Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

De la ce vârstă lăsăm copiii singuri pe stradă?

- - - - -
  • Please log in to reply
265 replies to this topic

#253
beleios

beleios

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 23.04.2011

 shiva, on 14 martie 2015 - 23:34, said:

Poti detalia, te rog?
ideea a pornit de la faptul ca avea prostul obicei sa se departeze de langa noi prin mall sau magazine- mai ales can noi eram ocupati. apoi avea ideea fixa sa se ascunda cum face cu prietenii lui.
am cautat o solutie, un sistem de monitorizare gps - e cam scump(plata lunara parca), un telefon pe care il poti suna sa stii unde este - dar nu e o solutie ptr cand mai creste. noi voiam sa ii creeam si o oarecare independenta si siguranta chiar in absenta noastra.
am abordat deci ideea biletului cu textul: Daca va arat acest bilet insemana ca m-am pierdut de mama. (pierdut scris cu majuscule) apoi cu scris mai mic - tel mobil mama/tata nume/prenume, adresa. ultimele info sunt optionale. am facut 50 de bilete de marimea unei carti de visita cu numarul telefon scris mare. pe verso era aceasi info in engleza(plecam destul de des).
am exersat cu bunicile siapoi cu persoane in varsta din cariter - o doamna in varsta - insemana mai putine sanse sa fie un oarece pericol ptr el(rapiri/obsedati/etc).
l-am pierdut(ne-am ascuns) intentionat la cazino prima data(fara sa ii spunem) si  s-a descurcat. apoi in mall intentionat, nici o problema, apoi s-a pierdut el(fara 'ajutorul nostru'), am fost sunati - nici nu realizasem ca nu mai e langa noi.
apoi a mai crescut si acum - stie ca avem loc de intalnire daca ne pierdem - pe unde am intrat in magazin(langa case de marcat).

e interesant si cum a reactionat in caz de 'atac cord buni', 'incendiu', 'hoti' sau 'cutremur'. ideea a pornit de la o carte - cu serviciul de ugente 112.
a sunt mic fiind din greseala. am fost sunati inapoi de ei cerandu-ne scuzele de rigoare. apoi am realizat ca trebuie instruit si in aceasta directie.
urgenta - bunica are atac de cord(doamne fereste)- suna la 112 si spune cum il cheama si ce urgenta ca si adresa. a prins ideea - acum e mare.
la fel si in alte cazuri- duap ce anunta trebuie sa ia masuri sau sa se retraga intr-un loc considerat refugiu in fiecare situatie(in casa sau afara- cunoscut de el.

#254
elliza

elliza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.06.2011

 MrReason, on 11 octombrie 2013 - 09:41, said:

Doar retardatii mintali paranoici se pot agita din cauza povestilor cu pedofili sau a stirilor. Vasta majoritate a cazurilor, la o inspectie serioasa, se dovedesc a fi doar zvonuri, minciuni sau exagerari. Also, trebuie sa ai creierul fenomenal de muci sa incerci sa deduci rata criminalitatii din stiri (care includ oricum ce ziceam:zvonuri, minciuni, exagerari).
Pedofilii reali sunt extrem de rari, mult mai rari decat criminalii, dar nu stiu din ce motiv lumea are creierul spalat si e obsedata si isterizata la modul total exagerat si imbecil de pedofili, violatori si rapitori de copii. Se pare ca natura subiectului le genereaza unora in creierase scenarii imaginare pe care le confunda cu realitatea.Btw. acu vreo doi ani erau niste povesti cu rapitori de copii pentru organe - chesti dezmintitie total de politie (nu a existat nici macar un caz) - insa exista si acum retardati care din motive cu totul misterioase cred in continuare ca astfel de cazuri se intampla (ceva se intampla cu creierul unora cand vine vorba de copii, femei cuplate cu infractiuni sexuale sau omor, imaginatia le-o ia razna si incep sa o confunde cu realitatea) .
Eu cred ca zvonurile despre infractiuni care pot isteriza lumea ar trebui pedepsite foarte aspru, caci uneori pot face mai mult rau decat daca faptele despre care se zvoneste s-ar fi petrecut.

Habar n-ai despre ce vorbesti, insa compensezi prin vehementa.

Intr-o dimineata, fie-mea s-a urcat in troleu, inaintea mea, si s-a dus repede sa ocupe scaunele din spatele troleului. In timp ce urcam, vad un individ ca schiteaza gestul de a se aseza langa ea, desi erau o multime de alte scaune libere. Fie-mea a avut prezenta de spirit si s-a asezat repede in mijlocul celor doua scaune pt a-i bloca ipochimenului accesul langa ea.  L-am sagetat cu privirea pe ticalos, care s-a dus pe un scaun din fata.

Sunt multi dezaxati si n-am de gand sa-mi las copilul sa mearga singura prin jungla strazii, doar pt ca x de pe un forum nu stie care este realitatea sau, poate, ca are interes sa o nege.  :D

#255
light_flame

light_flame

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 885
  • Înscris: 08.05.2015
Consider ca daca-i oferi copilului o educatie corespunzatoare si il urmaresti de la distanta sau il verifici periodic , varsta potrivita pentru a il lasa sa se joace singur in parc sau in fata blocului ar fi de 6-7 ani.Cred ca e insa necesar sa cunosti anturajul copilului si sa evaluezi principalele posibile pericole din mediul in care e lasat singur.

Ma amuzam  zilele trecute cand o colega povestea cum copiii ei (5-6 ani)au invatat ce inseamna banul si ce trebuie sa faca cu el.Au mers pentru prima data la buticul de la coltul blocului ,cu cate un leu,au solicitat o inghetata si erau foarte mandri de ei ca au invatat sa "cheltuiasca". :)

#256
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,991
  • Înscris: 15.06.2007

 -Diana-, on 12 octombrie 2013 - 19:01, said:

Si eu rezonez 100% cu spusele tale.
Daca esti langa copil poti sa prevezi si eventuale pericole sau sa il ajuti la timp.
Daca esti departe fizic, sansele sa pateasca ceva cresc si ii scad in acelasi timp sansele de a-l ajuta.
Evident ca in momentul in care va putea discerne singur si se va putea apara, trebuie lasat singur, dar in cazul copiilor mici, eu sunt pt supraveghere continua.
Vis a vis de gradinita este un teren de fotbal cu oarba artificiala. Se jucau niste copii unii de 1.5 ani altii prescolari. L- lasat pe fiul meu  sa se duca acolo.
Era la 3 metri de mine, si trecea pe langa tatal unuia dintre copii. Am inghetat cand am vazut ca "mutu" meu se duce pe langa ala, care statea cu spatele la noi, si cu o mana vorbea la telefon si cu alta fuma, moment in care cu un gest stupid a fost cat pe ce sa-i bage tigara in ochi lu fiul meu.

#257
castigionline

castigionline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 19.08.2017
mamele sunt mult mai reticente in ideea de a lasa copilul singur pe strada de la o varsta frageda, e ceva absolut normal sa procedeze asa, ele sunt mai grijulii si isi imagineaza tot ce e mai rau...

imi aduc aminte ca aveam 5 ani cand tata mi-a pus cheia de gat si m-a lasat sa fac asta...

in fine, la varsta de 6 ani, copilul meu invatase deja drumul de doua strazi intre parintii mei si noi, la 7 ani l-am trimis deja la bunica cu metroul, a fost si e important pentru mine sa il deprind de mic cu ceea ce se va intampla mai tarziu...

insa...

numai eu stiu ce era in inima mea cand faceam pe Sherlock Holmes pandindu-l de dupa colt daca se asigura la trecera masinilor, daca respecta culoarea semaforului, daca nu cumva un betiv sau un homeless sau cineva rau intentionat il abordeaza...

si asta dupa ce am stat de vorba cu el, dupa ce i-am explicat ca exista si oameni rai pe lume, dupa ce am repetat drumul, dupa destul de mult timp...

totusi azi cand are 11 ani ma felicit ca am facut asa pentru ca baiatul meu se descurca, face fata situatiilor iesite din comun, stie sa ceara ajutor, se orienteaza cu usurinta si asta nu se datoreaza deloc mamei lui...

din nou, nu e vina mamelor, asa sunt ele, si-ar expune copilul cat mai tarziu dar din pacate, uneori e prea tarziu si se pot intampla drame

Edited by castigionline, 19 November 2017 - 11:48.


#258
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,279
  • Înscris: 30.10.2003
Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii. Au brese de securitate iar hackerii pot accesa functia de localizare a copiilor. De asemenea s-a constatat ca se trimit date necriptate catre serverele din China.

Poate ca pe noi romanii mai sarantoci nu ne afecteaza asa mult astfel de probleme. :D

Linkul cu articolul nu pot sa-l dau de pe telefon.

#259
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,697
  • Înscris: 06.10.2012
La noi, cazurile de rapiri sunt putine spre zero.
Disparitiile copiilor sunt in general cauzate de vointa copilului care fuge de acasa.

#260
Toni_Romania

Toni_Romania

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 25.02.2019
In anii 80-90 mediul era mai "safe" pt. un copil.
Azi avem
-mii maidanezi furiosi,
-pedofili liberi care isi cauta prada
-canale fara capac,
-colegi de scoala care dau cu briceagul,
-ti_gani care rapesc copii,
-cocalari drogati care parcheaza gipanul pe trotuar fara sa se uite.... etc etc

#261
psychedelicsss

psychedelicsss

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.03.2020
Voi de la ce varsta v-ati dat copilul la gradinita? Al meu are 4 luni si jumatate si deja imi plac planuri de gradi. O fi prea devreme? :))

#262
a4urelian

a4urelian

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.03.2015
„Find My Kids“ este un serviciu indespensabil pentru orice părinte. Cu ajutorul aplicației, puteți orincând afla locația copilul și, dacă este necesar, puteți asculta sunetul din jurul telefonului. De asemenea, puteți găsi un număr de alte funcții folositoare pentru părinți în aplicație, puteți încerca aplicația chiar acum! http://r.findmykids....ll/i23/33780735

#263
Mjian

Mjian

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.05.2020
Am încercat aplicația Find my Kids, mulțumesc pentru recomandare. Este perfectă! Poți asculta sunetele din jurul copilului, urmărești locația live, notificări dacă părăsește o anumită locație, alerte SOS...ce să mai zic, a devenit una dintre cele mai folosite aplicații zilnice.

#264
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,182
  • Înscris: 08.12.2006

View PostMjian, on 30 mai 2020 - 15:25, said:

Am încercat aplicația Find my Kids, mulțumesc pentru recomandare. Este perfectă! Poți asculta sunetele din jurul copilului, urmărești locația live, notificări dacă părăsește o anumită locație, alerte SOS...ce să mai zic, a devenit una dintre cele mai folosite aplicații zilnice.
ca sa folosesti aplicatia asta, presupun ca, copilul trebuie sa aibe asupra lui un telefon mobil care sa ruleze aceeasi aplicatie? asa e?

Ce varsta are copilul , de curiozitate?

#265
Mjian

Mjian

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.05.2020
Se poate si cu un smartwatch care are GPS. Sunt mai multe modele pentru copii (7 ani varsta)

Edited by Dany_Darke, 02 June 2020 - 15:37.


#266
Oribilul Mosh

Oribilul Mosh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 19.07.2002
Eu l-am lasat incepand cu 10 ani. Calatoreste singur cu transportul in comun, se duce mai face o cumparatura, mai iese cu colegii la Mall. E adevarat, nu mai sunt vremurile generatiei cu cheia la gat, dar nici sa-i tinem langa noi pana devin adulti nu putem :)
Cel mic, de 7 ani, doar asa, la o cumparatura in preajma casei. Inca nu l-am lasat la "calatorii" mai indepartate.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate