![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Geam termopan - cateva intrebari
Last Updated: Jun 18 2013 05:55, Started by
Ozone
, Jun 15 2013 19:05
·
0

Posted 15 June 2013 - 19:05

1) Am geamuri termopane instalate acum ceva vreme, prin 2000, de 2-3 ani am senzatia ca ele nu mai faca fata dpv al izolarii fonice si al protectiei termice, e posibil (inevitabil) ca in timp calitatea lucrarilor/materialului sa scada semnificativ? Sau fenomenul tine doar de incalzirea globala si aglomeratia urbana?
![]() 2) Ce pot sa fac, sa repar ceva la ele (izolatie, sa adaug o folie de protectie etc) sau sa instalez altele? 3) Se pot instala alte geamuri de termopan fara sa inlocuiesc rama geamului termopan instalat initial? Merci anticipat de raspuns. |
Posted 15 June 2013 - 19:21

mai multe detalii,
materialul nu se poate modifica in timp atata doar ca ele nu se mai inchid pe garniturile existente cea ce necesita mici reglaj sticla se poate schimba de orice firma de termopane,dar daca vrei sa schimbi sticla cu tot cu rama ai nevoie de o firma care sa lucreze cu accelasi tip de profil Edited by codroot67, 15 June 2013 - 19:26. |
Posted 15 June 2013 - 20:00

Se schimba garniturile si se regleaza feroneria, apoi sunt ca si noi.
|
Posted 15 June 2013 - 20:15

Presupunand ca am reglat feroneria si totusi vreau o calitate mai buna a izolarii fonice si termice a geamului termopan existent, care ar fi recomandarea dvs? Ce se poate 'adauga', ce are sens,ce e mai eficient: rolete, folii de protectie solara, rulouri exterioare, geamuri fumurii sau orice altceva (sau mix) care sa aduca un plus semnificativ? E atat de mult material despre geamuri termopane incat ar trebui sa petrec multe ore ca sa asimilez informatia si maine sunt anuntate 33 de grade, am aer conditionat dar n-as vrea sa il folosesc decat ca solutie de rezerva...
|
Posted 15 June 2013 - 20:32

apropo de termopan, geam pus in 2008 s- a curbat profilul, vezi cum intra lumina pe langa izolatia de cauciuc
pacat ca mi-am dat seama dupa o luna de iarna, nu stiam de unde vine frigu din siberia Noaptea aud cum pocneste geamul Edited by opop, 15 June 2013 - 20:34. |
Posted 15 June 2013 - 21:20

opop, on 15 iunie 2013 - 20:32, said:
Noaptea aud cum pocneste geamul Aia e de la [ http://www.how-to-draw-cartoons-online.com/image-files/cartoon_ghost.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 15 June 2013 - 21:43

opop, on 15 iunie 2013 - 20:32, said:
apropo de termopan, geam pus in 2008 s- a curbat profilul, vezi cum intra lumina pe langa izolatia de cauciuc pacat ca mi-am dat seama dupa o luna de iarna, nu stiam de unde vine frigu din siberia Noaptea aud cum pocneste geamul Edited by codroot67, 15 June 2013 - 21:45. |
Posted 16 June 2013 - 00:11

Cred ca 50% din tamplaria de pvc montata pana la ora actuala, canaturile adica ferestre si usi au armatura intrerupta in zona cremonului sau broastei. Tot din categoria asta sunt si cele unde armatura este gen profil metalic pentru rigips.
|
Posted 16 June 2013 - 10:50

beku111, on 15 iunie 2013 - 20:52, said:
Daca vorbim de acelasi lucru poti inlocui chederele . am luat niste banda izolatoare ceva mai de calitate de la selgros, e ingusta si destul de deasa, am lipit pe cadru, situatia s-a inmbunatatit cu muuult codroot67, on 15 iunie 2013 - 21:43, said:
asta inseamna ca nu au in interior armatura metalica(plasticul nu are memorie si nu isi mai revine daca se deformeaza si atunci se monteza in interior o armatura metalica in forma de u pentru ca sa nu apara deformari)sau nu sunt puse toate blocajele pe tocul de la geam Ion_de_la_Raion, on 15 iunie 2013 - 21:20, said: Aia e de la [ http://www.how-to-draw-cartoons-online.com/image-files/cartoon_ghost.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ![]() |
|
Posted 16 June 2013 - 11:18

Sunt suficiente si 6 luni ca sa nu mai calce bine garniturile, de vina fiind calarea facuta de Dorei care nu stiu nici sa se stearga la fund si armarea profilelor facuta de verii alora mentionati mai sus, plus montajul feroneriei la misto.
Daca era sa fotografiez tamplarii cu defecte dublam timpul de lucru si ocupam sute de giga cu poze. |
Posted 16 June 2013 - 18:43

![]() acela e blocajul ce se monteaza pe tocul geamului Attached Files |
Posted 16 June 2013 - 18:51

cam asa e la mine
la balamale n-am facut foto Attached FilesEdited by opop, 16 June 2013 - 18:52. |
Posted 16 June 2013 - 19:42

Cam scurta la izmene garnitura de jos, poza 1.
Reglajul ferestrei se face din suruburile balamalelor, cat preseaza pe garnituri ai alte suruburi, la bumbii feroneriei si balamale. In anumite cazuri, dese dupa cum am vazut, va trebui sa scoti baghetele si sa recalezi geamul. Cauta si tu un Dorel mai spalat si cu ceva calificare sa vina dupa program, contracost si sa regleze belele. Nu mori de 20-50 lei odata la 3-5 ani pentru un reglaj si verificat. |
Posted 16 June 2013 - 20:03

Pff, e ca si cum m-ai pune sa-ti caut piatra pretioasa dintr-u camion de imitatii.... habar nu am de nimeni, ce ar trebui sa-i spun ?
repet, am rezolvat cu banda izolatoare pe unde intra lumina Edited by opop, 16 June 2013 - 20:05. |
Posted 16 June 2013 - 20:38

opop, on 16 iunie 2013 - 20:03, said:
Pff, e ca si cum m-ai pune sa-ti caut piatra pretioasa dintr-u camion de imitatii.... habar nu am de nimeni, ce ar trebui sa-i spun ? repet, am rezolvat cu banda izolatoare pe unde intra lumina o metoda de reglaj ar fi cam asa apropie fereastra fara sa rotesti de maner apoi aseaza degetele linga zona de contact geam cu toc si vezi daca in momentul rotiri de maner se apropie fereasta de toc adica daca se preseaza garnitura pe toc daca nu se preseaza atunci trebuie verificat daca feroneria agata destul pe blocatorul situat pe toc, in functie de sistem se face reglajul sau mai bine uitate pe piesele de pe toc daca se vad urme de frecare ,daca nu se vad atunci la inchidere nu mai exista contact intre feroneria de pe fereastra si blocajele de pe geam Edited by codroot67, 16 June 2013 - 20:41. |
|
Posted 17 June 2013 - 19:43

codroot67, on 16 iunie 2013 - 20:38, said:
garnitura ai putea gasi la orice termopanist care face fereste o metoda de reglaj ar fi cam asa apropie fereastra fara sa rotesti de maner apoi aseaza degetele linga zona de contact geam cu toc si vezi daca in momentul rotiri de maner se apropie fereasta de toc adica daca se preseaza garnitura pe toc daca nu se preseaza atunci trebuie verificat daca feroneria agata destul pe blocatorul situat pe toc, in functie de sistem se face reglajul sau mai bine uitate pe piesele de pe toc daca se vad urme de frecare ,daca nu se vad atunci la inchidere nu mai exista contact intre feroneria de pe fereastra si blocajele de pe geam Cel mai bine este sa schimbe sticla cu un pachet de 3 foi de sticla de grosimi diferite si incarcate cu argon, insa e putin probabil ca tamplaria lui sa permita un termopan mai gros de 24 mm. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users