Mancarea in Turcia

Posted 05 September 2013 - 18:29

" Buna sara, Ilie ! Buna sarailie ? "
Bună, RaIoane ! Scuze de întârzierea răspunsului la salut ! Edited by Mos_Ilie, 05 September 2013 - 18:31. |
Posted 05 September 2013 - 18:54

Nu exista prea dulce pentru mine. ![]() Nici pentru mine, dar, surprinzator, deserturile turcesti (in afara de inghetata, care-i bestiala) chiar m-au facut sa-mi gasesc limita in acest sens. ![]() Gustasem dintr-un ''kunefe'' pe care mi l-a recomandat o fata, ca-i super, ca-i nemaipomenit, si dupa o imbucatura deja imi era greata. Din cate imi amintesc, era un desert facut din taitei mici, branza, totul scufundat in sirop cu muuuult zahar. Am mai mancat diverse sortimente de halva, si alea simtitor mai dulci decat cele intalnite la noi in tara. |
Posted 05 September 2013 - 19:07

Eu de prin anii '90 banuisem ca turcii ne-au pus gand rau, dupa ce devenisem dependent de celebra guma Turbo... Daca nu mestecam una pe zi, nu ma simteam bine, ma apucau ameteli, dureri de cap,etc. - cred ca bagasera in ea ceva droguri sa te faca sa devii dependent... Pe urma niste analize de laborator au confirmat - dulciurile turcesti gen Bonibon, Topitop si ce se mai vindea pe atunci erau pline de metale grele - plumb, mercur,etc., pe care turcii le bagau intentionat ca sa ne otraveasca - a fost un scandal destul de mare pe atunci pe chestia asta. ![]() ![]() ![]() |
Posted 05 September 2013 - 19:43

Dulciurile ca dulciurile , dar pot sa renunt la ele pentru ceva berbecut, merge si miel. Cat mai gras sa fie.
|
Posted 05 September 2013 - 19:43

Metale grele ? Chestia asta explica muuuuuulte.
"Once in the brain, lead-induced damage occurs primarily in the prefrontal cortex , cerebellum, and hippocampus . It adversely affects many biological activities at the molecular, cellular, and intracellular levels." |
Posted 05 September 2013 - 19:48

Serios ? Puneau metale in guma ? Ca sa ce.. ca sa ii otraveasca pe crestini
![]() |
Posted 05 September 2013 - 20:17

Salut, Toate arată impecabil în poze și probabil sunt și gustoase. Preferata mea ar fi din primul set de poze, a treia de sus în jos, din prima coloană. La ce bine arată, ( ochii fiind mai mari decât burta ) le-aș încerca pe toate ! Poza este mică, dar pare a fi sarailie cu nucă și miere ! S-ar putea să greșesc, dar prima oară când voi da peste sarailie... mă voi gândi că mănânc una din cele din poza pusă de tine. La ultimele 3 poze atașate, m-ai pierdut ! Sunt înebunit după dulciuri. În afară de ceai și cafea ce nealcoolice se beau în Turcia ? Bragă, salep ?!?
N-as manca nimic de la turci! Musulmanii au boala pe crestini si n-ai de unde sa stii cu ce chestii "extra" iti condimenteaza mancarea... Ce legatura are mancare cu religie ?
Turcii se dau toleranti ca sa nu isi strice imaginea si sa faca bani din turism, dar pe la spate nici n-aveti idee ce vorbesc despre crestini!
Nu e bun nimic in turcea Edited by oztan, 05 September 2013 - 20:12. |
Posted 05 September 2013 - 20:31

care mancare este prefaratul voastru ? Sau Dulcuri .. Edited by DiaboliKa, 05 September 2013 - 20:33. |
|
Posted 05 September 2013 - 22:06

maras dondurmasi din lapte de capra cu bulb de orhidee-cea mai buna inghetata,sis kebab,kokorec
sa nu uit,cea mai buna limonada a fost cu menta si bucati de mar ciorba de linte,apropos mancarea la colt de strada e strasnica in turcia,deja salivez |
Posted 05 September 2013 - 22:33

Am uitat ; balik - ekmek ( paine cu peste ) la eminonu ....
Attached FilesEdited by oztan, 05 September 2013 - 22:45. |
Posted 06 September 2013 - 00:23

|
Posted 06 September 2013 - 06:43

Am uitat ; balik - ekmek ( paine cu peste ) la eminonu .... Ai uitat sa adaugi, pe langa balik, un pahar cu muraturi + zeama de varza rosie.
De kokorec isi aduce aminte careva? Bun, dar atentie la ardeiul iute..... Attached FilesEdited by judas, 06 September 2013 - 06:44. |
Posted 06 September 2013 - 08:41

Kumpir >>>>>>> Recomand sa mancati in ORTAKOY / Istanbul
Attached Files |
Posted 06 September 2013 - 09:13

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users