Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

Linux Mint, topic general.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1380 replies to this topic

#55
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
la mine sta aproape de 0, nici nu concep altceva. pai daca windows-ul sta aproape de 0, am pretentia ca si linuxul sa stea la fel, altfel nu l-as mai folosi. si nici al meu nu e cine stie ce, un amd turion dual core de 1.9 ghz.

Edited by rich1974, 16 August 2013 - 16:47.


#56
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011

View PostPapillon_, on 16 august 2013 - 12:42, said:

Din cate vad trebuie sa ii dau "unlock" la firewall de fiecare data cand pornesc PC-ul, exista vreo solutie sa ramana pornit tot timpul?
Nu ma poate ajuta nimeni? Firewall-ul se numeste Gufw.

rich1974 in OpenSuSE tot pe la 2 ~ 6% sta, eu zic ca e in regula.

#57
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Ba da. Te ajut eu.
Nu e nevoie sa il pornesti mereu.
O data pornit si setat nu mai trebuie repornit.
Setarile se salveaza intr-un script ce porneste la boot.
Cum verifici daca e ok totul?
Faci un test pe grc.com.
Daca ai porturile ascunse e bine, daca nu inseamna ca nu porneste la boot.
Eu mi-am facut un script pt. iptables l-am rulat am dat lui iptables un store.
Iar acum nu mai sunt nevoit sa rulez nimic nici la boot, nici dupa.

Edited by ovilix, 16 August 2013 - 20:46.


#58
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Am facut trei teste si toate au iesit bune, inseamna ca firewallul e activat.

Attached Files



#59
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Si unde iti vad porturike pt. grc.com?
Vad ca pe primele doua spune ca ai firewallul activ.
Eu zic sa nu te mai stresezi.

Edited by ovilix, 16 August 2013 - 21:39.


#60
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Mai jos zice ca a gasit 7125 de rezultate pozitive, dar exact aceleasi rezultate pe care le-am atasat mai sus in cele trei printscreen-uri le-am primit si pe Asus care are W7 Pro si Comodo Firewall.

Cred ca e o alarma falsa.

Attached Files


Edited by Papillon_, 16 August 2013 - 21:45.


#61
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Asa arata la mine.
Tu ai selectat altceva nu ShieldUp.
Nu stiu pe unde te-ai dus tu cu mouse-ul.

Attached Files



#62
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Am picat "Ping Reply" in rest am trecut, am facut doua teste "poturile comune" si "toate porturile".

Attached Files



#63
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
La tine e activat. Ce vrei mai mult?
Ti-am spus cum functioneaza.
Nu ai de ce sa te temi acum ca intra nu stiu cine la tine prin PC.

#64
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,272
  • Înscris: 24.02.2007
Ai router?

#65
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Da, am un router TP-LINK

View Postovilix, on 16 august 2013 - 22:16, said:

La tine e activat. Ce vrei mai mult?
Atat, multumesc.

#66
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Poti seta un firewall direct prin router. Doar nu faci doar rutare cu el, nu?

#67
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,272
  • Înscris: 24.02.2007
Daca n-ai facut port forward din router nici macar n-ajung la tine "testele" de pe net.

Invata cate ceva despre retelistica si altfel vei privi lucrurile.

#68
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Stiu ca are un firewall router-ul dar nu m-am interesat de el pana acum, doar i-am pus o parola WPA2. Doar rutare ce inseamna mai exact?

View Postdani.user, on 16 august 2013 - 22:43, said:

Daca n-ai facut port forward din router nici macar n-ajung la tine "testele" de pe net.

Invata cate ceva despre retelistica si altfel vei privi lucrurile.

Nu am facut "port forward", am mai invat despre retelistica in facultate dar am cam uitat, am citit cate ceva de aici http://www.portforwarding.ro/

#69
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011
Exista vreun player video care afiseaza subtitrarea pe banda neagra? Am instalat SM Player dar nu are vreo optiune, la fel ca VLC. Pe W7 aveam KMPlayer.

Edited by Papillon_, 18 August 2013 - 14:52.


#70
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
smplayer are optinunea, dar trebuie sa o cauti. este aici....video-filters-add black borders

Edited by rich1974, 18 August 2013 - 20:29.


#71
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Dacă fișierul video are benzi negre se poate modifica poziția subtitrării din setări (Options, Preferences- Subtitles). Dacă nu are știu că mplayer poate fi setat să pună o bandă neagră:
mplayer -vf expand=0:-150:0:0 cale-fișier  (pentru bandă mai subțire -vf expand=0:-100:0:0 pentru una mai lată -vf expand=0:-200:0:0)

#72
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 15.04.2011

View Postrich1974, on 18 august 2013 - 20:29, said:

smplayer are optinunea, dar trebuie sa o cauti. este aici....video-filters-add black borders
A mers, multumesc!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate