Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Usa garaj Nice Spin se deschide p...

Recomandare TV 2500-3000 lei

Sala de sport pentru baschet?

HP Pavilion 14-ec1008nq Ryzen 5 5...
 Mai am nevoie de antivirus?

Viata de noapte Asia

Distribuția si vanzarea presei pe...

Traseu electric din perete peste ...
 Revuenon 1:4,5 / 240 mm din piata...

ACEA solicita UE scoaterea din tr...

Sistem home cinema samsung ht x20

Dinar sarbesc
 USSD prin IMS la Digi

Tranzacție neautorizata (BT ...

cutie S23 ultra

Windows 11 tinyos lite
 

Cum vă merge net-ul Vodafone, Partea a II-a.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
15655 replies to this topic

#15517
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.12.2021
WI-FI-ul NU se defecteaza cand schimbi un splitter, NU providerul ti l-a reparat in mod direct fiindca ei nu pot umbla remote in modemuri. Eventual iti pot reseta parametrii in centrala.
Nici tu, comod ce ai fost nu ai scos routerul din priza, sa-l fi cuplat dupa 1 minut inapoi, sa-l lasi sa se initializeze, apoi sa vezi in telefon daca iti gasesti SSID-ul modemului tau, apoi sa fi dat "forget" la reteaua din telefon si sa fi reconfigurat parola, (o ai scrisa pe spatele sau fundul modemului).
Dar mai bine scriem aici ca avem "echipamente fantoma", ca facem hotspot de pe WI-FI (tu ai scris cu mana ta asa, nu eu - acuma "o dregi" ca o fi si-o patii) decat sa verificam ce avem in curtea casei...
Auzi, bine ca si-a revenit! Las-o asa cum a picat!

Pentru userul cu "cablul bagat sub pat" care a citit "cu sufletul la gura"... este faptul ca situatia userului este asemanatoare cu a "clientului" meu... "direct eu eram de vina" ca giboni ca el NU stiu sa bage un stecher in priza si jignesc persoana care a reparat bunul lor in mod CORECT! Asemanator cu ce a scris utilizatorul mai sus... modemul Vodafone n-avea nici pe naiba, nu stie el sa foloseasca un device! Are de unde invata, Internetul are destula informatie, numai sa citeasca si sa "n-o mai intoarca ca la Ploiesti" ca nu tine!

#15518
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
Mie imi schimbau canalul wifi remote. Cautau unul mai liber. Pot citi logul, pot face multe remote, inclusiv comutare router-modem samd. Plus altele. Nu mai scrieti despre ce nu stiti, va rog.

#15519
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.05.2022
Operatorul poate seta absolut orice oricand are el chaf prin tr69, mai mult poate trimite si update-uri de firmware, descarca loguri, etc. Teoretic se poate conecta si cu ssh in el daca-si doreste.

Deci inca-un motiv sa nu dai 2 bani pe ce aberează tehnicienii!

Probabil la intervenție tehnicianul a scanat SN-ul modemului, iar operatiunea asta probabil ca avea niste actiuni predefinite care au ramas blocate. Fiind sfarsit de săptămână, nu și-a bătut nimeni capul, dar azi o fi venit cuneva la L2 care-a deblocat situația.

Edited by NikoroB, 29 August 2022 - 21:15.


#15520
alexsr

alexsr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.06.2007
Pentru ca experimentam întreruperi de semnal, am primit o noua vizita a unui tehnician. A venit, a resetat modemu și mi-a recomandat sa nu mai schimb numele rețelei și parola. I-am zis ca imediat ce pleacă am sa schimb numele rețelei și parola. Mi-a mai zis și ca este o greșeală cu contul meu, pentru ca nu figurez cu modem. După ce a plecat am încercat sa schimb parola rețelei și îmi apărea un mesaj care spunea ca interfața este blocată de către un utilizator. Am resetat  din nou modemu și am putut schimba parola și numele rețelei.

Da, tot întreruperi am. Probabil este nevoie de o schimbare.

Edited by alexsr, 30 August 2022 - 13:50.


#15521
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.05.2022
Să-l schimbe. E o prostie sa nu schimbi numele retelei si parola, iar resetarea o puteai face fie tu, fie de la distanță. Deci a cam venit degeaba nenea. Poate data viitoare vine cu un alt modem in geantă.

#15522
alexsr

alexsr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.06.2007
Sa vedem. Zilele următoare am sa fiu ocupat. Nu cred ca mai am timp sa sun. Oricum am reînnoit contractul. Poate apare modemul in cont.

#15523
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.12.2021
@NikoroB, cu tot respectul, una si cu una fac doua!
Stiu ce este TR069, am lucrat personal la configurari CPE cu aceasta tehnologie. In ADSL, le vechile modemuri Vodafone, puteai sa-l deconectezi din interfata!
Orice CPE din lumea asta,poate fi accesat remote!!! NU a decoperit nimeni apa calda si gaura la covrig, lucram cu asa ceva cand altii trageau cu prastia-n vrabii!
Ce am vrut sa spun ca NU poate fi momentan accesat, era vorba de modemurile ARRIS care din soft au USB-ul 3.0 anulat si posibilitatea de acces remote data pe disable tot din soft! Asta la lotul de Romania cum am eu. Oricum, eu il folosesc in regim router, am IPv6 cu IP public si nu folosesc portul lui USB.
Am MikroTik si acolo reguli de firewall si setari personalizate.
Asa ca nu abereaza nimeni nimic!
Vezi ca pe aria Orange, ai cam sarit calul cu unele interventii si voalat ma faci pe mine "habarnist"!
Asa cum sunt eu "habarnist"... lucrez cu examene date si tot tacamul in IT si electronica de peste 25 de ani!
Nu mai zic altceva ca nu are rost. Radio fac din placere si colaborare. La Radio Prahova, eu am facut toate regiile tehnice de la zero, acum suntem pe mixere digitale si emisie prin FO pana la emitator. La proiectul online, munca mea atat tehnica cat si DPDV ca realizator muzical, o poate asculta o lume, inclusiv tu.Radioul emite si a mai castigat si licenta in FM! Gata cu OFF-TOPIC-ul!
Ca incheiere, mie imi merge foarte bine Internetul Vodafone FTTB FIBRA (ca tot sugera unu' pe forum sa nu mai folosesc termenul, ba il folosesc, Vodafone FIBRA)!

#15524
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
... MikroTiku' asta ma tooot ajunge din urma, de vreo cativa ani, pe vreo 20 de topicuri si de la vreo 5-6 conturi de membru al forumului... Scula, nene!

#15525
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 26.01.2018
Folosesti termenul de marketing, care din punctul meu de vedere este mincinos, oare de ce nu se lauda cu Vodafone DOCSIS3.1? :) pt ca nu prinde la gusteri, trb musai sa fie fibra in nume ca daca nu se prinde lumea ca ei de fapt n-au ftth ci o strutocamila datata 1999 cu update-urile de rigoare, na, ce sa zic, vodafone, reteaua care nu se mai extinde pt ca de abia reusesc sa gestioneze ce au deja si sa faca upgrade pe ce au :), trist totusi ca mai exista persoane, si nu dau nume, care venerizeaza reteaua asta :), ii ok doar ca trebuie sa admitem adevarul, si cred ca in mare parte ma deranjeaza aia 25mbps pe up si faptul ca marketeaza odios ca fiind fibra fara sa specifice ca e fibra pana undeva pe str/fata blocului :)) in rest sa fie sanatosi, nu-s ei de vina, aia care dau banii ca accepta asa retea, si da, traiasca ftth de la digi/oro/ si, candva, poate desi sperantele is minime, de la vdf, toate cele bune

#15526
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.12.2021

 Sceleron, on 31 august 2022 - 08:19, said:

... MikroTiku' asta ma tooot ajunge din urma, de vreo cativa ani, pe vreo 20 de topicuri si de la vreo 5-6 conturi de membru al forumului... Scula, nene!

Da, din mai 2018 "te ajunge din urma" si te va bantui multa vreme de acum incolo!
Vezi tu prietene... proba timpului, FIABILITATE MAXIMA! Se masoara in ani de utlizare si zeci de clienti multumiti din Romania... unde am instalat eu. Cineva spunea ca sunt distribuitor al acestei firme... sa fie la el acolo! Eu am pus intotdeauna clientul sa cumpere routerul de unde a vrut sufletelul lui si pe urma am montat. Asa ca sa nu se mai spuna ca eu sunt in vreun fel implicat in distributia de asemenea echipamente. Din peste 100 de montaje, niciun telefon de defectiune! NICIUNUL!
Netul de la Vodafone merge, spre disperarea RDS-istilor... foarte bine!
Si pentru @Maschine, fan si utilizator RDS de la AKTA incoace... uite ca iti scriu de pe Vodafone FIBRA! Aaahhh te exasperez cumva? DA? Repeta dupa mine: Vodafone FIBRA... si tine-o tot asa!

#15527
Sceleron

Sceleron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 05.12.2010
Gradina mare, gardu' cam jos...

#15528
broris

broris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,379
  • Înscris: 08.12.2017
Extraveral fibra :lol:

#15529
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 26.01.2018
1. Nu stiu cine e fanu’ cui aici :) am avut si oro si tlk si akta si digi acum, aveam si vdf da aia au retea in 5 sate :)), si totusi fanboy nu-s a nici unei retele, probabil pastram oro pana se termina contractul daca nu avea practicile alea urate la abn de 1gbps/2gbps, is pe digi acum si e ok, deja am consumat cam 1tb de trafic si nu am avut parte de limitari/picaje si altele in cam 1 luna de utilizare, si da, astia au upload simetric, ceea ce rosii doar viseaza :) spor la asteptat 100mbps pe 2 strazi din nu stiu ce oras pustiu
2. Nu avem exasperare :)) pur si simplu mi se face un zambet cand te aud cu vdf fibra desi n-au 😂, e marketing marketing si iara marketing si sa pui botu la denumiri de marketing nu e tocmai wow

Edited by Maschine, 31 August 2022 - 12:07.


#15530
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,340
  • Înscris: 03.04.2007
Are și omu' o vârstă, trebuie înțeles!

#15531
l0calh0st

l0calh0st

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,038
  • Înscris: 22.04.2009
Parca sunteti niste adolescenti de 15-20 de ani si va masurati care o aveti mai mare (in termeni de upload, bineinteles).
Revenind on topic, 2 luni de la instalarea serviciului si merge impecabil pentru doi oameni care lucreaza de acasa (vpn, rdp, teams meetings etc), nu a schitat vreo problema pana acum. Am pachetul de 500 cu TV complet. Interesant e ca am mai vazut cazuri la oameni aici carora le mergea greu daca nu dadeau un restart la modem o data pe zi. Nu am patit din astea dar nu e exclus ca unora sa li se intample, probabil din cauza retelei sau a modemului.

#15532
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,263
  • Înscris: 24.05.2010
Doua teste cu telefonul, ambele pe 5Ghz. Unul e cu UPC(Vodafone) iar celalalt cu RDS. Telefon S20 Plus. Pe cablu UPC merge conform contract adică 500/25.

Attached Files



#15533
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.12.2021
Nu mai merge deloc!
Asta e viteza pe cablu?

Attached Files



#15534
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.05.2022
Cate blocuri au retea dinasta "upgradata" asa cum ai tu, le numeri pe degete? Blocuri, fiindca la casa nici nu poate fi vorba de asa ceva...

Edited by NikoroB, 09 September 2022 - 08:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate