Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

Orange oferã servicii integrate de TV/internet/telefonie.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2203 replies to this topic

#37
Tehnicul1970

Tehnicul1970

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 02.05.2013

View Postbaducu, on 05 iulie 2013 - 08:53, said:

Cred ca a cam sosit momentul sa vina vremea firmelor care au investit in tehnologie si infrastructura de telecomunicatii (fibra optica in special) in detrimentul celora care au investit puternic in reclame si spalare de creier a populatiei.Posted Image

vio73, banii s-au cheltuit pe reclame, de unde vrei tu acum retea sa-ti asigure 50Mbps sau 100Mbps?
Pus punctul pe "i"... astia,intr-adevar au investit in reclame,tehnologie... mai mult chinezeasca (cum este tendinta mondiala actuala),nici n-au apucat sa definitiveze 3 G-ul (la fel si jigodiile rosii),incep pe ici pe colo cate o "tentativa" de 4G si totul este "ca la romani"... lucru inceput dar neterminat.
In contrast, nu este o lauda este o comparatie intre companii - UPC-ul a pastrat pentru Internet o tehnologie pe care s-au bazat,au dezvoltat-o,o stapanesc DPDV tehnic,banii au fost investiti  mai cu cap si de aceea au servicii integrate la pachet,mai putin telefonia mobila unde nu au licenta de operare. Atentie! N-o sa laud acest operator la care sunt abonat cum am facut cu Vodafone-ul pe vremuri,am subliniat numai cum stau lucrurile.
Orange,nu va trage fibra optica pentru marele public... este tarziu deja in Romania! RDS,UPC,chiar si Romtelecom... au deja intrare buna pe acest segment al telefoniei fixe,Internetului fix,DTH-ului.... Orange este mult in urma lor iar treaba cu Internetul o mai pot face numai pe improvizatia de 3G care,am mai spus-o fiindca am lucrat direct cu aceste echipamente,este o tehnologie greu de stapanit,scumpa,energofaga si limitata DPDV al spectrului. Dar... acel simetric de 1 Mb/sec.... ar putea fi asigurat!
Decat "Happy Night" cu deconectari si reconectari la ora 00,00,cu grija sa nu-ti consumi traficul de zi ca nu vei avea viteza mare nici noaptea... mai bine "Happy anytime" cu acest "simetric".... care nu se vrea a fi implementat.
Dar... o sa li se infunde lor odata si odata.... deja la 4G,atat Orange si Vodafone,pe tot mapamondul au facut deja reduceri de preturi la abonamentele aferentei acestei tehnologii cu care sperau sa sparga piata,doar,doar s-o mai gasi vreun musteriu sa se aboneze! Cu acest 4G,companiile de telefonie mobila au  recunoscut in fata ziaristilor ca au cam "luat-o-n mana"! N-au avut succesul scontat,exista deja pe piata multi competitori cu Internet wireless pe distante lungi cu banda suficienta si nelimitat in adevaratul sens al cuvantului!
Eu,atata le spun... ori fac pe "dracu'n 4" si lasa jongleriile cu trafic inclus si trec la nelimitat adevarat ori sa ne lase-n pace cu 128 Kb/sec in 2013!
Personal,va spun cu mana pe inima, nu ma asteptam sa lanseze in Romania "ce-i lipseste chelului" Tv DTH! Si pe asta l-au lansat prost si incomplet,fara pachete de programe deja celebre la "altii",cu canale HD... hai sa fie ceva pe ecran,orice "balarie" numai "hasde sa fie" si Internetul care este practic viitorul lor, il fac scump,cu trafic inclus mai putin si 128 Kb/sec... "ca la prosti"... dupa consumarea traficului "rezonabil"!
Mai bine si-ar rezolva problemele reale ce le au in buricul Bucurestiului cu acoperirea! Prietenii,stiu ce vreau sa spun!
Cat priveste faptul ca au preturi mari la Internet... si inflexibilitate fata de clienti... cata vreme au peste 10 milioane de platitori... o vor tine pe-a lor si situatia nu se va schimba vreodata.
Concluzia: vreti Internet? Da?  Nu apelati la Internetul mobil ca Internet de baza.Luati o solutie de Internet fix,provideri sunt destui.

Edited by Tehnicul1970, 06 July 2013 - 20:24.


#38
deiuma

deiuma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,715
  • Înscris: 25.01.2011

Quote

Internetul care este practic viitorul lor
Ți-aș da 8 milioane de like-uri pentru treaba asta. Internetul e singura metodă prin care pot să furnizeze servicii integrate. VoIP, IPTV și conținut la cerere. Ăsta e viitorul.  Chiar vreau ca după ce vine internetul fix să îmi iau un Raspberry Pi ca să fiu puțin mai aproape de viitor :D.

#39
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Orange nu are cum să furnizeze servicii integrate la calitate acceptabilă. Și așa la 3G nu se atinge nici măcar în București tot timpul viteza maximă cu care se lăudă. Deocamdată 4G-ul Orange este doar un picuț mai rapid decât 3g. Să presupunem că ar reuși să ofere totuși viteze ceva mai decente. Ce se întâmplă dacă folosești internetul Orange pe post de internet fix și faci trafic ca pe fibră? La prețul actual al uni GB la Orange folosind LTE, probabil că vei avea de plătit o factură de câteva sute de euro față de 10 euro cât e la alții care oferă internet fix...

Dacă ne imaginăm o celulă Orange unde 1000 de oameni se uită la 100 de posturi TV diferite, 100 downloadează porn la viteză maximă, 50 de manelari ascultă streamuri cu manele, 50 de oameni joacă jocuri online, 2-300 fac browsing, 100 folosesc serviciile de voce, etc, cam care ar fi nivelul congestiei în zona respectivă și la cât ar scădea viteza. Poate ar merge dacă ar mări capacitatea și ar instala o grămadă de antene suplimentare. Ar face asta? Nu, pentru că ar costa destul de mult.

Dacă în București și Brașov unde au 4G nu sunt în stare să ofere internet la viteze/trafic/preț rezonabil, cum ar fi la Cucuieții din Deal unde au 2G și EDGE?

Singurii care pot oferi deocamdată servicii de telefonie fixă/mobilă/TV/internet fix/internet mobil sunt cei care au și infrastructură fizică bazată pe fibră sau cablu. Adică RDS și Romtelecom/Cosmote/Nextgen. Sau UPC dacă ar face și o rețea de telefonie mobilă.

Dacă stați și așteptați internet/TV la viteze, trafic și prețuri rezonabile de la Orange sau Vodafone mă tem că aveți de așteptat. Poate la 7-8G. :D

Dar dacă RT/Cosmote/Nextgen ar reuși să integreze mai bine serviciile, să aducă un plus de calitate și să umble la prețuri la internetul mobil, dacă RDS ar îmbunătăți calitatea internetului mobil și ar mări acoperirea, am avea deja două variante destul de bune.

#40
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,831
  • Înscris: 13.07.2010
Sunt cam mulþi de ,,dacã“!

#41
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,831
  • Înscris: 13.07.2010
Am găsit un articol, care mi s-a părut interesant:
Orange = telefonie mobilă + Orange TV. Operatorul portocaliu nu are internet fix, dar s-ar putea pe viitor să lanseze astfel de servicii direct din rețeaua lor 4G+ (viteze în download de până la 300 Mbps). Sigur,  mai depinde și de preț.

http://www.gadget.ro...cs-rds-sau-upc/

Edited by vio73, 23 September 2014 - 15:37.


#42
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Internet prin reteaua 4G nu inseamna internet fix oricat de mult am vrea noi.
Nu este fix atat ca modalitate de furnizare si nici din punct de vedere al caracteristicilor unei conexiuni cu adevarat fixe.
Apoi vorbim si de preturi. Orange nu va reusi niciodata sa ofere internet "fix" cu viteze de pana la 300 Mbps la preturi nici macar apropiate de cele ale operatorilor clasici.

Edited by danutz1, 23 September 2014 - 15:48.


#43
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
Nici internetul fix nu a fost ieftin cand a aparut si nici traficul nu era "nelimitat"

View Postvio73, on 23 septembrie 2014 - 15:33, said:

Am găsit un articol, care mi s-a părut interesant:
Orange = telefonie mobilă + Orange TV. Operatorul portocaliu nu are internet fix, dar s-ar putea pe viitor să lanseze astfel de servicii direct din rețeaua lor 4G+ (viteze în download de până la 300 Mbps). Sigur,  mai depinde și de preț.

http://www.gadget.ro...cs-rds-sau-upc/
Sincer in Jud.Mures Orange merge bine.La sate nu scade sub 20Mbps.In micile orase am 30-40 si in Targu Mures 100+ Mbps .Traficul asta putin ma omoara :(

#44
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,831
  • Înscris: 13.07.2010
Dacă ar fi nelimitat (mă refer la netul fix în rural), ați constata că în multe locuri este peste Țepelekom. Nu mai vorbesc de faptul că nu prea există întreruperi și viteza este mai mare decât la cei cu sârmă.

#45
tassadar

tassadar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,773
  • Înscris: 17.02.2004

View Postvio73, on 04 iulie 2013 - 13:44, said:

Orange România are de gând în viitorul apropiat sau îndepărtat să ofere servicii integrate de televiziune, internet (fix și/sau mobil), telefonie (mobilă și/sau fixă)? Nu de alta, dar eu și mulți alții ca mine, considerăm că ar fi timpul să se treacă și la această etapă și să nu ne mai jecmănească individual pentru fiecare serviciu pe cei care avem toate serviciile de la ei.Posted Image
Plus că dacă vorbești cu unul dintre departamentele lor, ei nu știu, nu cunosc despre celelalte, etc. Doar la bani știu să te jecmănească la comun!Posted Image

DOAR daca se renunta la limitarile pe tehnologia 4G impreuna cu extinderea acoperirii extraurban, ca sa poata oferi VOIP, VOLTE, IPTV.
Pe 3G nu se poate din cauza latentei, cell breathing si a diferentelor  dintre Up si Download.
Obligatoriu trebuie sa se renunte la limitari de trafic si in nici un caz mizerie de costcontrol.

LE: cu constcontrol nu poti internet fix acasa, VOIP sau mai rau IPTV.



View Postvio73, on 23 septembrie 2014 - 17:14, said:

Dacă ar fi nelimitat (mă refer la netul fix în rural), ați constata că în multe locuri este peste Țepelekom. Nu mai vorbesc de faptul că nu prea există întreruperi și viteza este mai mare decât la cei cu sârmă.

La 18 km de bucuresti am Telekom 10Mbps internet fix si Orange 3G 12-17 Mbps si 4G pana la 77Mbps, deci se poate ;)

View PostTehnicul1970, on 06 iulie 2013 - 20:19, said:


Pus punctul pe "i"... astia,intr-adevar au investit in reclame,tehnologie... mai mult chinezeasca (cum este tendinta mondiala actuala),nici n-au apucat sa definitiveze 3 G-ul (la fel si jigodiile rosii),incep pe ici pe colo cate o "tentativa" de 4G si totul este "ca la romani"... lucru inceput dar neterminat.
In contrast, nu este o lauda este o comparatie intre companii - UPC-ul a pastrat pentru Internet o tehnologie pe care s-au bazat,au dezvoltat-o,o stapanesc DPDV tehnic,banii au fost investiti  mai cu cap si de aceea au servicii integrate la pachet,mai putin telefonia mobila unde nu au licenta de operare. Atentie! N-o sa laud acest operator la care sunt abonat cum am facut cu Vodafone-ul pe vremuri,am subliniat numai cum stau lucrurile.
Orange,nu va trage fibra optica pentru marele public... este tarziu deja in Romania! RDS,UPC,chiar si Romtelecom... au deja intrare buna pe acest segment al telefoniei fixe,Internetului fix,DTH-ului.... Orange este mult in urma lor iar treaba cu Internetul o mai pot face numai pe improvizatia de 3G care,am mai spus-o fiindca am lucrat direct cu aceste echipamente,este o tehnologie greu de stapanit,scumpa,energofaga si limitata DPDV al spectrului. Dar... acel simetric de 1 Mb/sec.... ar putea fi asigurat!
Decat "Happy Night" cu deconectari si reconectari la ora 00,00,cu grija sa nu-ti consumi traficul de zi ca nu vei avea viteza mare nici noaptea... mai bine "Happy anytime" cu acest "simetric".... care nu se vrea a fi implementat.
Dar... o sa li se infunde lor odata si odata.... deja la 4G,atat Orange si Vodafone,pe tot mapamondul au facut deja reduceri de preturi la abonamentele aferentei acestei tehnologii cu care sperau sa sparga piata,doar,doar s-o mai gasi vreun musteriu sa se aboneze! Cu acest 4G,companiile de telefonie mobila au  recunoscut in fata ziaristilor ca au cam "luat-o-n mana"! N-au avut succesul scontat,exista deja pe piata multi competitori cu Internet wireless pe distante lungi cu banda suficienta si nelimitat in adevaratul sens al cuvantului!
Eu,atata le spun... ori fac pe "dracu'n 4" si lasa jongleriile cu trafic inclus si trec la nelimitat adevarat ori sa ne lase-n pace cu 128 Kb/sec in 2013!
Personal,va spun cu mana pe inima, nu ma asteptam sa lanseze in Romania "ce-i lipseste chelului" Tv DTH! Si pe asta l-au lansat prost si incomplet,fara pachete de programe deja celebre la "altii",cu canale HD... hai sa fie ceva pe ecran,orice "balarie" numai "hasde sa fie" si Internetul care este practic viitorul lor, il fac scump,cu trafic inclus mai putin si 128 Kb/sec... "ca la prosti"... dupa consumarea traficului "rezonabil"!
Mai bine si-ar rezolva problemele reale ce le au in buricul Bucurestiului cu acoperirea! Prietenii,stiu ce vreau sa spun!
Cat priveste faptul ca au preturi mari la Internet... si inflexibilitate fata de clienti... cata vreme au peste 10 milioane de platitori... o vor tine pe-a lor si situatia nu se va schimba vreodata.
Concluzia: vreti Internet? Da?  Nu apelati la Internetul mobil ca Internet de baza.Luati o solutie de Internet fix,provideri sunt destui.

Providerii astia multi sunt doar urban. Extraurban de cele mai multe ori exista doar ADSL si cu mici exceptii VDSL. Vitezele medii in ambele situatii sunt de 6Mbps ADSL si 25Mbps VDSL



#46
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,775
  • Înscris: 10.10.2011
Orange mai are acum o varianta: EE Romania.

#47
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,831
  • Înscris: 13.07.2010

View PostiRunaway, on 24 septembrie 2014 - 10:37, said:

Orange mai are acum o varianta: EE Romania.

Cum adică?

View Posttassadar, on 24 septembrie 2014 - 10:10, said:

La 18 km de bucuresti am Telekom 10Mbps internet fix si Orange 3G 12-17 Mbps si 4G pana la 77Mbps, deci se poate Posted Image
Providerii astia multi sunt doar urban. Extraurban de cele mai multe ori exista doar ADSL si cu mici exceptii VDSL. Vitezele medii in ambele situatii sunt de 6Mbps ADSL si 25Mbps VDSL

Asta nu înțeleg mulți dintre colegii care locuiesc în oraș. Netul fix la țară e o nenorocire! Dacă Orange ar da fix nelimitat, la un preț rezonabil, i-ar termina pe năpârliții ceilalți ( Țepelekom și Akta).Posted Image
VDSL nu am  văzut în zona mea. Cred că văd mai repede viteză teză 4g de la Orange decât  mai mare la nemții de ocazie!Posted Image
Și apropo, Vodafone văd că a început să facă pachete de internet fix nelimitat. http://forum.softped...8#entry15901995

Orange ce naiba mai așteaptă? Să dea tot cu țârâita?

Edited by vio73, 24 September 2014 - 17:46.


#48
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,775
  • Înscris: 10.10.2011

View Postvio73, on 24 septembrie 2014 - 17:22, said:

Cum adică?


Adica pe modelul T-Mobile UK + Orange UK = EE (Everything Everywhere), se poate face la fel si in Romania. Telekom castiga o retea mobila mult mai buna ca a lor, Orange castiga servicii fixe cu acoperire destul de mare.

Si ca sa speculam pana la capat, Vodafone cumpara UPC si ramanem cu 3 operatori mari pe piata, care ofera de toate: EE, Vodafone si Digi. Pac-pac! :)

#49
tassadar

tassadar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,773
  • Înscris: 17.02.2004

View PostiRunaway, on 25 septembrie 2014 - 12:50, said:



Adica pe modelul T-Mobile UK + Orange UK = EE (Everything Everywhere), se poate face la fel si in Romania. Telekom castiga o retea mobila mult mai buna ca a lor, Orange castiga servicii fixe cu acoperire destul de mare.

Si ca sa speculam pana la capat, Vodafone cumpara UPC si ramanem cu 3 operatori mari pe piata, care ofera de toate: EE, Vodafone si Digi. Pac-pac! :)

Asta era valabil in UK, unde Orange era un fel de gigimobil de la noi, adica pe ultimul loc cu cea mai varza acoperire.

#50
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,775
  • Înscris: 10.10.2011
Este pur si simplu o speculatie. Dar asta nu inseamna ca in romania nu s-ar gasi motive pt asa ceva. Vom vedea.

#51
pustiux

pustiux

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,208
  • Înscris: 27.05.2009
Face EE, cu Digi :D

#52
pro-m-t-u

pro-m-t-u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 19.01.2004
Cei de la Voyo si-au updatat aplicatiile pentru iOS si Android si permit de acum clientilor Orange TV Go sa vizioneze productiile PRO TV, Acasa TV etc. Cei de la Antena Play si-au adaptat mult mai repede aplicatia, insa celor de la Voyo le-a luat aproape 1 an de zile.

https://www.stefanbl...range-voyo.html

#53
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,831
  • Înscris: 13.07.2010
Orange face pași timizi, dar încă nu vrea să ofere net fix nelimitat prin rețeaua 3g și 4g. Vodafone par mult mai îndrăzneți la acest capitol.

#54
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
Bine si face.Sa mai mareasca viteza la net,celulele acoperire mai buna si apoi sa ofere net fix.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate