Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dezmenbrare teren - cedare drum l...

Zilele catalogelor Americane

Poate Rh-ul negativ afecta o viit...

Solutie Backup pentru Server Linux
 Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Probleme martorii de bord Opel Me...
 Opel Astra K sau Skoda Octavia 3?...

Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...
 

Ce tip de OS sa folosesc?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
44 replies to this topic

#1
faildude

faildude

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 02.11.2011
Salutare.

Am primit recent de la cineva un mac nu prea performant ce are Windows 7 instalat. Vreau sa trec la un OS special pentru mac insa nu stiu care ar fi cel mai potrivit pentru configuratia actuala. Il voi folosi la chestii de rutina gen filme, muzica si pierdut timp aiurea pe internet.

Intel Graphics Media Acelerator 3150 - 256mb
2048MB RAM (DDR3 presupun)
Intel Atom CPU D525 @ 1.80GHz (4CPUs)
HDD - 60GB

*stick-ul de internet de la RDS este compatibil cu acest sistem de operare?
*e normal sa tina bateria doar o ora si putin?
*pot instala noul sistem de operare direct din el? nu am si nu stiu daca pot face rost de un dvd-rom extern

Multumesc

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,103
  • Înscris: 22.05.2003
Ala nu e mac...
Mac nu are Intel atom!

Fa o poza cu jucaria.

#3
rocket1982

rocket1982

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 08.05.2008
Poti trece la linux daca vrei sa scapi de virusi !
Totusi sa ai cunostinte un pic mai avansate de informatica daca vrei trecerea sa fie cu succes.

Edited by rocket1982, 26 July 2013 - 14:11.


#4
-catalin

-catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 03.07.2007
Ar trebui sa ne zici ce fel de mac e (macbook sau mac mini eventual si ce generatie - adica an). Ca idee, daca e dinainte de 2007 eu zic sa cauti o imagine ceva de Snow Leopard 10.6 sau OS X Leopard 10.5 in caz ca primul nu merge. Pt. 10.7 incolo, adica Lion trebuie sa ai Core duo si alte prostii (nu atom), in timp ce pt. cele enumerate de mine singura conditie e sa ai un procesor intel.

Da, merge stickul de la rds. E o aplicatie zte air or shit care merge pe mac.
E normal sa tina bateria atat pt. un laptop uzat
Da, poti instala OS fara cd: http://support.apple.com/kb/dl1433

#5
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Probabil ca initiatorul are asa ceva http://global.shuttl...?productId=1487  Posted Image

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu numai ca nu exista mac cu atom dar nu este nici "4CPUs" oricum ai da-o (adica atomul ala nu merge in configuratie dual CPU ca sa ai 4 core-uri).

#7
Rexob

Rexob

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,507
  • Înscris: 25.02.2012

View Postf300, on 26 iulie 2013 - 14:20, said:

Nu numai ca nu exista mac cu atom dar nu este nici "4CPUs" oricum ai da-o (adica atomul ala nu merge in configuratie dual CPU ca sa ai 4 core-uri).
Exista Atom dual-core?Posted Image

#8
faildude

faildude

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 02.11.2011
[ http://i44.tinypic.com/2a8gjnc.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i39.tinypic.com/ebadxs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Acesta este.

@rocket - nu vreau linux
@catalin - nu am idee de model, an .. nu stiu nimic despre el

Deci? Posted Image

PS: configuratia este luata din dxdiag. nu stiu daca exista sau nu ce scrie acolo

Edited by faildude, 26 July 2013 - 14:26.


#9
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
Arata a MB Air. Dar intr-adevar, nu exista macuri cu procesoare atom. Nu s-au facut niciodata. De cand au trecut la Intel, au avut doar C2D sau i3/i5/i7.

#10
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
O fi chinezarie ? Replica de MAC :D ?

#11
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostRexob, on 26 iulie 2013 - 14:22, said:

Exista Atom dual-core?Posted Image
Da, de exemplu cel mentionat ... plus toate cele de netbook lansate din 2011 incoace, plus cele de desktop/server...

Da, e un macbook air. Nu stiu exact lista cu compatibilitatile dar cred ca "latest and greateast" Mac OS merge f bine.

#12
rocket1982

rocket1982

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 08.05.2008
Pare un air ...  eu zic sa ramai/upgradezi  la windows 8 x64... eventual ... nu ai sa te descurci foarte bine nici pe mac... daca nu sti un pic de linux  
Win 8 X64  ruleaza mult mai bine decat 7 sau xp

Printre primele obstacole ar fi setarile pentru aplicatii , Programele incompatibile windows , nu vede  usb urile ntfs ... trebuie sc programe separate kexturi in loc de drivere ...cam prea multe pentru un incepator ....desi nu imposibil ...!

#13
ad-bloc

ad-bloc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,892
  • Înscris: 26.03.2012
Voi nu vedeti ca este o "replica" de MacBook Air ?

Specification
1, CPU:Intel Atom D2550 1.86GHz Dual core, 4 Threads
2, Chipset:Intel Cedarview-M
3, System: window 7
4, Memory: 2GB DDR3 RAM
5, L2 cache:1M
6, Hard disk: 160GB HDD
7, WIFI:802.11 B/G/N WLAN
8, LCD:14.1" WSVGA LED backlight LCD

Edited by ad-bloc, 26 July 2013 - 15:14.


#14
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,165
  • Înscris: 27.06.2007
de cand are Mac-ul tasta de windows!? Posted Image

Attached Files

  • Attached File  gjnc.jpg   464.15K   88 downloads


#15
ad-bloc

ad-bloc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,892
  • Înscris: 26.03.2012
Chiar daca nu se vedea tasta cu windows sareau in ochi cele 4 puncte negre "nefiresti".

#16
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,761
  • Înscris: 09.05.2005
Se vede de la un kilometru ca nu e produs Apple, nici nu era nevoie de lista cu componente sa-ti dai seama.

#17
-catalin

-catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 03.07.2007
N-ai mac dude, ai un laptop chinezesc. Nu poti instala OS X. Ramai la Windows sau Linux.

#18
ad-bloc

ad-bloc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,892
  • Înscris: 26.03.2012
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EERp6XHYNhc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate