Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
anti ransomware

Robinet gaz - parti componente, r...

TikTok battle

Protestele din Franța
 La Scala TV

Imobil aflat in proprietatea bancii

Samsung Unpacked 2023

Întrebare router și wifi6
 Mașina 4x4 3000 euro

Tuia si gard placat cu policarbonat

roland discover5

Intreruperi E-distributie, progra...
 Cerere de inițiere relaț...

NZEB in Monitorul Oficial - Mc001...

Site suspect sau nu?

Alcoolul, cum scap ? (Din nou)
 

Cum vă merge net-ul Vodafone, Partea a II-a.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
15646 replies to this topic

#15571
cristi888

cristi888

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 25.02.2008
Eu nu stiu de ce voi mai stati la Vodafone, in cazul in care nu aveti incotro va inteleg dar pe ceilalti chiar nu, inafara de televiziune care e ok in rest sunt varza. Upload de 25 ce naiba mai faci cu el, mai si pica internetul cand iti este lumea mai draga. Mergeti fratilor la concurenta si o sa vedeti ca nu o sa va para rau si o sa va intrebati de ce naiba am dat atatia bani pentru nimic.
Cheers!

#15572
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,019
  • Înscris: 24.08.2005
Dupa atata vreme de ieri am net din nou.

Edited by vdingo11, 03 October 2022 - 07:40.


#15573
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Routerele astea Vodafone sunt "legate" cumva de locația din contract? Am un router ce are contract in locația 1.
Daca îl duc in locația 2 și mă conectez la el prin wifi, telefonul mă poziționează in locația 1.
Daca stau pe date mobile mă poziționează corect in locația 2.

Și în Google maps și în Snapchat

#15574
blackskorpion

blackskorpion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 10.01.2008
Ip-ul da

#15575
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Și IP are precizie de 10 metri?
Îs în aceeași localitate la 1 km locațiile 1 și 2.
Mă poziționează exact in locația 1 daca sunt in locația 2 dar conectat la routerul adus din 1 in 2.

#15576
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010

View Postdorin_2k, on 05 octombrie 2022 - 07:13, said:

Routerele astea Vodafone sunt "legate" cumva de locația din contract? Am un router ce are contract in locația 1.
Daca îl duc in locația 2 și mă conectez la el prin wifi, telefonul mă poziționează in locația 1.
Sunt legate de locatie prin contract (vezi procesele verbale incheiate pentru toate echipamentele la fiecare contract: routere, CI+ etc).
IP-ul se schimba in functie de distanta intre locatii, noduri etc, asa cum am mai zis si aici.
Si cu plimbarea intre locatii e la fel ca in postarea deja indicata, in practica verificata. In cazul tau e chiar mai bine, distanta fiind foarte mica intre amplasamentele 1 si 2. La 1 km e ca si cum ar fi in acelasi loc, mai ales intr-o localitate mica. E posibil sa si ramana acelasi IP, chiar.
Concluzia care intereseaza abonatul Posted Image : atata vreme cat nu iti scoate mufa Posted Image , poti plimba linistit routerul intre 1 si 2. Nu esti in termenii contractului, insa. Decizia iti apartine. Daca scoate mufa, ramai cu un singur loc in care ai abonament.
Bafta, orice ai alege!

LE: IP la router nu are o asemenea precizie (10 m), cel putin aparent (adica ce vedem noi, abonatii).

Si ca sa nu mai scriu si dincolo: poti preda echipamentele si in timp ce esti sub contract, inca.

#15577
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Verificat și pe telefonul nevestei. Tot la fel.
Is 900 metri de mers pe jos. In linie dreapta 500 metri între locatiile 1 și 2.
Am sa fac totuși mutare de contract din 1 in 2 (după ce îl reziliez pe 2).
Că în 1 am preț mai bun pt ce resurse am acolo.
In 3 zile se reziliază, predau echipamentul. Aștept și factura finala și cer mutarea

Dar localizează după IP cu precizie de 10 metri? Cum e posibil asta?
Deci mă localizează în locația 1 (cu precizie sub 10 metri) chiar daca am routerul in locația 2 ce e la 500 metri.

#15578
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
In primul rand: routerul achizitioneaza IP-uri diferite in cele doua locatii, ca nu mi-e clar. Poate nu am fost atent. Din ce deduc, e acelasi IP. Ma rog, e normal sa te localizeze unde "crede" device-ul ca esti. Daca il lasi mai mult in locatia 2, o sa "corecteze" in timp. Etc, e mai complicat. Depinde si de ce anume folosesti pentru localizare.
Localizarea cine o face? Google, pe telefon? Telefonul cu o (alta) aplicatie? Localizarea e bazata pe IP? Sau e GPS/A-GPS/etc? Intreb cu ce iti raporteaza tie ca ar face-o, in mod formal. Exista cazuri in care esti localizat intr-un fel si aparatul raporteaza alt mod de localizare, din motive numai de ei stiute...
Daca esti conectat cu un PC la router, diversele servicii de localizare (Google Search, Bing Search, Weather etc multe) unde te plaseaza?

#15579
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Am 2 routere pt 2 abonamente Vodafone.
Daca las routerele fiecare în locația lor: totul e ok
Însă dacă mut routerul 1 din locația 1 in locația 2, in aplicațiile de pe telefoane ( Google maps și Snapchat) mă localizează exact in locația 1. La 500 metri distanta intre ele.
Localizare exacta sub 10 metri

#15580
fspider

fspider

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 01.03.2014

View Postdorin_2k, on 05 octombrie 2022 - 21:30, said:

Am 2 routere pt 2 abonamente Vodafone.
Daca las routerele fiecare în locația lor: totul e ok
Însă dacă mut routerul 1 din locația 1 in locația 2, in aplicațiile de pe telefoane ( Google maps și Snapchat) mă localizează exact in locația 1. La 500 metri distanta intre ele.
Localizare exacta sub 10 metri
Google stie ca router ul 1 e in locatia 1. Daca te conectezi la el cu gps pornit cred ca o sa updateze si o sa iti apara corect locatia.
Google are baza de date cu locatia fiecarei retele wifi.
https://support.goog...r/1725632?hl=en

#15581
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Tot timpul am 4 telefoane cu gps pornit conectat la router
Și de când l-am mutat din locația 1 in 2 ne arată la toți pozitia gps gresita

#15582
fspider

fspider

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 01.03.2014

View Postdorin_2k, on 06 octombrie 2022 - 13:57, said:

Tot timpul am 4 telefoane cu gps pornit conectat la router
Și de când l-am mutat din locația 1 in 2 ne arată la toți pozitia gps gresita
In cladire gps ul nu functioneaza cel mai bine. Depinde de multi factori. Dar mai mult ca sigur ca locatia e pe baza wifi nu ip. Google are baza de date cu majoritatea retelelor si locatia lor. Acuma cum isi actualizeaza ei baza aia de date cu retelele nu stiu eu exact. Banuiesc ca e pe baza de gps. La un moment dat a fost scandal ca masinile street view care colectau informatii despre retelele wifi.
Se poate sa si dureze pana se face update la locatia wifi ului si de aia iti arata asa.

#15583
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010

View Postdorin_2k, on 06 octombrie 2022 - 13:57, said:

Tot timpul am 4 telefoane cu gps pornit conectat la router
Și de când l-am mutat din locația 1 in 2 ne arată la toți pozitia gps gresita
Daca opresti WiFi, o s-o arate corecta, ca isi ia pozitia din fluxul de date mobile.
Sau: daca ai doar GPS (deci nu A-GPS) pornit la telefon, desi cred ca nu mai exista (nu sunt sigur de asta)

Si inca ceva: de ce e asa important sa cari routerul dintr-un loc in altul si, in acelasi timp, sa ai localizarea la milimetru?

#15584
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,680
  • Înscris: 01.12.2001
Pai asta e problema
Pe date mobile arata poziția GPS corect
Pe wifi ma poziționează pe adresa din contract. De ce?

#15585
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
Nu e nicio problema, de fapt. Iar pentru preconizata plimbare a routerului de colo, dincolo si viceversa, e chiar mai bine.
Fenomenul se intampla pentru ca o perioada de timp routerul tau "se afla" in locatia pe care o stie Google, indiferent unde il muti tu Posted Image . Routerul nu are GPS, ci locatia lui este, de fapt, o informatie intr-o baza de date.
Google actualizeaza aceste baze de date/locatii periodic, cine stie la ce interval. Sincer, in cazul tau, la distanta aia mica intre locatii si la haosul din Vodafone, nici nu stiu daca se actualizeaza asa de repede.
O sa vedem atunci cand muti serviciile dintr-un loc in celalalt, daca alegi sa faci asa.

#15586
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,340
  • Înscris: 03.04.2007
Se stresează degeaba, muta omule linistit în cealaltă locație, spre liniștea ta, mutarea era/este 15 lei fără tva

#15587
hansoloro2

hansoloro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,058
  • Înscris: 10.03.2012
Voi cum stati cu viteza la net, pe cablu si wi-fi. Eu stau pe date mobile in casa. Wi-Fi-ul se misca impins de la spate.

#15588
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
Depinde despre ca zona/zone vorbim.
Eu am discutat cu niste oameni azi, mai pe seara; printre altele (vorbeam despre alte alea, nu despre net) am aflat ca nu le merge netul inca de dimineata. Ambii sunt din Bucuresti, unul sta in Sectorul 6 (cred ca in Drumul Taberei), celalalt sta in buricul targului, in Piata Victoriei. Celui din Sectorul 6 i se intampla mai des, din ce am observat eu. Mai era si nervos azi, zicea ca o sa-si bage Digi. Ce sa zic?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate