Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Asus K56CB vs Lenovo B580AM

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
http://www.pcgarage....-635m-2gb-brown

sau

http://www.pcgarage....740m-2gb-black/

Fratilor care laptop dintre astea doua e mai ok pentru o utilizare predominant office/business ? Imi place la Lenovo faptul ca are un proc. mai puternic pe cand la Asus imi place carcasa si faptul ca e mai usor. Laptopul care il iau as vrea sa fie si fiabil, deci care dintre cele doua sa fie si de ce ?



#2
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
As merge pe Asus ,chiar daca procesorul la prima vedere e de doar 1.7 si e ultra low power in turbo ajunge la 2.6 , si daca stam sa ne gandim in mediul office/business nu ai nevoie de un procesor super-complicat , plus ca faptul ca e ultra low power va face ca bateria sa tina mai mult ceea ce e ok pentru mobilitate , si placa video care e relativ mai noua , si felul cum arata e destul de ok , dar pana la urma e alegerea ta !

#3
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,515
  • Înscris: 15.02.2011
Pentru office/business,ambele sunt chiar prea puternice. Personal,as merge pe Asus pentru ca arata mai bine.

#4
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
mai bine du-te intr-un showroom si uita-te la ele, nu cumpara specificatii si poze...
Eu am ramas complet dezamagit dupa o intalnire cu un asus scumpicel... ecranul era glossy si cu unghiuri de vizualizare de toata jena.
Cauta ecran mat si unghiuri bune, conteaza mai mult decat toate celelalte.

#5
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Salut,

Dacă vrei un laptop pentru mediul business/office, presupun că nu ai de ce să cauți un laptop ușor, frumos colorat, cu carcasă și ecran lucioase. De obicei laptopurile business au anume calități și caracteristici care fac ca ele să fie grele și prețul lor să fie mai mare  decât laptopurile frumos expuse prin Domo și Altex.

În mediile business laptopul este o unealtă iar informația stocată și prelucrată de ele este cel mai important și mai scump lucru. Astfel, în cadrul unei companii, oricât de mare sau de mică, va prima securitatea datelor ( de asta majoritatea laptopurilor business sunt pe platformă Intel și vin cu suport Intel V-Pro, o suită de elemente de securitate implementate la nivel hardware).
[ http://static.itpro.co.uk/sites/itpro/files/styles/article_main_image/public/images/dir_234/it_photo_117328.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Imaginea de mai sus este cu stickerele care sunt lipite pe laptopurile care au suport Intel V-Pro. Fără să verific laptopurile alese de tine pot să am siguranța de 100% că ele nu o oferă.
Emailurile, contractele, prezentările, de multe ori au o valoare înzecit mai mare decât întreaga infrastructură hardware pentru un business. Pe lângă tradiționalul cititor de amprente, un laptop cu Intel V-Pro mai aduce și suport la nivel de hardware pentru criptarea datelor. Un laptop furat ce posedă Intel V-Pro nu va mai putea fi folosit de către un atacator/hoț. Va putea încerca să schimbe HDD-ul criptat cu orice, să booteze de pe USB/DVD dar nu va putea. Doar tu îl vei putea reactiva și bloca în caz de furt!

În același timp cu accentul pe securitatea datelor, laptopurile business pun mare accent pe  integritatea datelor. Nu îți permiți ca să pierzi toate emailurile sau contractele din cauză că ai vărsat accidental o cafea. Este inadmisibil să îți alterezi datele în urma unei căzături a laptopului pe pardoseală, fie ea și gresie. Din aceste motive laptopurile business au o construcție foarte solidă: fie fibră de carbon ( la Lenovo T430, de exemplu ) fie metal, de obicei magneziu și aluminiu ( la HP Elitebook 8470p sau Dell Latitude E6430).

Un alt element prezent în toate laptopurile business este ecranul mat. Ecranul lucios arată bine după ce l-ai scos din cutie dar, imediat, îi descoperi dezavantajele: praful și amprentele îl găsesc atrăgător iar în bătaia soarelui nu mai vezi mai nimic în el. Totodată ele au balamale de metal. Slabe șanse să ți se rupă balamalele la un asemenea laptop ca în unele cazuri!

Cu un laptop business nu vei avea probleme cu drivere. De obicei vin cu licență de Windows( există și modele cu Ubuntu ), cu partiție și dvd-uri de recovery și foarte puține programe instalate suplimentar. Dell, HP și Lenovo oferă drivere actualizate des pentru majoritatea sistemelor de operare uzuale pentru laptopurile lor business.

Tot laptopurile business sunt dotate musai cu mufă VGA pentru a-l putea conecta la un proiector, pe lângă clasica mufă HDMI sau DisplayPort. Altă caracteristică demnă de considerat este posibilitatea de extindere ușoară! Laptopurile business sunt printre cel mai ușor de îmbunătățit ( poți schimba ușor HDD-ul, memoria, poți înlocui unitatea optică cu un HDD caddy în care poți găzdui un HDD sau un SSD).

[ http://www.newmodeus.com/shop/images/DELL-E6530-w-caddy.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Laptopurile business sunt cele care oferă cele mai bune autonomii(în anumite condiții)! Astfel Lenovo le laudă cu autonomie de până la 30 de ore pentru modelul Thinkpad T430, Dell se laudă cu o autonomie de până la 32,7 ore pentru modelul Latitude E6430 iar HP se laudă cu o autonomie de până la 36 de ore pentru modelul Eltebook 8470p. Evident, valorile maxime se ating de către modelele cu placă video integrată Intel și folosind baterie de 9 celule și una externă de tip slice. Puține laptopurile business au placă video dedicată iar cele care au așa ceva au una slabă comparativ cu laptopurile consumer.

Din cauza tututor motivelor de mai sus laptopurile business ajung să coste cu mult mai mult decât modele asemănătoare de la același producător după cum am mai arătat. Dacă tu, de fapt, vrei cel mai "bine dotat" laptop nou în bugetul de 2400 de lei și ai scris business doar pentru că sună altfel, probabil că ce am scris aici este absolut nefolositor pentru tine dar, cine știe, poate este folositor pentru alții care chiar caută un laptop, partener al afacerilor lor.

Spor la cumpărături dar nu înainte de a privi videoclipul următor ce testează cele 3 modele de mai sus ( fiind realizat de către Dell nu este de mirare care este câștigătorul).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/W9o1iFE_Jis?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by albastru, 17 July 2013 - 08:12.


#6
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Stiu ce zici de laptop-urile business, dar consider ca e si mult marketing la mijloc. Cel putin in anii astia sa fim seriosi daca ai informatii critice nu le pastrezi pe laptop, de aia exista cloud si solutii de stocare profi care iti ofera si mama redundantei si securitatii. Iar pentru criptare datelor sa fim seriosi cu AES-128/192 se descurca cu brio si un procesor entry-level (chiar in hardware). Poate daca aveam bani de aruncat aiurea imi luam un laptop din seria Thinkpad T, dar momentan nu vreau sa dau mai mult de 2500 RON pe un laptop.

Acum revenind, le-am vazut pe ambele live si acel Asus chiar se simte mai bine cand pui mana pe el. Si eu inclin tot catre ASUS-ul ala, ramane ca azi sa decid.

Edited by adrian001, 17 July 2013 - 08:41.


#7
HEX2FUN

HEX2FUN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,720
  • Înscris: 15.07.2013
Excelenta prezentarea albastru!

adrian001, trebuie sa identifici contextul in care ai nevoie de un nootebook. Pana la urma este o unealta care trebuie sa se incadreze intr-un buget, iar daca vrobim de business, trebuie si amortizat. Este nevoie de un compromis, altfel poti sa ajungi foarte usor la sume foarte mari, care nu se justifica in practica.

Avand in vedere prezentarea de mai sus, nu pot decat sa iti dau decat sfaturi, adiacente:

- defineste tipul de activitate: mobilitate si autonomie sau lucrul la birou? Pornind de aici poti alege intre un ultrabook de 11.6" foarte usor si autonomie mare cu suficienta putere pentru office si powerpoint. - Pot s iti dau un exemplu, Acer 122p cu procespr A6 1440 - 1Ghz. Face fata la orice activitate office, dar atat. Consuma ridicol de putin si este foarte usor, 1kg.

- stabileste o suma de bani. Aici trebuie sa incluzi si pretul unui SO  (windows?) si suita office (2010 sau 2013) plus alte programe aditionale.

- viziteaza un showroom. Chiar daca exista mai multi producatori care ofera performante asemanatoare, trebuie sa vezi notebook-ul inainte de a-l cumpara.

PS: Eu folosesc un Dell Latitude E6430 si NU este marketing. Am nevoie de securitatea datelor si avand in vedere ca spatiul "cloud" este limitat, notebook-ul actioneaza si ca un buffer pana cand reusesc sa sintetizez informatia. Depinde de activitate, tocmai de aceea sunt notebook-uri profesionale.

Edited by HEX2FUN, 17 July 2013 - 08:49.


#8
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Legat de cloud și altele de gen. Ei bine, ălea chiar sunt bălării de marketing având în vedere dezvăluirile lui Snowden. Cine ar avea acum încredere să își încredințeze datele unei companii care oferă acces direct autorităților, americane și nu numai, fără mandat? Poate doar poze cu clădiri, animale și chestii absolut banale. În lumina dezvăluirilor ai încredința Microsoft emailuri personale, contracte și alte informații confidențiale?

Alternativa este Own Cloud și diverse soluții de email criptat. Soluții de genul ăsta costa suplimentar, la fel ca și caracteristicile adiționale aduse laptopurilor din gama business.

Edited by albastru, 17 July 2013 - 10:17.


#9
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Si ce te opreste sa folosesti propiul cloud si mai ales propia solutie de stocare ?. De ce trebuie sa folosesti cloud-ul alcuiva ca sa zic asa, mai ales cand esti o firma mare. Oricum ideea era ca nu pastrez date critice pe HDD-ul laptop-ului mai ales ca laptop-ul il voi tine si pe acasa.

PS: Apropo firma la care sunt are si OwnCloud (tocmai ce am test de pe android sa vad cum merge treaba) si servere propii de stocare a datelor.

#10
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Păi de own cloud am spus și eu. Prin menționarea problemelor cu cloudul am vrut să atrag atenția asupra unei chestii care este clar marketing: plătești pentru a-ți ține în siguranță datele pe care Microsoft și alte mari companii le oferă pe tavă diverselor organizații.

#11
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
In principiu ar ramne ASUS-ul ala, dar mi-a sarit si varianta asta in ochi:

http://www.emag.ro/l...#Opinion_Anchor

De asta ce ziceti ?, merita fata de acel ASUS ...

LE: A mai pus o data mana pe acel Lenovo si e departe de ce ma asteptam de la Lenovo. Mi-a lasa impresia de un Acer cu alt nume.

Edited by adrian001, 17 July 2013 - 18:39.


#12
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Față de Asus cel din plastic merită acel ProBook chiar și numai din cauza materialelor folosite. Păcatele lui sunt HDD-ul uriaș dar de 5400 rotații pe minut și faptul că vine cu Linux ( În caz că ai nevoie să cumperi licență de Windows; dacă nu ai nevoie, nu e nici o problemă ).

Lenovo face și Thinkpaduri dar și laptopuri plasticoase, la fel cum Dell face Latitude dar și Inspiron. Probabil doar Alienware are numai laptopuri unul și unul.

ProBook este un laptop business entry level cu mult mai ok decât Pavilion sau ce alte modele din plastic lucios au ei.

P.S. Se pare că ProBook are doar inserții de metal, carcasa fiind din plastic după cum reiese din recenzie.

P.P.S. Acel HP are garanție 12 luni pentru persoane fizice. Dacă îl cumperi pe persoană juridică .... cine știe ce surprize ai. Citește și comentariile de pe cel.ro, pcgarage.ro și emag.ro înainte de a-l alege.

Edited by albastru, 17 July 2013 - 19:38.


#13
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Dupa ce am mai sapat pe net pana la urma am ales ASUS-ul ... urmeaza sa ma duc azi sa il iau.

#14
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Felicitări! Să ne spui care sunt primele impresii și, de ce nu, să încerci să faci o mică recenzie.

#15
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Primele impresii nu sunt prea bune ... chiar acum scriu de pe el si trebuie sa incep prin a spune ca eu nu credeam ca e un vreun producator atat de tampit incat sa nu puna o placa wireless dual band (2.4/5 Ghz) pe un laptop din 2013, de aia nici nu am prea dat importanta acestui lucru (placii wireless adica). WTF pana si telefonul meu (care nu e unul high-end) are WIFI Dual Band. In rest materialele pot sa zic ca sunt destul de bune, aluminiul de pe palmrest se simte foarte bine la atingere, dar ma asteptam sa fie rece nu cladut si asta in idle. Tastatura in schimb pentru mine este perfecta, imi place mult cum ma inteleg cu ea, cursa tastelor foarte scurta si asezate perfect pentru degetele mele. Ecranul este si el bunicel, cu o luminozitate destul de buna, dar nu va asteptati sa faceti ceva editare grafica pe el, doar poate de plictiseala. Alta mizerie este mufa RJ-45 care pentru a scoate cablul din ea trebuie sa ridici laptop-ul pentru ca nu poti sa apesi pe clema care o tine fixata (fiind in partea de jos nu ai loc). Ca si performante laptop-ul se misca destul de bine, dar nu stiu daca o sa ma pot impaca cu placa wireless, deci cred ca o sa il returnez.

#16
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Vrei să spui că un ditamai laptopul de 15,6", cu procesor cu TDP de 17W este călduț în idle? Oare cum reacționează dacă te joci și procesor își crește frecvența de la 1,7 GHz la 2,6GHz și intră în funcțiune și placa video? Ar fi interesant de aflat.

Aluminiul e doar la palmrest sau toată carcasă este din metal? Flexează palmrestul sau tastatura la presiune? Ce garanție au oferit pentru persoană juridică? Interesează-te dacă îl poți returna dacă l-ai luat pe persoană juridică.

Dacă îl returnezi către ce optezi? Acel Lenovo? Orice ai face, multă baftă și mult noroc cu laptopul pe care îl vei folosi în continuare.

#17
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,762
  • Înscris: 09.05.2005
aluminiu e pe palmrest si in jurul tastaturii, disipa o parte din caldura prin partea de sus probabil d-aia e putin caldut. Desi e cam ciudat, eu am testat un model din seria asta cu placa video dedicata si nu se incingea.

Edited by LensFlare, 18 July 2013 - 20:04.


#18
albastru

albastru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,914
  • Înscris: 07.05.2003
Ca la acele ProBookuri, deci.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate