Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping
 Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font
 problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...
 Masina de copt paine - pareri

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

Despre angajatori si minciunile lor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
153 replies to this topic

#37
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
@ dantte:

Situatia e cam proasta, dar acum nu prea mai ai ce face – cel putin nu momentan.
Solutia in cazurile astea e sa accepti ce ti-a oferit angajatorul cel nou, fara prea multe discutii. Si in planul secund cauti alt job, dar serios si insistent. Grija mare sa nu te afle asta unde esti acum.
Ideea e ca angajatorul profita acum de faptul ca esti vulnerabil – stie ca n-ai unde sa te duci si face cu tine ce vrea. Si, repet, pe moment, chiar nu ai ce sa faci.
Daca faci galagie, isi da seama ca nu o sa “mearga” usor cu tine si-si cauta el alt fraier dinainte. Si pe tine te da afara pe nepregatite. Mai bine lasa-l sa creada ca te-ai impacat cu situatia, ca sa fii sigur ca macar serviciul asta il ai pina gasesti altceva.

Eu am trecut prin mai multe interviuri / joburi si pot sa spun ca ideea de a te “da la ei” sau mai stiu eu ce amenintari cu litigii / judecata etc. e pierdere de vreme.

Doua lucruri trebuie facute in situatii de-astea:
1. Plecat de la aceasta firma cu prima ocazie, fara nici o ezitare. Daca te-au mintit la inceput, or sa stearga cu tine pe jos mai incolo.
2. Acum stii ce sa verifici inainte de angajare; pina nu vezi cu ochii tai cum sta treaba, nu-ti dai demisia de unde lucrezi. Eu n-am demisionat niciodata inainte de-a avea deja contractul urmator semnat.

P.S. Nu stiu care iti sint posibilitatile, dar sa-ncerci sa lucrezi in strainatate nu te-ai gindit? In Romania sefii de servicii / directorii / patronii etc. au o mentalitate destul de nasoala; in strainatate sint sanse sa mai vezi si altceva, si poate si cistigi mai mult.

P.P.S. Ei, si dupa ce scapi de astia, poate le dai si numele pe forum, ca sa-i cunoastem si noi.

#38
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
jobul "director de vinzari" si alte feluri de joburi-director sint inselatoare. nu de putine ori directorul respectiv e un tip care primeste un tel si o masina si bate cimpii ca sa vinda nus ce rahat. e director peste el insusi si e platit functie de realizari

#39
Navajo

Navajo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 30.01.2005
Da,ai pus punctul pe i.La firme sunt mai multi directori decat muncitori!

#40
Navajo

Navajo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 30.01.2005
Da,ai pus punctul pe i.La firme sunt mai multi directori decat muncitori!

#41
luc4s

luc4s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 23.11.2005

View PostElena2k, on Dec 28 2005, 12:19, said:

anyway decat sa ai un sef care urla si sa stai in stress eu zic ca mai  bine renunti si cauti altceva . De ce sa suporti niste conditi care nu sunt bune  , eu una nu as sta sa ma gandesc si  as cauta in alta parte :P  
P.S. ai semnat  un contract sau stii ce contine contractul ala ?
Cautarea asta poate dura si cateva luni.Intre timp din ce se intretine?A semnat sigur un contract individual de forma, ale carei clauze nu le-a schimbat sau pus el, ca nu e avocat , ca Elena2K  :P  :nonobad:

#42
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004

View Postgtk, on Dec 29 2005, 12:50, said:

1. targetul se fixeaza in functie de necesitati... poate sa fie diferit de la luna la luna....
.
.
.
.
5. ciudat... fisa postului nu prea se da la interviu...

1. inainte de angajare si nu la o luna de la angajare. vede sefu ca te apropii de 10.000 euro vanzari si iti zice..."stii luna asta targetul e 15.000 euro" ... etc etc


5. si la interviu ce ti se zice??? ca vei fi director si-atat??? nu care sunt atributiile tale, pt ce esti platit? accepti 400 euro salar si dupa angajare te trezesti ca ce faci merita 600... nu???

#43
Val'R Dunin

Val'R Dunin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 19.04.2005
Pentru că este o problemă legată tot de atitudinea angajatorilor, am considerat şi sper că nu am greşit, că nu are rost să deschid alt topic.

Este sau nu este legal ca secretariatul conducerii unei instituţii-firme să nu înregistreze (la prezentare) o cerere, petiţie, reclamaţie, sau un memoriu, referat, sau alt act similar?
Aceasta mi se întâmplă, câteodată, mie şi colegilor mei, ...dau cererea, ...nu este înregistrată, ...factorul de decizie o analizează, dacă este aprobată...se înregistrează, dacă nu...ajunge la coş. E corect şi legal? Ce lege reglementează acest aspect, ce articol, ce putem face?  :)

Opinia mea:...nu este corect şi legal pentru că astfel se pot acoperi multe nereguli, dar nu cunosc reglementările legale.

PS. secretara e drăguţă şi simpatică şi nu am nimic personal cu ea, ...ea execută un ordin verbal. :)

Edited by Val'R Dunin, 12 January 2006 - 12:20.


#44
gtk

gtk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,868
  • Înscris: 18.09.2004

View PostAdonis, on Jan 1 2006, 17:43, said:

1. inainte de angajare si nu la o luna de la angajare. vede sefu ca te apropii de 10.000 euro vanzari si iti zice..."stii luna asta targetul e 15.000 euro" ... etc etc
targetul poate fi variabil... desigur, nu in cursul lunii... se fixeaza din timp... de ex. in decembrie si eventual aprilie vei avea foarte probabil alte target-uri fata de restul lunilor... depinde si ce vinzi... aproape orice produs se vinde mai bine in unele luni decat in altele... plus ca de multe ori exista promotii, iar targeturile pot fi stabilite si in functie de acestea... chiar si concurenta are un cuvant de spus... daca ti-ar stabili target fix la angajare, nu te-ar mai putea "stimula" in functie de necesitati...

View PostAdonis, on Jan 1 2006, 17:43, said:

5. si la interviu ce ti se zice??? ca vei fi director si-atat??? nu care sunt atributiile tale, pt ce esti platit? accepti 400 euro salar si dupa angajare te trezesti ca ce faci merita 600... nu???
atributiile evident ca ti se zic la interviu... fisa postului poate avea si detalii irelevante(in momentul interviului)... cel putin eu le-am avut destul de stufoase...

#45
Domnita

Domnita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.09.2005

Quote

accepti 400 euro salar si dupa angajare te trezesti ca ce faci merita 600... nu???

peste tot e la fel, muncesti de mai mult...

#46
hyperion_dani

hyperion_dani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 01.01.2006
Eu am patit altceva. M-am angajat in Decembrie la o firma de elecrocasnice, cand erau vanzarile mai mari.Munceam cu cateva ore mai putin pe saptamana decat ceilalti fiindca sunt la seral.Au zis ca nu e o problema. In Ianuarie cand vanzarile au scazut drastic au zis ca fiind la seral este o problema, si ca am avut unele probleme indisciplinare( am comentat in privinta salariului, despre orele peste program, mai mult ca sa fiu alaturi de colegi). Am primit in Decembrie salariul pe 2 saptamani, dar acum in Ianuarie cand trebuia sa-mi iau salariul pe o saptamana au zis ca s-au furat 3 telefoane mobile, se face ancheta  :deadtongue: . Nu stiu daca au mintit, sper ca nu se preteaza la asa ceva fiind o firma nationala.

P.S. au cautat de ceva timp persoana in domeniul IT, in locul meu, si nu au gasit nici acum si stiau ca or sa gaseasca greu, si totusi...

#47
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Angajatorii de azi profita de piata foarte ieftina existenta, precum si de posibilitatile (si vointa) minime ale autoritatilor de a-i obliga sa respecte contractele si legea.
Iar apoi, oricit de tare s-ar aplica legea, atit timp cit exista un flamind la poarta – nu conteaza ce stie – patronul are de unde alege...
Trebuie sa fii prea de bun (sau patronul prea prost) ca sa-ti permiti sa-ti dai aere de demnitate etc. Chiar daca ai tu demnitatea aia, e bine sa nu ti-o arati – eu n-am vazut patron sa-i placa.
Solutie pe termen scurt - adica pe timpul vietii noastre - nu exista la noi. Cel putin eu asa cred.

Care stie limbi straine poate sa incerce sa lucreze afara. Si nu ma refer la Europa; in Europa e cam plin, restrictii cu gramada, conditii nu cine stie ce.
Incercati in Golf sau in tarile petroliere - un salariu de inceput de 1000 – 1500 dolari pe luna nu e iesit din comun. Poate pentru unii e mic, pe altii poate sa-i scoata din datorii! Depinde de bransa in care lucrezi, unde esti gata sa lucrezi etc. In timp se poate ajunge la 3-4000.
De exemplu in aeroportul din Dubai jumatate din vinzatoare erau romance – cistigau doar vreo 800-1000 de dolari, dar aveau cazare si masa asigurate, asistenta medicala etc., tot pachetul. Nu conteaza numai salariul, in Germania iei aceiasi bani, dar jumatate ii cheltuiesti pe masa si casa.
O problema ar fi ca in tarile astea ajungi doar prin agentii si trebuie avut grija cu ce agentie mergi...
Eu recomand chestia asta, la inceput e greu, uneori mai si risti, dar daca te pricepi la ce faci si esti serios, pina la urma te descurci, n-am vazut pe nimeni s-o dea-n bara.

#48
CAlex

CAlex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 06.08.2005
Firma unde lucrez trimite angajatului oferta de angajare semnata de HR Manager inainte de angajare. In ea sunt toate conditiile cheie din CM, pe care le accepti sau nu. Daca ar face mai multi la fel nu ai avea cum sa te trezesti cu salariu mai mic sau alte balarii. Insa cu treburi de genul schimbat taskuri in timp, marit targeturi, grow up! Piata se schimba...

#49
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
totusi, scuzat sa fiu daca deranjez ...

va rog sa ma credeti pe cuvant, caci de aproape un an vad si cum e viata in vestul mult dorit, democratia, piata libera bla bla nu sunt alteceva decat o legalizare a instictului uman de a tzepui pe un altul.

si vad aduc exemple carca, daca stati in loc de ele.

nu era mai simplu sa iti faci rost de o medicala, un concediu ceva, lasai cartea de munca acolo unde este si te prezentai pe postul nou cu ceva minciunele la pachet, vedeai cum sta treaba, iar daca nu iti convenea te intorceai inapoi ?

ca tot suntem pe un forum unde se vorbeste mult de calculatoare, asta ar fi un backup, nu?

#50
Mi_

Mi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 13.07.2002

View Postas xxl, on Jan 15 2006, 01:32, said:

va rog sa ma credeti pe cuvant, caci de aproape un an vad si cum e viata in vestul mult dorit, democratia, piata libera bla bla nu sunt alteceva decat o legalizare a instictului uman de a tzepui pe un altul.
Te credem pe cuvânt daca ne povestesti mai în detaliu experientele tale.

#51
dan.p

dan.p

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 09.01.2006
Verificarea firmei inainte de angajare e obligatorie, intrebi in stanga si-n dreapta, vezi ce vinde si mai ales cui. Inainte de demisia de la locul de munca vechi vezi macar conditiile de lucru, colegii si foarte important semnezi nabii contractu' de munca. Spun asta pentru ca eu ma aflu in ambele tabere ...

Acu' mie-mi pare rau de bietul om, mai ales ca dupa vorba pare ardelean de-al meu, dar nu trebuie neaparat sa dispere. Daca patronul are bani adevarati si vrea sa faca treaba, cu nervi sau fara, o va face si va fi si meritul lui dante daca va reusi. Am vazut multe firme de distributie care n-aveau la inceput nici grajdul de care se pomeneste si sunt azi sus de tot, tot asa cum firme ce se rup in termopane si podele laminate si dau niste salarii de mizerie. Nu cred ca un sef nervos poate fi o piedica, omul face ce vrea pe banii lui si nu cred ca e caderea nici unui angajat sa-l judece dupa princpiul ,,e nervos si ne pune la treaba = sef rau, ne vorbeste frumos, ne lasa sa chiulim = sef bun''. Daca patronul e un bandit atunci nu cred ca trebuie sa stea prea mult pe ganduri si trebuie sa plece ... Piata fortei de munca e una foarte dinamica, iar in Ardeal cu siguranta va gasi de munca.

Un sfat pe care l-am mai vazut p-aci si subcriu ideii ca in caz de ganduri de mutare la un alt loc de munca e de prefetat un concediu medical, normal, fara salariu, de care-o fi si o foarte atenta analiza a ,,ciorii de pe gard'' :)

#52
CataPro

CataPro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 09.04.2005
pe mine m-au adus la deznadejde angajatorii din RO (mai mult CT), si am m-am lasat pagubas, in voia relatiilor. Pentru mine nu mai are rost, am stat pe tusa destul de mult si mi-e clar ca nu se rafineaza sistemul, sistem pe care l-am respins din motivele pe care le ziceti si voi. Nu cred ca (mai) merita atata tevatura pentru niste hartii puse la punct, in RO legatura carnala (nu neaparat rudenie) si intamplarea sunt hartiile, e si asta o chestie. E chestia care favorizeaza văcari in posturi de conducere in firmele proprii, dar se si pastreaza o caldura umana in relatiile economice... I can't believe I said that! :lol: Da' merge, ca suntem la "Editoriale". Probabil e si motivul pt. care n-are nimeni tupeu sa spuna pe nume... ca un făs fara poc.
Dau io un exemplu: nu va vine sa credeti ce debandada e la BCR. Sper sa se schimbe cu privatizarea... Ziceti ca se $$$-e bine? Pai e vorba de corectitudine acia... Din una, doua; ori ne vindem ca sclavii, ori civilizatie; altfel ne invartim si ne furam. asta a fost o nota, scuze.
generatia asta a mea s-a brodit chiar pe dunga, pe muchia comunism/capitalism.

#53
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003

View PostMi_, on Jan 14 2006, 23:39, said:

Te credem pe cuvânt daca ne povestesti mai în detaliu experientele tale.
in 2003 lucram in orasul meu natal la o firma care se ocupa cu producerea prefabricatelor pentru constructii. nu spun cum se numeste firma, dar cine mi-a mai citit postarile poate deduce foarte usor.
plictistit si nemultumit, am decis sa schimb aerul. ca atare am trimis ceva cv-uri. dupa cateva zile am primit un raspuns de la o firma de constructii din Bucuresti (nu ii mai tin minte numele).

Prin convorbiri telefonice am stabilit sa ma intalnesc cu patronul firmei la un punct de lucru. Anume in spatele parcului Herastrau, zona in care se construieste foarte mult. (sau se construia, ca nu am mai trecut pe acolo).

m-am dus, m-am intalnit cu patronul - un turc, i-am spus pretentiile mele de atunci. pe care nu le tin secrete:
- angajare legala
- salariu de minim 400 usd (net), suma care sa se regaseasca identic si in CM
- telefon mobil (cartela)
- masina de serviciu
- tot ce este peste 48 ore/saptamana sa se plateasca.

turcul a fost de acord cu totul, mai putin salariul. mai exact a spus ca imi da 350 in primele treu luni urmand ca apoi sa renegociem.

m-am intors acasa, cu un telefon mi-am facut rost de un medical (evident ca nu va spun cum, dar nu e prea greu ...). in prima zi de luni m-am prezentat la munca. aici patronul, in continuare amabil. mi-a prezentat lucrarea, echipele, maistrul pe care urma sa il am in subordine.

am fost exact patru zile si apoi am renuntat. de ce?
- cartela de telefon mobil platita de firma nu mi-a dat
- masina de serviciu inca mai era probabil pe la Pitesti si nu avea nici un gand sa vina spre mine
- programul de munca real era de 11 h/zi (si sunt destul de sigur ca nu se plateau orele suplimentare)

in plus
- nu existau proiecte de executie (totul se facea dupa ureche)
- muncitorii nu erau dotati cu minimul de protectie (casti). in caz de accidente, eu eram direct responsabil. (si se lucra pe schele, la exterior)
- toate vorbele prinse din zbor de la muncitori ma faceau sa cred ca nu e treaba serioasa.

concluzie.
m-am intors de unde nici macar scaunul nu mi se racise. nimeni nu a stiut unde am fost eu plecat cat timp am avut "raceala la plamani".

Edited by as xxl, 16 January 2006 - 20:09.


#54
Mi_

Mi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 13.07.2002
Pai nu ziceai ca ai vazut cum e viata în vestul mult dorit ? Credeam ca ai experiente pe-acolo. Un turc din Bucuresti nu cred ca e reprezentativ pentru "vestul mult dorit".

View Postas xxl, on Jan 15 2006, 01:32, said:

va rog sa ma credeti pe cuvant, caci de aproape un an vad si cum e viata in vestul mult dorit, democratia, piata libera bla bla nu sunt alteceva decat o legalizare a instictului uman de a tzepui pe un altul.

si vad aduc exemple carca, daca stati in loc de ele.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate