Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

De ce nu ies greco catolicii in strada ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
147 replies to this topic

#19
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011
Gonthar

Arata-mi misionarismul BOR-ului in tarile pagane. Sau ti se pare corecta ortodoxirea cu forta si tortura, cum a procedat Stalin ateistul in 1948?!

#20
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,963
  • Înscris: 21.02.2006

View Postspider_zero_sapte, on 20 iunie 2013 - 17:38, said:

Catolici,Luterani, Calvini, Metodiști, Uniați, Martorii lui Iahve, Penticostali( de vreo șapte feluri), Baptiști, Adventiști, Evangheliști...băi da mulți mai sunteți!
Creștinii de la Răsărit de ce nu au atâtea secte ?
Ca-s mai obtuzi...

#21
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011

View Postiulian_k, on 20 iunie 2013 - 17:10, said:

Personal sunt agnostic, dintr-o familie ortodoxa(ceva mai ecumenica in convingeri), dar ca ardelean, tot ma simt insultat de formularea “România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale, al minorităţilor naţionale.”
Nu ar trebui sa arageti atentia intr-un mod mai vizibil asupra nedreptatii istorice care vi se face (din nou)? De solidarizat m-as solidariza cu un astfel de protest si sunt convins ca sunt multi non greco-catolici care ar face-o.
Mai sunteti multi sa faceti propaganda acestui cult Nazist si Criminal?

Averea bisericii Greco-Catolice si Lutherane nu au fost confiscate de comunisti, si nu au fost confiscate la decizia statului Roman, ci impuse prin conventia de pace de la Paris, Romania fiind obligata, ca stat pierzator, sa nationalizeze bunurile tuturor nazistilor si a insitutiilor - institutelor ce au colaborat benevol cu nazistii, printre care se numara Biserica Greco - Catolica si Lutherana.

#22
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,963
  • Înscris: 21.02.2006

View PostGonthar, on 20 iunie 2013 - 17:41, said:

Noi romanii nu recunoastem decat o singura Biserica: Biserica Ortodoxa Romana! Restul sunt erezii si secte care trebuiesc distruse!

Ce ganduri crestinesti... :)

#23
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
@Josef_Mengele Nazist? Detaliaza! Ce tribunal  a dat sentina ?
@ofi_tm Eu am luat-o ca ironie.

Edited by iulian_k, 20 June 2013 - 19:27.


#24
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postiulian_k, on 20 iunie 2013 - 18:45, said:

care a dat mult mai multi detinuti in lupata pentru afirmarea poporului roman decat oricare alt cult.
Hai lasa vrajeala cu detinutii ca au fost putini fata de ortodocsi si in plus dupa prima eliberare au tacut chitic in fata comunistilor si au uitat de credinta, valori si alte chestii care cica sunt importante. Majoritatea ortodocsilor care au iesit dupa primul val de eliberari de la sfarsitul anilor '50 au ramas pe pozitii si si-au marturisit credinta. Pentru asta au intrat in lagarele comuniste si in anii '60 si in anii '70.
Unde au fost greco-catolicii (care nu sunt nici ortodocsi, nici catolici, nici ei nu stiu ce sunt)? Taceau malc si s-au facut mici in fata comunistilor! Acum sunt guralivi foarte ca ei au dus lupte crestinesti...Posted Image

#25
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
:) I-am pus si pe Memorandisti la socoteala si pe pasoptistii ardeleni

#26
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011
Josef_Mengele.

Poti sa argumentezi sustinerea ta, privind identificarea BGC cu cea a unui cult nazist?! De unde ai mai scos idiotenia asta?
Dupa preluarea puterii de catre comunisti (mai ales dupa 1950), acestia si-au pus multi informatori loiali, prin orase si sate, din randul celor mai meschini si depravati indivizi. Daca unul dintre acesti informatori a avut in trecut vreun conflict cu cineva, si se ducea sa declare vreo minciuna de genul: ,,e luptator anticomunist,, respectivul invinnuit, disparea si nu mai aparea, fara sa se mai stie ceva vreodata despre el.
Mi-e greu sa cred ca numai greco catolicii si luteranii au colaborat in perioada interbelica cu nazistii, si de aceea li s-au confiscat bunurile. Hai sa fim seriosi, armatele romane, care la un momentdat erau aliate cu nemtii, toate erau formate din greco catolici si luterani. Dup cat stiu ca a fost de ticalos Stalin, cred intr-o invenite-minciuna de acest gen a lui.
Asa ca Josef_Mengele, cauta fraieri in alta parte.

#27
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View PostJosef_Mengele, on 20 iunie 2013 - 19:23, said:

Mai sunteti multi sa faceti propaganda acestui cult Nazist si Criminal?

Averea bisericii Greco-Catolice si Lutherane nu au fost confiscate de comunisti, si nu au fost confiscate la decizia statului Roman, ci impuse prin conventia de pace de la Paris, Romania fiind obligata, ca stat pierzator, sa nationalizeze bunurile tuturor nazistilor si a insitutiilor - institutelor ce au colaborat benevol cu nazistii, printre care se numara Biserica Greco - Catolica si Lutherana.
Ceea ce ai debitat tu aici sunt niste imbecilitati.

View PostFriskey, on 20 iunie 2013 - 19:53, said:

Majoritatea ortodocsilor care au iesit dupa primul val de eliberari de la sfarsitul anilor '50 au ramas pe pozitii si si-au marturisit credinta. Pentru asta au intrat in lagarele comuniste si in anii '60 si in anii '70.
Unde au fost greco-catolicii (care nu sunt nici ortodocsi, nici catolici, nici ei nu stiu ce sunt)? Taceau malc si s-au facut mici in fata comunistilor! Acum sunt guralivi foarte
Erau inca in inchisori, cu domiciliu fortat sau permanent urmariti

Din cei 12 (6 episcopi si 6 episcopi auxiliari) care au fost arestati, au iesit din inchisoare doar 3 (1 episcop si 2 auxiliari).

Incep cu cel care a citit Declaratia de Unire de la Alba Iulia:
Iuliu Hossu Cardinal
La 28 octombrie 1948 a fost arestat din reședința sa episcopală de la Cluj și dus la vila patriarhală de la Dragoslavele, unde a fost ținut închis, sub pază, împreună cu ceilalți episcopi greco-catolici arestați, în foame și frig. Atât autoritățile comuniste cât și conducerea Bisericii Ortodoxe Române, patriarhul Iustinian Marina personal, i-au propus scaunul de mitropolit al Moldovei, în schimbul renunțării la credința catolică și la legătura cu Roma, cu Scaunul Papal. Refuzând trecerea la ortodoxie, episcopul Iuliu Hossu a fost transferat mai întâi la Mănăstirea Căldărușani, iar în 1950, la penitenciarul din Sighet. În anul 1955, a fost dus la Curtea de Argeș, iar în anul 1956, la Mănăstirea Ciorogârla, apoi din nou la Căldărușani, unde a stat cu domiciliu obligatoriu până la sfârșitul vieții. Aici, s-a consacrat rugăciunii, meditației și unei munci dificile, în clandestinitate, pentru viitorul Bisericii Greco-Catolice, interzise[10]. La 28 aprilie 1969, a fost creat cardinal in pectore de către Papa Paul al VI-lea deoarece, din cauza regimului comunist din acea vreme, o astfel de titulatură, făcută publică, i-ar fi adus și mai multe neajunsuri. La 5 martie 1973, Papa a dezvăluit acest fapt, că episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, dr. Iuliu Hossu, a fost creat cardinal, la ceva timp după decesul ierarhului român.

Alexandru Todea Cardinal
La 31 ianuarie 1951, a fost arestat din nou și dus la sediul Securității din Reghin, apoi la cel din Târgu Mureș, după care a fost transferat la Ministerul de Interne, la Jilava și la Uranus, unde a fost anchetat timp de 13 luni. La procesul din 15 februarie 1952, procurorul a cerut condamnarea sa la moarte.[5] Tribunalul Militar București l-a condamnat la muncă silnică pe viață. La 28 februarie 1952, a fost mutat la Sighet, unde deja erau încarcerați toți ceilalți episcopi români uniți cu Roma, cu excepția episcopului Vasile Aftenie, care a fost ucis la București, la 10 mai 1950.
[...]
După 13 ani de închisoare, a fost grațiat în august 1964, odată cu toți deținuții politici.
După eliberare s-a stabilit la Reghin, unde a păstorit clandestin miile de credincioși din părțile locului.

Ioan Ploscaru - Episcop de Lugoj
O zi mai târziu, la 1 decembrie 1948, Biserica Română Unită cu Roma a fost scoasă în afara legii. Episcopul Ioan Ploscaru a fost reținut fără mandat de arestare în 29 august 1949.[2] A fost încarcerat între anii 1949-1955 și 1956-1964.[3] În 1957 a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trădare de patrie și uneltire contra ordinii sociale.[4]
La 4 august 1964 a fost eliberat din închisoarea de la Gherla, într-un lot din care mai făcea parte, între alții, și părintele Pompeiu Onofreiu de la Sibiu. Dar e urmărit, în mod constant, până în 1989. În anul 1975 i se pregătea un nou proces, însă autoritățile comuniste au renunțat. Din pricina terorii comuniste, episcopul Ioan Ploscaru nu a putut să-și desfășoare activitatea de conducător vizibil al eparhiei Lugojului, până la sfârșitul anului 1989.


Pentru cei care nu au mai iesit din inchisoare s-a deschis dosar de beatificare.

Edited by Megs, 20 June 2013 - 22:38.


#28
Azrael666

Azrael666

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 23.01.2013

View Postiulian_k, on 20 iunie 2013 - 17:39, said:

@Azrael666 s-a vanda cui ?
Bozgorilor si habsburgilor.

View PostPicoDazore, on 20 iunie 2013 - 19:20, said:

Gonthar
Arata-mi misionarismul BOR-ului in tarile pagane. Sau ti se pare corecta ortodoxirea cu forta si tortura, cum a procedat Stalin ateistul in 1948?!
Si de ce ar trebui sa aduci alti retardati la religia ta de  trei parale? Apropo - da, mi se pare corect: din moment ce ei au aparut prin tradare si inselaciune este corect sa fie desfiintati cu forta.

Edited by Azrael666, 20 June 2013 - 22:49.


#29
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Uite ca au "vandut-o" romanilor.

Habsburgii si-ar fi dorit asta. Cat despre maghiari... ii las pe altii sa-ti raspunda :)

Edited by iulian_k, 20 June 2013 - 22:54.


#30
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View PostMegs, on 20 iunie 2013 - 22:38, said:

Din cei 12 (6 episcopi si 6 episcopi auxiliari) care au fost arestati, au iesit din inchisoare doar 3 (1 episcop si 2 auxiliari).
:lol:
Daca as incepe sa enumar ortodocsii inchisii si morti in gulagurile securiste n-as mai termina nici peste o saptamana numaratoarea.
Va laudati cu doispe gagii eroi Posted Imagecare oricum au tacut chitic dupa prima experienta cu inchisoarea si si-au vandut credinta inca o data?!?
Dar de fapt de ce ma mir? Toti "eroii" vostri sunt niste tradatori, niste fricosi care prin secolul 18 in ardeal, ortodocsi fiind, si-au vandut credinta ortodoxa ca sa castige niste avantaje de la bozgorii catolici si asa au acceptat sa fie nici ortodocsi, nici catolici, ceva intre, niste hibrizi, ciudatenii ale credintei. :puke:

#31
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Maghiarii sunt si erau in general reformati (calvini). Catolici vei intalni in special in secuime - secuii preferand sa ramana  catolici in plin principat reformat. (Apropo, atunci s-au maghiarizat multi romani trecand la calvinism ). Habsburgii care au venit la sfarsitul secolului XVII erau catolici.. Ei au venit cu aceasta propunere, pt a diminua influenta maghiarilor reformati.
Ti-am colorat ca sa intelegi mai usor.

#32
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Vorbesti pe langa!
"Multi romani au trecut la calvinism" Minti! Putini au trecut, dovada ca si azi in Ardeal majoritatea covarsitoare a romanilor sunt inca ortodocsi.

As vrea sa iti raspund concret la intrebarea ta: "de ce nu ies catolicii in strada?". Nu pot, e o intrebare aiurea. Intrebi de catolici apoi pui problema greco-catolicilor care nu sunt nici una nici alta.

#33
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Trollezi de placere sau cu un scop ?

#34
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Cand nu mai ai argumente o dai in abureala!
Bag seama ca tu trollezi.
Nu esti capabil sa pui un titlu corect: bagi un titlu care n-are nici o legatura cu continutul!Posted Image

#35
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View PostFriskey, on 20 iunie 2013 - 23:08, said:

Posted Image
Daca as incepe sa enumar ortodocsii inchisii si morti in gulagurile securiste n-as mai termina nici peste o saptamana numaratoarea.
Va laudati cu doispe gagii eroi Posted Imagecare oricum au tacut chitic dupa prima experienta cu inchisoarea si si-au vandut credinta inca o data?!?
Dar de fapt de ce ma mir? Toti "eroii" vostri sunt niste tradatori, niste fricosi care prin secolul 18 in ardeal, ortodocsi fiind, si-au vandut credinta ortodoxa ca sa castige niste avantaje de la bozgorii catolici si asa au acceptat sa fie nici ortodocsi, nici catolici, ceva intre, niste hibrizi, ciudatenii ale credintei. Posted Image

Mataluta, nu ti-am enumerat preotii si calugarii sau calugaritele ci doar episcopii. De fapt intreg episcopatul. Cati episcopi ortodocsi au fost inchisi?
Iti spun eu: NICIUNUL.
Pricepi acum diferenta? Ma indoiesc.
In rest, te doare in carii la istorii.

View PostFriskey, on 20 iunie 2013 - 23:25, said:

Vorbesti pe langa!
"Multi romani au trecut la calvinism" Minti! Putini au trecut, dovada ca si azi in Ardeal majoritatea covarsitoare a romanilor sunt inca ortodocsi.

As vrea sa iti raspund concret la intrebarea ta: "de ce nu ies catolicii in strada?". Nu pot, e o intrebare aiurea. Intrebi de catolici apoi pui problema greco-catolicilor care nu sunt nici una nici alta.

Au fost destui care s-au calvinizat si apoi maghiarizat.
In Ardeal vei gasi mai multi unguri ortodocsi decat unguri greco-catolici.

Edited by Billy, 23 June 2013 - 09:13.


#36
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostGonthar, on 20 iunie 2013 - 17:41, said:

Noi romanii nu recunoastem decat o singura Biserica: Biserica Ortodoxa Romana! Restul sunt erezii si secte care trebuiesc distruse!
Si sa speram ca va veni cat mai curand ziua cand Statul si Biserica vor fi unul si acelasi lucru!

Si eu sunt roman si spun ca toate bisericile au o doctrina falsa, propovaduiesc liberul arbitru si mantuirea prin forte proprii.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate