Ubuntu, topic general.
Last Updated: Mar 17 2023 12:48, Started by
Papillon_
, Aug 01 2013 20:36
·
4

Posted 14 October 2022 - 11:25

Ziua buna. Azi dimineata ubuntu-l meu (20.04.5 LTS) si-a facut actualizarile, inclusiv pe LibreOffice, si din meniul combo box-ului aferent filtrarii in LibreOffice calc mi-a disparut bara de cautare (am nevoie de acel search bar ca de aer). Eventual o solutie de remediere? Multam fain.
PS: stiu ca poate nu-i locul potrivit sa intreb aici despre libreoffice, dar poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. |
Posted 14 October 2022 - 14:05

Posted 14 October 2022 - 16:20

Yep, comfirm si eu de la versiunea 7.4.1.2 la 7.4.2.3 a pierdut search box-ul, probabil un bug din moment ce nu e specificat nimic in release notes
![]() ![]() Sincer, habar nu am cum faci downgrade in Ubuntu la aplicatii asa ca postez doar solutia pentru Flatpak : ![]() flatpak remote-info --log flathub org.libreoffice.LibreOffice - pentru a vedea toate versiunile sudo flatpak update --commit=xxxxxxxx-copy-paste-din-lista-xxxxxxx org.libreoffice.LibreOffice -pentru a alege versiunea flatpak mask org.libreoffice.LibreOffice - pentru a bloca update-urile flatpak mask --remove org.libreoffice.LibreOffice -pentru a debloca update-urile C-am alambicat decat ma asteptam cu terminalul, dar csf,ncf :> |
Posted 14 October 2022 - 17:52

Acum vad ca LibreOffice ofera si download in format AppImage : https://www.libreoff...nload/appimage/ , asa ca poti downloada direct de acolo o versiune mai veche si o folosi pana se rezolva problema.
|
Posted 17 October 2022 - 07:32

Acum vad ca LibreOffice ofera si download in format AppImage : https://www.libreoff...nload/appimage/ , asa ca poti downloada direct de acolo o versiune mai veche si o folosi pana se rezolva problema. Multumesc.
Sincer, habar nu am cum faci downgrade in Ubuntu la aplicatii asa ca postez doar solutia pentru Flatpak : Nici eu nu stiu. Pana se remediaza bug-ul, incerc sa instalez o versiune mai veche. |
Posted 17 October 2022 - 13:26

Posted 05 November 2022 - 16:46

Pt un sistem vechi ce versiune sa instalez? 1gb ram ddr2, Nvidia 256mb și 80gb hdd
|
Posted 05 November 2022 - 20:05

Ce faci pe sistemul respectiv?
Ai foarte putin ram, daca e pentru browsing nici cea mai light distributie nu te va ajuta prea mult. |
Posted 11 November 2022 - 10:24

|
Posted 11 November 2022 - 14:06

1 gb de ram e arhisuficient pt openbox, E16/17, lxle sau chiar xfce, problema e procesorul, aia e buba mare, ori e celeron ori atom.
dar se va descurca pt chestii de baza eu am lucrat cu notebookuri au atomi, prin 2011 si functionau aproape acceptabil pt chestii marunte, atunci am avut salix os iar mai apoi am pus bodhi. |
Posted 13 November 2022 - 10:15

eu am lucrat cu notebookuri au atomi, prin 2011 si functionau aproape acceptabil pt chestii marunte, atunci am avut salix os iar mai apoi am pus bodhi. |
Posted 12 March 2023 - 18:21

Am ramas desktop linux user, am pus si eu Ubuntu 22.10, dar cred ca nu este LTS, am pus si 22.04.2, pe acesta il folosesc acum,
Acum nu se mai obisnuieste cu partitie swap,daca nu e destul RAM se blocheaza, pe vremuri cand era ext2 se facea si un swap, pe vremea aia am instalat cu sistem de fisiere Reiser acum standard este ext4. Demult am avut Suse, dupa aia am pus Ubuntu, avea mai multe aplicatii, desi kernelul pe vremea aia era mic in comparatie cu suse, am incercat si mint/kde, dar erau aplicatii putine. Sistemul meu e i5 cu 16GB grafica intergrata, |
Posted 12 March 2023 - 20:06

Inca o chestie pe care versiunea de desktop ar fi trebuit s-o aiba implementata by default. La fel am avut si eu probleme la jocuri, inghetau si nu stiam de la ce, eram convins ca e de la driverele video sau steam-proton.
Eu am rezolvat cu Swapspace, in functie de load creste sau scade dimensiunea/numarul fisierlor de swap, similar cum o face windowsul. https://suay.site/?p=2200 |
Posted 16 March 2023 - 12:51

Inca o chestie pe care versiunea de desktop ar fi trebuit s-o aiba implementata by default. La fel am avut si eu probleme la jocuri, inghetau si nu stiam de la ce, eram convins ca e de la driverele video sau steam-proton. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users