Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Reteta castraveti murati
Last Updated: Mar 16 2014 18:43, Started by
SunnyGoldfish
, Sep 12 2013 20:05
·
0
#1
Posted 12 September 2013 - 20:05
Salutare tocmai ce a pus mama castraveti la murat,ea a pus la murat castravetii dupa o reteta de pe net in care se specifica ca la un borcan de 800 gr se pun 2 linguri de otet.E bine 2 linguri de otet?ca tata spune ca e prea putin si o sa se strice.
|
#2
Posted 12 September 2013 - 20:08
Aici este o divergenta intre mama si tatal tau. E bine cum a gasit pe net !
|
#3
Posted 12 September 2013 - 20:10
Intrebarea era daca e ok 3 linguri de otet la un borcan sau o sa se strice
|
#4
Posted 12 September 2013 - 20:11
Mie îmi plac cei în saramură, o lingura de sare la un litru de apă.
|
#5
Posted 12 September 2013 - 20:15
Daca sunt murati, adica in saramura nu se mai pune otet, eu cel putin nu am pus niciodata si au tinut foarte bine.
E foarte important ca borcanele sa fie ermetice, altfel nu tin. |
#6
Posted 12 September 2013 - 20:23
Ea a gasit o reteta bulgareasca cu 3 linguri de otet ,zahar,boabe mustar si apoi borcanele fierte in ''baunmarin'' nu cred ca am scris corect cuvantul
|
#8
Posted 27 September 2013 - 22:00
SunnyGoldfish, on 12 septembrie 2013 - 20:05, said:
Salutare tocmai ce a pus mama castraveti la murat,ea a pus la murat castravetii dupa o reteta de pe net in care se specifica ca la un borcan de 800 gr se pun 2 linguri de otet.E bine 2 linguri de otet?ca tata spune ca e prea putin si o sa se strice. Probabil ca este reteta cu "otet pus in borcan" pe care o folosim si noi de vreo 3 ani. Reteta noastra pentru 1 borcan de 800ml: ceapa alba rondele, morcov dulce felii, piper boabe, o foaie de dafin, mustar boabe, ardei iute verde feliat (optional dar bun) + o lingurita moderata de sare grunjoasa + una_doua lingurite de zahar + otet din vin (de Topoloveni -AG fermentat din vin si nu produs din acid acetic diluat) - 2 cm inaltime de la/pe fundul borcanului. Dupa ce se introduc in borcan toate cele de sus, se inghesuie castravetii spalati si fara codite/capace taiate, pe verticala si se blocheaza la gura borcanului cu ceva castraveti mici asezati pe orizontala astfel incat sa nu pluteasca. Se pune apa rece in borcan pana aproape de buza si se insurubeaza un capac metalic etans. Borcanele se agita si apoi se pun la fiert, la bain -marie. Dupa ce apa da in clocot se mai lasa la fiert 15 minute. Apoi borcanele se scot din bain -marie si se aseaza pe pardoseala cu o patura sub ele si invelite cu patura ca sa fie racite lent pana a doua zi - bacteriile de obicei mor pe la 60 grade dar unele mai fac "pui". Intr-un borcan de 800g intra cam 350g castaveti cu diametrul mediu de 1.5cm. Intr-un borcan de 1.5kg intra cam 0.9 kg de castraveti cu diametrul mediu de 1.5cm (3cm otet inaltime pe fundul borcanului si cantitatile de sus se dubelaza). Daca nu ai incredere in etansarea capacelor de borcan pot sa mai presari in fiecare borcan si conservant (benzoat de sodiu) 1g/1kg de castraveti (legume conservate) - cateva granule prinse intre degete. In mod normal, capacul etans al unui borcan fiert la bain-marie nu se poate desface cu mana prin desurubare. De obicei se introduce un varf de cutit pe langa capac astfel incat borcanul sa fie depresurizat. Edited by gabicen, 27 September 2013 - 22:13. |
#9
Posted 06 January 2014 - 17:20
Reteta lui gabicen e foarte buna. Eu eventual as mai adauga un pic de marar si ceva usturoi. Ce se mai poate adauga e 1/2 ceasca de suc de mere proaspat. Da un gust aparte.
|
#10
Posted 03 February 2014 - 21:05
Va salut. Anul viitor vreau sa pun si eu muraturi in saramura. Imi spuneti si mie o reteta?
|
|
#11
Posted 16 March 2014 - 18:10
Razvan91, on 03 februarie 2014 - 21:05, said:
Va salut. Anul viitor vreau sa pun si eu muraturi in saramura. Imi spuneti si mie o reteta? Edited by Clovis, 16 March 2014 - 18:14. |
#13
Posted 16 March 2014 - 18:43
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users