Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

taxa transport la EasyBox - eMag ...

The Men Who Sold the World Cup (2...

La multi ani @WestPoint!
 Problema joc de pe Steam

Inteligența artificiala la l...

Situatie ipotetica

La multi ani Finlanda !
 Servicii de streaming cu accent p...

R.I.P. Kirstie Alley

Ce lupa de cap cu lumina si lenti...

Card cumparaturi venituri alte su...
 Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?

Centrala Ariston nu incalzeș...

Avertisment cu amenda și pun...

Boxa portabila
 

Cum vă merge net-ul Vodafone, Partea a II-a.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
15619 replies to this topic

#937
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013

View Posttdan08, on 07 decembrie 2013 - 19:32, said:

Acum incep sa simt si eu dezavantajul uploadului mic. Pana acum nu aveam nevoie de upload. Dar recent mi-am facut cont pe google drive sa stochez fisiere personale in cloud. Am inceput sa uploadez pozele acolo. Si atunci m-am lovit de viteza de melc de la upload. Si acum ma gandeam ca astia de la upc sunt cam idioti. In conditiile in care aplicatiile de tip cloud se inmultesc si devin din ce in ce mai prezente pe deviceurile utilizatorilor, cat de prost sau indiferent fata de clienti, poti fi sa pastrezi o viteza de upload de 6 mbps si sa mai si spui ca satisface cerinta pietei dupa studiile facute de compania ta. Acum recomand rdsul din toate punctele de vedere.

Spuneam asta cu peste un an in urma si mi-am ridicat atunci tot forumul in cap.

#938
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View PostNeaceasca85, on 07 decembrie 2013 - 20:08, said:

In maxim 1 an va baga si UPC Romania un 20 de upload acolo, daca raman fixati pe 6, chiar sunt idioti sau sefa e doar blonda. Posted Image
Avand in vedere ca au alocat 4 canale pentru upload cred ca or sa ofere mai mult. 20Mb/s puteau sa ofere folosind doar un canal.

#939
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Ramane de vazut. Asa si la download puteau sa ofere 200Mbps si cu 4 canale parca dar sunt 8 folosite...

#940
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 06.12.2006
De la....  'o sa ofere in viitor' pana la 'ofera in prezent' este cale lunga. Nu ma imbat cu apa rece.

#941
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View Postgrinci, on 07 decembrie 2013 - 20:18, said:

Ramane de vazut. Asa si la download puteau sa ofere 200Mbps si cu 4 canale parca dar sunt 8 folosite...
Pai daca imi amintesc bine cand au marit la 120 erau folosite 4

#942
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,074
  • Înscris: 08.12.2008

View Postdacotec, on 07 decembrie 2013 - 19:47, said:

Incerc sa intru pe adresa routerului Cisco-192.168.0.1 sa-l configurez pe un anume canal dar pagina nu se deschide.Mai sunt si alte adrese la aceste routere de la CISCO?

View Post654321, on 07 decembrie 2013 - 20:00, said:

Deschide cmd, scrie acolo ipconfig /all si apasa enter
Deruleaza in lista si cauta DHCP Server
Adresa care apare acolo e adresa routerului

192.168.100.1 pentru modem. pentru router cum a fost deja specificat mai sus.

View Postgrinci, on 07 decembrie 2013 - 20:11, said:


Spuneam asta cu peste un an in urma si mi-am ridicat atunci tot forumul in cap.

eu te-am sustinut/ eram pe aceas lungime de unda.

#943
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

View Posticeboy2010, on 06 decembrie 2013 - 21:20, said:

Deci nu e vina celor de la UPC.

Cum sa nu? Ditamai orasul ca Iasi sa fie legat la UPC printr-un singur traseu de fibra optica? Pai de fiecare data cand se joaca Dorel cu excavatorul sau vantul rupe cate un copac, exista sansa ca zeci de mii de abonati din Iasi sa ramana fara acces la internet prin UPC?

#944
Luchian

Luchian

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 335
  • Înscris: 19.02.2004
Astea sunt vitezele la abonament de 150Mbps din Timisoara.
Placa de retea este pe 100, de aceea nu trece de 100 pe serverul de la Cluj (daca fac conexiunea pe gigabit, am cei 150 cu 6 pe serverul lor, dar pe extern e neschimbata), insa in extern e varza.
Am sunat chiar acum la ei si imi spun ca nu sunt limitat pe extern si ca reteaua e perfect functionala. Posted Image
Deci atat poate oferi UPC extern (cel putin in Timisoara) Posted Image  exceptie poate alti clienti din alte orase din RO.
Zilele ce vor veni, o sa modific abonamentul de la 150 la 60 sau renunt complet, ca degeaba platesc 50 lei.

Am sunat din nou, de data asta la contracte, sa cobor la 60Mbps ca asta e viteza minima (metropolitana) in Timisoara

Attached Files


Edited by Luchian, 08 December 2013 - 14:22.


#945
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 06.12.2006
paris si londra din bacau city

Attached Files


Edited by tdan08, 08 December 2013 - 14:29.


#946
Luchian

Luchian

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 335
  • Înscris: 19.02.2004
Mda, greseala e la mine, ca am facut teste pe servere care se pare ca aia nu au banda (de ex. Londra - Namesco) Posted Image
Acu ceva mai bine Posted Image

[ http://www.speedtest.net/result/3152088400.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  [ http://www.speedtest.net/result/3152102368.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Insa desteptii aia de la suport tehnic, nu ii duce capu sa explice, sa dea sfaturi, etc

Edited by Luchian, 08 December 2013 - 14:57.


#947
florianro

florianro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 03.07.2007

View PostLuchian, on 08 decembrie 2013 - 14:27, said:

Insa desteptii aia de la suport tehnic, nu ii duce capu sa explice, sa dea sfaturi, etc
Pai de unde sa stie ei pe ce servere faci teste? Ei iau de bun testul pe serverul lor...

#948
Luchian

Luchian

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 335
  • Înscris: 19.02.2004
Ca sa lamureasca clientul, trebuia sa intrebe pe ce server se face testul, in Londra sau Paris, etc... ca doar trebuie testata viteza si in afara tarii, si sa recomande a se face testul pe serverele respective.
Ala de la telefon zicea ca nu poate face test, iar de acasa nu a fost curios (sau poate este abonat la RDS) Posted Image

#949
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 06.12.2006
Daca am sta toata ziua sa facem teste pe miile de servere din toata lumea nu stiu la ce concluzie am ajunge. Cautam servere de prin NY, Tokyo, Paris sau Londra. Eu zic ca mai important este sa ai viteza din contract atunci cand chiar ai nevoie de ea. Cand un client face un abonament de 60, 120, 150 sau 200 se gandeste la prioritatile lui, fie financiare, fie de download (ca de upload nu cred ca se pune problema la upc). De exemplu, eu mi-am luat viteza de 200 pt ca descarc filme in format blu-ray nativ pt a le vedea pe mediaplayer. Doar pt asta folosesc viteza de 200. In rest folosesc netul doar pt facebook, presa online, youtube, messenger. Pentru aceste lucruri viteza de 200 este mai mult decat suficienta. Asa ca nu ma deranjeaza ca am viteze de 10 mbps sau 20 mbps cand fac teste pe servere din Tokyo sau New York. Important pt mine este ca atunci cand descarc torente viteza este intre 200 si 210 si nu coboara sub aceste valori decat foarte rar. Daca ar aparea un abonament superior ca viteza cu siguranta m-as orienta care acel abonament. De ce? Pt ca o viteza superioara inseamna castig de timp. Si la upload este la fel. Am incercat sa uploadez in cloud 50 gb de date. Va inchipuiti si voi de cat timp este nevoie sa uploadez atat. Timp pierdut in plus si consum inutil de curent electric, mai ales ca in zilele noastre, daca ai un pc cat de cat performant cu o sursa pe masura, acesta mananca curent de rupe. Prefer sa salvez datele pe un hard extern si sa ma duc la un prieten care are rds sa fac uploadul pt ca merge de 10 ori mai repede. Ce uploadez la el intr-o ora, la upc as uploada in 6-7 ore cel putin. Ma refer aici la upload pe cloud.

poate se uita si angajati upc pe aici si au bunul simt sa transmita mai departe doleantele clientilor platitori de abonamente de peste 100 ron.
unii, gen lafayette, nu stiu decat sa posteze in interes de reclama pt upc. cand vine vorba de sugestii si reclamatii nu mai zic nimic.

View PostLuchian, on 08 decembrie 2013 - 15:55, said:

Ca sa lamureasca clientul, trebuia sa intrebe pe ce server se face testul, in Londra sau Paris, etc... ca doar trebuie testata viteza si in afara tarii, si sa recomande a se face testul pe serverele respective.
Ala de la telefon zicea ca nu poate face test, iar de acasa nu a fost curios (sau poate este abonat la RDS) Posted Image

teoretic tu trebuie sa faci testele pe siteul upc. ei considera ca faci testele pe serverul lor.

Edited by tdan08, 08 December 2013 - 16:15.


#950
Luchian

Luchian

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 335
  • Înscris: 19.02.2004
Cam egal cu 0 a se folosi reteaua UPC pentru torente din cauza upload-ului, asta daca tii la contul traker-ului respectiv mentinand ratia... descarci repede, dar tii apoi calculatorul pornit mult timp pentru ratie (iar varianta sa merg la prieteni sa-mi faca ei ratie, cade)
Daca platesc viteza respectiva, vreau sa o am si in extern, de ex. sa imi incarce rapid un videoclip de pe youtube sau alt website, care nu se afla pe un server din RO, sa descarc ceva, sa ma conectez remote, etc

Edited by Luchian, 08 December 2013 - 16:10.


#951
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 06.12.2006

View PostLuchian, on 08 decembrie 2013 - 16:04, said:

Cam egal cu 0 a se folosi reteaua UPC pentru torente din cauza upload-ului, asta daca tii la contul traker-ului respectiv mentinand ratia... descarci repede, dar tii apoi calculatorul pornit mult timp pentru ratie
Daca platesc viteza respectiva, vreau sa o am si in extern, de ex. sa imi incarce rapid un videoclip de pe youtube sau alt website, care nu se afla pe un server din RO, sa descarc ceva, sa ma conectez remote, etc

pe mine uploadul nu ma intereseaza pe torente pt ca folosesc doar 2 siteuri (cele mai cunoscute) si acolo am cont VIP deci nu am treaba cu ratia.
cand am zis de mers la un prieten pt a uploada, ma refer la a transfera date in cloud. nu era legat de torente. daca m-as duce la prieteni pt a sta sa fac ratie la torente, la cat descarc eu, ar trebui sa ma mut permanent la ei. Posted Image
pe extern nu iti va garanta nimeni vitezele decat daca ai abonament business si alea costa o caruta de bani.

Edited by tdan08, 08 December 2013 - 16:17.


#952
Luchian

Luchian

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 335
  • Înscris: 19.02.2004
Cont de vip am si eu pe un traker, insa e vorba si de obraz Posted Image  (majoritatea nu au vip)
E clar ca nu se garanteaza, dar nici diferenta asa mare, platesc abonament maxim de 200 si am viteza externa de 30 sau chiar mai mica, si asta constant.

Poate nu vor sa deschida robinetul pe upload astia de la UPC, ca se tem de invazia clientilor noi cu torentele, desi am avea de castigat toti, ei ca ar atrage clienti, noi ca am face economie de curent economisind ceva banuti facand ratia repede, si planeta, scazand consumul de curent Posted Image
In fine, acum sunt multumit, ca vad ca merge in parametri, problema e ca trebuie testat pe mai multe servere din locatia repectiva pentru a testa internetul in extern.

Edited by Luchian, 08 December 2013 - 16:40.


#953
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View Posttdan08, on 08 decembrie 2013 - 16:10, said:

cand am zis de mers la un prieten pt a uploada, ma refer la a transfera date in cloud.
Pai si eu am pus date in cloud doar ca am facut un folder pe calculator care se sincronizeaza in cloud. Eu folosesc normal calculatorul si in background el face sincronizarea. Nu stau sa astept sa fac eu manual upload la fisiere.

Edited by 654321, 08 December 2013 - 16:45.


#954
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,238
  • Înscris: 24.05.2010
Corect, este așa ceva pt Dropbox, Drive, Box.... etc.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate