Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 

Emigrare la 44 de ani?

- - - - -
  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#1
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Ziua buna prieteni

Incerc sa capat niste raspunsuri la intrebarile care ma framanta zi de zi in tara asta care e pe butuci.Am 44 de ani,sunt din Bucuresti,sunt tehnician frigotehnist cu experienta  si intentionez sa plec in afara,mai precis in Germania.De aproximativ un an si jumatate trimit CV-uri pe site-urile germane si elvetiene de joburi.Pot sa spun ca am fost contactat aproape zilnic de catre angajatorii din Germania si Elvetia.Anul trecut rata de raspuns la CV-ul meu era mult mai mare decat in acest an,semn ca aceasta criza a locurilor de munca s-a extins serios.Meseria mea este foarte cautata in Germania,mai ales.Bariera de care m-am lovit de cand am inceput sa aplic direct pe site-urile germane,a fost necunoasterea limbii germane.Multi din angajatorii pe care i-am contactat s-au declarat multumiti de experienta mea din CV,dar necunoasterea limbii a taiat orice posibilitate de continuare a demersurilor de a obtine un job.Am fost invitat la interviuri de vreo patru ori,dar cand au aflat de problema cu limba,au renuntat.Momentan sunt somer si nu ma mai leaga nimic de tara asta,decat un copil din prima casatorie si parintii.Asta nu ar fi o bariera in intentia de a pleca de aici.Am mai lucrat prin Spania o perioada in meseria mea,de frigotehnist.Atunci am plecat "la ciupeala"cum se mai spune si in trei saptamani mi-am gasit un job exact cum vroiam.Acum sunt intr-un impas financiar serios si nu vad alta iesire decat sa plec acolo unde au nevoie de meseriasi ca mine si unde munca este respectata.Intentia mea este sa plec cu masina personala,cu toate sculele mele de frigotehnie in portbagaj si sa-mi incerc norocul.Credeti ca mai voi descurca sa plec cu 400 de euro in buzunar in ei incluzand benzina si taxele de autostrada?Cei care poate ati trecut prin lucrurile grele de inceput intr-o tara straina ce sfat imi puteti da?Sa risc si sa plec asa in Germania?Ce stiu,este ca meseria mea este foarte cautata acolo...Multumesc anticipat.

Lucian

#2
Guest2010

Guest2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 14.05.2012
Daca ai avea o cazare asigurata de cel putin o sptamana poti incerca, dar fara cazare vad cam imposibil in banii astia din pacate.

#3
JayBird

JayBird

    IT Professional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,511
  • Înscris: 15.09.2009
Trebuie sa inveti limba. Altfel n-ai ce cauta acolo. Nemtii nu vorbesc alte limbi in afara de a lor.

#4
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Ma gandeam sa dorm in masina pentru inceput.Stiu ca este greu,dar fara sa suferi un pic in viata,nu reusesti.Cand am fost in Spania,am plecat cu 800 de euro,iar acolo ma astepta un prieten..In ceea ce priveste limba,daca gesesc un angajator intelegator poate imi acorda un timp sa invat...

#5
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Exclus sa te duci in Germania cu toti banii pe viata ta cat sa ajungi acolo si sa ai de mancare 3 zile. Fara cazare nu stiu cum de ti-a trecut acest lucru prin minte.

Ce masina ai? Vinde-o, cumpara una mai ieftina, sa iti ramana minim un 2500 de euro, inclusiv benzina si taxe pana acolo.

Si eu sincer nu as angaja un frigotehnist de pe strada care doarme in masina. Nu mi-ar inspira incredere. Oamenii disperati si care nu pot fi gasiti si care mai sunt si Romani in Germania, sunt foarte susceptibili sa iti fure lucruri de prin casa. Nu te cunosc, probabil esti cinstit, dar nimeni nu are de unde sa stie lucrul asta. Aparentele conteaza.

Auzi, dar e plin sezon pentru frigotehnisti aici in Romania. De ce nu lucrezi freelancer pana in toamna sa mai faci un cheag? Si ce limba straina cunosti? Du-te in franta sau in Italia. Macar inveti limba imediat. Germana o sa iti ia triplu s-o inveti.

Si aia cu "nu ma leaga nimic, decat un copil" a fost de pomina. Pai ce-ar putea sa te lege mai tare decat un copil? Poate niste catuse de calorifer...

Edited by Arkouda, 26 July 2013 - 16:34.


#6
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View PostJayBird, on 26 iulie 2013 - 16:26, said:

Trebuie sa inveti limba. Altfel n-ai ce cauta acolo. Nemtii nu vorbesc alte limbi in afara de a lor.

Te inseli amarnic 5 milioane de "nemti" vorbesc turceste, vreo 3sute de mii, italiana, mai sunt si vorbitori de poloneza, ucrainiana, romana,rusa....Posted Image

View Postlukas43, on 26 iulie 2013 - 16:29, said:

Ma gandeam sa dorm in masina pentru inceput.Stiu ca este greu,dar fara sa suferi un pic in viata,nu reusesti.Cand am fost in Spania,am plecat cu 800 de euro,iar acolo ma astepta un prieten..In ceea ce priveste limba,daca gesesc un angajator intelegator poate imi acorda un timp sa invat...

La cati emigranti "roiesc" in Germania, e destul de greu sa gasesti in cateva zile un angajator intelegator. Iti trebuie timp, rabdare, bani si mai ales o cunostinta care sa te ajute la inceput. Altfel sanse aproape de 0. Iar dormitul in masina, in Germania poti sa-l uiti. Intri in baza de date a politiei si te returneaza urgent. Daca erai tigan, aveai o scuza, dar asa, nu se accepta.

Edited by myshyk, 26 July 2013 - 16:38.


#7
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
Deci sa inteleg ca dormitul in masina,s-ar exclude...Drept sa va spun nici pe mine nu ma incanta ideea asta.Masina n-o pot vinde pentru ca ea produce.Fara masina,sunt mort.Sunt PFA aici in Romania,pana anul trecut am avut un contract gras,dar banii asa cum i-am facut,asa s-au dus.Din pacate,la mine banii nu prea fac cheag..Am un prieten(apropo de angajatorii care te accepta fara sa stii lb.germana)pe care l-am cunoscut in Spania cand lucram impreuna,iar acum a plecat in Germania si a gasit un angajator care-l accepta asa,fara sa stie germana si in plus l-a acceptat sa doarma acolo unde munceste pana prinde putin cheag...Germana o va incepe in septembrie.Deci se poate uneori...depinde si de norocul fiecaruia.

@Arkouda,apropo de frigotehnistii care se cauta in Romania...mentalitatea proasta de aici considera ca cei trecuti de 40 de ani incep sa rugineasca.In exterior,la varsta mea esti considerat un om inca in putere.

Edited by lukas43, 26 July 2013 - 16:49.


#8
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Prietene, esti PFA, nu angajat. Nu intereseaza pe nimeni ce varsta ai daca oferi un serviciu profesionist si de calitate.

Fa-ti publicitate. Ofera promotii, fa-ti treaba calumea. Pune ban pe ban. E pacat ca pana la 44 de ani nu ai pe ce pune mana in caz de urgente. Daca ti se imbolnaveste copilul si are nevoie urgenta de o peratie neacoperita de stat? Ce faci?

#9
ovidiu_ms

ovidiu_ms

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 06.02.2013
La ei totul este pe germana. Nu este ca la noi: romana, engleza, italiana....  Sa te duci asa la noroc mi se pare o prostie. Vei deveni un om al strazii.
Pleci cu contract ori cu o cazare asigurata sau nimic.Posted Image
De exemplu : Vine un Pakistanez in Romania, este mester priceput insa nu vorbeste romana. Nici tu nu sti limba lui.  L-ai angaja ?
In plus cei din Est au o reputatie proastra datorita ....tiganilor.

#10
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Risti prea mult cu 400 de euro plecand in Germania, ai sanse maxime sa vrei sa te intorci si sa nu ai cu ce. Oricum aia 400 de euro iti vor ajunge pentru maxim 1 luna.
Si cum o sa te intelegi cu angajatorul ala "intelegator" daca tu nu stii germana? Eu zic sa te duci la o scoala de germana in Ro 6 luni cat sa inveti sa vorbesti cursiv si apoi sa pleci, altfel n-are rost. risti sa mori de foame sau inghetat in masina pe acolo.

Edited by Friskey, 26 July 2013 - 17:08.


#11
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Da' n-ai raspuns la intrebarea "ce limbi straine cunosti?".Oricum,felicitari pentru cunoasterea limbii romane!Scrii corect si asta inseamna ca nu ai trecut degeaba prin scoala.
Daca telul tau e Germania,trebuie neaparat sa inveti limba lor si abia atunci poti pleca...si tot nu-ti va fi usor.

@Arkouda:cam prea usor spui "pune ban pe ban".Eu am 58 de ani si n-am reusit sa pun "ban pe ban".In aceasta tara,sunt o gramada de oameni priceputi care traiesc la limita de supravietuire...Voi regreta toate viata ca n-am plecat din aceasta tara atunci cand eram mai tanar si se putea.

Edited by danpet, 26 July 2013 - 17:11.


#12
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,593
  • Înscris: 05.12.2005
Fără cineva să te primească măcar o lună până găsești cazare și slujbă nu merge, pe lângă asta te poate ajuta cu relații sau cunoscuți în obiectivul tău. Așa, ca nomadul, 99% șanse sîă te întorci cu trenul sau în ambulanță. Un prieten de/al meu a plecat la plezneală acum câțiv ani în Berlin să/și caute loc de muncă, și s/a întors cu avionul pe targă după 2 săptămâni, l-au mirosit niște turci că repară TV-uri prin zona lor fără autorizație...

#13
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View Postdanpet, on 26 iulie 2013 - 17:08, said:

Da' n-ai raspuns la intrebarea "ce limbi straine cunosti?".Oricum,felicitari pentru cunoasterea limbii romane!Scrii corect si asta inseamna ca nu ai trecut degeaba prin scoala.
Daca telul tau e Germania,trebuie neaparat sa inveti limba lor si abia atunci poti pleca...si tot nu-ti va fi usor.

@Arkouda:cam prea usor spui "pune ban pe ban".Eu am 58 de ani si n-am reusit sa pun "ban pe ban".In aceasta tara,sunt o gramada de oameni priceputi care traiesc la limita de supravietuire...Voi regreta toate viata ca n-am plecat din aceasta tara atunci cand eram mai tanar si se putea.

Am invatat limba romana bine pentru ca sunt roman si nu-mi place,in alta ordine de idei,cand vad azi cati analfabeti sunt in tara asta.Ma descurc cu limba engleza binisor,dar nemtii sunt cam nationalisti si nu prea o folosesc...

Edited by lukas43, 26 July 2013 - 17:20.


#14
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011

View PostFriskey, on 26 iulie 2013 - 17:07, said:

Oricum aia 400 de euro iti vor ajunge pentru maxim 1 luna.

200 ii da pe benzina si taxe. Asta sa nu punem la socoteala nicio amenda, ca mai nou strainii s-au smecherit, iti sechestreaza masina pana platesti amenda, ca altfel nu au cum sa ia banii de la romani.

200 de euro iti ajung in Germania maxim, dar maxim 10 zile sa mananci unde gasesti cel mai ieftin. Ma rog, daca iti iei salam si paine de la supermarket iti ajung mai mult timp.

View Postlukas43, on 26 iulie 2013 - 17:16, said:

Ma descurc cu limba engleza binisor,

Hai sa vedem daca te prinzi in ce tara trebuie sa te duci "la noroc".

Edited by Arkouda, 26 July 2013 - 17:22.


#15
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012

View PostArkouda, on 26 iulie 2013 - 16:55, said:

Prietene, esti PFA, nu angajat. Nu intereseaza pe nimeni ce varsta ai daca oferi un serviciu profesionist si de calitate.

Fa-ti publicitate. Ofera promotii, fa-ti treaba calumea. Pune ban pe ban. E pacat ca pana la 44 de ani nu ai pe ce pune mana in caz de urgente. Daca ti se imbolnaveste copilul si are nevoie urgenta de o peratie neacoperita de stat? Ce faci?
PFA-ul vreau sa-l lichidez si de aceea nu am mai cautat alte contracte.Am incercat sa gasesc un job pana anul viitor cand se va da liber la munca in Germania.As fi inceput si un curs de germana pana atunci si poate reuseam sa pun un ban deoparte...Jobul din pacate nu apare si de aceea sunt putin cam disperat...

#16
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View Postlukas43, on 26 iulie 2013 - 16:46, said:

Deci sa inteleg ca dormitul in masina,s-ar exclude...

Fara o adresa oficiala nu te angajeaza nimeni. Si te-as sfatui sa urmezi un curs de limba germana, cel putin sa inveti "the basics". Succes!

#17
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
Din ce oras esti ?

#18
lukas43

lukas43

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 27.11.2012
@Arkouda...acea tara este Anglia?Benzina si taxele pana in Frankfurt ma costa cam 250 euro.Cu 150 de euro nu poti trai o luna,chiar sa zicem ca as dormi in masina...:)

View Postpetre69, on 26 iulie 2013 - 17:24, said:

Din ce oras esti ?

Bucuresti....ca tine.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate