Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

O afacere mai diferita

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1
sadikino

sadikino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.03.2011
Salutare tuturor ! Daca tot vorbim despre afaceri, haideti va rog sa-mi ascultati gandurile:

De ceva timp ma bate gandul sa-mi incep structurarea unei afaceri, dar inainte de a intra in amanunte va voi spune pe scurt de unde a venit ideea : vazusem la stiri ca baietelul XYZ are nevoie urgent de o suma de bani pt a-si achizitiona proteza ortopedica, comandata special din nu stiu ce tara, in valoare de 20.000 euro. Fiind inginer in devenire, ma intriga informatiilea astea si ma gandesc, chiar in Romania nu este cineva sa produca astfel de proteze, poate si mai ieftine?

Buuuun.... sper ca v-ati dat seama la ce tip de afacere am facut referire, cu proteze ortopedice, atat pt membrele inferioare cat si pt cele superioare. Eu am spus bine ca ma gandesc la structurarea unei afaceri, nu pornirea ei de maine. Personal, am rasfoit internetul si nu am gasit vreo firma romaneasca specializata pe proiectarea si conceptia unor astfel de echipamente medicale, dincontra, doar site-uri care comercializeaza, defapt niste firme colorate care defapt comanda de prin America, Anglia, Franta, Germania ori Israel si cer amaratilor 'jdemii de euro, cu alte cuvinte niste intermediari cu acte-n regula.
Ce rugaminte mare am la voi (strict cunoscatorii va rog!).... cu ce ideii ati putea veni din exterior (pt ca eu judec strict subiectiv) ca sa incep cu dreptul si sa fie totusi un brand pur romanesc de succes ? Maine sunt programat pentru o discutie pe tema afacerii in ortopedie, cu un medic ortoped, desigur astept multe informatii de la el. Un mare atuu de care beneficiez direct este chiar propria inginiozitate si spun asta pentru ca studiez la facultate intens tot ce inseamna: mecanica, cinematica, dinamica, apoi materiale si aliaje. Pe urma partea de frezarea si aschiere, foarte esentiala pt definirea formelor etc etc etc In mare parte stiu ce masini, unelte, scule si softuri sunt necesare proiectarii si conceptiei unor proteze, de-asemenea sunt forate constient ca aparatele de frezare de tip CNC nu sunt deloc ieftine, iar materia prima (aluminiu, nichel, oteluri aliate, etc etc) necesita o cautare ampla pe piata internationala, plus costurile de transport.
  • Legat de partea de finantare, poate si cea mai dificila, care este in ziua de astazi relatia dintre persoana juridica si banci, statul roman, investitori externi etc
  • Legat de factorul politic, cel mai oribil, ar fi vreo institutie al Statului care sa ma impiedice sa realizez afacearea? Ceva ceva pe la Ministerul Sanatatii ?
  • Legat de acte, oare s-ar obtine greu astfel de hartoage ? Ma gandesc, ca trebuie multa rabarea cu birocratia.
  • Ce impedimente ar mai putea aparea ?
Va multumesc si astept doar raspunsuri, ideii pertinente !

#2
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Am doua raspunsuri pertinente pentru tine.

1. Fii mai atent cu gramatica limbii romane, ca nu da bine in planurile de afaceri.
2. Nici sa nu te gandesti sa incepi afacerea asta cu experienta zero si cu avant studentesc. E sificient sa te dea cineva in judecata ca s-a accidentat din cauza unei proteze ieftina de-a ta si te-a ruinat. Angajeaza-te minim 5 ani in domeniu inainte sa te lansezi in afacerea proprie. Pana atunci strangi si niste banuti pentru un minim echipament.

#3
Zo-haN

Zo-haN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 10.11.2009
http://www.ortoprofil.ro/istoric
e ca si cum ai spune ca vrei sa te apuci sa-ti deschizi o rafinarie ....

#4
-catalin

-catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 03.07.2007
In pretul ridicat al echipamentelor medicale intra si research-ul. Nu cred ca poti sa faci pur si simplu proteze dupa desene...

#5
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,501
  • Înscris: 25.10.2007
Ideea in sine este buna, dar probabil va fi extrem de dificil sa o pui in practica. Facand abstractie de investitia in tehnica propriu-zisa trebuie sa iei in calcul si procesul de certificare a acestor produse. Din momentul in care ai creat proteza, pana cand vei primi autorizatiile necesare sa fie folosite in scop medical va trece ceva timp. Proteza va trebui sa treaca prin diverse teste care sunt foarte lungi si costisitoare. Sa nu uitam ca recent a fost un scandal legat de protezele mamare de marca PIP, care prezentau un risc de rupere, problema care a afectat cateva zeci de mii de femei. Banuiesc ca in urma acestor probleme procedurile de aprobare au devenit mult mai stricte. Dar informeaza-te, incearca sa produci proteza si sa o propui unei firme din domeniu care ar avea puterea sa o promoveze. Daca nu incerci ramai doar cu visele :)

#6
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 02.12.2007

 sadikino, on 31 iulie 2013 - 21:48, said:

Un mare atuu de care beneficiez direct este chiar propria inginiozitate si spun asta pentru ca studiez la facultate intens
Posted Image Posted Image Posted Image

#7
Razvan20k

Razvan20k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 23.11.2010
1. Domeniul medical este regulat. Este mult mai usor sa vinzi servere IBM, echipament industrial sau chiar si substante chimice periculoase decat sa vinzi in domeniul medical.
2. Daca doresti capital, arata un ROI. Ceea ce spui tu acolo este o afacere sociala. Da, responsabilitatea sociala ca manevra de PR da bine insa nu ca manevra de a aduce investitori. Imi pare rau sa-ti spun dar de obicei un investitor, iar asta o spun din propria experienta, vrea doar sa isi scoata inapoi investitia + X%. Atat timp cat este legal, nu ii pasa cum.
3. Acum ceva timp in urma, o persoana cu afaceri in imobiliare, cluburi si spatii de vanzare mi-a spus un lucru. Acesta este "este o diferenta intre ceva ce nu s-a facut si ceva ce nu se va face niciodata pentru ca nu este o idee viabila". Ceea ce spui tu acolo nu este Eldorado, nu este un ocean albastru, nedescoperit si ai avantajul primului care ar putea sa o faca. Daca exista 10, 100, 500 de intermediari si nici unul nu a ales sa produca direct in Romania, asta se intampla cu un motiv.

Nu doresc sa iti iau avantul. Fiecare afacere noua vine cu riscuri. La naiba, fiecare zi traita vine cu riscuri.

Vreau doar sa iti explic ca inteleg acest domeniu, medical, nu din punct de vedere operational dar al marketing-ului si este EXTREM de regulat. Nu stiu cum este in Romania, eu vorbesc de UK dar este cel putin dificil sa ai aprobarea pentru asa ceva, sa nu mai spun de afacerea in sine.

PS: Nu cred ca design-ul unei proteze este tocmai open source / public domain. In alte cuvinte, mai intra si R&D sau cel putin costuri de licentiere.

Edited by Razvan20k, 31 July 2013 - 22:24.


#8
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011
nu risti nu castigi...dar trebuie sa ai spatele asigurat..altfel..pierzi...

#9
luca.matei

luca.matei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 08.03.2007
Cred ca toti antevorbitorii se refera la proteze functionale, pentru care iti trebuie jdemii de aprobari (pentru o proteza care sa inlocuiasca un picior, de ex). Nu cunosc domeniul, dar cred ca pentru proteze estetice nu e chiar asa greu sa intrii pe piata. Am avut un profesor de matematica in liceu care nu avea mana stanga. Omul isi pusese o proteza care iesea din maneca sacoului exact ca o mana reala. Proteza era vopsita in culoarea pielii umane si iti dadeai greu seama ca nu e o mana adevarata. Nu cred ca pentru asa ceva era nevoie de o certificare a protezei sau daca era nevoie presupun ca era ceva minimal.
Ma gandesc pe zona asta estetica nu e nevoie de multe aprobari de la stat ca sa incepi bisnisul. Ar tine doar de vointa de a cumpara o proteza a persoanei aflate in nevoie.

Edited by luca.matei, 31 July 2013 - 23:25.


#10
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Bafta si putere de munca!

#11
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010
1. Cat de mare e piata protezelor in Romania? Cat aloca Casa de Asigurari, cat esti dispus sa dai shpaga sa intri si tu in sistem?
2. De ce vrei sa te arunci direct in utilaje scumpe si proteze complexe. Inventeaza / inoveaza un model simplu de proteza, vinde-l, fa profit si treptat iti dezvolti afacerea.
3. Poti sa fii tatal inginerilor mecanici, trebuie sa ai cunostinte despre statica, cinematica si dinamica membrelor ce urmeaza a fi protezate, compatibilitatea materialelor cu tesuturile, si sa stii ce exista pe piata si ce se cere. Tehnologia e un procent mic in know-how-ul protezarii...
4. Daca te poti asocia cu personal medical sau de fizioterapie si citesti literatura de specialitate, inclusiv conferintele cu noutati pe aceasta tema, iti cresti sansele. Dar painea si cutitul sunt in mainile distribuitorilor (intermediarilor colorati - cum ii numesti tu). N-ar fi o idee rea sa incerci sa gasesti proteze ieftine, sa incerci sa le plasezi pe piata si in functie de cerere si feed-back, sa incerci sa le imbunatatesti si mai apoi sa le fabrici singur.
Succes!

#12
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Cred ca pentru inceput, va trebui sa colaborezi cu vreun producator de pe piata pentru a  vedea cu ochii tai cum se prezinta domeniul si a intelege necesitatile sistemului productie/piata. Din afara, se vede frumos, dar pana nu il "pipai" putin, nu-ti poti da seama cum e in realitate.

#13
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Romanii sunt oameni saraci...Foarte putini isi permit proteze din alea sofisticate. Niste proteze simple: carlige, picioare de lemn,etc. ar avea mai mult succes. Si sunt si usor de fabricat...

#14
sadikino

sadikino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.03.2011
Personal, imi este cel mai frica de mafia din sistemul de sanatate si aici fac referire la greutatea obtinerii de licente, avize etc. Legat de "cumpararea oamenilor" din sistem, nici nu vreau sa ma gandesc cat ar cere spaga...
As mai avea o curiozitate, care ar fi etapele de debut:
  • definirea societatii
  • inscrierea ei in domeniul medical ???
  • efectuarea de cercetari ortopedice ---> proiecarea si conceptia unor prototipuri ----> depunerea actelor pt licentiere
Ce mi-a mai scapat ?

Sunt si nu prea de acord cu tine Gonthar, ma gandesc totusi ca daca vom ramane la betze de lemn, nu vom putea evolua prea curand, sincer sunt satul sa vad oameni constransi de situatii dificile si care accepta scánduri, máini din plastec de proasta calitate (culori oribile)....íi dezgustator

#15
chinaman

chinaman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 23.06.2008
e bine cand toata lumea are o parere avizata. de ce mafie vorbesti, ai incercat sa faci vreo combinatie legala cu agentia medicamentului si dispozitivelor medicale si ai dat de mafioti? daca da, zi frate cine ca sa stim si noi. De vorbit prostii e simplu dar nici nu cred ca ai ridicat telefonul sa intrebi de ce tip de certificari ai nevoie... E MAFIE NU SE POATE FACE NIMIC AHHHHHHHH

in legatura cu subiectul afaceri... afacerile se fac de catre afaceristi, inginerii se ocupa de inginerie. tu te dai inginer daca zici ca stii asa ceva atunci fa-ti meseria. apropp nu cunosc multi ingineri buni la business, astia deobicei gandesc prea vectorial.

#16
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
@sadikino - nu ai spus de unde esti. In Bucuresti exista o veche fabrica de proteze langa Hristo Botev la Romhandicap. Ai ce sa inveti de la mesterii de acolo. Faptul ca si Rosalul lui Prigoana a intrat pe piata asta spune ca e rost de castig. Va trebui sa iti definesti de la inceput daca te adresezi oamenilor (comenzi directe) sau sitemului (licitatii prin CNAS). Poti sa incepi cu ceva mai ieftin, cu care m-am lovit ca nevoie si nu am gasit decat de import la preturi absolut nesimtite:
1. biciclete cu 3 roti cu cos de cumparaturi - pentru persoane cu handicap si batrani
2. adaptari autoturisme pentru handicap. In Bucuresti se face si poate in 2-3 alte orase, dar tot costa enorm.

#17
sadikino

sadikino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.03.2011
In trecut, marele branduri / lucrari erau privite prin prisma inginerului: Carl Benz, Robert Bosch, Gustav Eiffel, Henry Ford etc etc.
In prezent marele branduri sunt admirate prin prisma managerilor: Steve Jobs, Bill Gates s.a.

Tocmai m-am intors de la o discutie cu un medic ortoped, as putea spune ca am fost oarecum dezamagit, am primit doar raspunsuri gen
- da se produc si in Romania, dar cu piese nemtesti (firma Otto Bock) ---> adica firmele noastre doar le asambleaza.
- nimic nu se misca fara Minister
- nu m-am gandit niciodata la asta
- nu stiu, nu ma pricep.... un fail total

#18
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006

 sadikino, on 01 august 2013 - 10:08, said:

Sunt si nu prea de acord cu tine Gonthar, ma gandesc totusi ca daca vom ramane la betze de lemn, nu vom putea evolua prea curand, sincer sunt satul sa vad oameni constransi de situatii dificile si care accepta scánduri, máini din plastec de proasta calitate (culori oribile)....íi dezgustator

Sincer, mi-ar placea sa vad mai multi oameni pe strada cu cate un picior de lemn si un carlig in loc de mana (eventual si cu un papagal pe umar ca piratii din filme) - ar fi foarte haios!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate