picioare. Soțul a mai pus anul acesta ceva vita de vie și a legat-o cumva. Avem și ceva roșii. Alunii m-au surprins și anul acesta, n-am crezut, eu știam că rodesc din doi in doi ani. Si-s doar niste tufisuri. Probabil cei sălbatici rodesc bianual. Corcodușul rămas după cel care a fost tăiat când s-a făcut tronsonul de gard s-a dezvoltat foarte rapid. Mi-a părut rău cănd a fost tăiat corcodușul mare, acum mă bucur de puiul rămas. Un cireș s-a uscat, au mai rămas doi vișini și un cireș, din cei patru plantați anul asta. Nu avem noroc cu ei. Am încercat să-mi pun niste fasole, dar cum au ieșit primele frunzulițe, cum le-au ras melcii, cred. Nu știu pe cine altcineva sa dau vina. Cam atât am vrut să spun. Ba nu, azi am udat gradina cu apa din căminul de colectare. Am folosit jumătate din bazin.
     Aseară am incercat sa curat mașina și am simțit cum obrazul stâng mi se întărește. Mă mușcase ceva de obraz și mi se înroșise tot, făcând o reacție alergică. Interesant a fost că n-am simțit mușcătura și nici nu se vedea vreuna. Probabil de nesimțită ce sunt! La ora asta inca e roșior obrazul, dar e mai ok decât aseară. Si mi-am adus aminte cum am băut , din greșeală, anul acesta, o viespe. Aveam un ceai din fructe de pădure, nu pliculețe, era extrem de roșu. N-am observat nimic suspect, ceaiul era îmbietor. Am luat o înghițitură și am simțit mușcătura in cerul gurii. Reflexul a fost unul foarte salvator, automat am scuipat în cană. Când am văzut viespea în cană, abia atunci mi-am dat seama ce s-a întâmplat și am exclamat: " Nu cred că mi se întâmplă una că asta!".  Eram singură acasă, nu tu mașină, soțul era plecat cu ea, nu avea semnal la telefon, eram și în perioada  inceputului cu virusul asta, numai la spital nu voiam să ajung, nu știam ce să fac. Pentru că începuse să mi se umfle un obraz. Deja nu mai puteam respira pe o nara și încercăm să stabilesc daca să mă duc la urgente sau nu. Imi era frica sa nu mi se umfle tot gâtul și să nu mai pot respira deloc. Am pus gheata la greu și tot incercam sa îmi sun soțul, fără succes. După vreo oră de panica, am constatat că parcă parcă nu se agrava și încă puteam respira pe nas. După încă o ora am constatat o oarecare ameliorare și m-am liniștit. Puteam respira mai bine decât la început, chiar daca mai dificil decât normal. Mi s-a părut unul dintre cele mai stupide lucruri pe care le-am pățit! Bine că n-am înghițit viespea sau că nu m-a muscat de limbă! Mare noroc cred că am avut!! Nici acum nu-mi vine sa cred că am pățit așa ceva, parcă vorbesc despre experiența altcuiva.

Attached Files



#2938
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
La inflamatiile cauzate de venin (albine, viespi...) alcoolul e solutia, neutralizeaza veninul, deci si reactia alergica de inflamare a sistemului imunitar, sensibilitatea alergica e variabila de la om la om, dar daca vezi ca incepi sa ai dificultati de respiratie cu gatul bei multa tuica sau alta tarie, ideea e sa fie concentratia cat mai mare ca efectul sa fie cat mai rapid.
Cineva asa a scapat cu viata (intepat de vre-o 10-20 albine) pana la sosirea elicopterului SMURD, recomandarea salvatoare a venit tocmai de la dispecerat, noroc ca omul detinea si un cazan... Posted Image

Edited by danciusergiu84, 06 August 2020 - 07:34.


#2939
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,549
  • Înscris: 03.04.2013
O fi, n-o fi filozofie... or fi si la altii... nu stiu. Stiu ca imi place tare ce vad aici, iti ies super vazele astea. Poate ti-ai gresit cariera, hihi... fac bine la suflet, pozele astea.
Mooamaaa, daca si gulasul tot la fel il faci... :D

View Postlenny13, on 05 august 2020 - 22:07, said:

Prunii, in schimb, sunt colorați din cap până în picioare.
Palinkaaaaaa! Da, Doamne...

Edited by viotl, 06 August 2020 - 07:35.


#2940
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Dane, mulțumesc mult de sfat, deși cred că dacă trebuie sa beau țuică, îmi dau duhul înainte să-și facă efectul sau vreun efect Posted Image))

Vio, frumos la buchetele astea e si faptul că rezistă o săptămână. Fiind flori de camp, consuma foarte multa apa in primele zile și trebuie să le-o asiguri. Adevărul e că atunci când intru în camera și le vad, îmi vine să zâmbesc și parcă sufletul mi se linisteste. Nici vaze nu am cumpărate noi, nu am răbdare, nu mi le-am adus de la apartament inca , vaza cu scaii o am primită cadou de la tatăl meu, vaza cu buchetele mari nici măcar nu a fost cumpărată pentru așa ceva, era ghiveciul in care a venit o gardenie la brat cu soțul meu. Fiind larga, permite buchetului sa se desfășoare în splendoarea lui. Paharele mici rosii le-am luat de la Lroy Mlin pentru că erau fix 2 lei și mi-au plăcut culoarea și simplitatea lor. Aveam un alt scop pentru ele in bucataria pe care inca nu o am. Dar asta nu inseamna ca nu gatesc. Ieri am facut langosi cu cascaval si sos de smantana si usturoi, cartofi frantuzesti (ca suntem satui de carne la gratar sau de carne) si pizza cu piept de pui. Azi cred ca fac salata de vinete coapte la gratar, daca vom considera ca nu ne ajunge ce a mai ramas de ieri. Iar în ceea ce privește bucuria,ea tine de frâiele și limitele pe care le trasăm noi înșine în suflet. Cu voiosia ta și gândul tău bun, pe jurnalul meu ești ca unul dintre buchetele astea care îți plac, așa sa știi. Te așteptam cu drag să vii să-ți culegi palinka din pom! Posted Image

    A propos de pomi, sotul meu foloseste iarba taiata punand-o la baza pomilor, asa incat pastreaza umiditatea la baza lor. Poate sfatul asta va foloseste si voua!

Edited by lenny13, 06 August 2020 - 08:50.


#2941
dell99

dell99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,998
  • Înscris: 29.09.2008
Wow, si noua ni s-a intamplat cu intepatura de albina/ viespe acum vreo 3 ani. Tot atunci am aflat ca sotul este alergic, in 30min de la intepatura i se umflase fata de nu i se mai vedeau ochii, vreau sa zic ca si acum imi transpira palmele si ma aduce in starea aia cand imi aduc aminte. Noi eram la tara cam la vreo 50km de Bucuresti si am plecat la urgenta cand am vazut ca nu e de gluma si se vaita ca nu mai poate respira, am mers cu avariile puse pe mijlocul drumului cat putea masina sa traga. El lucreaza in sistemul asta cu urgentele si mi-a zis de la inceput sa o las balta cu salvarea si sa plecam spre spital .... Cand am ajuns la urgenta [la privat] aia mi-au facut mai intai mie un calmat ca aratam se pare mai rau ca el, apoi i-au pus lui niste perfuzii si i-au zis sa se linisteasca ca are un atac de panica si mai rau isi face, ca arata spectaculos dar din pdv al pericolului nu mai moare acum :)). A durat cam o saptamana sa i se desumfle fata si sa vada pe unde merge, intre timp a mai fost de cateva ori la perfuzii, se pare ca ajuta sa ii treaca mai repede.
Pe de alta parte pe mine m-au tot muscat, inclusiv de gat, de obraz dar nu am avut mare lucru....

#2942
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006

View Postdanciusergiu84, on 06 august 2020 - 07:26, said:

La inflamatiile cauzate de venin (albine, viespi...) alcoolul e solutia, neutralizeaza veninul, deci si reactia alergica de inflamare a sistemului imunitar, sensibilitatea alergica e variabila de la om la om, dar daca vezi ca incepi sa ai dificultati de respiratie cu gatul bei multa tuica sau alta tarie, ideea e sa fie concentratia cat mai mare ca efectul sa fie cat mai rapid.
Cineva asa a scapat cu viata (intepat de vre-o 10-20 albine) pana la sosirea elicopterului SMURD, recomandarea salvatoare a venit tocmai de la dispecerat, noroc ca omul detinea si un cazan... Posted Image

E adevarat? N-am mai auzit asa ceva.

In situatii din astea e bine sa ai epinefrina. Sunt niste seringi umplute, doar sa le folosesti. In strainatate umbla cu trusele astea dupa ei. E util daca stii ca ai alergie la intepaturi si te duci in drumetie in creierii muntilor.

Edited by cumparator, 06 August 2020 - 12:40.


#2943
dell99

dell99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,998
  • Înscris: 29.09.2008
Problema cu siringile astea e ca expira in 30 de zile si trebuie tinute la rece, costa in jur de 300 lei una .... Am intrebat si noi daca e vreo bulina de inghitit sa o tinem pe aproape dar din pacate e mai complicat de atat, si costisitor ....

#2944
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006

View Postdell99, on 06 august 2020 - 15:36, said:

Problema cu siringile astea e ca expira in 30 de zile si trebuie tinute la rece, costa in jur de 300 lei una .... Am intrebat si noi daca e vreo bulina de inghitit sa o tinem pe aproape dar din pacate e mai complicat de atat, si costisitor ....

Parca nu era chiar asa. Imi amintesc ca gasisem ceva care tinea vreun an. Sunt niste chestii portabile, ca nu ar avea sens sa le tii in frigider.
Dar da, costa vreo 300 lei. Voiam sa am pentru fi-mea, ea e alergica la mai multe chestii. Anapen se numeste.

Edited by cumparator, 06 August 2020 - 15:43.


#2945
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

View Postcumparator, on 06 august 2020 - 12:37, said:

E adevarat? N-am mai auzit asa ceva.

Da, este adevarat. Eu nu ma pricep sa spun bancuri.
Apropo de valabilitate, tuica nu expira. Daca mergi in drumetii e buna pt. multe, chiar si pt. rani.

Edited by danciusergiu84, 06 August 2020 - 15:45.


#2946
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,549
  • Înscris: 03.04.2013

View Postdanciusergiu84, on 06 august 2020 - 15:45, said:

Apropo de valabilitate, tuica nu expira. Daca mergi in drumetii e buna pt. multe, chiar si pt. rani.
Da frate! Din toata inima! De toate vindeca.... si daca nu vindeca, macar uiti ce te durea... :D

View Postlenny13, on 06 august 2020 - 08:39, said:

Cu voiosia ta și gândul tău bun, pe jurnalul meu ești ca unul dintre buchetele astea care îți plac, așa sa știi. Te așteptam cu drag să vii să-ți culegi palinka din pom! Posted Image
Mersi mult.
Dar of, asta-i doar o imagine... un pic photoshopata. Je, adica.
Oricum mi-ai dat de gandit. Soatei mele ii plac florile, in speciial cele mirositoare, dar e mai putin cu ierburi de-astea. Dar posibil sa-si schimbe viziunea.

#2947
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,549
  • Înscris: 03.04.2013

View Postlenny13, on 06 august 2020 - 08:39, said:

Te așteptam cu drag să vii să-ți culegi palinka din pom! Posted Image
Mersi, esti o draguta!
Dar am si eu acum... sper sa iasa cat de-un tratament de viespe!

Attached File  2020-07-18-1.jpg   149.79K   17 downloadsAttached File  2020-07-18-2.jpg   140.52K   17 downloadsAttached File  2020-07-18-3.jpg   142.14K   16 downloads

Attached File  2020-07-18-4.jpg   139.57K   19 downloadsAttached File  2020-07-18-5.jpg   138.13K   26 downloadsAttached File  2020-07-18-6.jpg   154.25K   20 downloads

Se vad prunii undeva in spate, in ultima poza...la naiba, in fiecare an sunt plini de floare, dar apoi fructele cad. Am tot urmarit pe vecinii tai Ghibu, cica prunul isi tine atat cat poate hrani. Problema e - ce le lipseste? E clar ca lucreaza la greu viespea prunului, dar am tratat-o... e altceva.

#2948
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 23.02.2007
Le lipsesc n tratamente. Eu am mai rau ca tine recolta, pomii au 7 ani. Cei de pe marginea drumului, cu prune mici, Bistrita cred ca e soiul, li se rup crengile in fiecare an. Cred ca ii scot pe ai mei si pun hamei, deoarece am ajuns la concluzia ca ala e tratamentul meu favorit :P

#2949
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postlenny13, on 06 august 2020 - 08:39, said:

A propos de pomi, sotul meu foloseste iarba taiata punand-o la baza pomilor, asa incat pastreaza umiditatea la baza lor. Poate sfatul asta va foloseste si voua!

Da, asta se numeste mulcire, noi o practicam de peste 10 ani cu iarba din livada. Practic pe langa treaba cu umiditatea iarba se transforma in ingrasamant (azot, nitrati, etc.) ceea ce ii ajuta in crestere. Si intarzie cresterea ierbii pe langa tulpina ceea ce pentru pomii mici chiar este un mare avantaj.
Totusi sunt si mici inconveniente: sa nu folosesti strat prea mare, in niciun caz peste 15 cm inaltime altfel umiditatea prea mare va contribui la cresterea ciupercilor langa tulpina pomului...mucegai, etc. Plus ca mai fac furnicile cuib langa radacina pomului si in caz de afide sa vezi atunci cat de repede se raspandesc..le duc furnicile peste tot.
Ca de obicei, no free lunch, e o balanta fina.. ;)

#2950
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Zilele trecute am taiat iarba in livada lăsând mici căpițe de fan pe lângă pomi. Dar, de ce sa nu vina nevasta-mea cu grebla in urma și sa-l strângă tot ,inclusiv pe cel din jurul pomilor :))

#2951
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postviotl, on 06 august 2020 - 22:23, said:

Dar am si eu acum... sper sa iasa cat de-un tratament de viespe!


    Ce pomi frumosi ai! Ce trece vremea! Pai daca nu-ti folosesti jurnalul sa vedem si noi ce ai pe langa casa, de unde sa stiu? Posted Image Mai pune si tu poze pe jurnalul tau, mai povesteste cate ceva. Io abia astept, am cateva jurnale pe care le urmaresc cu mare drag, dar tu ai cam tras chiulul in ultima perioada! Posted Image

Edited by lenny13, 07 August 2020 - 18:43.


#2952
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Am zis că nu merită să postez pentru cele 15 alune culese de pe una din tufe. Pe care le-a halit instant băiețelul nostru. Mi-a zis sa mergem sa le culegem și pe celelalte și m-am conformat. A fost joaca de-a v-ați ascunselea. Ce s-a mai distrat copilașul meu gasindu-le! Avea o tehnica să scuture crengutele și le simtea clatinandu-se. Tufa cu pricina și alunele culese is în poze. Deși am copilărit la munte, nu cred că am strâns vreodată de pe o tufa așa mica atâtea alune și m-am bucurat că am avut ocazia să ii arat băiețelului meu cum se strâng.

   Cred că am uitat sa va arat parul sălbatic,care e plin de pere pădurețe. Atât că nu știu ce să fac din ele. Poate îmi spuneți voi.

Tufa asta de trandafiri a fost o mare țeapa primită chiar în 2014 sau 2015 când am plantat vreo trei fire, pe care le-am mutat atunci când am turnat gardul de lemn. A fost o țeapă pentru că eu nu suport rozul, nu mă dau în vânt după culoarea asta și pe eticheta scria că trandafirul este roșu. De aceea l-am omis din postările mele, că ziceam că i-oi face vânt din gradina. Dar, după ce l-am mutat, aiurea, pentru că grădina noastră inca nu are o gândire la bază, s-a făcut ditamai tufa, pe care nici nu am taiat-o. Ei, bine, tufa asta înflorește tot timpul și face zeci de trandafiri, pe care ii rup după ce se ofilesc, că așa am fost învățată să fac. Dar cum n-am vrut s-o apreciez, nu am pozat-o în splendoarea ei. Acum e plina de boboci, tocmai ce-am chelit-o,o să mai îmi facă în ciuda câteva săptămâni.

Va arat păduricea de roșii, o a doua serie, pe care soțul meu le-a plantat mai târzior pe locul unde facuse mraniță. Le-a pus la bășcălie, locul nu e foarte însorit și acum câteva săptămâni erau niște fire sfrijite ca vai de ele. Cred că dacă le asiguri suport, cresc vreo șapte etaje. Posted Image))) Am văzut undeva pe net tehnica prăbușirii roșiilor, mi s-a părut foarte interesantă, dar probabil că voi știți deja lucrurile astea. Nu-mi este foarte  clară copilirea lor, dar sper ca la anul să mă descurc mai bine.

Mărul meu preferat. Perfecte de ronțăit. Eu daca nu le ronțăi acum, cat is acrișoare, nu mă simt om. Nu-mi plac merele prea coapte. Tanti Margareta, iarta-ma, n-am să te uit niciodată cum mă lasai de mic copil să-ți fur din merele din grădină, cele mai bune ionatane din viața mea! Am încercat apoi , maturizandu-ma, poate, să-mi răscumpăr greșeala, aducandu-ti pita de la brutărie in fiecare zi. Oari continui sa bei o cafă, colea sus?

   Pe când ma cugetam să-mi mai iau una alta ptr grădină și m-o răzgândit virusachele asta, nu am găsit pătrunjel de semănat, doar coriandru. Am zis să-l iau macar pe asta, că nu știam dacă mai prind ceva cu toate alertele și mă gândeam și la Jamie Oliver, care mereu zice că pune frunze de coriandru in mancaruri. Când ieșiră frunzele, mă bucurai, gata, că poate mâncarea mea va fi mai exotică. Dar n-am putut să le folosesc, au un iz foarte neplăcut și am renunțat. Nu că nu cunoșteam semințele de coriandru pe care le folosesc la murăturile de castraveți. Dar crezui sincer că pot înlocui frunzele de patrunjel. Nu! Noh, frunzele celea făcură o inflorescență alba, ca și codița șoricelului, iar azi le-am recoltat sămânța . Este o premieră ptr mine. M-am gândit că nu am ce face cu o recolta așa grozava, probabil o voi ambala in saci și îmi deschid un en gros. Posted Image)

   Am pozat fasolea. Am plantat-o târziu ptr că, deocamdată ,găsesc la aprozar. Dar n-am luat în calcul melcii. Care mi-or căsăpit și trei dalii luate de curand. Soțul mi-a zis, in gluma ,că pot face supa de melci. Și mi-am adus aminte de un film de groaza cu salata și melci și mi-o trecut cheful. Ăla master. Master cheful! Posted Image))

Profitam din plin la casa , cel puțin eu am scăpat de un stres, de libertatea spălatului rufelor. Adică aici se poate întâmpla oricând, oricum, la orice oră, fără teama că nu am unde le întinde. Ptr mine era un stres la bloc, aveam program la uscătorie ( o încăpere pe casa scării destinata uscatului rufelor) și niciodată nu era îndeajuns. Le mai uscam și pe balcon. Acum, daca vreau sa spăl la ora 22, pot și de multe ori fac asta. Dar cel mai cel lucru este că vara îmi permit să spăl și pernele cu puf de gâscă,sau plăpumile cu puf de gâscă, sau pături mari, care la soare se usucă in doua ore. Am grija sa fie soare puternic, atunci când decid asta. Am trei uscătoare pe care uneori le folosesc simultan și așternuturile miros a soare și cer. Cel mai confortabil somn!

   Azi am controlat cuibul de randunici. Mi-am făcut curaj să mă urc pe scara singură. Nu era niciuna acolo . Dar ieri le-am văzut ca deltaplanele pe lângă balcon. Am simtit un pic de regret. Deja e toamna. Deja sunt douăzeci și doi. Azi am scris pentru noi. Pentru noi doi si-un șnițel de băiat.

Attached Files


Edited by lenny13, 21 August 2020 - 20:01.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate