Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta?

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010
Da, dar caut un imobil care sa intruneasca absolut toate conditiile mele, intelegi? Fara suparare, interventii si alte alea. Mi-a luat vreo 3 luni pana am gasit apartamentul, dar am luat ce am dorit eu, in conditiile cerute de mine. Stiu ca par poate chiar badaran, dar mie nu-mi plac complicatiile. I-am dat banii omului, inainte am fost la notar si am stabilit de comun acord si de fata cu notarul ca toate utilitatile sa fie platite pana la data predarii apartamentului, am schimbat contor electric, am dat idexul la gaz, adeverinta de la Asociatie etc. Adica eu stabilisem totul, in detaliu cu vanzatorul si daca unele lucruri au fost de negociat (pretul de exemplu :) ), altele au fost batute in cuie, cum ar fi toate utilitatile platite la zi si plata atestata ptin documente verificate de avocat si notar.
Fara batai de cap.

#20
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View Postketa, on 28 iulie 2013 - 13:28, said:

Si mai trebuie sa fii atent ca vei ramane cu ceva utilitati neplatite la zi de pe urma acestor luni in plus, sau restante.

Aici este adevarata problema, de fapt tu esti deja propietar si poti cere trecerea utilitatilor pe numele tau in baza contractului de vazare cumparare, si evident poti cere si deconectarea temporara de la acele utilitati, dupa ce ii tai curentul si gazele se va muta rapid de acolo vechiul propietar.
In contract ai fost de acord sa il lasi 60 zile sa locuiasca acolo dar presupun ca nu ai fost si de acord sa ii furnizezi curent si gaz Posted Image

Edited by eugeniusro, 28 July 2013 - 14:07.


#21
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
probabil in contract e trecut faptul ca respectivul isi va plati toate utilitatile pentru perioada locuita acolo
de obicei asta e pachet impreuna cu clauza care specifica numarul maxim de zile

oricum, existand clauza cu un numar maxim de zile, legal nu ai ce face ...
ori astepti ori il dai in judecata si demonstrezi ca respectivul are unde sa stea, dar abuzeaza de tine; numai ca judecata asta dureaza mult mai mult decat cele 60 de zile :)

#22
gondurasul

gondurasul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 27.02.2012

View Postcampary, on 28 iulie 2013 - 12:47, said:

Presupun ca ai citit contractul inainte sa-l semnezi, daca nu l-ai citit e problema ta. Prin semnatura ti-ai dat acordul si referitor la perioada in care fostul proprietar trebuie sa predea apartamentul. Sa nu fim absurzi. Chiar daca omul ala are unde locui, nu inseamna ca trebuie aruncat in strada impreuna cu bunurile care trebuiesc mutate la noua locuinta. Vei vedea si tu cat timp vei pierde cu mutatul.

nu mai freca menta. eu am trecut dintrun apartament in altul in 2 zile cu conditia ca eram doar eu si cumnatul si sotia era insarcinata. in 2 am incarcat toata mobila si am dus-o la noul ap si am semnat acte, predat cheile. iar a doua zi am asezat toul in noul apartament. in aceas zi a nascut sotia. nici patucul nu dovedisem sa-l cumparam asa ca am facut-o singur.

cand ai de gand sa vinzi o faci dupa ce te hotarasti cu noul spatiu.

la tara am cumparat o casa si i-am dat omului o saptamana sa ia ce mai avea desi fanul l-a tinut in pod toata iarna. si-a luat totul in 3 zile dar fiind un om de buna credinta nu m-a tinut o saptamana. asa ca depinde cum te intelegi cu omu

#23
R3lu

R3lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 04.08.2006

View Postaeon, on 28 iulie 2013 - 15:14, said:

probabil in contract e trecut faptul ca respectivul isi va plati toate utilitatile pentru perioada locuita acolo
de obicei asta e pachet impreuna cu clauza care specifica numarul maxim de zile

In contract e prevazuta doar plata utilitatilor pana la momentul semnarii, dovedita cu chitantele aduse la notar. Mai departe, cele 60 zile pana la intrarea in posesie reprezinta o zona gri, in care eu sunt efectiv la mila celui ramas in apartament. Teoretic, intretinerea și utilitatile fiind inca pe numele lui, pentru chitante eliberate in intervalul celor 60 zile in care el este cu statut de posesor al apartamentului vândut l-as putea trage la raspundere daca nu plătește. Practic, timpul și nervii tocati cu o astfel de actiune s-ar putea să fie mai mari decat dauna facuta.

Felicitati-o si dumneavoastra pe doamna notar TROPCEA MIHAELA-CARMEN, fostă judecătoare la Curtea de Apel Bucuresti, detașată la Consiliul Superior al Magistraturii in calitate de Inspector sef al Inspectiei Judiciare. Trimis la ea de către banca ING de la care am luat credit ipotecar, dânsa mi-a redactat minunatul act de vanzare-cumparare in care erau o groaza de greseli  (nume, adrese, CNP-uri), toate corectate pe ultima suta de metri (nu de ea, desigur). Omisiunile de bun simt remarcate de colegii de forum, care af fi trebuit incluse ca standard in orice contract, se datoreaza profesionalismiului doamnei.

Eu măcar am o scuza, nu sunt jurist de meserie si nu ma pricep, dar privind CV-ul impresionant doamnei notar as fi asteptat mai mult profesionalism din partea dânsei. Probabil tot așa și-a facut treaba și inainte: de exemplu  .... si CV-ul ei

#24
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
asta nu-i bine
o idee ar fi sa te duci urgent peste "individ" si sa-l pui sa semneze o hartie prin care se obliga la plata facturilor din aceasta perioada
plus o gramada de clauze penalizatoare in caz ca intarzie; s-ar putea sa-l sperie si sa dispara mai repede

#25
R3lu

R3lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 04.08.2006
Dupa doua zile in care am tot incercat, fara succes, sa o contactez la telefon, astazi am aflat ca individa si-a carat lucrurile din apartamentul meu si s-a mutat la noua locatie. Asta fara sa predea cheia sau sa-mi spuna unde e noua adresa la care s-a mutat. Am inteles de la vecini ca ma va contacta cand se face termenul de predare, respectiv 17 septembrie.

Momentan nu am de unde sa iau persoana respectiva si nici cum sa intru in propria mea casa, in care am aduse deja lucrurile personale.

Urmeaza sa fac plangere la politie, sa vad cum poate fi transata problema.

Apropo.. doamna Notar mentionata in postarea de mai sus e foarte la curent cu discutiile din mediul online unde ii este mentionat numele si nu a ezitat sa ma contacteze telefonic pentru a-mi cere mie lamuriri si a ma injura printre dinti. Situatia in care ma gasesc acum nu ar fi fost posibila daca dansa isi facea treaba de notar si recomanda includerea in contract a unor clauze care sa previna astfel de abuzuri.Scuza ei a fost "păi daca nu mi-ati cerut", de parca eu as fi jurist cu ani de experienta in spate, si nu ea.

Edited by R3lu, 03 September 2013 - 13:54.


#26
R3lu

R3lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 04.08.2006
Mda, cei de la politie fac ce stiu mai bine, dau din umeri si imi spun sa astept. Aparent, daca nu moare nimeni, pe ei nu-i intereseaza.

Edited by R3lu, 04 September 2013 - 00:29.


#27
yesyesyesyo

yesyesyesyo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,367
  • Înscris: 11.10.2007
Nu are ce sa-ti faca politia, ti-o vor spune si ei.
Ce poti tu face dupa cele 60 de zile daca in continuare nu vrea sa plece este sa mergi la judecatorie si sa vezi cum poti obtine un ordin de evacuare, evacuare pe care trebuie s-o faca un executor judecatoresc.
Fereste-te de sfaturi cretine gen "intra peste ei, da-i afara" pentru ca, desi esti proprietar, nu ai intrat in posesie, si poti fi acuzat printre altele (furt, lovire) si de de tulburare de posesie.
Ai semnat, iti asumi greseala, acum sa zici mersi daca pleaca dupa cele 60 de zile si isi plateste datoriile.

#28
R3lu

R3lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 04.08.2006
Pana la urma s-s decis sa plece de buna voie, cu 2 zile inainte de termenul limita.

Nostim a fost că la predarea apartamentului a adus si o alta persoana pe post de martor, care pe toata durata operatiunii  a stat in spatele ei si a facut tot felul de grimase in semn de uimire si exasperare la modul cu vorbea si se purta. Practic, consumul de pe contoare l-a citit si verificat de 4-5 ori la rand, ne-a trecut in revista tot apartamentul de parca acum il vizitam pt prima oara, s-a luat la cearta cu administratora pe tema platii intretinerii si tot asa. La final, persoana adusa drept martor a inganat ceva de genul 'mare ti-e gradina doamne' si 'multi nebuni ai lasat pe pamant'. Pe semne, ne-ar fi spus ea mai multe despre vanzatoarea noastra dar n-avea loc sa se desfășoare.

Oricum. Lectia de invatat pentru toti cei care vor sa cumpere/vanda o casa este sa nu lase nimic la voia intamplarii. Orice intelegere facuta trebuie consemnata in acte si nu lasati nimic la mica intelegere. Oamenii pot fi cu doua fete si te pomenesti cu tot felul de surprize neplacute. Foarte important, actul de vanzare trebuie sa contina clauze care previna abuzurile: termen de intrare in posesie clar definit și penalizari pentru incalcarea sa (ex. chirie la suprapret), clauze care sa previna devalizarea imobilului de vanzator in perioada ramasa pana la intrarea in posesie si clauza care sa impuna penalizari (suprataxa) pentru refuzul vanzatorului de a-si plati toate facturile la utilitati pana la momentul predarii cheilor.

Edited by R3lu, 16 September 2013 - 07:41.


#29
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostR3lu, on 28 iulie 2013 - 11:53, said:

Buna ziua,

Am și eu cateva nelămuriri legate de procedura intrării în posesia apartamentului pe care l-am cumparat.

In Contractul de Vanzare-Cumparare clauza referitoare la intrarea in posesie este formulata in felul următor:



Întrebarea mea este cum se stabilește că am intrat în posesia imobilului, din moment ce potrivit expresiei în termen de 60 de zile calendaristice evenimentul se poate produce oricând în acest interval și fără nici o altă formalitate?

Suplimentar, nu se bat cap-în-cap cele două fraze referitoare la intrarea în posesie și garantarea Cumpărătorilor de către Vânzator contra evicțiunii totale și/sau parțiale?

Altfel spus, daca eu pătrund în imobil cu acordul vânzătorului, iar odată intrat decid că am intrat în posesia acestuia, cum poate dovedi Vânzătorul contrariul și mă constrânge să plec?

Mentionez că o mare parte din bunurile mele sunt deja acolo, duse dinaintea incheierii contractului final de vanzare, iar vanzatorul si-a evacuat deja majoritatea bunurilor pe care le detine, precum și că acesta deține în prezent un imobil în care se poate muta oricând.
E primul apartament cumparat, nu? Deja devii paranoic cu citatele astea.  Legal vanzatorul mai are voie sa stea 15 zile (daca imi aduc bine aminte) de la semnarea actului de Vz- cp.  De intabulare ai auzit? Dupa 2-3 apartamente vandute si cumparate o sa te obisnuiesti si nu sa iti mai tremure chilotii pe tine. Asa sunteti toti la prima casa.....Posted Image

Edited by Clovis, 16 September 2013 - 10:31.


#30
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View PostR3lu, on 29 iulie 2013 - 08:34, said:

Eu măcar am o scuza, nu sunt jurist de meserie si nu ma pricep, dar privind CV-ul impresionant doamnei notar as fi asteptat mai mult profesionalism din partea dânsei.  
Notarii nu au obligatia sa ofere clientilor sfaturi legate de clauze aditionale, asta e treaba agentului imobilar.
Spre exemplu, in cazul meu, agentul respectiv a facut un act la notar prin care am oprit o suma ce acoperea cheltuielile cu intretinerea si utilitatile pe o luna (atat a avut ragaz fostul proprietar) si apoi, pe baza chitantelor, ne-am "socotit".

Sunt o multime de chichite pe care un cumparator nu le stie, dar agentul imobiliar, care ia bani frumosi la orice tranzactie, ar trebui sa isi faca treaba si sa-si sfatuiasca/avertizeze clientul.

Edited by Mocebon, 16 September 2013 - 11:08.


#31
R3lu

R3lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 04.08.2006
Hmm. Nu am cumparat prin Prima Casa și ca sa-ti satisfac curiozitatea, este al doilea apartament pe care il cumpar. Iar intabularea dreptului de proprietate nu-ti teleporteaza vechii proprietari afara din casa. Legal, termenul de intrare in posesie poate fi de pana la 60 zile.

Nu am folosit agenti imobiliari. Oricum, din experienta mea (si a altor cunoscuti), vasta lor majoritate nu au decat o singura preocupare reala - sa-si incaseze cota. Restul nu-i intereseaza, nici macar daca persoana pe care o intermediaza este sau nu de buna credinta. Atat timp cat se face vanzarea si iese banul, ce mai conteaza pt ei.

#32
manead

manead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 08.09.2006
Salut,

Revigorez putin acest subiect cu o intrebare...

Vand o proprietate prin credit.
Este disponibila insa eu as vrea sa predau cheile dupa ce banca plateste. Cumparatorul vrea imediat.

cum a zis colegul YOUR_GOD:

View PostYOUR_GOD, on 28 iulie 2013 - 12:35, said:

Eu nu stiu de niciun termen. Si oricum, nu m-ar interesa. Cand ai pus mana pe bani, am pus mana pe casa. Out!

Adica.. pun mana pe bani, pui mana pe casa... Daca banca plateste in 2 zile.... atunci vede casa..

Cum este?

Thx all,
Dan

Anyway, inteleg insa ca este o lege in noul cod civil care imi da dreptul la eliberare in 30 zile.

#33
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,149
  • Înscris: 28.06.2005
Nu e nici o lege cu "30 de zile". E doar o chestie uzuală în practică. Dar dacă e liber imobilul nu văd de ce ar mai fi necesare zilele alea.

Cât despre bani, atât timp cât contractul e semnat, banii vor intra. În funcție de notarul cu care se lucrează (agreeat sau nu de bancă), banii vor fi transferați în ziua aia sau câteva zile mai târziu, după ce ee scoate noul extras de carte funciară.

Oricum, din momentul semnării actelor nu îți mai aparține bunul.

Edited by sfantu.dracu, 06 April 2017 - 02:47.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate