Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Problema cu un URL relativ in VB6

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
Bun gasit!

Am o problema si sper sa ma ajutati cumva.

Lucrez la un program care analizeaza HTML-uri incarcate de pe diverse situri.
Folosesc controale ca INET si WEBBROWSER cu ajutorul lor incarc continutul HTML intr-o variabila tip string.

Adresa aceasta http://adfoc.us/679079050323 functioneaza perfect intr-un browser ca Opera, Chrome, sau IE10.

Cum eu am instalat VB6 pe un sistem XP/SP3 cu IE8 nu pot incarca aceasta adresa nici cu browserul IE8 nici cu controalele folosite in programul meu.

Am inteles ca ar fi o adresa relativa si IE8 nu stie sa o traduca.

Am folosit Mozilla ActiveX in programul meu, este ok, incarca pagina dar nu pot extrage HTML-ul pentru ca Mozilla ActiveX nu are instructiuni gen INNERtext cum are controlul WebBrowser.

Intrebarea mea: Se poate incarca prin alte metode acel link in programul meu?
Sau, cum pot decodifica acea adresa in sensul sa fie absoluta (sa-mi arate intreaga adresa) ?

Va multumesc!

Edited by elbert, 01 July 2013 - 16:34.


#2
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
Va rog sa verifice cineva cu IE8 instalat adresa aceea. Sunt confuz, nu mai stiu ce sa cred. Cineva mi-a spus ca la el functioneaza.

#3
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
Extrem de liniste!
Nici macar o persoana care sa verifice un amarat de link? Am renuntat. Puteti inchide subiectul!

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

Lucrez la un program care analizeaza HTML-uri incarcate de pe diverse situri.
Folosesc controale ca INET si WEBBROWSER cu ajutorul lor incarc continutul HTML intr-o variabila tip string.

Quote

The Visual Basic 6.0 WebBrowser control, also known as the Microsoft Internet Controls or Shdocvw.dll, is an ActiveX control that allows you to host Internet Explorer inside your application.
http://msdn.microsof...1(v=vs.80).aspx

http://www.vbforums....ip-and-Examples

#5
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
@MarianG multumesc pentru raspuns dar nu m-ai ajutat deloc cu problema mea.

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 24.02.2007
Te-ai gandit ca poate unele site-uri sunt gandite in asa fel incat sa fie mai greu sa descarci automat ceva de pe ele, sa te oblige sa intri manual sa mai dai click pe vreo reclama?

Intrebarea din primul post arata ca nu detii cunostiinte de baza in ce priveste comunicarea pe net, respectiv HTTP/HTML/DOM. Invata intai cum sta treaba si vei putea automatiza orice chiar cu un banal winsock.

#7
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012

View Postdani.user, on 03 august 2013 - 09:28, said:

Intrebarea din primul post arata ca nu detii cunostiinte de baza in ce priveste comunicarea pe net, respectiv HTTP/HTML/DOM. Invata intai cum sta treaba si vei putea automatiza orice chiar cu un banal winsock.


Daca vrei sa stii am anumite cunostinte care probabil te-ar lasa cu gura cascata.

Programul respectiv l-am terminat si parseaza un site de filme, elimin reclamele ca sa inceapa filmul imediat. Bineinteles ca nu am sa-l postez nicaieri din motive lesne de inteles.

Si daca mai vrei sa stii, am facut si un joc multiplayer (unde am folosit winsocket), joc care este postat pe aria aceasta.

Si daca tot esti si GURU MEMBER, astept rezolvarea ta care banuiesc ca este extrem de simpla pentru ca un prost ca mine sa-si dea seama cum se procedeaza.

#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

Si daca mai vrei sa stii, am facut si un joc multiplayer (unde am folosit winsocket), joc care este postat pe aria aceasta.
daca tot ai lucrat cu winsocket, si intelegi cum sta treaba

Quote

Am inteles ca ar fi o adresa relativa si IE8 nu stie sa o traduca.
de cand se ocupa browserul  de Network address translation?

Edited by MarianG, 29 August 2013 - 15:42.


#9
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012

View PostMarianG, on 29 august 2013 - 15:40, said:

daca tot ai lucrat cu winsocket, si intelegi cum sta treaba

de cand se ocupa browserul  de Network address translation?

Iaca... se ocupa...

Nea Marian, ai citit postu' meu? Nu-ti mai bate capul.

In final, ma repet....
De ce nu merge adresa asta http://adfoc.us/679079050323 pe IE (Internet Explorer) 8?

O adresa pe care un browser precum Chrome sau IE10 din W7 o "intelege".

Daca stii sa raspunzi la intrebarea asta, ai o bila alba!

Edited by elbert, 30 August 2013 - 09:43.


#10
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Ironia face ca mie imi merge adresa pe IE 8
asa ca mai documenteaza-te despre ce motor folosesti in visual basic

p.s. NAT-ul traduce adrese
browserul traduce cod HTML

Edited by MarianG, 30 August 2013 - 14:25.


#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Pana la urma vrei sa inveti programare sau sa intelegi de ce nu-ti merge Internet Explorer.
pentru ultimva varianta poti sa te adresezi in sectiunea software a forumului

http://forums.codegu...ontrol-problems

iar raspunsul microsoft -- http://answers.micro...bc-db406016766c

Quote

u need 1000 visitors?


si acum tu esti sigur ca nu primesti adresa finala prin ajax, dupa expirarea contorului?

Function GetHTMLCode(strURL) As String
	Dim strReturn				   ' As String
	Dim objHTTP					 ' As MSXML.XMLHTTPRequest
	If Len(strURL) = 0 Then Exit Function
	Set objHTTP = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")
	objHTTP.open "GET", strURL, False
	objHTTP.send					'Get it.
	strReturn = objHTTP.responseText
	Set objHTTP = Nothing
	GetHTMLCode = strReturn
End Function
Private Sub Command1_Click()
MsgBox GetHTMLCode("http://adfoc.us/679079050323")
End Sub
ce ar trebui sa returneze?

Edited by MarianG, 30 August 2013 - 16:14.


#12
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Repet, daca ai probleme cu IE8 - te adresezi ariei software -- http://forum.softped...rum/9-software/

Tu ca programator, care vrei sa fii ajutat, o sa te prezinti cu cod.

Iar dac tot am gasit eu codul, ce-ar fi sa verifici si statusul conexiunii respective.

Edited by MarianG, 01 September 2013 - 09:06.


#13
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012

View PostMarianG, on 01 septembrie 2013 - 09:06, said:

Repet, daca ai probleme cu IE8 - te adresezi ariei software -- http://forum.softped...rum/9-software/

Tu ca programator, care vrei sa fii ajutat, o sa te prezinti cu cod.

Iar dac tot am gasit eu codul, ce-ar fi sa verifici si statusul conexiunii respective.

Ce nu intelegi? Am aflat raspunsul direct de la Suport Microsoft deoarece pe aria aceasta nu am gasit oarece capete luminate. Programul l-am finalizat demult. Puteti inchide subiectul! Multumesc!

Si tot mai sustii ca adresa aceea iti functioneaza cu IE8 ?!?

Posted Image

Edited by elbert, 01 September 2013 - 09:27.


#14
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Response Status 200 -- prin urmare adresa functioneaza.

#15
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
De ce oare cei de la Microsoft mi-au confirmat ca adresa nu functioneaza pe IE8 ?

Daca tot sustii ca-ti functioneaza, ce iti apare pe pagina?

Edited by elbert, 01 September 2013 - 17:37.


#16
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012

View PostMarianG, on 01 septembrie 2013 - 12:55, said:

Response Status 200 -- prin urmare adresa functioneaza.

Da, status 200, ai perfecta dreptate, pagina respectiva nu da eroare! In IE8 chiar afiseaza jos DONE dar problema este ca nu se incarca niciun continut. Blank page!

Pe cand in Chrome sau IE 10 ai continut pe pagina !!!

Edited by elbert, 02 September 2013 - 08:22.


#17
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Fir-ai tu de carpaci

Quote

Server: cloudflare-nginx
Date: Mon, 02 Sep 2013 07:55:31 GMT
Content-Type: text/html
Content-Length: 0
Din momemt ce primesti 0 informatie, ce ai vrea sa afiseze?

#18
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
Tu ai inteles vreo iota din subiectul meu? Sau iti place sa te bagi in seama?

Mergi si chilareste cerealele in continuare dom'le, probabil acolo te pricepi cel mai bine! Deja imi provoci migrene!


In IE8 chiar afiseaza jos DONE dar problema este ca nu se incarca niciun continut.
Pe cand in Chrome sau IE10 ai continut pe pagina !!! cu aceeasi adresa!

Acum ai inteles odata pentru totdeauna ce am vrut sa spun ?


Edited by elbert, 02 September 2013 - 11:06.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate