Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Haidem la facultate !

- - - - -
  • Please log in to reply
406 replies to this topic

#91
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Totusi sunt de acord cu practicile astea, triere eficienta intre cei care sunt cu adevarat interesati si cei care vor doar 'sa faca o facultate'. Tin minte cat de multi au disparut in anul 2 dupa ce au vazut cum sta treaba. In anul 3 m`am tirat si eu ca nu am vazut viitor in asta, am prieteni care au terminat fac si muncesc in cu totul alt domeniu acum, de inteles la cum stau treburile in acest domeniu. Pacat, mare pacat.

#92
victor_tree

victor_tree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,196
  • Înscris: 28.10.2013
Am vazut cateva anunturi pt ingineri agronomi pe la aviziere,acum nu stiu cata bataie  e pe ele sau ce conditii si bani ofera respectivii,mi-a atras atentia unul in care era nevoie de un inginer care sa se ocupe  de ceva campuri experimentale,cred ca asta e ceva foarte fain la inceput de drum.

#93
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Una din probleme e ca tinerii care termina nu prea au unde profesa ca sa acumuleze experienta... sunt obligati sa faca alte munci si se plafoneaza/indeparteaza total de domeniu. Cati nu avem la cules de ceva prin strainatate.
Eu personal MOR de ciuda pt. ca se irosesc atatia si o sa fie VAI DE MAMA NOASTRA in viitorul f apropiat, fara capital uman orice societate e pierduta... varza varza varza. mor mor mor, ma duc sa ma racoresc sa mai dau niste zapada ca ma atinge subiectul asta mereu.

#94
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
Anunturi sunt, partea care nu o scriu cei de acolo este ca doresc oameni din zona.  
Asta vara aveau 4 posturi de ingineri neocupate cei din IMB.

Anuntul celor de la Maissadour cu privire la campuri experimentale cere multe si nu multi  se baga, practic trebuie sa faci totul de la A la Z. De la tractorist pana la tehnician experimental. Oare multi se duc sa se angajeze unde vor sa fie sefi , nu sa regleze semanatori-distante...Se duce colea ca reprezentant vanzari la xxxx si e mult mai castigat decat unul printre loturi experimentale.

Edited by medelin992, 26 January 2014 - 20:02.


#95
victor_tree

victor_tree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,196
  • Înscris: 28.10.2013

View Postmedelin992, on 26 ianuarie 2014 - 19:54, said:

Anunturi sunt, partea care nu o scriu cei de acolo este ca doresc oameni din zona.  
Asta vara aveau 4 posturi de ingineri neocupate cei din IMB.

.

Mai nu stiu,ca tanar inginer se presupune ca esti mobil si dornic de munca,eu cel putin asa vad lucrurile,nu vad de ce ar merge cineva langa mamica si taticu intr-un satuc pierdut printre dealuri,mai ales daca nu are capital de o exploatatie proprie,asa mai inveti una alta,mai poti gresi fara consecinte dramatice,daca inveti si partea de management dupa esti in stare sa conduci altfel propria tarla,samd.

#96
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
http://www.tvrplus.r...-romania-200243

In sfarsit Usamv-ul Bucurestean devine interesant dpdv al dotarii/tehnologiei. Pana nu demult il credeam cel mai slab centru USAMV din tara, dar acum recupereaza.Era si timpul. Mai este mult de munca pana va devenii ceva de vis care sa atraga noi studenti. Sunt convins ca admiterea la Usamv nu va mai fi ce a fost: locuri neocupate.

Nu face nimanui cu ochiul pt admiterea din vara?

#97
Cristi-MAN

Cristi-MAN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 25.10.2008
Salutare horticultorilor! Am ,,excavat'' subiectul si cred ca am ceva de zis pentru ca is mai ,,batranel'' sunt anul IV la horticultura la Universitatea din Craiova. Apropo, varsta 23 de ani, ocupatie in afara facultatii: gradinar. 8500 mp suprafata, mai multe pe viitor.
     Jumborom, e foarte bine ca ai dat la horticultura, o sa te ajute mult. Una, ca afli multe si in felul asta stii ce sa faci pe teren, ai idee cum faci o cultura de legume s.a.m.d. Vezi cu laboratoarele sa treci pe la ele cand ai ocazia. De asemenea si la practica (care la noi la Craiova tine 1 luna), acolo ai sa vezi si faci ceva, daca dotarile permit. Fonduri europene magazin de seminte/produse fistosanitare nici nu mai zic ca stii deja (trebuie licenta).
   Unde sunt eu, la Craiova avem horticultura doar la zi. Dupa 3 laboratoare lipsite 20 RON/absenta+recuperari. Profesorii is buni si foarte buni desi unii din mai fac pe niznaiul de-ti vine sa dai cu ei unde vezi cu cohii departe. Teorie se preda multa cantitativ (la unii), e de calitate la majoritatea dar cand vine vorba de practica miroase a saracie nene. Dotari minime spre zero: 2 tractoare vechi pe care le vedem daca avem noroc, un Claas nou care e tinut in ,,vitrina'' (l-am vazut acu' patru ani odata), 3 solarii, 3000 mp de teren cu legume si pomi (cam ,,ierbarit'' cu pir&Co, la Banu Maracine in zona Metro) si cam atat. Teoretic te faci beton, dar la practica am avut norocul ca fac de mic acasa, altfel zero eram. In patru ani doar am dat cu sapa (!) si coasa. Modern, STAS, nu-i asa?Posted Image  Asta-i realitatea aici un sunt, cel putin. Pai USAMV cu sera e bine daca aveti.
     La materii, un pic mai greu este cu topografia (examen+proiect, fiecare cu nota lui), imbunatatiri funciare (anul III, la fel), pomologie (adica pomicultura speciala, anul IV,sem. 1 la fel, sem.2 doar examen). Daca  faceti practica in sera/solar iar la laborator experimentati si voi nu doar profu' e bine. N-o sa trebuiasca forjate toate chestiile disciplinele de baza sunt mai bune restul, informatie anexa. Totusi trebuie tinut bine de facultate pentru ca multe lucruri sunt importante. Combinata cu practica e ok, in felul asta consolidezi.
       In vara termin. Master n-au aici decat Oenologie-viticultura si Management si dezvoltare rurala in agricultura (deocamdata neocupat din lispa de studenti).  O sa sar in curtea Agronomiei la master daca merge.
    In afara de facultate, bag gradinarit: tomate la solar, in camp, ceapa, usturoi , ardei, varza, telina si patrunjel de frunza (se vinde), conopida etc. Ma duc cu ele la targ. Iese banul. Ceapa  o tin depozitata si o dau la kilogram 1,5-2 RON fata de 1 la en-gross (intermediar),6 tone au fost pe 2013Posted Image . Soi bun: Stuttgart. Am clienti fideli. Ideea e sa ai marfa de calitate. Acum o sa ma duc cu rasaduri.  Vechime: de mititel, cu ai mei si acum eu. Mai vorbim. O zi buna si gradina bogata!

#98
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Salut CristiMan,
Bune insight-uri vis-avis de studii si practica in legumicultura. La cum vorbiti voi cei de la horticultura parca ma frig si pe mine palemele de niste studii de profil :)
Oricum, ramai pe aici sa mai schimbam o parere, o informatie, o samanta etc
Spor pe ogor
M

#99
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
O zi la facultate:

In sera noua, intr-una dintre camerele dedicate floriculturii se pregateste un sistem de sustinere a plantelor (aici Alstroemeria). In stanga, pe randul dezvelit de agrotextil, s-au instalat furtunurile de picurare.

Langa rand, aparent fara activitate, un invitat special.

Attached File  Palisare 01.JPG   336.32K   111 downloads

Randul dezvelit de mai sus a fost acoperit cu agrotextil, fixat de substrat (turba + perlit) cu agrafe din sarma,

Se pregateste gaurirea agrotextilului folosind o un arzator pentru lipiri (de instalatii) si o minibutelie + doua sarme de 3 mm indoite dupa necesitati (un cerc cu diametru putin mai mare decat cel al alveolei in care s-a dezvoltat rasadul ce urmeaza a fi plantat + un maner).

Attached File  Gaurire agrotextil 01.JPG   339.58K   115 downloads


In prealabil s-au intins sarmele pe patru randuri si s-au trasat cu creta centrele gaurilor. Apoi, arzatorul a incins prima sarma, cu care s-a inceput gaurirea; intre timp, a doua sarma s-a prezentat in fata arzatorului.

Attached File  Gaurire agrotextil 02.JPG   381.95K   109 downloads

Nu doar actualii studenti au avut de lucru, ci chiar si cei viitori. Sub privirea multumita a profei, invitatul special gaureste cu virtuozitate (cu bisturiul !) conducta PEHD prin care se vor alimenta plantele de care v-am povestit mai sus.

Nu cautati prea departe invitatul de care va vorbesc; este chiar cel pe care il frigeau palmele in post-ul anterior.

Pe aceasta cale, tin sa-i multumesc pentru ajutor (un GAUS-ian adevarat, tine bine la tavaleala, si totodata are in portbagaj cateva sute de metri de furtunuri de orice fel, ca nu se stie niciodata ce judet mai trebuie irigat pana maine).


Attached File  Proba practica.JPG   407.6K   108 downloads

Nu doar pe el, ci si pe voi, va astept sa schimbam, pe alocuri, lumea.

Pai, si de ce ar trebui sa schimbam lumea ?

Pentru ca, uneori, lumea, mai face ea ...

#100
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
Tot respectul pentru "gausianul" acela !
De cata rabdare da dovada cand se apuca de un lucru,acest hibrid de chinez batran  si maestru de furtun incizat ar trebui sa- dehibridizam si sa-l facem "soi" , sa-l.raspandim prin tara ,sa bucure sufletele cat mai multor oameni !
Oricum e deja raspandit ....,prin sporii de ...cablu....:)
Felicitarile si laiku'  meu pentru amandoi !


#101
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Megane, vrei sa faci facultatea undercover ? Posted Image

#102
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Am terminat o facultate de multisor asa ca acolo merg direct la doctorat :)

#103
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
la 25 de la revolutie sa inteleg ca se monteaza o sera performanta la o facultate in Romania...Chiar nu stiu ce sa fac sa plang sau sa ma bucur. Acu' sunt si yo curios daca are nustiu-cate compartimente sera in care se afla culturi diferite pe diferite sisteme ..fertirigarea pe compartimente cum s-o face? ca normal ar fi sa aiba fiecare compartiment fertirigarea lui ..apa o ia de la " chiuveta "  , din put sau mira-m-as de la una bucata instalatie distilare?  " Deci" ceva detalii primesc si yo?

Later edit:

Meganu da' tu esti mai timid asa de lucrai singurel p'acolo? Eu daca eram in locu' tau " solicitam" din start ajutorul a doua asistente- studente Posted Image  de "iexemplu'' la actiunea din ultima foto le puneam sa tina teava una de un capat si una de celalalt capat... profa te admira da' tu parca esti prea concentrat cu gaura aia in teava :)

Edited by scuterone, 06 April 2014 - 17:23.


#104
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Scuterone, pozele sint puse la alibi. Cum dreacu sa nu-ti fuga ochii cu atitia ieduti prin preajma ?  Posted Image

#105
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007

View Postalmadan, on 06 aprilie 2014 - 17:43, said:

Scuterone, pozele sint puse la alibi. Cum dreacu sa nu-ti fuga ochii cu atitia ieduti prin preajma ?  Posted Image

Ii spuneam: "Meganule, ochii-n teava, ca ea e subiectul principal, fetele nu mai respirati asa de mult, dubla 15, motor !".

scuterone, la fertirigare se mai lucreaza inca, deocamdata e pe automatizare manuala.

Cand mai aflu una, alta, va zic.

#106
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Spiberg este mic copil pe langa regizorul Jumborom. :)

#107
victor_tree

victor_tree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,196
  • Înscris: 28.10.2013
Intrebare:Avand in vedere ca se lucreaza intr-un mediu controlat si irigarea/fertigarea se fac pe furtune,nu era mai ieftina folia de mulcire in loc de agrotextil?de ce s-a ales varianta asta?pt o ventilatilare mai buna a substratului?

PS.cred ca am gasit raspunsul,agrotextilul e mai rezistent la tavaleala si avand in vedere ca pe acolo trec zeci  de studenti in practica si nu toti merg ca pe ace/nu toti au o incalataminte potrivita,folia ar iesi sifonata rau.

Edited by victor_tree, 06 April 2014 - 20:48.


#108
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
Daca e sa o luam logic, in acel mediu (se lucreaza pe substrat steril - turba + perlit), agrotextilul (si orice alta folie de mulcire) este nu doar inutil ci chiar contraindicat (Alstroemeria de pilda, drajoneaza, adica ies lastari din pamant la cativa centimetri de tulpina principala - mulcirea impiedica dezvoltarea lor). Dar, vorba poetului, "asa era in proiect".

Edited by jumborom, 06 April 2014 - 21:00.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate