Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...

Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...
 

Hidrofor homemade

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
danbicii

danbicii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.06.2014

 gcom61, on 30 iunie 2014 - 19:10, said:

Orice producator va incerca sa scada pretul de productie si sa faca orice produs  cat mai compact.Cele 2 arcuri din presostat ar trebui sa se comporte independent pt reglarea presiunilor mare/mica insa acestea sunt limitate de varianta constructiva si la defectarea lor se ajunge la cuplari/decuplari rapide ,ce duce la distrugerea echipamentelor electrice.
In cazul folosirii a 2 presostate ,legate cu un(''T'') in instalatie ,limita presiunii minime si maxime nu constitue o problema(cat are presiunea diferentiala a presostatului unic)si pot fi reglate absolut intre ce limite doresti fara a provoca cuplari decuplari rapide ,decat in cazul cand se pierde perna de aer.Unul va cupla si celalalt va decupla consumatorul.
Pai bine bine dar mie nu imi decupleaza asta e problema mare ,,, ma jucai la arcurile alea 2 de le dereglai detot imi porneste la 1.5 si nu se mai oopreste

#38
cristian68n

cristian68n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 01.06.2012
Verifica contactele presostatului ,pot fi oxidate in timp-un pic de glaspapir (fin ) si se produc minuni !! Referitor la arcul mare din presostat regleaza presiunea de contact....adica daca slabesti piulita de deasupra va porni la o presiune mai mica...si invers daca-l stringi porneste mai greu la o presiune mai mare...Attached File  Arcuri presostat.JPG   79.98K   31 downloads
Celalalt arc mai mic determina timpul de anclansare si e valabil aceiasi explicatie..dar sa nu uiti sa cureti si membrana de cauciuc care asigura bascularea ..desfaci cele 4 suruburi cu cap cruce...se curata de impuritati inclusiv gaura reductiei si se monteaza la loc  cu atentie..Attached File  Suruburi placa basculare-det.JPG   60.85K   28 downloads

Edited by cristian68n, 30 June 2014 - 21:55.


#39
danbicii

danbicii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.06.2014

 cristian68n, on 30 iunie 2014 - 21:40, said:

Verifica contactele presostatului ,pot fi oxidate in timp-un pic de glaspapir (fin ) si se produc minuni !! Referitor la arcul mare din presostat regleaza presiunea de contact....adica daca slabesti piulita de deasupra va porni la o presiune mai mica...si invers daca-l stringi porneste mai greu la o presiune mai mare...
Celalalt arc mai mic determina timpul de anclansare si e valabil aceiasi explicatie..dar sa nu uiti sa cureti si membranacare asigura bascularea ..cele 4 suruburi cu cap cruce...se curata de impuritati si se monteaza la loc  cu atentie..
multumesc ! voi incerca maine dimineata sa curat contactele am dat asta seara cu spary degripant dar nimic maine il demontez detot :D sper ca va functiona

#40
sonic3

sonic3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 01.10.2010
Bună ziua! Am un hidrofor Marina și m-am saturat că în fiecare an sa schimb membrana. Tot vazand că internetul e plin de anunțuri cu butoaie de inox pregătite pentru hidrofoare, vin și eu cu o întrebare. merita sa iei un astfel de butoi?
Cum se face presiunea in el și dacă nu cumva aerul din el no ia pe instalatie?
O sa mai mearga presostatul de pe hidrofor?

#41
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,037
  • Înscris: 17.03.2005
Butoiul se pozitioneaza cu gura in jos, in partea superioara se sudeaza o valva.
Fiind astfel amplasat, cand pompa baga apa aceasta va sta in partea inferioara iar in partea de sus vei avea o perna de aer formata in mod natural.
Presiunea se face cu ajutorul unui robinet amplasat la gura buteliei, la gol. Adica inchizi robinetul si bagi aer pe sus ca la orice vas vertical.

Ca sa nu "iasa aerul", presiunile setate la. Presostat  se coreleazavu presiunea din vas ca la orice vas, adica presiunea de pornire e cu 0.1( sau mai mult, 0.2...) mai mare decat cea setata in vas.
Afica in vas bagi 1bar, presostatul cupleaza la 1.1-1.2 bari...
Astfel intotdeauna pompa va porni inainte ca vasul sa fie gol de apa, vei avea oricand ceva apa in vas.

In timp insa vasul va pierde gaz, ca orice vas dealtfel, si cele cu membrana pierd pe la supapa.
Aici pierderile sunt cauzate si de faptul ca unele gaze din componenta aerului se dizolva in apa(cantitati foarte mici e adevarat)


Avand in vedere ca butoiul plus adaptarea plus alte operatiuni... Costa totusi... Iti sugerez sa. Iei in calcul si varianta unui vas mare, vertical, cu membrana.

Vasele de expansiune se defecteaza in principal din cauza volumului mic si variatiilor mari si rapide de presiune(sunt si alte cauze, evident)

Un vas de 100 nou de la acelasi producator tine cat 5-10vase de 30l de la acelasi producator, aceeasi gama de produse, aceeqSi calitate.

E drept, butoiul teoretic tinemai mult dar...

Amvas de 100 de ex de vreo6 ani, am schimbat unuiv3cin vreo 3 sau 4 vase noimai mici plus vreo3-4 membrane.
Dupa o membrana sparta vadul cam cocleste si rugina aia cam taie membrana asa ca... Ilcam iei nou dula 1-2 membrane.





#42
escher

escher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 17.05.2014
Am vas cu membrana ( 50 l) de 10 ani, in schimb pompe chinezesti submersibile am schimbat doua in aceasta perioada; una cu statorul uzat, alta cu bobinajul intrerupt.

#43
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
Am observat ca la vasele de hidrofor vertical,membranele rezista  dublu ,fata de cele orizontale.Cred ca ,motivul/cauza ar fi ca ,membrana nu freaca pe partea verticala cum freaca la cele orizontale.Daca se mai adauga si ceva rugina uzura este f vizibila la membrana.

Edited by gcom61, 26 March 2019 - 12:24.


#44
adrian71

adrian71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 22.04.2005
Bună seara! Vreau să fac un hidrofor din butoi inox de bere. Vânzătorul are cu ștuț sudat la gură, iar in fundul butoiului mai are o valvă de aer ca la roată mașină. Eu vreau fără valvă, a zis că poate să îmi dea și așa.

Eu dacă pun butoiul cu gura in jos, vertical, el își face oricum presiune de aer, nu? De ce aș vrea o valvă care poate ceda in timp?


Aș vrea și o recomandare de pompă brushless pe 24vdc (max 30vdc) ptr acest hidrofor, care să poată ridica presiunea apei la 3 bari
Mulțumesc

#45
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Ia cu valva, o sa trebuiasca sa dai la pompa. Daca te bazezi doar pe aerul existent in butoi iti va porni pompa din 5 in 5 secunde

#46
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,037
  • Înscris: 17.03.2005
Evident ca merge și cu butoiul simplu.
De ce ai vrea o valva sus?
Pai ar trebui sa înțelegi lucrul cu presiuni, cum funcționează sistemul ca să faci și sa menții sistemul funcțional în anumiți parametri.

În primul rand ca fără acea valva(sau orice fel de valva, poți pune un robinet pe care infiletezi o cupla rapida de AC) sistemul tău va funcționa doar în anumiți parametri, limitați de presiunea de preîncărcare a vasului care e presiunea atmosferica.
Asta nu ar fi neapărat o problema inițial, pentru ca în fond oricum e un sistem de hidrofor cu anumite limitări și oricum trebuie sa te adaptezi.

Problema e ca fără separarea aerului cu o membrana, ca la un vas clasic de expansiune, vasul se depresurizeaza în timp.
Si la cel clasic se pierde presiune pe la valva, e drept, în cazul butoiul ui de bere presiunea se pierde ÎN apa.
Gazele se dizolva în apa, și un timp presiunea scade/cantitatea de aer din butoi scade.
Vasul oricum trebuie reumplut cu aer și evident ca. Poți face asta și pe jos, poți pur și simplu demonta racordul și sa îl pui la loc, în vas vei avea din nou aer la presiunea atmosferica..

E mai simplu sa faci asta pe sus și e mai simplu sa poți baga și fortat aer în vas, o faci mai ușor pe sus.. O poți face și cu vasul plin.


Sistemele cu vas întors, fără membrana, funcționează ok, au avantajul ca neavând membrana nu are ce sa se defecte e dar au și limitari.


Problema se pune altfel, ținând cont de toate detaliile / particularitățile celor doua sisteme de vas de expansiune:

De ce te complici cu butoiul?
Un butoi de 50l costa 300-350 dacă are și ștuț sudat.
Doua...costa dublu.
În plus trebuie în plus niște robineți, diverse fitinguri(în mod normal măcar robinet de golire, dacă ai doua se adaugă. Poți avea izolare șamd). Trebuie prindere pe un suport sau pe perete.

Realist probabil 500 pt un vas, 850-900 pt doua...
Plus minus...

Un vas vertical de 100l costa cat? 600? Cred ca la banii ăștia iei și racord.

E clasic, simplu, funcționează.

Referitor la schimbarea membranei, costuri și disconfort legate de acest aspect, îți pot spune ca vasele verticale sunt incomparabil mai fiabile decât pare sau e obișnuit posesorul de hidrofor cu vas orizontal.
Ma refer evident la sistem hidrofor cu submersibila, probabil ca asa vei folosi și la butoaie.
Îți pot spune ca am vasul vertical de 10 ani și în afara de umflat membrana nu a necesitat alte intervenții.

Acest tip de vase în vare membrana sta în poziție verticala se defectează incomparabil mai greu decât cele orizontale în care membrana se freacă de balonul de tabla.
Rămâne problema ruginirii tablei pe interior, asta e din cauza aerului care conține umiditate, nunai ce-i face, dar atata timp cat membrana nu freaca pe balon se sparge greu.

De asemenea, conteaza mult și numărul de porniri și puterea pompei, fiind vas mare ajuți și pompa sa pornească mai rar și chiar pt o pompa puternica un balon mare suporta șocuri mai slabe, acesta e alt motiv pt care vasele mici se defectează...
Rugina inauntru, șocuri, vas culcat, freacă și în 6 luni- 1 an se sparge membrana.


Ca să faci vas mare, de 100x din butoaie, trebuie doua, trebuie mai multe fitinguri șamd...
Costa realist vreo 850..ai destule bătăi de cap, el merge dar nu e simplu de gestionat dacă nu știi bine ce și cum... Dacă știai nu întrebai aici banalități.
Dacă îl faci cu vas de 50 e mai simplu, rămân bătăile de cap însă și în plus pompa va porni de doua ori mai des, lucru care poate scurta viata pompei Și aia înseamnă tot bani...

Vas vertical înseamnă 600 lei.
Durata de viata mai scurta însă costuri similare pt ca si dsca ai de schimbat o membrana la 7-8-10 ani și la butoaiele de bere vei schimba robineți și celelalte fitinguri, robineți mai ales aia ieftini și mai ales dacă nu ii întreții, se duc dracu rapid și cam costa... Mai mult decât o membrana.


De ce te complici?

Îți voi da și avantajele vaselor de inox /butoi de bere vs dezavantajul real al vasului clasic pt a face o comparație corecta:

Vasul clasic se duce dracu dacă îl bagi în cămin făcut prost, cu umezeala.... O groapa infecta asa cum sunt multe pe la tara... Il ia rugina ca. Pe toți dracii.. Ala nu va tine 10 ani.
Tine dacă e într-o încăpere civilizata, uscata șamd.
Al Doilea, ca membrana aia, deși e omologata pt apa potabila, membrana aia nu e la fel de igienica prin comparație cu un vas de inox alimentar.
Dar.. Sa fim serioși.... Nu de aia se îmbolnăvește poporul, de la balonul ala de cauciuc..

Asa cum ziceam insa, bătaia de cap sa fixezi vase pe pereți, sau suporturi, robineți mai mulți care se blochează și csre oricum țin mai putin decât balonul vasului clasic și egalizeaza costurile, dificultățile mai mari în exploatare mai ales dacă nu te pricepi...

În opinia mea vasele de inox sunt un moft, sunt pt cine se pricepe bine și are nevoi mai speciale...

Adică ai pitici cu inoxul sau vrei vas de 300l și îl faci din 6 butoaie... Sau cine știe ce alte situații particulare..
Altfel e o chestie care nu are avantaje reale și cel mai frecvent e aleasa de oameni care nu știu exact cu ce se mănâncă, nu prea calculează realist costuri și tot ce tine de mentenanță. Vad pe undeva trăznăi și le vin idei...

Oricum, dacă alegi varianta cu butoi, opinia mea este ca ar fi util un ștuț sudat și sus, cu un robinet de gaz în cap, un 3/8 sau ceva de genul.







Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate