Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Nu se va mai putea cumpăra teren agricol !?!

- - - - -
  • Please log in to reply
544 replies to this topic

#181
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Iaca portita Posted Image

#182
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Postcristinaptudor, on 14 noiembrie 2013 - 17:35, said:

Iaca portita Posted Image
Păi și dacă sunt portițe, de care e clar că guvernul știe, atunci de ce se mai dă ordonanța?

#183
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Sunt 2 variante:
1 de ochii lumii
2 de prosti

#184
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postcflorin32, on 14 noiembrie 2013 - 23:04, said:

Păi și dacă sunt portițe, de care e clar că guvernul știe, atunci de ce se mai dă ordonanța?
S-a dat ordonanta cu vanzarea-cumpararea azi. Maine se poate da una referitoare la donatii. Poimaine se poate da alta referitoare la mosteniri.... Si asa mai departe. Ca la sah. Tu avansezi cu pionul, guvernul iti pune in fata 15 regine. Fiindca poate, si i se permite.

View Postdorel232004, on 15 noiembrie 2013 - 08:15, said:

Sunt 2 variante:
Mai e si a 3-a: "Hai, veniti voi cu idei, ca vi le demontam noi ..."

In alta ordine de idei, daca vrei sa cumperi cateva sute / mii de hectare puse la vanzare (pentru care n-au bani nici vecinii, arendasii, co-proprietarii, tinerii agricultori etc.) si ajunge preemtiunea la nivelul autoritatii guvernamentale, iti dai seama cat va fi spaga pentru ca aceasta agentie sa declare ca nu e in interesul statului sa cumpere, si sa te lase sa cumperi tu ?

Daca citesti atent OUG-ul, statul are (prin respectiva autoritate) dreptul de preemtiune, dar nu este obligat sa faca uz de el, daca vrea, cumpara, daca "nu vrea", nu cumpara ....

#185
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Daca are drept de preemtiune sa cumpere...la pretul stabilit, pentru ca preemtiunea nu-i da alt drept decat acela de a intra in discutii inaintea altora ca si cumparator...Si chiar as vrea sa vad statul, Agentia respectiva sau ce mai sunt ei ca se apuca sa cumpere...

Eu cred ca e alta ordonanta/lege facuta pe genunchi, care va avea o alta droaie de modificari ca sa nu mai inteleaga nimic muritorul de rand si ei sa faca ce trebuie facut in continuare. Vor descuraja putin cumpararea terenurilor mici pentru ca e prea multa bataie de cap...

Edited by cristinaptudor, 15 November 2013 - 16:11.


#186
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

Quote

Liberalizare (aproape) totală în piața terenurilor agricole
De la 1 ianuarie 2014, oricare cetățean al Uniunii Europene va putea cumpăra cât teren agricol dorește în România, după ce au fost eliminate mai multe restricții. Intenția de reglementare în domeniu a fost văzută drept protecționistă, astfel că s-a renunțat inclusiv la obligația cumpărătorului de a avea experiență în agricultură.
Singura restricție pe care o mai menține guvernul este dreptul la preemțiune al cetățenilor români. Asta înseamnă că în momentul în care va primi o ofertă de la un cetăţean străin, vânzătorul din România este obligat să meargă la primăria de care aparține, cu o cerere prin care solicită notificarea preemptorilor, adică a celor care au dreptul să cumpere cu prioritate, şi afişarea ofertei de vânzare a terenului agricol.
Cererea va fi însoţită de oferta de vânzare a terenului agricol, care va cuprinde, pe lângă preţul cerut pentru teren, numele şi prenumele vânzătorului, adresa completă a domiciliului acestuia, amplasamentul terenului, suprafaţa, categoria de folosinţă şi documentele cadastrale.
Dacă în termen de 30 de zile nu cumpără nimeni, adică o persoană fizică, o asociație sau o firmă din România, terenul poate fi vândut cetăţeanului străin.
Ministerul Agriculturii intenţionează să introducă o taxă fixă pe care să o plătească vânzătorul la primărie, pentru gestionarea actelor şi demersurilor de către funcţionarii statului.
Modificările, care se regăsesc într-un proiect de lege ce va fi discutat miercuri în ședința de guvern, înseamnă de fapt eliminarea restricţiilor pentru achiziţia de terenuri agricole de către străini după 1 ianuarie 2014.
Acum rămâne valabil numai dreptul de preempţiune la achiziţia terenurilor al coproprietarilor persoane fizice, arendaşilor, vecinilor persoane fizice şi al tinerilor cu vârste de până la 40 de ani care au activităţi agricole în localitatea în care se află respectivul teren agricol.
Anterior, guvernul renunțase la intenţia de a limita la 100 de hectare suprafaţa de teren agricol pe care o poate deţine o persoană fizică, cetăţean român sau din alt stat al Uniunii Europene, dar menţinuse condiţiile la cumpărare privind cunoştinţele în domeniul agricol şi perioada minimă de cinci ani de activitate în acest sector.
Piaţa funciară din România va fi liberalizată la 1 ianuarie 2014, dată de la care şi cetăţenii străini pot cumpăra teren agricol. În prezent, străinii care vor să achiziţioneze pământ în România trebuie să înfiinţeze o firmă persoană juridică română.
Conform datelor Ministerului Agriculturii, străinii deţin în prezent prin intermediul unor firme aproximativ 7 - 800.000 de hectare de teren agricol în România.


Sursa

#187
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Posthoria66, on 19 noiembrie 2013 - 10:39, said:

Asta înseamnă că în momentul în care va primi o ofertă de la un cetăţean străin, vânzătorul din România este obligat să meargă la primăria de care aparține, cu o cerere prin care solicită notificarea preemptorilor, adică a celor care au dreptul să cumpere cu prioritate, şi afişarea ofertei de vânzare a terenului agricol.
Iar baronii locali vor comasa terenurile - în sfârșit se rezolvă problema comasării.
La mine la țară, cel mai șmecher e chiar primarul.

#188
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
E la mintea cocosului.Se poate formula o lege/legii  pentru a limita/proteja cetatenii Romanii,dar daca nu se doreste acest lucru.Posibil existand interese/beneficii pentru politicieni?

Aceasta lege nu avantajeaza (protejeze) pe nimeni,nu va face de cat sa creasca artificial pretul la terenuri,probabil va crea si dispute la nivel de comunitate locala.Exemplu cetateanu x vrea sa cumpere 1 hectar de la cetateanul y dar in aceleasi timp si cetateni a,b si c vor fi interesati de acea parcela de teren,asa dar exista posibilitate sa apara scantei intre indivizi.
Iar persoana ce vinde un teren, in mod logic il va vinde celui ce va veni cu cea mai mare oferta,si se va ajunge la o situatie in care se va plati un pret mai mare, si implicit va fi un efort financial mai greu de suportat.

Dar de ce nu se aplica o lege de genul acesta:Cetatenii straini din spatiul European pentru a putea sa achizitioneza teren agricol pe teritoriul Romaniei,vor fi nevoiti sa primeasca un aviz de la minister,aviz de la consiliul judetean,aviz de la federatii/cooperative de producatori/agricultori,aviz de la primarie pe raza caruia se afla terenul,aviz de la fermieri din comuna/sat,si in final de la populatia din zona,daca vor ca  cetateanul X din Olanda sa cumpere un hectar sau 1000 de hectare in zona lor.

Cred ca in acest mod se pot opri cetatenii cu capital mare de investiti,din vestul Europei sa cumpere teren agricol in Romania.

Iar pentru cetatenii straini, sa existe masura prin care se ofera posibilitate doar sa arendeze teren,dar intr-o limita de suprafata,si pe o perioada limitata de timp,exemplu 50~300 de hectare pe 10~15 ani.

Edited by ZDNEJ, 20 November 2013 - 13:10.


#189
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostZDNEJ, on 20 noiembrie 2013 - 13:08, said:

Dar de ce nu se aplica o lege de genul acesta: Cetatenii straini din spatiul European pentru a putea sa achizitioneza teren agricol pe teritoriul Romaniei,vor fi nevoiti sa primeasca un aviz de la minister,aviz de la consiliul judetean,aviz de la federatii/cooperative de producatori/agricultori,aviz de la primarie pe raza caruia se afla terenul,aviz de la fermieri din comuna/sat,si in final de la populatia din zona,daca vor ca  cetateanul X din Olanda sa cumpere un hectar sau 1000 de hectare in zona lor.
....
Iar pentru cetatenii straini, sa existe masura prin care se ofera posibilitate doar sa arendeze teren,dar intr-o limita de suprafata,si pe o perioada limitata de timp,exemplu 50~300 de hectare pe 10~15 ani.

Pentru ca Uniunea Europeana tinde sa devina o mare federatie, in genul USA, si nu se pot face discriminari intre cetateni in functie de statul din care provin. Incet-incet se deschide complet piata muncii in toata UE pt. toata lumea, incet-incet spatiul Schengen se extinde peste tot teritoriul UE. Legislatia este armonizata in mare parte, normele UE devin incet-incet obligatorii (fara derogari) pentru toate statele din UE.

Deci, la achizitia de terenuri, nu poti sa faci discriminari intre cetateni. Fostele tari ale Europei vor ramane doar niste zone istorice, lipsa de toleranta si xenofobia nu vor mai fi posibile. Aceste lucruri se misca foarte incet, dar se misca. Asta e tendinta. Un viitor stat federal european.

#190
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Posthoria66, on 20 noiembrie 2013 - 13:50, said:

Pentru ca Uniunea Europeana tinde sa devina o mare federatie, in genul USA, si nu se pot face discriminari intre cetateni in functie de statul din care provin.
Deci, la achizitia de terenuri, nu poti sa faci discriminari intre cetateni. Fostele tari ale Europei vor ramane doar niste zone istorice, lipsa de toleranta si xenofobia nu vor mai fi posibile.
Cum de alții pot face discriminări?
* Ungaria: http://www.gandul.in...ricole-10408977
"Ungaria și-a modificat Constituția, interzicându-le străinilor să cumpere terenuri agricole pe teritoriul țării"
* Polonia: http://www.agrobroke...in-polonia-2684
"Strainii pot achizitiona terenuri poloneze doar cu autorizatia speciala al statului"
"Liberalizarea achizitiilor de terenuri de catre straini este interzisa pana in anul 2016."

Părerea mea e că dacă nu faci discriminare în funcție de statul de unde vin cetățenii, atunci încalci principiul egalității șanselor, veniturile celor din vest fiind de N ori mai mari decât aici. Dacă veniturile erau egale, atunci era OK. Cum să concureze nativul cu 5000 euro/an cu ăla care are peste 50.000 euro/an (ca să nu zic alte sume astronomice)? Ce dreptate e asta?

E ca și cum la un meci de tenis, unui jucător îi dai cea mai bună rachetă, iar ăluilalt îi dai una ruptă.

#191
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,997
  • Înscris: 28.09.2012

View Posthoria66, on 20 noiembrie 2013 - 13:50, said:

. Fostele tari ale Europei vor ramane doar niste zone istorice, lipsa de toleranta si xenofobia nu vor mai fi posibile. Aceste lucruri se misca foarte incet, dar se misca. Asta e tendinta. Un viitor stat federal european.

Asta e o chestie dintr-un viitor fooooooaaaaarte indepartat, cred eu, din cauza tendintei europenilor de a tine cu dintii de granitele proprii  si de nationalitatea proprie, e o chestie psihologica, nici un francez nu vrea sa spuna ca e european, el e francez si gata! Aceeasi poveste si cu celelalte natiuni,identitatea nationala e inca prea pretioasa ca sa se ajunga usor la asta.
Cand se naste un stat federal de la bun inceput e o chestie, toata lumea se integreaza, indiuferent de unde provine, dar sa iei o dhoarda de popoare si sa le faci oarecum o natiune...cam greu




CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it


#192
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Asta da e adevarat, Europa incepe sa semene cu USA,devine USE.Dar in in state segregarea a fost prezenta multi ani,si inca exista in unele state sudice,vor mai trece 40 de ani cel putin pana cand se va forma USE.E un proces foarte lung si greu.

Dar nu se interzice in mod direct/scris prin intr-o lege,nu se face discriminare fata de cetateni din alte state Europene,tehnic se poate cumpara teren cat vrea fiecare,dar ce se intampla daca o veriga din acel lant spune nu? Nu Ii interzici,dar il determini sa renunte deoarece nu are sanse sa primeasca toate avizele,asa nu avem probleme cu legea,si nici cu CE.

Asta a fost gandita in 5 minute,vorbeam ieri cu un fermier din teleorman despre anul 2014 si ce va veni cu el,oricum pentru fermieri Romani nu va fi usor.

Da nu facem discriminari dar cum se numeste  cand strivesti precum un gandac pe fermieri/oamenii din Romania? Nu exista capital pentru achizitia de terenuri,bancile nu sunt prietenoase cu fermieri Romani.Ce scandal exista pentru creditul 1 mil euro primit de basescu/

Pentru straini Romania e o mina de aur,exista documentare despre Romania si ce potential agricol are,tara unde hectarul costa 2000 euro.

Fata de US unde costa 6000 ~21000 $ un hectar.Pentru fermieri din state e usor sa vin sa cumper in Romania 100~1000 hectare,vinzi 25 de hectare si cumperi 100 daca nu si mai multe,asa e si pentru restul fermierilor din Europa,dar pentru un Roman nu cred. Se urmareste acapararea si monopolizarea pietei,nu exista Concurenta loiala din partea marilor fermieri,si ce e mai grav,aduc imputuri din alta tara,cultiv la voi,si scot toata productia din tara,si bani Ii tin unde vreau eu,Romania ce castiga sau mai bine spus cu ce ramane?

Cum se promoveaza terenurile 1,si ce parere au vecini maghiari 2

Totul in Romania/EU se face fortat (artificial) Ridicare unei societati dureaza si se formeaza in timp,exemplu Romanul mananca mamaliga, dar ce face cand Ii dai KFC/,MC? se ingrase si more in 20~30 de ani,integrarea se face treptat nu peste noapte,nu prin impunere de standarde ridicate intr-o perioada scurta de timp,si nu aruncati in cusca leilor.

Edited by ZDNEJ, 20 November 2013 - 15:46.


#193
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postcflorin32, on 20 noiembrie 2013 - 15:01, said:

Cum de alții pot face discriminări?
Durerile "facerii" sunt mari, foarte mari. Dar viitorul tot asta este. Intr-un moment sau altul, cand se va mai iesi din criza asta nenorocita, va veni cineva la Bruxelles (ca garda veche se schimba...) si va zice: "Vreti ? Ca daca nu vreti, sunteti liberi sa ramaneti state "asociate" UE, nu "facand parte" din UE." Si, in urma cedarii suveranitatii, cei care vor, vor intra in noul stat federal Europa. Ce cerdeati ca aderarea inseamna integrare ?

Quote

...încalci principiul egalității șanselor, veniturile celor din vest fiind de N ori mai mari decât aici.
Acelasi lucru se intampla si in Arkansas sau New Mexico, vis-a-vis de Manhattan sau Beverly Hills. Numai ca acolo mobilitatea talentelor este mult mai ridicata... A inceput sa se miste lumea si la noi. Mai intai informaticienii, apoi medicii si asistentele... crezi ca se opreste tendinta ?

View Postclaudia313, on 20 noiembrie 2013 - 15:01, said:

Asta e o chestie dintr-un viitor fooooooaaaaarte indepartat, cred eu, din cauza tendintei europenilor de a tine cu dintii de granitele proprii  si de nationalitatea proprie,
Cei care au acum 20-25 de ani nu mai dau 2 bani pe "a tine cu dintii de nationalitatea proprie". Nationalismul extremist este peste tot asociat cu lipsa de cultura si instruire. Vor ramane intre granitele proprii cei cu o pregatire foarte "subtire", restul vor intelege foarte bine sintagma "ubi bene, ibi patria", care are vreo 2000 de ani, de fapt.


Quote

sa iei o hoarda de popoare si sa le faci oarecum o natiune...cam greu

Foarte greu, ai dreptate. Dar sa uitam ca nu masele fac istoria, ci elitele. Si majoritatea imperiilor europene tot asa s-au format. Nu-i nevoie sa faci "oarecum o natiune", nimeni nu va incerca asa-ceva, ci o organizare statala comuna. Uniunea Sovietica a fost un stat federal si, dupa ce s-a destramat, au mai ramas destui dornici de a avea "cordonul ombilical" la Moscova, de-aia se si numeste Federatia Rusa. Urmeaza sa se schimbe legislatia si echipa de conducere la Bruxelles, fiti atenti sa observati tendintele.

View PostZDNEJ, on 20 noiembrie 2013 - 15:23, said:

Nu Ii interzici,dar il determini sa renunte deoarece nu are sanse sa primeasca toate avizele,
Avizele se pot introduce doar printr-o lege, iar legea nu va fi aprobata la Bruxelles. Asta e: solutia evitarii conflictelor armate in Europa se poate face doar printr-un stat european unic. Daca vrei sa faci omleta, tre' sa spargi ouale...


Quote

Nu exista capital pentru achizitia de terenuri,bancile nu sunt prietenoase cu fermieri Romani.
Sunt multe banci care ofera credite pentru achizitia de terenuri.

Quote

Ce scandal exista pentru creditul 1 mil euro primit de basescu
. Tot scandalul este o rafuiala politica. Daca il chema altfel, nu se mai facea nici un scandal...

Quote

Romania ce castiga sau mai bine spus cu ce ramane?
Romania ramane doar o zona geografica. Cei care vor "mai bine" isi cauta aici, sau dincolo, sau in oricare alta parte. Romania poate oricand (inca) sa iasa din UE si sa cante mai departe balada Miorita ...  Nu se poate si cu "dansa intr-insul" si cu sufletu-n rai.

View Postclaudia313, on 20 noiembrie 2013 - 15:01, said:

Asta e o chestie dintr-un viitor fooooooaaaaarte indepartat, cred eu,

In 1989 m-am insurat. Sotia mea e severineanca si, stand pe malul Dunarii la Severin ma uitam dincolo, la Kladovo si ma gandeam ca, daca as putea s-o iau in sus pe Dunare as putea junge la Budapesta, la Viena.... Insa in acel Septembrie 1989, a ajunge in Austria mi se parea mai putin probabil decat a ajunge pe lumea cealalta. Si a dat bunul Dumnezeu, si am trait momente istorice si tot acel trecut a ramas in urma ca un vis urat ...
Acum, cand fii-mea cea mare ajunge la Hanovra cu avionul via Geneva (ca asa e biletul mai ieftin), iar cand cea mica pleaca in vacanta de vara la prieteni la Bremen, pot eu oare sa am suficienta inspiratie si sa-i povestesc cum era inainte de '89, cum simteam, cum gandeam, cum vedeam viitorul, in asa fel incat sa ma si inteleaga ? Si n-au trecut decat vreo 20 de ani de-atunci.

#194
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Daca nu constientizezi adevarata valoare pe care o ai atunci cand te duci la masa bogatilor vei fi tratat precum un cersetor,daca nu sti sa iti impui punctul de vedere,si sa pui conditi in interesul tau,atunci te vinzi ieftin precum o fata la colt.Daca vor sa te primeasca la masa sa te trateze precum un egal,si daca vor binele(prosperitate) a zonei EU,atunci sa fie pentru toata lumea,nu doar pentru unii.

Romania primeste de la CE fonduri nerambursabile,dar o buna parte din bani dati pe achizitile/servici se duc in afara tari,si ce dau cu o mana iau cu 10 prin alte mijloace.

Cand s-a negociat aderarea Romaniei la CE,trebuia sa se puna conditi corecte,dar si in interesul Romanilor,daca Comunitati Europene nu le convenea,atunci Romania putea sa astepte in zona ei de siguranta pentru o oferta mai buna.


PS: Clasa politica (adica toata) e precum un copil de 3 ani la gradinita,scandal,cearta,se arata cu degetul,interese meschine,exemplu spaga cateva kg de carne de pui wtf.
Schimbati clasa politica,ridicati Oameni de valoare,si care vor doar binele Romanilor,nu al lor si al cunoscutilor!

Edited by ZDNEJ, 20 November 2013 - 16:37.


#195
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostZDNEJ, on 20 noiembrie 2013 - 16:33, said:

PS: Clasa politica (adica toata) e precum un copil de 3 ani la gradinita,scandal,cearta,se arata cu degetul,interese meschine,exemplu spaga cateva kg de carne de pui wtf.
Schimbati clasa politica, ridicati Oameni de valoare, si care vor doar binele Romanilor, nu al lor si al cunoscutilor!

Ca sa schimbi clasa politica (care este "dupa chipul si asemanarea electoratului") ai nevoie de un electorat harnic, curat, citit, cu bun simt, cu respect pentru proprietate si nivelul cultural ridicat, cu respect de sine.... etc. Mai simplu zis, "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere".

#196
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View PostZDNEJ, on 20 noiembrie 2013 - 16:33, said:

Daca nu constientizezi adevarata valoare pe care o ai atunci cand te duci la masa bogatilor vei fi tratat precum un cersetor,
Dar ce te faci daca atunci cand te duci ai belciugul pus pe nas si cei care te chiama te trag de el?

#197
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Sunt unele popoare care nu accepta belciugul si nu pun pe primul plan umplerea matzului astazi, ca maine om mai vedea ....

#198
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Eu am tot zis ca suntem o natie cu lacune privind educatia si cultura !
Acum sunt doua variante de unde putem incepe corectarea, de sus de la politicieni, sau de jos de la copii. Bineinteles ca de sus ar fi mai simplu, dar este efemer, vor veni altii cu aceleasi metehne. Stiu ca drumul de jos este mai lung si mai greu, dar se pare ca este singurul care va da roade.

Noi ca popor trebuie sa ne schimbam in profunzime !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate