Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Finisaje casa la rosu P+M

* * * - - 9 votes
  • Please log in to reply
2976 replies to this topic

#1
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Buna ziua,

  Incerc sa incep si eu un jurnal de finisaje casa , avand in vedere ca in perioada imediat urmatoare vom termina casa la rosu. Nu am descoperit decat de curand acest colt al forumului si am ramas placut impresionata de faptul ca aici misuna oameni care intr-adevar stiu ce spun sau, cel putin, dezbat lucruri din dorinta de a ajuta.
Trebuie sa va spun un lucru foarte important: nu ma pricep deloc la constructii. Nu stiu termeni tehnici, intrebarile si comentariile mele probabil vor fi puerile sau prostesti. In aceste conditii as vrea sa stiu daca puteti sa-mi oferiti sfaturi care sa treaca de acest aspect si care sa ma lumineze putin mai mult in privinta modului in care sa finisam casuta noastra.
    Ca date generale, casuta are o amprenta de aproximativ 94 mp. Are la parter , in plus, o terasa de 21 mp, iar la etaj, doua balcoane de 8.5 mp si 8 mp.La parter am o bucatarie open-space de 9,24 mp care da intr-un livingroom cu suprafata de 27,28 mp. Holul este f mic, de 3,88 mp, care comunica si cu ceva ce ar fi trebuit sa fie garaj combinat cu camera tehnica, cu o suprafata de 23.65 mp. Pana la urma am renuntat la ideea de garaj si cred ca vom face o camera in care vom locui initial, prin delimitarea spatiului tehnic cu zidarie. La etaj avem prevazuta o camera matrimoniala de 16,44 mp , ce comunica cu un dressing room de 5.61 mp, o baie de 6,46 mp si doua camere care vin amplasate deasupra "garajului", cu suprafete de 15.37 mp fiecare.  Este inaltata in regie proprie cu o echipa de muncitori cu care am colaborat foarte bine,zic eu. Casuta este amplasata langa drumul principal, pe un teren de aproximativ 850 mp, unde se gasesc si conducta de apa-canal , conducta de gaz si stalpul de curent.
Cu actele am inceput in anul 2009 si le-am finalizat in 2010. In octombrie 2010 am facut fundatia la casa, care a inghitit destul de multi bani, mai ales ca terenul este in panta. Apoi am facut o pauza pana in acest an, cand am inceput sa construim din nou. Am tinut foarte strict calculul cheltuielilor cu aceasta casa, din curiozitate fireasca, la surub si piulita, as spune. Din cate am remarcat, proiectul s-a respectat intocmai, chiar daca nu am pornit cu un buget foarte mare. Este o casuta la care amprenta pe sol a fost dictata de latimea mica a terenului pe care il detinem. Detaliile vizuale probabil vor face pe multi sa zambeasca si pe unele le vor defini ca inutile, dar tin sa spun ca nu ne-am gandit la bani atunci cand am stabilit cum va arata casuta (si,poate,rau am facut.). Pot zice ca ne-am luptat pentru impresia vizuala, dar am impresia ca in detrimentul banilor pe care ii avem. Cel mai important lucru pentru noi a fost sa avem o casuta in care sa ne placa sa locuim. Am sa afisez si planul de la parter si mansarda (nu am vrut sa facem subsol) putin mai tarziu, din cauza ca au suferit cateva modificari minore cu care n-as dori sa pierd vremea explicandu-le. (Fisierele sunt pe un pc care acum nu e la indemana).
    Estimam costul final la rosu undeva la 35000 euro. Deocamdata suntem la faza in care a trecut o luna de la turnarea placii si s-a decofrat totul. Prin urmare mai este de finalizat etajul plus acoperisul. Caramida folosita a fost Porotherm de 35 cm , iar ptr zidurile interioare Porotherm de 25 cm.
    Una dintre problemele care au aparut este ca acoperisul , in partea dinspre gradina, ajunge foarte aproape de niste fire de inalta tensiune care strabat terenul nostru. S-ar putea ca distanta sa fie vreo 2 metri, nu stim inca sigur. In coltul in care se intampla acest lucru este prevazut un dressing room. Insa dorim sa acoperim casuta cu tabla, pentru ca atat permite bugetul. Ce probleme am putea avea din aceasta cauza?
        Alta: Din cate am citit si rasfoit jurnalele, este bine sa se faca instalatiile electrice, tehnice si sanitare inainte de a tencui. La mine in cap lucrurile se bat cap in cap, deoarece as dori sa tencuiesc inainte de a instala termopane, pentru a se usca in mod adecvat. Ori daca asteptam pana instalez termopanele, ma pot trezi cu surprize neplacute in interior: devastare etc etc Cum este mai bine? Este ok si daca incepem cu montarea termopanelor si apoi sa tencuim? Este suficienta aerisirea camerelor doar rabatand ferestrele? Tare mult as prefera o rezolvare fara termopane.
Inca un lucru: Pentru ca eu sunt adepta luminii naturale in incaperi, am vrut sa captez in interior cat mai multa din ea, asa ca am prevazut suprafete vitrate mari. La livingroom, unul dintre pereti este doar sticla (adica acolo imi doresc termopane, cu o usa glisanta), latimea fiind de 3,5 m, deoarece da inspre terasa. Vreau sfaturi in privinta acestui lucru. Nu stiu ce fel de sfaturi, dar eu tin mult sa pastrez acele geamuri. Mi s-a spus ca geamurile, fiind imense, se pot indoi/curba datorita diferentelor de temperatura.
Dupa ce ridicam la rosu ne oprim. Atat ne permite bugetul si apoi la anul hotaram cum anume vom proceda. Daca vom lua credit,sau nu etc. O idee ar fi sa facem partea de jos locuibila (stiu ca pare stupid, dar vrem sa ajungem sa stam acolo cat de repede si cu eforturile financiare cele mai mici). Legat de finisajele interioare, nu vreau sa exagerez in privinta lor. Dar unele idei tin mortis sa le finalizez, cum ar fi ca in cativa ani sa avem un semineu eficient si estetic sau o bucatarie in genul celor din poza. In rest, ptr mine gresia este gresie, faianta e faianta. Ele trebuie sa aiba un rol estetic si de bun gust, pe langa cel de folosinta. Cred ca si aici ar trebui sa mi se deschida ochii, daca gresesc in alegerea unor modele. Ceva in sensul: vezi ca nu e bine sa alegi asta ptr ca....
    Totodata ne-ar fi foarte utile sfaturile voastre in privinta instalarii energiei electrice si termice. De fapt, ne-ar fi util orice sfat care sa ne ajute sa depasim faza de rosu cu cheltuieli cat se poate de rezonabile, pentru ca, dupa cum am afirmat, nu dispunem de bani foarte multi. Unii dintre noi nu ne permitem sa facem asta decat o data in viata, prin urmare majoritatea se izbesc ptr prima oara de problemele generate. Si nici nu vrem sa irosim, decat eventual pentru a face un compromis in ceea ce priveste ideile din imaginile de mai jos.
Eu sper sa gasesc aici oameni care sa ma indrume in deciziile pe care le vom lua de acum incolo. Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste lucruri.

Attached Files


Edited by lenny13, 30 September 2013 - 15:15.


#2
Venboteam

Venboteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,312
  • Înscris: 05.01.2012
Poti sa pui termopanele si apoi sa tencuiesti, fara nici o grija. Chiar este recomandat ca glafurile (muchiile stanga dreapta) sa se faca in acelasi timp cu tencuirea peretelui, si nu ulterior, deoarece pot apare fisuri.
Tencuiala se va usca si (doar) cu geamurile rabatate.
In felul acesta faci si instalatiile (electrica, termica, sanitara) inainte de a tencui. Nu are rost sa tencuiesti si apoi sa spargi pentru instalatii, pentru ca pe de o parte e pirdere de materiale, timp si manopera, iar pe de alta parte exista si aici riscul de fisuri, cand "peticesti" tencuiala.

In alta ordine de idei, unde e locatia casei?

Edited by Venboteam, 30 September 2013 - 15:29.


#3
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
bucataria aia arata bine dar doar atat..
iti vezi familia luand cina pe blatul ala sau sorbind din suc privind spre aragaz sau cum se coace friptura in cuptor?
adica trebuie sa ai loc destul si o masa normala...

Edited by onlyone, 30 September 2013 - 15:40.


#4
ever_forever

ever_forever

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 03.02.2006
pai unde vrei perete de sticla pui geam de ala de se pune la cladiri din sticla si otel, ala e superezistent, am vazut pe discovery, suporta greutatea unui automobil, dadeau cu ciocanul in el si n-avea nimic

si poti imbraca peretii cu rigips si vata minerala, daca vrei in stil occidental, pe sub el bagi fire, tevi, tot ce vrei, ai nevoie sa umbli sau sa schimbi, dai placa jos, faci ce ai nevoie, pui placa la loc, repari cu un pic cu glet si gata
in plus, vata minerala e cel mai bun izolator fonic, si e bun si termic, asculta careva rock cu basii la maximum, nu deranjeaza pe cei din alte camere Posted Image

Edited by ever_forever, 30 September 2013 - 15:44.


#5
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Pozele astea ti le-a facut arhitectul?

#6
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,783
  • Înscris: 27.01.2009
Kitsch

#7
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
poza1 - megakitschy... ca sa ma exprim elegant.
poza2 - foarte ok
poza3 - daca tie iti place... tu sa fii sanatos :)

acus vazui ca esti de fapt o EA... ar fi trebuit sa-mi dau seama dupa lungimea mesajului initial:)
sper ca tii la gluma si sper ca stii ca barbatii "e porci" uneori...
acum, revenind la problema ta, zi-ne si noua ce te "arde" mai tare: costurile la "la rosu" sau notele la "impresia artistica

"?

Edited by molbro, 30 September 2013 - 19:44.


#8
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Nu,pozele nu mi le-a dat arhitectul,le-am ales eu din peregrinarile mele pe net. Bineinteles sunt doar idei pe care am sa vad cum imi voi permite sa le integrez in peisajul casei noastre. Nu ma deranjeaza parerile legate de impresia artistica, precum se stie gusturile nu se discuta; totodata stiu ca nu am "viziune", e un minus al personalitatii mele. Dar costurile finisajelor,da, fireste ca ma intereseaza.
Legat de semineu, de fapt nu va fi un semineu , ci o soba din zidarie. De aceea se amana ideea,deoarece as dori sa o facem asa cum s-ar cuveni, cu toate costurile implicate. Ma astept la o investitie de aproximativ 3000 de euro ptr soba, asa ca...Tot forumul e de vina...Atat ca nu vreau sa arate ca o soba clasica de teracota, prin urmare am ales lucruri precum cele de mai jos. De aceea le atasez, cumva, cumva cineva ma va ajuta sa am si viziune...Pozele sunt doar un punct de pornire.
  Anexez si planurile casei. ( daca imi spuneti cum sa fac asta din nou Posted Image) Nu imi dau seama pe moment cum mai pot atasa fisiere ) Ea se construieste in Cluj-Napoca.

Attached Files


Edited by lenny13, 30 September 2013 - 21:38.


#9
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Spui ca te intereseaza banii... afla ca aceasta casa te va costa x3 ....x5 din pretul casei la rosu ( caramida si acoperis puse), daca faci niste finisaje decente (finisajele nu includ mobilierul, aparatura, tablourile).
Ai obtinut autorizatie de constructie cu acoperis la 2 metri de fire de inalta tensiune? Ce tensiune e acolo?

Edited by Quantum, 01 October 2013 - 04:59.


#10
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postonlyone, on 30 septembrie 2013 - 15:38, said:

bucataria aia arata bine dar doar atat..
iti vezi familia luand cina pe blatul ala sau sorbind din suc privind spre aragaz sau cum se coace friptura in cuptor?
adica trebuie sa ai loc destul si o masa normala...

Blatul acela e ptr situatiile in care nu iei masa organizat. Cand vii pe fuga si vrei repede sa ajungi in alta parte. Sau cand mananci o prajitura si nu vrei sa asterni masa numai ptr atat. Totodata il vad ca pe un blat de lucru.Loc ptr. luat masa e prevazut in living, inca nu stiu cum il vom organiza, prima data astept sa ma obisnuiesc cu imaginea la rosu. Toate pozele afisate mai sus sunt doar idei care inca nu se leaga cu nicio viziune de ansamblu.

View Postever_forever, on 30 septembrie 2013 - 15:43, said:


si poti imbraca peretii cu rigips si vata minerala, daca vrei in stil occidental, pe sub el bagi fire, tevi, tot ce vrei, ai nevoie sa umbli sau sa schimbi, dai placa jos, faci ce ai nevoie, pui placa la loc, repari cu un pic cu glet si gata
in plus, vata minerala e cel mai bun izolator fonic, si e bun si termic, asculta careva rock cu basii la maximum, nu deranjeaza pe cei din alte camere Posted Image

   Vreau cat mai putin rigips, daca se poate, chiar deloc as spune. Acolo unde in proiect sunt prevazuti pereti de rigips, vom schimba cu pereti din caramida de 10 .

View PostQuantum, on 01 octombrie 2013 - 04:58, said:

Spui ca te intereseaza banii... afla ca aceasta casa te va costa x3 ....x5 din pretul casei la rosu ( caramida si acoperis puse), daca faci niste finisaje decente (finisajele nu includ mobilierul, aparatura, tablourile).
Ai obtinut autorizatie de constructie cu acoperis la 2 metri de fire de inalta tensiune? Ce tensiune e acolo?


    Eu sper, totusi, ca nu ma va costa chiar atat. Nu am contractat decat manopera pentru casa la rosu, in rest incercam sa facem si noi o parte din finisaje, ma refer la gresie si faianta, tencuiala si termoizolatul, mobilier sanitar; aici ne va ajuta un prieten de familie.

    L-am intrebat pe sotul meu si mi-a raspuns: 5000 Volti.

#11
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,953
  • Înscris: 21.01.2013

View Postlenny13, on 01 octombrie 2013 - 09:12, said:

  L-am intrebat pe sotul meu si mi-a raspuns: 5000 Volti.

aveti curaj, nu gluma.

#12
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008

View Postlenny13, on 01 octombrie 2013 - 09:12, said:

L-am intrebat pe sotul meu si mi-a raspuns: 5000 Volti.

si nu vezi nicio problema in treaba asta?

#13
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Eu v-am intrebat pe voi ce probleme genereaza asta, tocmai pentru ca nu ma pricep la tras concluzii fundamentate stiintific.(Nu am studii in domeniu)
    Nu stiu cum am reusit sa obtinem autorizatia de constructie cu toate avizele in asemenea conditii, fara sa fim avertizati cu ceva,mai ales ca acoperisul este atat de aproape de firele de inalta tensiune.
    Zona este plina de case pe langa care trece aceasta linie de tensiune. Cu mentiunea ca unul dintre stalpi este pe proprietatea noastra si linia trece peste teren, taman pe mijlocul proprietatii.

Citind mai mult acum , eu sunt cea care a inceput sa-si faca probleme; sotul meu nu isi face probleme, nici macar tatal meu, care are 70 ani si a fost maistru constructor in domeniul hidroconstructiilor energetice.

    Terenul este mostenit in 2007, nu cumparat. Practic nu am avut de ales.

    Nu stiu ce vom face. Vom vedea. Asteptam alte reactii, nu interogatii fara continut ca ale lui hdi. Care nu ma ajuta cu nimic,sincera sa fiu. Probabil ca in viitorul apropiat vom incerca o solutie in privinta asta, gen ingropare in pamant sau mutare stalpi (asta e impresia mea nefondata, cum ca ar fi bine asa, nu ma condamnati daca gresesc, spuneti-mi doar ca gresesc si de ce) , din moment ce in zona noastra sunt ridicate case care au aceeasi problema. Daca aveti o solutie pertinenta, va rog sa o scrieti, dar daca aveti doar interogatii fara continut, puteti sa le pastrati pentru voi, ca nu ne ajuta cu nimic.

#14
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
eu n-am auzit de transport/distributie pe linii electrice aeriene de 5KV. eu zic ca pe sarma aia sunt minim 20KV. mare atentie!!!

exista termopane de plastic care tin pachete grele de sticla si care au profile de ranforsare a.i. sa-ti poti face peretele ala de sticla pe care ti-l doresti. eu mi-am facut cam ce vrei tu si sunt multumit. evident, exista o limitare pe inaltime...2.5metri cred. daca iti permiti, poti alege varianta cu profile de aluminiu... dar la cu totul si cu totul alti bani.

la gresii, faiante, culori, texturi, etc....treaba e asa de discutabila, incat s-a postulat ca "gusturile nu se discuta"! :)  daca ti-e teama sa n-o dai in bara aici, deleaga operatiunea unui arhitect. arhitectul iti va prezenta variante, tu vei alege gama cromatica, stilul, etc...iar el iti va integra optiunile intr-un tot coerent. daca nu-ti permiti arhitect, deleaga sotului.

#15
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008

View Postlenny13, on 01 octombrie 2013 - 12:01, said:

Asteptam alte reactii, nu interogatii fara continut ca ale lui hdi.

Te superi degeaba insa, pt. mine, este de necrezut ca exista cineva care nici macar nu si-a pus problema. "Interogatia" mea avea continut si ma asteptam sa existe o explicatie, nicidecum ca nimeni nu si-a pus problema.
Si ca sa nu fie "interventiunea" fara substanta, uite aici un link catre o discutie pe tema asta ( http://forum.softped...nalta-tensiune/); in plus, te sfatuiesc sa iei legatura cu @anaki, care este,probabil, cel mai avizat de aici pt tot ce inseamna lucrari electrice si care, sper, ca te poate linisti in privinta liniei de curent de langa acoperis.

#16
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,851
  • Înscris: 22.01.2011
Da pe timpul cand cautam teren ma dus unu sub liniile aeriene de 440KVA, frate ce durere de cap la proriu si nu numai pe mine cu toate ca inca nu coborasem din masina
si aveam carcasa masini care ecrana oarecum efectul elctromagnectic :)Am spus pas , nu am mai coborat din masina si am sunat urmatorul vanzator :)
Dupa ce am luat ceva distatanta fata de locul respectiv mi-a trecut si durerea ...

#17
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Ptr hdi: in ultimul tau post am simtit alt ton, decat cel din postul initial. Unul mai placut si mai cu "fond", asa ca iti multumesc. Mi-e mai usor sa comunic ceva in asemenea circumstante.Sper din tot sufletul ca anaki sa imi spuna si parerea lui si sa ma linistesc intrucatva.

#18
forbes29

forbes29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 19.09.2013

View Postlenny13, on 30 septembrie 2013 - 15:13, said:

Buna ziua,

  Incerc sa incep si eu un jurnal de finisaje casa , avand in vedere ca in perioada imediat urmatoare vom termina casa la rosu
....
Eu sper sa gasesc aici oameni care sa ma indrume in deciziile pe care le vom lua de acum incolo. Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste lucruri.

1. Inteleg ca ai buget restrans de aceea trbuie sa te avertizez ca daca vrei finisaje ca cele din poze o sa te coste foarte mult si asta din 2 motive cred: costul materialelor si costul de manopera a unei echipe bune.
2. Eu facut casa la rosu +tabla be acoepris in primul an; anul 2 am pus geamurile termopane si am tencuit-o si am pus sapele. Da tencuiala s-a facut cu geamurile puse. Acum la glafuri sunt 2 dicutii: daca ai meseriasi buni le fac din tencuiala. Daca nu sunt buni mai bine le lasi netencuite(oricum costa separat) si le faci cu rigips - eu am facut in ambele moduri ca nu aufost meseriasi Posted Image. Anul 3 am finisat parterul si mai continuam si la anul cu etajul
3. La partea electrica si tevaraie e cam greu cred sa le faci inainte. Eu le-am facut dupa majoritatea. Cateva fire de electrica le-am tras in timpul turnarii placilor(cele pentru viitoarele lustre de ex) iar o parte din teaviilespre calorifere le-am montat inainte de turnarea sapei fiind colac din teava de cupru izolata. La etaj teville le-am tras pe sub placa si le-am acoperit cu rigips. De subliniat ca majoritatea compartimentariilor sunt cu rigips la mine dar facute ca la carte cu cate doua foi pe fiecare parte.
4. Penntru aerisire si ventilatie fara ajutorul geamurilor eu am mers pe un sistem de ventilatie mecanica VMS de la Aereco (vezi ca au site si in ro)
5. E adevarat ce zici la geamurile mari si poate va fi nevoie sa mergi pe profil de aluminiu acolo. In rest eu la tamplarie am facut totul cu Qfort si pana acum nu imi pare rau.
P.S. tot trebuie sa retineti e ca fiind prima casa o sa ai parte si de dezamagiri si ca o sa te gandesti ca a doaua oara ai face altfel dar nu te descuraja. In rest gandestete si la utilitatea de zi cu zi a unor lucruri nu doar ca dau bine in poze facute pe calculator (vezi si poze cu finisaje reale, sunt situri care pun in paralel proiectul si finisajul)
Bafta!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate