Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

(viotl) Casa noastra - La trei căluți

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1727 replies to this topic

#19
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salutare!
Vin si eu sa dau cu paru pe aici:

1. Ziceti ca aveti deja o anumita varsta. Copiii au crescut si au plecat la casele lor. Vin ocazional, si banuiesc ca nu deodata toti, ca sa va viziteze. Deci o camera de oaspeti/nepoti etc ar cam fi suficienta, chiar daca de 15 - 20 mp, ca sa fie loc suficient. Vizitatorii nu vor locui acolo decat in perioadele lor de relaxare, deci isi aduc cu ei jucariile si eventual mai abandoneaza cate unele pe acolo.
2. Daca nu mai e necesara functionarea casei ca o "casa familiala cu copii permanent prezenti la scoala si parinti care lucreaza", atunci ma gandesc ca o casa numai parter ar fi ok, mai ales cu gandul pe termen mai lung. Varsta isi va arata coltii la urcat/coborat scarile, nu mai zic de impiedecat pe ele Posted Image .  Si ca tot trebuie loc de depozitare, poate ramane un pod grandios pentru asta.
3. Un open space ar fi ok, mai ales ca acolo vor sta peste zi cei doi locuitori permanenti. Noaptea, vor merge in dormitor sa se odihneasca. Daca nu e somn, se poate repara cu un semineu in open space, care sa calmeze/linisteasca spiritele.
4. Windfang - eu zic ca e obligatoriu. Fa-l cat de mare e necesar sa poti avea un dulap pentru hainele de iarna (paltoane) si pantofi (preferabil 90% din pantofi ar fi bine sa stea acolo, ca de acolo incepe folosirea lor si acolo se va termina). Plus ca e o zona tampon pentru vremea de afara.
5. Terase acoperite, dar nu atat de tare cat sa nu mai vezi in casa si sa ai impresia ca vine pe ochi acoperisul. Acolo o sa se petreaca 3-4 luni pe an. Merita atentie.
6. Baile. Una mai "de gala" pentru stapanii casei si una de serviciu, care sa fie si spalatorie + uscatorie, sa nu scoti afara prea multe.

Ca o concluzie: nu trece de 100-120 mp si 3 dormitoare maxim. Fa-ti o casa utila tie si utilizatorilor permanenti, musafirii vin si pleaca (chiar daca sunt copii) si o camera decent de mare le este suficienta. Mostenitorii trebuie sa aiba ceva bun de reorganizat sau vandut. Tine cont ca se scumpeste energia, indiferent de provenienta. Volumul mare va necesita kw multi la incalzit, acum si in viitor. Nu merita. Plus ca o sa simti ca stai intr-o casa goala. E pacat, mai ales ca poti face la aceeasi bani o casa cu tot dichisul, dar mai mica. Eu as face din proiectul tau doar parterul, cu o camera in plus fata de ce e acum, plus scos in exterior scara pentru subsol (asta daca doresti musai un subsol).

Bottom line: abort the project & restart. Eu as numi asta "damage control" sau "cost control". Zice un proverb chinezesc: economia incepe de la gura sacului.

Iertare daca am fost agresiv, dar dupa ultimele detalii oferite, asa vad eu situatia.

Edited by radu_vasile59, 04 September 2013 - 22:34.


#20
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Acum m-am prins si eu ca windfang inseamna hol/antreu/vestibul. Ce-i drept ca nu m-a chinuit talentul pana acum sa aflu si nici creierul nu mi-a facut carcei.
In consecinta...
@viotl
Nu vreau sa te descurajez dar e o mare disproportie intre situatia voastra si casa pe care o veti face.
Aveti multe detalii care vor toca bani vrei nu vrei, deci ori aveti bani si atunci asta nu e cea mai reusita casa pe care o puteati realiza de ei ori nu va dati seama in ce va bagati.
Pentru doua persoane care mai au putin pana la varsta a treia si hai cativa vizitatori eu vad un singur nivel cu un windfang Posted Image , open space pentru zona de zi, baie si doua dormitoare + o terasa.
In unul din dormitoare poti linistit pune mai mult sifonier si o canapea pentru vizitatori. Alti vizitatori se pot odihni in living. Dormitorul matrimonial este al vostru. Una bucata baie va este de ajuns.
Eu de atat as avea nevoie.
Posted Image

#21
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
Mneata.
Repet: nu va faceti griji ca raspunsurile voastre sint rele. Cel putin pina acum mi se par pertinente si de bun simt, si, cel mai important, de mare ajutor. Un raspuns, orice fel ar fi el, e mai bun decit nici un raspuns. Daca descopereeam SP mai devreme probabil ca cu totul altfel ar fi aratat proiectul. Eu va rog sa continuati, cu orice va trece prin cap.
Spunea cineva:"e un proiect urit". Asta e greu de inghitit, daa... Dar uneori e nevoie de o palma ca sa te trezesti din visare, nu? Fara astfel de idei e posibil sa nu vezi lacunele si sa continui intr-o mare greseala....
Banuiesc ca nu va suparati daca nu voi fi de acord cu unele dintre ideile voastre, sa nu vi se para ca vorbiti degeaba. Nu vorbiti degeaba deloc! Dimpotriva!
Astept in continuare cit mai multe idei, deci.
In principiu, demersurile sint sa continui proiectul, si eventual sa fac mici modificari daca vin idei bune aici. Daca apare vreo idee importanta despre modificarea structurii de rezistenta, mai am timp inca sa modific si asta intr-o oarecare masura.....
Un proiect nou nu este exclus, dar consider asta intr-o mica masura. E posibil sa ma intorc dintr-o data, in functie de situatie.... Pina nu dau prima lopata orice e posibil.
Deci, m-as bucura sa comentati si asa...si asa.
- de ce as modifica proiectul? Chiar daca doar sinteti de acord cu ce s-a scris pina acum in privinta asta tot m-as bucura sa scrie si altii - conform vorbii romanesti (daca iti zice unul.....)
- daca aveti idei de imbunatatire la proiectul existent v-as fi recunoscator - asta din experienta voastra, ca si constructori sau beneficiari
   Multumesc oricum!
   Pai, sa aveti o buna si frumoasa zi de joi !

@ radu_vasile - nu ai fost agresiv, dimpotriva. Mersi! perfect de acord cu tot ce ai scris. In afara de faptul ca nu sint chiar asa de batrin.... Evident, o sa le mai rumeg zilele astea...
@ kpk1 - mersi si tie - de acord cu ce zici. Evident, ramine de vazut daca schimb proiectul sau nu..... In principiu nu, dar nu se stie.

#22
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
Hai sa zic si eu.
-Spatiile exterioare acoperite vor fi foarte costisitor de realizat (gresie portelanata+ adeziv de 65RON/sac), tigla, lemnaraie etc si foarte putin folosite (spre deloc). Exceptie face terasa propriuzisa, cu acces dinspre bucatarie si zona de intrare.
-Winfangul trebuie si nu e un moft. Am incercat sa schitez o idee.
-Livingul e mic si inghesuit intr-un colt. Cu mutarea intrarii si realizarea windfangului, holul ala imens de la intrare devine si el living, a.i. te poti lauda acum cu o camera de zi de 40mp si cu pereti "mobilabili". Asta, bineinteles, daca renunti la peretele despartitor si faci o grinda intre stalpii cu rosu (mutati acolo ca sa nu fie in mijlocul casei).
-Bucataria nu prea are suspendate (la una dintre ferestre cred ca se poate renunta) si am mutat usa ca sa poti avea in coltisorul ala un loc de impletit ciorapi in timp ce doamna are de lucru prin bucatarie (sau invers). Daca nu, acolo se pot pune niste dulapuri inalte pt vesela/alimente.
-Inteleg ca debaraua este un must-have insa, avand beci, nu prea ii mai vad rostul. Daca s-ar renunta la ea, livingul va capata o dimensiune si mai mare, fereastra s-ar putea extinde pe tot peretele (ca tot nu prea are el lumina). Chiar nu-mi inchipui ce pui acolo si nu poti pune in dulapuri pt ca borcanele cu muraturi, zacusca, gem se vor tine in beci unde este mai racoare.
-Beciului i-ar prinde bine o intrare de afara. Mai vii cu struguri, damigene, butoaie, bicicletele copiilor, cosurile cu productia agricola si nu vrei sa treci prin living cu ele si nici sa te descalti la fiecare trecere cu galetile in maini.
-Scara de acces din exterior as face-o dreapta si as incerca sa o acopar ca sa nu ninga pe ea.
-La etaj n-as lasa decat 2 dormitoare si o baie cu dus (costa baile astea ,,,); cu restul spatiului as face un mare pod (de fapt 2 mai mici) unde sa mai pun una-alta dar mai ales l-as lasa ca fun zone pt copii.
In final, sper ca aveti un buget de cel putin 150000EU.

Va doresc succes!

LE: Am uitat sa spun ca dormitorul vostru trebuie sa fie cel de la parter. Nu va trebuie sa urcati toata ziua pe scara ca sa va luati un hanorac, ochelarii, telefonul, cartea de citit, laptopul etc. Ar fi o mare eroare sa nu fie asa iar spatiul de impletit ciorapi poate fi foarte bine in living, la confluenta dormitorului cu bucataria, unde va sugerez calduros sa puneti un semineu cu lemne, care merita toti banii (vreo 2000EU cu cos cu tot).

Attached Files


Edited by hdi, 05 September 2013 - 06:11.


#23
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
Mersi hdi! Buna dimineata
Iaca o idee foarte buna...... Ma gindisem si eu sa unesc colturile la intrare cu o usa, ca sa iasa windfang.....dar nu observasem posibilitatea de acces direct in dressing. Am vazut asta in desenul tau acum! Baaaiiii, da' greu era....
Camara/living/beci-asa au fost gindite initial, cum zici tu. dar am verificat in alte căşi cum sta treaba, si din experienta de la bloc si de la casele mamelor, e destul de neconvenabil sa tot treci pe hol si sa cobori scara aia ingusta pina in beci. In plus, veverita mea are o mare gramada de crătiţi pentru care e o mare greutate sa gasesc loc. Nu ca mi-ar mai trebui cratitile asa mult acum...  Vorba aia, pentru doi mosi... Asa era initial, livingul era pina in bucatarie, chiar ma gindeam sa ramina deschis spre bucatarie. Ce sa zic, le mai rumeg si vad ce hotarire oi lua. Peretele ala de la living oricum nu e batut in cuie, s-a discutat si aspectul de open space, numai ca fiind in dreptul intrarii...
In plus, cum bine ai observat, bucataria nu prea are suspendate. Chiar nu stiu acum unde va fi cuptorul si masina de spalat vase.... La frigider abia i-am gasit loc... Desi e destul de generoasa, bucataria e cam incurcata, nu stiu cum se va impiedica nevasta pe acolo... uf, ma mai gindesc.
  Zici tu cel putin 150000. Eu ma gindeam 120-130000... Chiar nu am sanse? Stiu o persoana - rentier....-care si-a scos o casa la 70 000 de la planificat 120-14000. Pe semineu i-au cerut 3000, si l-a facut singur cu 25-30% din suma asta...
  Daca el, la statusul pe care il are, a putut sa isi faca singur si nu i-au cazut miinile...eu de ce n-as putea? Mi-a promis ca ma ajuta cu sfaturi. La sumele de mai sus....zic ca merita sa consider. Daca nu, asta e. In citiva ani o sa ajung la bugetul ala, daca sint sanatos.
Dormitorul de jos....da, va fi al nostru peste 10-15 ani, cind nu vom mai putea urca scarile. Dormitorul de sus il visam de multa vreme. Am stat in ceva asemanator la Pensiunea Luceafarul(Iacobeni, parca), si de atunci nu-i iese sotiei din cap. Si nici mie. Vreau foarte mult asta in acel dormitor:
[ http://www.fereastrademansarda.ro/wp-content/uploads/2009/11/42.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://www.fereastra...o/galerie-foto/
poza 42, cu nise stinga dreapta ca in foto 30 cumva, cu iarba uscata si lumina portocalie indirecta...oooofff!
Beciul are intrare de afara! Tre sa am pe unde baga lemnele in centrala. Mersi oricum.
Geamul de la living - in dreapta, afara, visez o sera micuta. Aia o voi face eu, peste citiva ani. Vreau sa se vada din living.... Apoi mai visez o piscinuta, in dreptul geamului asa cum e acum. Deci, geamul ala va fi o usa de fapt. Deci, ce a mai ramas din perete va fi tot geam....Dar nu stiu cum sa-l aburesc pe arhitect. E posibil sa fac direct cu constructorul, dar o sa explodeze arhitectul cind o sa vada....
Si tot asa.....
Mersi inca o data! Daca iti mai vin idei..... yep, i'm here!

#24
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Ia in considerare si faptul ca plita trebuie sa fie in dreptul unui perete exterior caci hotele bune sunt alea care evacueaza afara, alea cu filtre sunt fas. De asemenea, vezi cu obiectele sanitare cum sta treaba. O chiuveta sau lavoar cum le place arhitectilor sa spuna, lipita de colt, nu e chiar usor de folosit, e chiar incomod, te lovesti cu coatele de perete tot timpul. Cauta sa aranjezi prin bucatarii si prin bai toate obiectele, indiferent ca e chiuveta, cada sau cuptor...
In alta ordine de idei, pornind de la proiectul tau care la baza probabil n-a fost o idee rea....Sa stii ca nu e necesar si obligatoriu ca amprenta mansardei sa se suprapuna perfect peste amprenta parterului. In ideea asta, poti mari amprenta parterului, taind din mansarda. Daca stii ca n-o sa ai vizitatori des, poate mai tai din dormitoarele alea care oricum sunt mici si ai putea sa te muti la parter cum spune hdi, sa-ti faci acolo spalatorie de rufe si tot ce mai trebuie...Eventual la mansarda, un singur dormitor de oaspeti ?
Si sunt perfect de acord cu hdi cu terasele acoperite la exterior. De aceea iti spuneam ca te va costa o groaza de bani casa. La exterior trebuie adeziv de 50-60 de lei sacul, gresie de exterior buna ca sa n-o schimbi la fiecare 2 ani, montata foarte bine, cu usoare pante catre exterior caci iarna vantul o sa-ti aduca zapada pana in fata usii si cand se topeste, n-ai vrea sa ai balti pe acea terasa.....lemnaria care trebuie toata sa fie de calitate caci e la vedere, finisata corespunzator, baituita, lacuita.....
Mai rumega putin.....chiar daca te apuci acum de casa, tot trebuie sa te opresti in noiembrie si sa continui in primavara. Daca te apuci in primavara.....ai sanse 99% sa te muti pana in noiembrie-decembrie.....asa ca profita de acest timp si rumega bine. Parerea mea. Posted Image

#25
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
In privinta bugetului, acesta include si mobila, electrocasnice, gard, fosa, alei prin curte si, in general, toate acele lucruri pe care trebuie sa le ai ca sa poti locui la casa. Noi nu ne-am putut muta pana n-am pus vreo 100mp de pavele pt ca iesem din casa direct in noroi. Oricum, se poate si cu mai putini bani insa, vazand cum pui problema, ma indoiesc ca vei cheltui 100000EU si la final iti vei pune faianta de 12RON/mp. Chestiile decente costa destul de mult. Un TV pt livingul ala e peste 1000EU. Mobila de bucatarie bate in vreo 3000EU. Eu am reusit performanta de a plati pt finisaje, mobila, alei etc, dublul sumei cheltuite pt ridicarea casei la rosu. Si am ridicat la rosu cu o firma, deci nu foate ieftin.
Masina de spalat va trebui pusa langa chiuveta (incastrata in mobila) din considernte de acces la alimentare cu apa si evacuare la canalizare, deci, imediat dupa colt fata de chiuveta. Cuptorul, daca nu-l vrei sub plita, ci la semi-inaltime, ai putea renunta la barul ala (idee destul de fumata) si sa construiesti acolo un pic perete unde sa stea un soldat ce va include si cuptorul. Daca nu, poti muta usa de la debara lipita de perete, scurtezi blatul cu 20cm, dai frigiderul langa usa si ai obtinut langa chiuveta un loc de 60cm, suficient pt a pune soldatul cu cuptor.
Restul sunt aspecte ce tin strict de aspiratiile si dorintele fiecaruia dintre noi. Vecinii mei au construit o terasa imensa la etaj, lund din suprafata "utila" pt ca ei asa si-au dorit si au visat la ea. Toti ii intreaba la ce le-a trebuit cand au 1500mp de curte, cand trebuie sa urci cu berea si cafeaua de la parter pt a le bea in terasa insa singurul raspuns este: noi asa ne-am dorit. Deci, nu tot ce e practic si logic are si rezonanta in sufletele noastre. Avem nevoie de mici imperfectiuni pt a crea spatiul pe care sa-l percepem ca fiind "acasa".
Noi locuim la casa de 5 luni si avem dormitorul nostru, al mosilor (41-42 de ani) la parter. Cred ca m-as fi culcat de mult in living daca as fi avut dormitorul la etaj. Pur si simplu, te enervezi daca urci scara aia de 3 ori intr-o ora. Renunti sa te mai duci sa-ti iei ce ai nevoie. Daca se lasa racoare, intri in casa si-ti iei ceva pe tine din dresingul de la parter. Vrei cartea de pe noptiera, intri din terasa direct in dormitor si ti-o iei. Pai si ochelarii? Te intorci dupa ei doar cativa pasi. Eu zic sa reflectati serios la aspectul asta si poate gasiti solutia de a va crea spatiul in forma dorita, chiar la parter (un acoperis plonjat, s-o gasi ceva).
Uitandu-ma la masa voastra cu 8 scaune, eu m-as simti tare singur si parasit daca as manca la o masa cu 6 scaune pe care nu sta nimeni. Ideea e, si au mai spus-o si altii, sa nu va faceti casa pt musafiri sau rude, ci faceti-o pt locuitorii permanenti, cu mici spatii excedentare, pt ca exista riscul sa va simtiti insingurati in propria casa si sa traiti in asteptarea urmatoarei vizite.
Dar asta sunt aspecte atat de personale incat te rog sa le iei cu titlu de discutie generala pt ca, din fericire, nu suntem toti croiti dupa acelasi calapod.

#26
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
@ ing_bv: notat! Si trecut pe lista de rumegat! M-ati cam pus pe ginduri....
In principiu, mda, am uitat sa spun - nu ma grabesc sa ma mut. Intentia era pentru o casa de retras la pensie. Apoi veve a mea a sarit ca nu, ea se muta imediat. Acu nu e hotarita treaba nicicum, o mai...rumegam si pe asta. Locul e cam la 8-9 km de oras, 6-8 min drive, asa ca..... Deocamdata ....doar loc de gratar, de week-end, de meditatie in leagan cu ochii la lac. Nu e urgent. Gata de mutat minim in 2 ani(cf bugetului), finish in 5. Cam asa ma gindesc eu acum. La rosu ma jeneaza un junghi, ca trebuie banii gramada. Restul vad eu.
Uf...exterioarele...ce-i drept nu mi-am facut un calcul. Noi nici nu am vrut stilpii aia de lemn.... Dar am lasat si arhitectului ceva pentru portofoliu.... a dorit foarte mult ceva in aerul zonei. Stiu ca o sa ma usture. dar nu vreau gresie pe terase, urasc gresia afara. O sa fie altceva, care probabil o sa fie si mai scump. Cit acopera un sac de 65 de lei?
Mersi din nou. Asta asteptam. Si mai astept, daca puteti!

View Posthdi, on 05 septembrie 2013 - 08:21, said:

noi asa ne-am dorit. Deci, nu tot ce e practic si logic are si rezonanta in sufletele noastre. Avem nevoie de mici imperfectiuni pt a crea spatiul pe care sa-l percepem ca fiind "acasa".
..................
Uitandu-ma la masa voastra cu 8 scaune, eu m-as simti tare singur si parasit daca as manca la o masa cu 6 scaune pe care nu sta nimeni. Ideea e, si au mai spus-o si altii, sa nu va faceti casa pt musafiri sau rude,
Mersi mult pt vorbele astea, nici nu stii cit le asteptam. Dau o bere...serios.
Chestia cu masa - ai dreptate. Dar, are radacini adinci - e unul din lucrurile care m-au apasat la apartament. O data, cind a venit fiica-mea de la facultate, ii stateau gentile aiurea prin camera si m-am luat de ea. Cu lacrimi in ochi mi-a spus - "tu nu vezi ca nu am naibii unde sa mi le pun?" Deci, chiar daca imi vin copii acasa  de doua ori pe an, macar la masa vreau loc..... Si e de 12 masa, nu de 8!!!!!!! Vezi dimensiunile. A facut arhitecta economie la creion

Edited by viotl, 05 September 2013 - 08:51.


#27
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
@viotl
Mai am o precizare. Casa fie ea cat de mica/mare trebuie incalzita toata. Mai vad aud cate unii care inchid caloriferele si traiesc doar cu baia bucataria si un dormitor. Nu e bine nici pentru voi nici pentru casuta.
Eu vad casa ca pe o extindere a comfortului fata de bloace. Si atunci de ce sa ma chinui singur ?!
Eu am in jur de 140mp util si daca as fi putut sa o fac mai mica fara sa sacrific spatiul de bun simt, as fi facut-o. 120mp mi se par ideali pentru o familie de 4. Totul e sa gasesti compromisul la spatiu a.i. finalul sa te bucure.

#28
Hobo

Hobo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 10.07.2004
Daca tot vrei oblic, poti incerca un windfangul de genul. Nu e ideal, pare cam mic asa la ochi, dar trebuie masurat daca incape. Ignora partea de sus a desenului. Ma chinuia talentul, dar pe urma mi-am dat seama ca uitasem de un stalp.Posted ImageAttached File  schitulica.jpg   556.72K   92 downloads

Din pacate, dormitoarele mici nu ai cum sa le maresti prea mult, dar daca vor fi doar cu un pat si in rest mobila de copii, ar trebui sa fie suficient. O alta varianta ar fi sa le unesti intr-un singur dormitor mai mare daca nu ii deranjeaza pe oaspeti/copii sa stea ca la hostel/tabara.

Edited by Hobo, 05 September 2013 - 11:58.


#29
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
Ai dreptate @hdi.... Am mai scris mai sus, am niste planuri, dar costa. Incep cu centrala cu lemne, vor fi probabil panouri solare, si ma bate gindul de o eoliana home made. Gaze nu sint in zona, naspa. Oricum, cele 3 dormitoare extra vor fi tinute la minim, 7-10 grade - asa e planul. Mie imi place sa merg in picioarele goale prin casa, asa ca stiu ce ma asteapta. Stiu foarte bine ce inseamna o casa neincalzita uniform. Nu sint sigur ca am idee cit voi consuma, dar o sa ma straduiesc sa fac izolatia cit mai bine.

Uite-te de curiozitate (arcadius...fantastic!):
http://forum.softped...9/page__st__306
http://www.elforum.r...pic.php?t=63542
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/t9lono2glak?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Tipul asta si-a construit si un panou fotovoltaic din nu stiu ce materiale de 2 lei.... Sigur e de investigat. Tinta e sa platesc la fel sau mai putin ca la bloc.
.............
Apropo de postul tau anterior - nu stiu daca ai idee ce inseamna sa iti astepti copiii sa vina.... Eu stiu prin ce a trecut maica-mea......  Eh, ma obisnuiesc cu gindul pina atunci!

#30
alinaggg

alinaggg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 551
  • Înscris: 06.05.2013
Imi place cum arata mansarda cu geamurile acelea mari. Nu stiu cum sa le cureti :D

#31
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013

View PostHobo, on 05 septembrie 2013 - 11:30, said:

Daca tot vrei oblic, poti incerca un windfangul de genul. Nu e ideal, pare cam mic asa la ochi, dar trebuie masurat daca incape. Ignora partea de sus a desenului. Ma chinuia talentul, dar pe urma mi-am dat seama ca uitasem de un stalp.Posted ImageAttachment schitulica.jpg
  Nu ignor deloc! Dimpotriva, astept mai mult.... ca nu se stie de unde sare iepurele!
  Cam asa ma gindeam si eu la windfang (baaaiii, scrieti si voi romaneste, i s-a innodat limba nevestii incercind sa citeasca!). Vorba ta, e de masurat intii.
  Usa asa cum ai pus-o sus la dormitor nu cred ca merge.
-este exact sub sarpanta, la imbinare de ape - e posibil sa fie prea jos tavanul acolo
-imi pune un obstacol in drumul spre scara. Fiind rigips se poate modifica oricind.
O sa editez si eu un pic si il submitesc aici spre aprobarea opiniei publice!!!!!!

#32
Hobo

Hobo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 10.07.2004
Ideea era de schimbare a directiei livingului pentru a obtine un spatiu mai mare in combinatie cu holul, dar s-a pierdut ideea pe parcurs si nici timp nu mai era asa ca am renuntat.
"windfang"- defect profesional. uit ca inainte sa ma apuc de arhitectura nici eu nu stiam ce inseamna :)
Legat de usa - nu ma uitasem la inaltimea acoperisului, dar iarasi..e de masurat.

#33
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013

View Postalinaggg, on 05 septembrie 2013 - 12:08, said:

Imi place cum arata mansarda cu geamurile acelea mari. Nu stiu cum sa le cureti Posted Image

  Mda...... care geamuri zici ca iti plac, ale mele cum sint in proiect sau cele din poza de la ROTO?
Eu vreau sa pun 3 paralele, nu 2 ca in proiect (sa vezi ce suturi imi iau de la arhitecta) si si cite 2 pe linie, cele de jos rabatabile, cele de sus nu. Cele de sus se curata prin ochiul de jos. O data la 2 ani nu e mult, zic eu. Se duce in 2500-3000 de euro. Dar daca vad si stelele si lacul din pat.... Pina la toamna urmatoare string eu banii astia!
  At all - la planul de mansarda, la dormitor se vede o prelungire a placii. sub veluxuri. Intentia era ca veluxul sa fie pina in podea, deasupra podelei sa fie doar rama. Acea portiune are dedesupt prispa. Arhitectii au insistat sa duc placa pina acolo, facindu-si griji de izolatie si pierderi termice.
  Chiar credeti ca trebuie? Nu merge doar izolatie normala, la fel ca la acoperis?

#34
alinaggg

alinaggg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 551
  • Înscris: 06.05.2013
Ma refer la poza cu cele 3 coloane de geamuri impartite cu 3 geamuri pe coloana.

#35
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013

View Postalinaggg, on 05 septembrie 2013 - 12:42, said:

Ma refer la poza cu cele 3 coloane de geamuri impartite cu 3 geamuri pe coloana.
mmmm..... poate reusesc si le si pun.
Eu doream o lucarna acolo, dar tre sa las si veveritei ceva, nu...

Edited by viotl, 05 September 2013 - 13:50.


#36
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
Astrule, n-ai mai venit aseara.... te-a napadit treaba si pe tine, se pare...
Uite poze cu planul si cu terenul

Attached File  Poze mosie 1a.jpg   241.45K   149 downloads Attached File  Poze mosie 3a.jpg   169.77K   149 downloads

Attached File  Poze mosie 2a.jpg   364.25K   192 downloads   Attached File  Plan situatie1.jpg   90.92K   202 downloads

Attached Files


Edited by viotl, 16 September 2013 - 04:23.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate