Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Camera supraveghere

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#289
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
eu de asta intreb. ca daca ma pricepeam nu mai intrebam... Daca poti sa imi propui o alta solutie cu full hd la 25 fps si 8 camere simultan, sunt deschis la sugestii
Am zis mai sus ce as dori...


Suma respectelor.

#290
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
La ora actuala ai 2 jucatori mari pe care ii gasesti in Romania cu tot cu suport/updateuri: DAHUA si HIK Vision.

Sfat profi: nu cauta FPS la NVRuri, ci Bitrate suportat la intrare + numarul de canale dorit. Daca vrei sa decodezi/afisezi/inregistrezi 8 canale ti-ar trebui undeva la 50Mbps, in protocolul proprietar camerelor(e mai lunga discutia aici; poate reusesti sa dai peste un vanzator capabil sa iti explice concret aceste lucruri).

#291
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
deci pana la urma sa merg pe nvr sau dvr? Colegul deus mi-a recomandat un novus 5308 care este si la promotie.~ 500 de ron in loc de aproape 900. Sa zicem ca merg pe ala. Ce mai am nevoie? In afara de un switch si hdd? Ce camere?
Inca nu am gasit un vanzator capabil sa vrea sa isi vand marfa fara sa imi bage pe gat ce vrea el.

Suma respectelor, Alydor

Edited by Alydor, 09 September 2015 - 17:00.


#292
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Problema: daca tu nu esti sigur de ceea ce cumperi, nu cunosti, nu te descurci... ce te face sa crezi ca-ti baga un vanzator ceva anume pe gat?

Eu ti-am dat un reper important: producatorul. Tu ai nevoie de o solutie la o problema/situatie, dar nu vrei sa accepti solutia altora(nu zic, iti si baga pe gat, dar poate iti recomanda in cunostinta de cauza). Nu stiu cum ai putea face astfel incat sa fie ok... Poate sa apelezi la cineva specializat pe astfel de probleme? :)

#293
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
pentru ca vanzatorul incearca sa imi spuna ca un sistem de 600 de ron cu tot cu camere o sa vada full HD si o sa pot distinge si furnica care misuna pe jos la 15 metri? Nu-s nici eu cazut din copac... dupa cum ziceam am bugetul de 1700 de ron in care vreau sa intre un DVR/NVR cu 8 intrari si doua camere, pe viitor vreau sa pot sa extind usor daca e cazul . Vreau sa pot distinge fetele celor care vor intra in cadru. Nu stiu cat de clar trebuie sa fiu in exprimare pentru a intelege ce am nevoie?
Am inteles, Dahua si HIK Vision. Astea le recomanzi. Perfect. Am inteles ca furnizeaza si update-uri constant. Si mai bine. Dar ambele au zeci de variante de DVR/NVR si camere cu care se pupa sau nu. Daca ma pricepeam nu stateam aiurea pe forum sa intreb in stanga si in dreapta care cu care merg si care e cel mai bun. Dupa cum zice si semnatura ta "Cumpărătorul isteț dorește doar produse utile lui și nu cumpără "doar ca să fie" sau "cel mai ieftin produs" pe care să îl arunce la prima problemă întâlnită("soarta"). Pentru că el are întotdeauna grijă de banii lui și de modul în care îi "dă mai departe" Nu ma consider istet, dar pentru banii aia am muncit nu mi-au picat din cer. Si daca dau un ban nu vreau sa il dau doar pentru a-l da ci pentru a cumpara ceva util si de calitate. Cum zicea cineva o data, sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine. Daca stii la ce ma refer...



Suma respectelor, Alydor

#294
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Dupa ce am sapat in lung si in lat am ales :
Camera asta si DVR-ul asta.
Banuiesc ca pentru camere mai trebuie cabluri, mufe, alimentatoare. Ce fel de alimenator necesita camera? Se poate folosi cablu CCTV pentru alimentare si flux video? Din ce am vazut DVR-ul vine fara HDD. Trebuie un anumit HDD sau merge orice HDD?
Sistemul va fi extins in timp la un numar de 6-7 camere.
Multumesc.


Suma respectelor, Alydor

#295
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Pe bune ca nu te inteleg. Da' vanzatorul, ala caruia ii dai banu', nu stie sa iti spuna astfel de treburi? La ce naiba l-ai mai ales(sau pe ce criterii) daca nu este in stare sa te consilieze?

1. HDD dedicat, WD Purple
2. 12V, 1A / camera
3. Cablu alimentare multifilar; alimentarea nu se face niciodata pe coaxial

#296
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
pe bune ca nu te inteleg nici eu. Pana acum nu am vazut sa fi facut o recomandare la obiect. Ia camera asta si dvr-ul asta din motivele astea.  
Prima data prefer sa ma informez ca sa stiu pe ce dau banii. Abia apoi ma duc la magazin si intreb ce si cum si daca merita. Am vazut destule magazine care au targhet pe un anumit produs si ala trebuie sa il vanda. Desi eu vreau un produs anume care sa imi indeplineasca anumite conditii pentru banii pe care ii dau. De aia e forum ca sa intrebi sa (eventual) sa primesti niste sfaturi si raspunsuri pertinente nu sa batem campii aiurea.... Ce am ales am ales pe baza informatiilor primite si gasite in functie de reviewuri, necesitati si buget. Am postat pe forum pentru a cere o parere. E bine? E rau? Ce ar trebui sa schimb si la ce ar trebui sa fiu atent...
Din cate stiu cablu CCTV are pe langa coaxial si cablu multifilar. Ca d'aia e cablu CCTV, mama lui de cablu CCTV


Suma respectelor, Alydor

#297
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Sa-ti fac o recomandare [buna, perfecta] in calitate de ce? Posted Image Eu de unde sa stiu cum iti bate tie soarele in ferestre sau in camera, fiind pusa afara?!

Am inteles ca te informezi, dar ca nu ti-a placut cum te informeaza vanzatorii... cine ar fi trebuit sa te informeze mai bine?
Tie iti place sa te "duci" la magazinele online sa le intrebi ce si cum? Posted Image Asa vezi tu cumparaturile online?

Plus,  daca stii ce produs vrei, de ce mai ceri recomandari?

Ce ai ales, ai ales pe barba ta. Ti-e frica sa iti risti banii cumparand ceea ce ai ales? Ai nevoie sa iti confirme cineva ca ai facut o alegere si, de preferat, sa arunci pe acel cineva vina in caz ca alegerea este proasta? Posted Image

P.S. Cu multe tipuri de cablu se poate face CCTV. Asa ca nu exista, in realitate, cablu CCTV.
P.S2. Zici ca esti cumparator istet si ca ti-a placut semnatura mea. Atat de istet incat ai ales cel mai ieftin vanzator? Posted Image
P.S3. Vanzatorii seriosi au specialisti care iti pot recomanda exact ce ai tu nevoie. Dar tu nu vrei un vanzator serios, asa-i? :)

Edited by dexterash, 11 September 2015 - 03:25.


#298
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Amice... n-ai inteles nimic... multumesc pentru nimic. In afara de faptul ca bati aiurea campii nu ai nici o utilitate pe forum. Cel putin in ultimile posturi
Sper ca nu lucrezi la vreuna din firmele alea care recomanda sisteme de 600 de ron promitand marea cu sarea.... Din primele posturi de pe acest topic am avut o parere mai buna despre tine dar ai reusit sa ma convingi de contrariu...

PS.1 Poate ar trebui sa te mai informezi sa vezi ca exista cablu CCTV, la fel cum exista cablu CATV
PS.2 Faptul ca am dat niste linkuri nu inseamna ca o sa cumpar de la acea firma.
PS.3 Dupa cum ziceam... n-ai inteles nimic.

O sa apelez la un specialist si la o firma specializata pentru aparatura si instalare.
Pe forum este absolut inutil sa cer o parere si o informatie concreta



Suma respectelor, Alydor

#299
MasterCostin

MasterCostin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.03.2009
Salutare
Se pare ca discutia asta a devenit destul de ... ciudata. Din cate stiu eu, dexterash e un tip de isprava, destul de bazat tehnic si care da solutii profi. Din ce am vazut pana acum se cam fereste sa-si laude marfa in mod direct si de aici, probabil ... litigiul.
In ceea ce priveste nevoile tale, Alydor,  dvr-ul 5108h-s2 e o alegere excelenta, dar alege alta camera. Poti pune o camera de supraveghere cu lentila fixa sau cea mai buna camera pe care am butonat-o pana acum 2220R-Z-IR6 daca ai nevoie de performanta maxima cu IR eficient la distante mari.
Pentru cablu dedicat CCTV este disponibil cablul combinat sau siamez RG58+2x08mm, iar o sursa de alimentare dedicata ar fi asta ca sa poti sa asiguri necesarul energetic si pentru camerele ce vor mai fi.
PS. Practic s-a demonstrat ca nu poti alimenta camere cu IR puternic si/sau zoom motorizat prin cablu combinat la distante mai mari de 50m. Daca aplicatia ta cere distante mai mari, trebuie sa iei in considerare sa trimiti 230v pe cablu combinat pana la camera si acolo sa montezi o sursa individuala 12v/2A.
Pace!

#300
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Perfect. Un raspuns de genul asta asteptam. Distanta intre camere si DVR nu va fi mai mare de 40 de metri in cel mai rau caz.
Pana la urma nu aveam nici o problema daca omul isi lauda marfa si imi spunea ba nene am montat asta , asta si asta, cele mai bune sunt astea. Doar nu ma obliga sa cumpar aparatura de la el. Si daca facea o oferta competitiva de ce nu... :)
Am vazut ca multi recomanda folosirea balun. Ce avantaje aduce acest device?
Multumesc pentru ajutor si informatii


Suma respectelor, Alydor

#301
MasterCostin

MasterCostin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.03.2009
Balun-ul este un convertor de impedanta pentru transmisia semnalului video prin cablu torsadat (utp, ftp). Nu iti trebuie, nu te ajuta cu nimic.

#302
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Multumesc. Cele doua camere vor fi pozitionate una langa alta, una sa bata in stanga si alta in dreapta. In concluzie va trebui sa trag doua perechi de cabluri CCTV de la DVR la cele doua camere sau se poate trage un singur cablu (FTP) cu balun ?

Suma respectelor.

#303
MasterCostin

MasterCostin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.03.2009
Ba da, poti, dar pot aparea complicatii si nu vad de ce sa faci asta. Ai lungimi de cablu mici, nu faci nici o economie.

#304
bobocul

bobocul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 16.09.2003
Salut. Pe dvr Dahua, am pus un hd WD purple. Întrebarea mea este dacă acest hd este zgomotos, sau numai al meu face gălăgie. Nu pot sta cu el în cameră. Și prin ușă închisă, dacă asculti cu atenție, se aude zgomotul.
A două întrebare ar fi, dacă este normal ca în dvr, hd să stea pe panglică cu firele care fac legătură între butoanele de pe frontonul dvr-ului și placă de bază. Căldură de la hd nu afectează acea panglică?
.Și apropo de recomandarea lui MasterCostin, am și cameră și cablu propus de el. Alydor, merită să le iei Cablu este destul de subțire și flexibil, da să fi atent la mufele bnc pe care le pui, cele prin înșurubare ( cum am eu,) nu sunt grozave, se desfac destul de ușor,

Edited by bobocul, 12 September 2015 - 05:13.


#305
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Nu era vorba de economie era vorba de a trage mai putine fire prin casa Posted Image Daca afla nevasta ca urmeaza sa mai intre inca 2 cabluri in casa dorm in fata camerei. De filmat.
@bobocul - in mod normal nu ar trebui sa se auda zgomot. Eu am 7 HDD externe pornite in permanenta si nu se aude nimic. Plus DVR-ul de la Dolce. Una peste alta legat de caldura de la HD nu e asa mare, nu cred ca trece de 45-50 de grade ori cablul ala rezista la temperaturi ceva mai mari (parca 110 grade daca nu gresesc) Oricum ar fi preferabil sa nu stea hdd-ul pe panglica, vezi daca nu ai posibilitatea sa intorci hdd-ul cu 180 de grade sau sa pui niste cabluri mai lungi.
Din ce am vazut 5108H-V2 stie si camere IP. Cum se conecteaza astea la DVR? Prin switch si apoi portul de retea?

Suma respectelor, Alydor

Edited by Alydor, 12 September 2015 - 07:11.


#306
MasterCostin

MasterCostin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.03.2009
Noi montam HDD-ul sub panglica, dar daca panglica a stat lipita multa vreme de carcasa, nu se mai poate dezlipi in siguranta. Ca si HDD am fuctionat excelent cu gama SV35 de la Seagate (gama surveillance) si sunt rezistente, silentioase si ieftinute. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat fiabilitatea e mai buna pentru ca numarul de rescrieri totale e mai mic. Zgomotul din dvr poate fi dat si de ventilator (daca are asa ceva). Mufele cu insurubare sunt usor de montat dar nu permit miscari repetate. Oricum ele trebuie sa fie potrivite pentru diametrul cablului (RG59 sau RG6).
Cabluri prin casa vor trebui sa fie oricum. Daca ai un traseu comun pentru 2 camere, un cablu sau doua e tot ... aia.
Camerele IP vin in DVR prin LAN si pot fi locale (switch, router, AP) sau oriunde in Internet.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate