Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Info Provence (Franta)

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
Salut,

as avea nevoie de putin ajutor din partea voastra, a "connoisseur-ilor".

Ma gandeam sa fac un mini tur al Frantei in jurul zonei Provence - Alpi, printre care sa asist si la 1 -2 etape din Turul Frantei de anul acesta (probabil etapa de la Alpe d'huez). Inca ceva de specificat :merg cu masina personala. [dupa 15 iulie]

Dat fiind restrictiile bugetului ma gandeam sa aleg optiunea: camping pentru cazare. (si aici vine prima intrebare):
   1.>>> Ce campinguri din zona Provence imi recomandati ? ( aici ma gandeam ca as avea nevoie de 2-3 campinguri care sa reprezinte cartierul general pentru ceea ce as avea de vizitat in subzona din zona Provence ).... (cand ma gandesc la camping ma gandesc la natura , peisaj , miros de lavanda, liniste si nu in ultimul rand la mai ieftin :) )

Bineinteles ca alegerea campingurile ar trebui facute si in functie de zonele pe care vreau sa le vad:
  2,>>> Ce locuri credeti ca merita vazute in aceasta zona ? (nu ma gandesc neaparat la acele orase de pe coasta de azur ci mai degraba la acele sate de la tara din Franta, la castele, la obiective naturale gen Calanques,...)

3.>>> Cam in cate zile pot vedea esentialul si ceea ce conteaza din Provence / Alpi ?

4.>>> Ceva comentarii la faptul ca merg cu masina persoanala ? (ar trebui sa iau in calcul riscuri ce nu le iau in calcul la noi in tara?) <nu stiu/ intreb si eu>

Momentan atat pana acum.
Mai vorbim si in functie de raspunsurile voastre :)

#2
biscatrix

biscatrix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 24.04.2007
O sa plec si eu peste cateva zile intr-o tura prin Franta, obiectivul principal fiind Provence. Cu exceptia a 4 nopti in camping, restul vor fi la pensiuni (rezervate de ceva vreme). Campinguri gasesti peste tot, sunt multe si probabil majoritatea sunt faine. Noi vom sta 2 nopti la Verdon langa lac si 2 la intoarcere la Cinque Terre.
La punctul 2 iti recomand satele din Luberon (de ex. vezi aici: http://www.theluberon.com/), cheile de la Verdon, calanques de langa Cassis, Pont du Gard, Avignon, etc. Daca ai suficient timp poti iesi si la mare. Noi vom merge vreo 3 zile in zona Hyeres - La Lavandou (inclusiv insula Porquerolles). Sunt plaje faine acolo si nu e nebunia, fitele si preturile exagerate de pe Coasta de Azur
La 3 nu-ti pot raspunde. Depinde de fiecare. Pentru noi asta va fi a patra tura in partea de sud a Frantei si tot o sa ne mai ramana o gramada de locuri nevizitate.
La 4 tot ce trebuie sa faci e sa conduci ca in Europa, nu ca in Romania. Si cand iti calculezi bugetul pentru drum sa iei in calcul si autostrazile si parcarile, nu doar combustibilul.
In perioada Le Tour-ului o sa ai mari probleme cu gasitul cazarilor, inclusiv in campinguri. Asta daca incerci sa stai aproape.
Un alt sfat e sa ai tot timpul la tine o "trusa de prim ajutor" cu mancare (ceva conserve). Cu exceptia oraselor mari, pe acolo mananci cand vor ei, nu cand vrei tu. Adica gasesti de mancat doar la prinz intre anumite ore si seara. Si orele alea s-ar putea sa varieze de la orasel la orasel. In rest, mai gasesti doar boulangerii, dar si de croissanti o sa te saturi dupa o vreme. Nu vei gasi kebab, fast-food sau altceva cum e prin alte locuri din Europa.
Oricum, e foarte faina zona si ma bucur ca mai sunt romani ce vor sa o viziteze.

#3
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
Multumesc mult biscatrix pentru raspuns.

As intra putin in detalii, sper sa ma poti ajuta.

>>> Imi poti face ceva recomandari de pensiuni ? (ma refer aici la acele care poate nu se gasesc pe site-uri gen booking.com)...(fiind a 4-a tura probabil ca o sa stai la aceleasi pensiuni ca si in datile trecute...sau?!). Daca asa e, imi poti spune si mie acele pensiuni te rog?

>>> referitor la "Campinguri gasesti peste tot, sunt multe si probabil majoritatea sunt faine" : Stiu, din ce am  vazut pe net... sunt foarte multe, atat de multe incat te cam fac sa nu mai stii exact ce vrei (ce-am observat -poate e doar o parere subiectiva- modul de prezentare a campingurilor pe net este destul de alambicata si deloc structurata). ce-am vazut e ca multe dintre ele (in special cele de la 3 stele in sus) in sezonul de varf cer ca sa stai cel putin o saptamana la ei...lucru ce nu mi-ar conveni. Stiu ca poate parea putin prosteasca intrebarea dar...cum gasesc aceste campinguri? (via reclama de pe autostrada / sosea , via GPS, via documentare inainte de a pleca). Eu as prefera varianta 3 si de aceea, iti cer dat fiind experienta ta / voastra cu aceste campinguri , imi puteti sugera si mie niste campinguri punctuale incare pot sa stau si o zi - doua (nu neaparat o saptamana).. Apropo..."Cinque Terre" e cel din Italia ?!

>>>Multumesc mult de raspuns cu privire la punctul 2. Foarte util si punctual.

>>> referitor la 3 ---> speram la un astfel de raspuns din partea "connoisseur-ilor" :)

>>> referitor la 4 ---> Ok, de acord cu tine cu mentiunea ca as incerca sa evit autostrada (nu neaparat din motive economice , cat din motive mai "artistice" (altfel intri in atmosfera zonei--sau ma insel ?!)

>>>Multumesc mult de acele sfaturi cu mancarea (chiar nu prea m-am gandit la asta), oricum foarte bine de stiut.

>>> referitor la "In perioada Le Tour-ului o sa ai mari probleme cu gasitul cazarilor, inclusiv in campinguri. Asta daca incerci sa stai aproape." -> Sunt constient de asta si poate si de asta vreau sa fiu pregatit dinainte si-mi bat putin capul. De asta si as vrea doar 2 etape anul acesta (in anii viitor poate mai multe, in functie de experientele din acest an :) ).

Background-ul intrebarilor mele este acela ca eu stiu Franta doar de la televizor datorita turului si doar ce-am mai putut vedea de la ~10.000 m inaltime. La televizor ti se prezinta o imagine (care e si reclama) si care imi place foarte mult. Stiu ca realitatea nu e ca la televizor. Adica : sa zicem castelele de pe valea Loirei ....prezentate foarte frumos, dar nimeni nu prea iti zice de ce aglomeratie... (atat pe autostrada in apropierea lor ) ca sa nu mai vorbim de castelele respective. Sa zicem iti planifici o zi pentru 3 castele de vizitat, dar...realitatea iti zice ca tu cu greu spre seara intri la primul castel....si spre seara te mai si gandesti ca nu mai ai unde sa mananci ca doar ti-a zis cineva pe forum ca "nu mananci cand vrei tu, ci cand vor ei" :)


Merci.

#4
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,546
  • Înscris: 14.04.2008
citeste si cele 30 pagini din ''Franta'' ( pe pag. 2 ) , vei gasi informatii utile .poti sari peste ce nu te intereseaza , deci ramane mult mai putin de citit .
apoi , revino cu intrebari .

#5
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
OK dariuscha...

Merci

#6
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
intr-adevar, informatii f multe si OK in special despre zona Coastei de azur...

Sa zicem ca acum am un overview asupra ce-as vrea sa vizitez, problema inca e cu locurile de cazare (despre care aminteam si in precedentele mesage)
:
Ce-as avea eu nevoie este poate este cineva care sa-mi ofere un raspuns de genu:

- ca sa vezi obiectivele x1, y1, z1 ai putea sa te cazezi la campingul C1 sau pensiunea P1 (ce sa reprezinte "cartierul general" pentru acele obiective ce pot fi vazute in 1 sau 2 zile si se afla la o distanta de sa zicem 50 km de "cartierul general")
- ca sa vezi obiectivele x2, y2, z2 ai putea sa te cazezi la campingul C2 sau pensiunea P2
....

stiu..ce vreau eu pare ca e cam "mura-n gura", dar cred ca cel mai bine e sa iei o decizie bazat pe feedbackul unor oameni care chiar au fost acolo

#7
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,546
  • Înscris: 14.04.2008
tu stii cel mai bine cate persoane mergeti , cam ce-si doreste fiecare sa vada , ce buget aveti , ce ''tabieturi'' , etc.  . nimeni altcineva nu poate hotari pt tine .
in plus , zona e fabuloasa . ce sa alegi mai intai ?
ai primit deja o sugestie : luberon . si nu e rea deloc, e chiar perfecta . + http://www.luberon-en-provence.com/
pt cazare  si  documentatie , incearca si :

http://www.provencew...r/e/provpil.htm
http://www.bienvenueenprovence.fr/
http://www.beyond.fr/

un sfat : nu rata macar o piata intr-un sat provencal.pt luberon  http://www.thelubero...luberon-markets
http://www.provenceg...ffres-18-1.html

Edited by dariuscha, 10 June 2013 - 16:24.


#8
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
OK. multumesc.

daca mai e cineva dispus sa-si povesteasca experientele de prin Provence il astept cu interes si placere :)

#9
nickro

nickro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 17.08.2006
Sugestii de la cineva care a stat 2 ani in Provence.
http://vacantevacant...eu-de-provence/

#10
MikyMi

MikyMi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.06.2013
merci nickro, mi am mai facut un cont ca nu aveam destule :)))
incerc si eu sa te ajut, daca pot - 1.mi se pare super tare ca te duci cu masina, e cea mai buna solutie sa vezi Provence. nu as intra pe autostrada decat daca te grabesti, nu vezi nimic, as merge pe traseul de prin sate desi e drumul mai lung, uneori mult mai lung, dar merita zic eu, desi probabil o sa vreti sa va opriti peste tot si nu mai ajungeti in veci la destinatie :) eu asa eram. atentie la trafic, francezii de sud nu prea semnalizeaza. trec strada pe unde vor, si toaat lumea le da prioritate, nu prea se claxoneaza (cred ca in 2 ani am auzit 5 claxoane, daca le am auzit si pe alea). daca e weekend o sa prinzi piete prin sate/orase deci o sa mergi ca melcul (in unele sate piata e lunea sau martea, in altele joia, cam pana pe la 2).

2. te duci dupa 15 iulie deci nu rata lavanda. cea mai mare intindere mov am vazut o la Valensole (langa Riez, spre Verdon). am scris aici, poate te ajuta - http://vacantevacant...calea-lavandei/
in iulie e si perioada festivalurilor lavandei, gasesti o lista acolo

3. eu n as rata Luberonul, macar cateva sate ca ele s vreo 40 la numar, iti recomand Gordes, Roussillion, Lourmarin, Lacoste (sunt cam unele langa altele  - http://vacantevacante.com/tag/luberon/)

4. langa Luberon sunt si Fontaine de Vaucluse (daca va place muntele) si L Isle sur la Sorgue, foarte faine amandoua - http://vacantevacant...luse-la-source/

5. daca tai Luberonul, spre Manosque, ajungi in Verdon. zona e superba, iti recomand Sainte Croix si Moustiers Sainte Marie - http://vacantevacante.com/tag/verdon/ (e aproape de Valensole, e lavanda si acolo, in drum spre Sainte Croix de la Moustiers, sau spre Les Palud)

6. in zona Marsilia - golfurile sunt foarte faine, le poti vedea cu masina sau cu barca. iti recomanda Cassis si drumul de la Cassis spre La Ciotat ( http://vacantevacant...l-marii-cassis/)

7. daca ajungi in zona Saint Remy, nu rata Les Baux de Provence si Fontvielle (aici castelul e superb) - http://vacantevacant...is-fontvieille/
http://vacantevacant...ux-de-provence/

Sunt o multime de sate, orase, timp si bani sa ai (poate ai timp si de Camargue)

8. despre camping....n am stat, dar stiu ca e unul fain in zona Verdon, cu tot ce vrei, de fapt campingurile francezilor arata bine (cica aici ar fi toate campingurile din zona Verdon - http://www.campingverdon.com/), si aici cateva din Luberon - http://www.provence-...gs-luberon.html
http://www.luberon-a...ements/campings

9. mancare - restaurantele sunt destul de scumpe in Provence dar la amiaza au varianta meniul zilei care e decent, de la 8 la 20 de euro in functie de ate feluri de mancare vrei, unul sau 3 (francezii au program, mananci intre 12 si 15, dupa aia inchid si deschid pe la 17, 18 sau 19, depine de loc). la supermarket mie preturile mi s au parut la fel ca in Romania (in unele sate sunt deschise in lunile de vara, 7 din 7, duminica pana la 12, in altele se inchid duminica si sambata e program scurt, oricum mai tarziu de 8 nu mai gasesti nimic)  
Apoi mai peste tot o a gasiti sandwic uri, fast food, boulangerii (unele au mese in interior, servesc si sandwic uri), dar repet, atentie la program, noi am cam ramas flamanzi pana ne am obisnuit cu la vie en rose


PS - in Alpi am fost o singura data, la Vars - http://vacantevacant...m-printre-alpi/
Iar Coasta de Azur e si ea uriasa, sunt o multime de locuri care merita vizitate, mie mi-a placut mult Menton, Eze, Saint Paul. Nisa iar e foarte faina si poti vedea orasul fara sa cheltui o avere. Nu cred ca merita sa bateti drumul la Saint Tropez, e luuuung. asta e cam tot ce am vazut noi pe riviera - http://vacantevacant...coasta-de-azur/

v am zapacit asa-i? :D e complicat pentru ca sunt foarte multe locuri, trebuie sa va decideti ce anume vreti sa vedeti si sa faceti un traseu. in functie de traseu cautati si cazare. eu as intra pe site urile oficiilor de turism din localitatea x in care ajungeti sau vreti sa stati o noapte, doua, la sectiunea hebergement, au de la hoteluri pana la camere, vile, camping

#11
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
@nickro ->  merci ,am sa citesc.

@MikyMi, ce sa zic ?! >>> mult prea tare comentariul tau, am sa studiez in detaliu.

hmm.. eu mi-am facut in mare o idee de traseu: -> Ce parere aveti , recomandati sa dau skip la ceva , sa mai adaug altceva ? ma gandeam la ceva de genu:

ziua 1 ora 22:00 -plecare
ziua 2 - Prima noapte de cazare in Postojna Slovenia
ziua 3- vizitat pestera+masa+drum (plecare in jur de 13:00)
ziua 3- ajungem in zona Nisa in jur de ora 22:00
ziua 4 +5- vizitam zona Costei de Azur [monaco / nisa / eze / grasse]
ziua 6- plecare spre Marseille + others + Cassis (Calanques) -> Marsilia seara
ziua 7 – vizitam Marseille si imprejurimi
ziua 8- plecare spre Aix en Provence + Avignon (cazare) (+others :castel)
ziua 9 – Avignon +plecare spre Mont Ventoux (cort)
ziua 10 –vazut etapa ciclista + cazare luberon
ziua 11 – vizitare luberon
ziua 12 – vizitare verdon
ziua 13 - others (verdon) + deplasare alpe d’huez + cazare
ziua 14 + dormit briancon
ziua 15+16-> home

- oare e prea mult coasta de azur ? si marseille? (ma gandeam ca daca tot o sa fiu prin zona sa arunc un ochi pe acolo, sau ?!) [adica intre lavanda si plaja aleg lavanda ----s-ar merita o zi in plus prin luberon - verdon ? ]

#12
sil200

sil200

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 23.01.2007
- eu as taia Aix an Provance.Mie nu mi-a placut.Este centru cultural dar capitala culturala anul asta este Marsillia.
-nu-mi place ca pleci tarziu si ajungi tarziu la destinatie.Eu prefer sa plec dimineata sa ajung pe la 5-6 dupamiaza sa ma cazez si apoi sa vizitez linistit stiind unde am sa dorm.
- pt. Avignion as aloca 3-4 ore in conditiile in care nu se viziteaza palatul papilor.In schimb nu as rata Pont du gard.
- N-as pierde timpul sa vad plutonul trecand pe langa mine ci as merge pe celebrele trasee din alpi.Vezi ca sunt reguli stricte privind orele de acces pe traseu si parcare.
- As sta mai mult in zona luberon, gorge du verdon si alpi.
Esti cam pe fuga tot timpul.Mia bine vezi mai putin si mai bine decat sa alergi si sa bifezi ca-i fost .

#13
MikyMi

MikyMi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.06.2013
Nici eu nu ma dau in vant dupa Aix dar parca nu e nici de taiat :)
Nu as rata, pe Coasta de Azur, Menton si Saint Paul de Vence ( langa Eze e La Turbie, simpatic si el).
In Marsilia  cred ca o zi e de ajuns (Notre Dame e foarte frumoasa, e gratis, portul, centrul vechi, si golfurile), daca stati inca o zi as recomanda Cassis si poate Martigues ( am scris ce poti vedea in Marsilia si pe langa, poate va ajuta - http://vacantevacant...tala-europeana/)
Avignon mi-a placut mult, dar e de plimbat asa...in nestire, ca sa simti orasul (poti trece apa cu barca, parca era gratis, e un parc peste drum de palat, palatul papilor mie nu mi-a placut, interiorul)
Daca va duceti spre Ventoux puteti opri si la Sault, plus ca drumul e plin de lavanda
Si Luberon si Verdon la greu, sunt 2 zone geniale
E cam pe fuga, o sa vreti concediu dupa concediul asta :)

Pentru ca va duceti cu masina - vedeti  ca in orasele mici/sate e jale cu parcarea. sunt putine, cu plata, in unele sate nu se intra cu masina. dar in altele, dupa ora 18.00 parcarea e gratuita (uitati va la aparat sa vedeti exact ce scrie. in Verdon de ex e groaznic, pana gasesti parcare...)

PS - pestera de la Postojna e geniala, e cam scump dar merita toti banii

#14
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,546
  • Înscris: 14.04.2008
pt postojna iti recomand sa cauti cazare in prestranek . pt 23e/pers. ( copiii au reducere ) vei gasi cazari ok cu mic dejun excelent . daca vrei fara m.d. , scade 5 . e doar la cativa km si e o zona rurala cu un farmec anume. incercati sa vizitati pestera in prima serie , iar daca vreti musai sa si mancati e un restaurant ok langa intrare .

pt provence e greu sa tai ceva de pe lista  , nimic nu e prea mult . sigur ca unele obiective sunt ''mai'' decat altele , insa alegerile sunt mereu subiective. asa vei descoperi ca iti trebuiesc cateva concedii bune ca sa vezi cu adevarat zona  si sa te bucuri in tihna de frumusetile ei . de ex. , arles nu e pe lista ta  , iar eu zic ca merita . si e aproape de fontvieille , les baux si st remy ( cu st paul de mausole ) .

vad ca acum nu mai exista posibilitatea de a comanda gratuit prin posta la oficiile turistice materiale informative , insa le poti accesa/descarca online . mie mi-au fost f utlie .

a!  nu rata in roussillon ''carriere d'ocre'' . si ar fi bine de stiut ca  in iulie are loc , pt cca 3 saptamani ,  festivalul de la avignon .

#15
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
da. multumesc mult.

cred ca o sa sar peste alpe d'huez. si o sa aprofundez mai mult zona (recomandarile voastre - imi plac foarte mult)

o sa mai revin cu intrebari ;)

#16
eugenm

eugenm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.01.2006
Exista o parte de Provence, pe care eu si sotia mea o adoram si care de cele mai multe ori nu este mentionata decat in contextul frumosului Saint-Tropez. Este acea parte de coasta pe care o regasesti in filme gen "A good year", un "conglomerat" de mici satuce medievale amplasate pe coline si dealuri cu privelisti uluitoare catre Mediterana si catre plantatiile de vita de vie, acea vita de vie care produce inegalabilul vin rose de Provence, vin care este la fel de bun si in cea mai obscura taverna unde daca nu esti atent treci pe langa. In aceste zone, gasesti de cele mai multe ori spiritul coastei, sa mananci acolo unde doar localnicii vin, sa parcurgi acele labirinturi formate de casele provencale, incarcate cu plante si intotdeauna deschise catre strada, suficient cat sa poti surprinde ca un instantaneu un crampei de viata "provencala" cu ochiul indiscret ... Cei din aceste zone nu isi doresc decat liniste si vin bun, de mancare nu mai vorbesc, oriunde intri este foarte buna, in cel mai rau caz, pentru ca asa este viata in aceasta parte de lume, astepti mai mult ca deobicei ... dar astepti cu un pahar de rose rece in fata ! Chiar si Saint-Tropez-ul, daca treci peste opulenta afisata ostentativ, are cateva stradute ascunse, linistite, care pot sa te tina in loc ore bune ... Frumosul Place des Lices, unde cel putin odata pe saptamana este un targ, de unde poti cumpara produse proaspete, haine si ce vrei si ce nu vrei ... Dar odata ce parasesti agitatul port poti sa urci catre Gassin, Ramatuelle, Cogolin, Gimaud sau Port Grimaud, unde poti intra in mici magazine manufacturiere sau poti opri la prima taverna care iti iese in cale si sa ceri menu-ul zilei acompaniat de un Chateau de Pampelonne rece (sau un pahar, piscine sau piche) ....

Nu mai vorbesc de superba plaja Pampellone ce se intinde pe cativa zeci de kilometri, unde se afla celebrele cluburi (beach clubs) Club 55, Nikki Beach, Moorea, etc, unde poti sa te rasfeti pentru o zi pe una din cele mai frumoase plaje din Mediterana.

Pe masura ce timpul trece si drumul va duce catre Marseille, trebuie sa opriti in satuce precum Le Lavandou, Bormes les Mimosas, La Croix Valmer ...

Asa ca sfatul meu este sa nu treceti cu nepasare de la Cannes sau Nice direct catre Marseille, lasand in urma zone incredibile neexplorate ... Mai bine mergeti mai multi ani la rand in diverse locuri din Provence decat sa incercati sa acoperiti o arie asa mare ... Sunt atatea lucruri de explorat, atat de mult vin bun de baut, atatea feluri de Moules de incercat incat drumul de la Monacco pana la Marseille este foarte lung Posted Image.

Poze din diversele localitati mentionate mai sus, facute dealungul mai multor ani (parca nicio piatra nu s-a miscat de la locul ei) :

Attached File  IMG_3950.JPG   526.6K   64 downloadsAttached File  IMG_7308.JPG   479.82K   57 downloadsAttached File  IMG_9228.JPG   369.36K   57 downloadsAttached File  IMG_9238.JPG   569.48K   56 downloads
Attached File  IMG_9240.JPG   408.53K   60 downloadsAttached File  IMG_9242.JPG   462.53K   58 downloadsAttached File  IMG_9267.JPG   504.24K   56 downloadsAttached File  IMG_9275.JPG   399.55K   49 downloads
Attached File  IMG_9277.JPG   469.62K   51 downloadsAttached File  IMG_9284.JPG   486.77K   50 downloadsAttached File  IMG_9293.JPG   501.12K   52 downloadsAttached File  IMG_9338.JPG   491.05K   53 downloads
Attached File  IMG_9347.JPG   542.99K   49 downloadsAttached File  IMG_9350.JPG   413.06K   50 downloadsAttached File  IMG_9351.JPG   579.42K   45 downloadsAttached File  P1040312.JPG   551.85K   45 downloads
Attached File  P1040316.JPG   495.66K   50 downloadsAttached File  P1040317.JPG   578.94K   54 downloadsAttached File  P1040336.JPG   537.35K   55 downloadsAttached File  P1040380.JPG   582.73K   52 downloads
Attached File  P1040381.JPG   700.71K   53 downloadsAttached File  P1040385.JPG   615.58K   50 downloadsAttached File  P1040442.JPG   668.18K   50 downloadsAttached File  P1040512.JPG   565.04K   53 downloads

#17
vanVlad

vanVlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.06.2013
Multumesc Eugen. O sa iau in considerare.

#18
biscatrix

biscatrix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 24.04.2007
Am revenit si eu. Frumos desi, din pacate, anul acesta a fost unul mai deosebit si lavanda nu era inflorita. Am gasit doar cateva campuri inflorite pe langa Valensole si Saignon. In mod normal de pe la mijlocul lui iunie trebuia sa fie inflorita.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate