Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Puls mare doar noaptea?

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!
 La multi ani @OvidiuNS!

Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)
 Instalație ornamentala lumin...

probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart
 Modul GSM cu numarator de impulsuri

Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen
 

Brutarie- vreau sa deschid o brutarie, mai am nevoie de informatii

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
aradu1986

aradu1986

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.07.2013
Buna ziua,

Vreau sa deschid o brutarie si inca am cateva necunoscute, factori de "neliniste", sa le spunem asa, intrebari carora as dori sa le gasesc raspunsul inainte de demararea proiectului.

Mai jos am creionat in mare ideea brutariei mele, comentariile si sfaturile legate de orice aspect sunt binevenite:

Brutaria ar fi traditionala, ma gandesc la un cuptor pe vatra, pe dampf, ca exemplu: http://www.cuptoarep...ografie0462.jpg
Stiu ca painea facuta in aceste cuproate este mult mai gustoasa decat cea facuta pe cuptoare tunel sau in cuptoarele de inox pe vatra. Acesta ar fi principalul avantaj al produselor mele in fata concurentei.(mizez oare prea mult pe acest aspect?) Alegerea cuptorului este unul dintre capitolele unde am nevoie de cat mai multe informatii.
As achizitiona si o linie de modelare: divizor, melc, predospitor, modelator pe lung- cu care consider ca am rezolvat problema franzelelor, restul sortimentelor urmand sa fie modelate manual.
Ca si productie as dori sa pot (dpdv al utilajelor) produce 4000 paini pe zi, in 2 schimburi, cu cate 3 oameni pe fiecare schimb.


Intrebari:
1. Aud foarte des ca nu ar mai fi loc pe piata de panificatie pentru brutarii mici, fie ele si traditionale,... ca piata e controlata de "gigantii" segmentului acesta si de brutariile "turcesti"- care stim cu totii ce si mai ales cum ofera clientilor. Sa fie oare asa?
2. Pentru detinatorii de brutarii traditionale(actuali... fosti)- orice detalii, experiente, probleme intalnite, sfaturi ale unei persoane care a trecut prin ceea ce doresc sa fac eu m-ar ajuta nespus.
3. Are cineva un plan de configurare a spatiului brutariei, modele de amplasare a echipamentelor? Care e cea mai eficienta impartire a spatiului? de ce spatii e nevoie?

Va multumesc.

#2
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

 aradu1986, on 05 iulie 2013 - 11:43, said:

1. Aud foarte des ca nu ar mai fi loc pe piata de panificatie pentru brutarii mici, fie ele si traditionale,... ca piata e controlata de "gigantii" segmentului acesta si de brutariile "turcesti"- care stim cu totii ce si mai ales cum ofera clientilor. Sa fie oare asa?
In magazinul de unde iau eu paine sunt peste 30 de sortimente: neagra, secara, tarate, graham, seminte, taraneasca (!), cu cartofi, diverse feliate, etc... si toate sunt produse de catre fabricile mari. Cred ca e foarte greu sa gasesti o mica piata de desfacere pentru panificatie in zilele noastre. Poate doar sa ai pret (foarte) mic si sa dai pe la buticurile de cartier.

#3
diahim

diahim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 24.04.2011
Depinde unde vrei sa vinzi painea. Pentru supermarketuri, ai cam 1% sanse sa vinzi. Daca vrei sa vinzi la poarta fabricii, o sa mergi in pierdere. In schimb, poti sa livrezi la magazinele mici din raza fabricii, dar iti trebuie o oferta buna,oameni descurcareti si parc de masini. SI ca sa iesi si in castig, multe manevre neortodoxe.

#4
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
De calitate nu zice nimeni nimic? Dacă faci ceva deosebit + ceva publicitate, vine lumea.

#5
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 06.10.2003
Marea majoritate a painii din comert e o mizerie, cu sau fara cereale prin ea.
O paine facuta traditional, din faina buna, apa, drojdie si coapta in vatra-vatra e muuult mai buna ca orice altceva si sunt convinsa ca si-ar face loc pe piata. Plus ca poti face tot felul de sortimente de paine, chifle.

#6
danutz96

danutz96

    Iritabil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,711
  • Înscris: 17.12.2009
Off: Mi-am adus aminte de badea cum striga ca disperatul : "Basescu la brutarie, baaaaaaseeeescu la brutariee!( x2) ".

#7
mateiuli

mateiuli

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 07.08.2006
Daca vei ramane strict la lucruri traditionale, asa cum se face la tara, nu vad de ce nu ai putea avea succes. Sunt oameni interesati de astfel de produse.
Daca te dai pe conservanti, aditivi si alte chimicale - oamenii sunt satui.

Edited by mateiuli, 05 July 2013 - 12:35.


#8
TLGsoft

TLGsoft

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 25.03.2006

 mateiuli, on 05 iulie 2013 - 12:35, said:

Daca te dai pe conservanti, aditivi si alte chimicale - oamenii sunt satui.

Da, oamenii sunt satui de chimicale, insa:
- daca este pretul mare - nu e bine
- daca painea este tare - nu e bine
- daca painea face numai firimituri cand o tai - nu e bine
- daca painea mucegaieste dupa o zi - nu e bine
- daca painea are termen de valabilitate mic - nu e bine

Pana la urma, consumatorul alege. Din pacate alege pretul mai mic, nu calitatea.

@initiator: daca nu ai experienta in panificatie, te sfatuiesc sa faci altceva. Este un business in care se supravietuieste cu greu, marje mici, probleme multe, controale de peste tot, competitie mare. Un articol rau-intentionat in ziar iti poate prabusi afacerea peste noapte.

Edited by TLGsoft, 05 July 2013 - 13:35.


#9
aradu1986

aradu1986

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.07.2013
Va multumesc pentru raspunsuri, totusi, are cineva o brutarie artizanala? sau traditionala.... sau... m-as multumi pana la urma cu orice fel de brutarie... :)

multumesc!

#10
kolik19871

kolik19871

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.03.2014
eu ma numesc Nicolae si sunt din Basarabia  as vrea sa deschid si eu o brutarie mar interesa la ce pret ajunge cuptorul din likul trimis de d-ul aradu1986

#11
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,547
  • Înscris: 18.12.2011
+40 230 574 909 pt info

#12
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

 kolik19871, on 27 martie 2014 - 20:59, said:

eu ma numesc Nicolae si sunt din Basarabia  as vrea sa deschid si eu o brutarie mar interesa la ce pret ajunge cuptorul din likul trimis de d-ul aradu1986


http://www.ofenbau-a...n-holzbackofen/

#13
shadyro

shadyro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 16.03.2010
Sunt curios in ce judet vrei sa deschizi brutaria !?

Ar trebui sa stii:

1. Piata produselor de panificatie in Romania trece printr-o continua scadere si tinde spre conosumul european, adica foarte mic in ceea ce priveste aceste produse.
2. Brutariile traditionale sunt din ce in ce mai dese, cam toate brutariile "uriase" si-au facut si cuptoare pe vatra.
3. Majoritatea burtariile "uriase" asa cum le-am numit au fost facute pe fonduri europene (cu 50% contributia societatii), drept urmare au cam acaparat piata DAR SI oamenii care trebuie! La brutarii "uriase" ma refer doar la marile brutarii locale. Velpitar, boromir etc. nu sunt o amenintare pentru brutariile mici.

Cum te poti descurca cu o asemenea brutarie?

Fa un scurt studiu de caz si analizeaza strict:

1. Cat costa 1 kg de faina? (restul sunt nesemnificative ca pret, la painea traditionala o sa mai pui amelioratori - maxim 5 lei / cuptor, drojdie + sare - maxim 2 lei).
2. Cat costa o paine normala de 300 g?
3. Cate brutarii sunt?
4. Cam cate produse finite poti vinde?

Dupa vezi rezultatul.

* In momentul de fata 1 kg de faina costa 1,3 Lei. Daca o paine normala de vatra in judetul tau costa peste 0.9 Lei la vanzare e bine!
* Tot in conditiile de astazi, ai nevoie de peste 2500 de produse finite vandute pe zi pentru a obtine profit. (produs standar, paine 300 g >= 0.8 Lei). Cheltuieli standard de intretinere (fara chirii, etc...)

Atat am reusit sa scriu pe fuga Posted Image o sa revin probabil cu o completare

Edited by shadyro, 28 March 2014 - 18:44.


#14
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013
Paine buna in Romania am mancat numai in Transilvania, cel putin aia la 2kg batuta de coaja e nemaipomenita. In Galati(de unde sunt) gasesti numai kkturi, numai paine nu o poti numi.
Daca as fi in Romania si ai deschide brutaria as fi client fidel, imi place painea la vatra si mai ales artizanala.
App. daca te intereseaza vreo reteta de paine cu faina din grau dur, fratele meu a muncit intr-o brutarie artizanala(in Italia).
In Romania se pot face paini de 1-2kg si sa se vanda la kg? Daca cineva vrea 700g, se taie si...

Edited by redcamel, 29 March 2014 - 23:34.


#15
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,468
  • Înscris: 08.08.2006
Da, se vad la kg in hypermarketuri. Poti sa cumperi o paine de 1 metru daca vrei.

#16
murgaco

murgaco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 21.12.2008
Si pentru un metru cum se procedeaza? se taie dintr-o bucata mai mare sau se lipesc mai multe bucati?

#17
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,466
  • Înscris: 25.01.2007
tu de fapt cumperi la kilogram, dintr-o paine uriasa aia iti taie cat vrei, iti cantareste si cat iese, atat platesti.

#18
gabriel cristian

gabriel cristian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.06.2007
Curios si eu, si cred ca si cei care s-au obosit sa raspunda : care e adresa brutariei dvs, poate aflam si noi ce sa ales de proiectul dvs : painea sau praful ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate