Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Circular Makita de negasit in RO

FightBox ar merita transformat ...

Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...
 Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...

Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...
 EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea

Pareri complex rezidențial T...

Camping Franta - Chamonix
 Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 

Marime fisier filmare Full HD

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Salut,sunt pe cale sa achizitionez o camera video full HD cu stocare pe card.Am tot studiat si am vazut ca la majoritatea modelelor daca vrei sa filmezi incontinuu,iti face fisiere de 1,8; 2 sau 4 GB.Nu poti filma practic un fisier intreg de 1 ora sa zicem chiar daca ai card suficient.Intrebarea mea ar fi: de ce oare se face asa ? Asa este normal ? Ma cam deranjeaza chestia asta cu splitul automat.

Multumesc.

#2
alamic05

alamic05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 31.12.2008
E din cauza limitarii fat32 ( 4gb \fisier ) nu ca asa vor muschii lor . Posted Image

#3
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 05.02.2012
Asa este. Cred ca daca o sa cauti un card NTFS va disparea problema. Sau eventual incearca si vezi daca merge sa ii dai format si sa schimbi din fat32 in ntfs

HD = high definition . Sa o luam asa
- O camera normala "Standard definition" , sa zicem ca filmezi la o rezolutie de 800x600 la o viteza de 25fps (cadre pe secunda) . Un cadru e compus din 800x600 = 480.000 pixeli. Acel cadru probabil va ocupa undeva la 200kb. 200kb x 25cadre = 5MB . Deci o secunda de filmare iti va ocupa o memorie de 5MB. Calcule facute rapid, ca sa iti arat cum sta treaba
- O camera HD, sa zicem ca filmezi la 1920x1080 , la o viteza de 25fps. Un cadru e compus din 1920x1080= 2073600 pixeli . Acel cadru probabil va ocupa undeva la 1MB (1024kb) . Deci o secunda de animatie iti va ocupa 1MB x 25 = 25MB .

Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat va ocupa mai mult spatiu pentru ca trebuie sa stocheze fiecare pixel. Dar sunt carduri de memorie si de 16GB si de 32GB , deci va fi ok Posted Image (scuze pentru reply-ul asta, eu am inteles cu totul altceva - dar il las ca na, nu strica) . Are dreptate "alamic05"

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Sa il faci NTFS merge problema e ca aproape sigur nu-l mai vede camera.
Splitul automat e super-ok, daca il face bine camera.

#5
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Multumesc mult pentru raspunsuri.Eu m-am hotarat la un JVC care filmeaza 1980x1080 50p.
Sa inteleg ca degeaba il fac NTFS(sigur merge facut din FAT,ca am mai facut) ca nu se stie daca il mai vede camera ? O sa incerc cu o camera de la altcineva.

@f300 ca o curiozitate:de ce crezi ca splitul automat e OK.Pt mine sincer nu ar fi OK.Daca de exemplu filmez la o aniversare a juniorului meu si vreau sa filmez de ex 30 min,atunci o sa taie la fiecare 15 min cred filmand cu 50p.

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Atita vreme cit exista atit playere cit si programe de post-procesare care folosesc bine mersi bucatile cu ce te deranjeaza? Ca doar estetic te intereseaza filmul, nu sa te uiti la director in explorer cum sint aranjate fisierele si cit de curat este.

Varianta proasta e atunci cind nu iti face split si se opreste pur si simplu, aia da intr-adevar e naspa.

#7
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Spuneai mai inainte ca splitul automat e super ok daca il face camera bine.Adica il poate face si prost? In ce sens adica ? Scuze de intrebari,dar eu chiar ma gandeam ca la camera asta imi iau sigur un SanDisk de 64 GB sau chiar unul de 128 si daca vreau sa filmez 1 ora in Delta se filmeaza un fisier de 1 ora.Dar daca asa face orice camera, asta este.La fel se intampla si la camerele care au si memorie interna si card ?

Edited by kelokata, 04 July 2013 - 17:39.


#8
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 05.02.2012
Dar nu vad nimic rau in a avea mai multe bucati . Eventual le poti "lipi" folosind un software de editare video . In felul asta vei avea un singur fisier si vei putea sa ajustezi si calitatea, sa il compresezi, etc

#9
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Ideea este ca nu duc lipsa de soft de editare.Am unul chiar f bun.In alta ordine de idei,nu vreau sa compresez filmele facute cu camera respectiva deoarece am un HDD extern de 3TB,deci nu am de ce sa le compresez.Vreau sa le am asa cum le filmeaza camera si sa le vizualizez direct de pe HDD.
Deci nu vroiam sa mai stau sa le bag in softul de editare si sa mai pierd timpul si cu lipirea bucatilor de 4GB.

#10
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Nu mai vorbiţi prostii.
Limitarea de 4 GB nu e dată doar de formatarea cardului ci şi de cameră. E şi o chestie de protecţie a filmării, dacă ai un crash în timpul înregistrării nu pierzi toată filmarea ci doar porţiunea de 4 GB unde a survenit problema, care apoi poate fi sau nu recuperată. Orice card aţi folosi tot clipuri de max 4 GB vei avea. De ex cardurile sdxc de 64 GB sau mai mari sunt formatate exfat deci teoretic nu ai limitare de mărime şi ai putea trage pe el un singur fişier pînă se termină cardul, dar surpriză, camera face tot clipuri de 4GB.
Oricum clipurile cu spanning pot fi lipite cu softul de editare sau aplicaţia de pe cd care vine în pachet cu camera.

Edited by vgabi, 05 July 2013 - 09:56.


#11
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
@vgabi, se pare deci ca nu trebuie sa ma mai agit cu fisierele facute de camcorderele astea.Am vazut ca la Samsung limitarea este la 1,8GB , la Sony la 2 GB si la JVC-ul pe care vreau sa il iau eu fisierul maxim e de 4 GB.
Atunci m-am consolat cu ideea si mai ales si ca le voi ,,suda,, cu softul de editare video.

Multumesc.

#12
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Aşa e, limitarea poate fi între 2 şi 4 GB/fişier depinde de fabricant.
Mai nou cu firmware custom limitarea poate fi sărită la unele dslr şi poţi trage un singur rec pînă se umple cardul.

#13
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Si numai la unele DSLR-uri poate fi sarita limitarea cu firmware custom ? Nu se poate si la camere ?

#14
gca

gca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.09.2004
In principiu toate camerele video se vand cu un disc cu soft de transfer video. Softul de la Sony spre exemplu lipeste toate fisierele si se obtine un singur film indiferent de lungime sau durata.

#15
valyp67

valyp67

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 31.07.2006
Softul Sony PlayMemories Home care este free este o mare porcarie dupa parerea mea,intrucat nu vede fisierele mts care le filmezi full hd si efectiv nu poti lipi fisierele de 2gb pe care ti le face automat camera Sony. Doar cu Sony Vegas se poate face acea lipire dupa extrem de lungi asteptari de conversie chiar si de 7-8ore la o filmare full hd de doar o ora la care oricum pierzi din calitate la sunet ca nu duce 5.1,ori la imagine ca nu are decat 50i sau 24p,iar eu filmez 50p cu sunet 5.1...ceea ce nu gasesc in acel soft sa iese identic cu ce am filmat. Stiti cumva Panasonic la fel face filmarile in mai multe fisiere si de cati gb le face?

Edited by valyp67, 07 October 2013 - 22:30.


#16
gca

gca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.09.2004
In afara de Sony PlayMemories Home mai exista si altele ca de exemplu Content Management Utility care face atat transferul de pe camera cat si unirea fisierelor. La instalare se conecteaza camera dupa care softul poate sa citeasca direct de pe card cu card reader. Transferul unui card de 32Gb se face in 10 min pe USB3.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate