Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala
 Laptop 17" - baterie buna

Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017
 Reglaj a

Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...
 Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...

Rulouri de aluminiu DIY
 

arch linux noob

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#19
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai cred ca a facut cineva misto de el de i-a spus de Arch....dusmani, ceva!

Edited by rich1974, 08 June 2013 - 07:07.


#20
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Sa foloseasca intai cateva luni o distributie mai normala. O sa invete ce e ala terminal, partitii, comenzi, etc. Apoi poate sa incerce si Arch. Intai in Vbox, normal.

#21
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
I-am recomandat ceva distribuții simple (#14), dar el insistă să-și instaleze Arch. Nu contează ce vrem noi, ci ce-și dorește el, așa că e bine să primească indicații la obiect.

Edited by shogun1, 08 June 2013 - 07:20.


#22
andrei_kick

andrei_kick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2013
http://gotux.net/arc...3-installation/
am urmat tutorialul si am instalat la final xfce cum zice acolo. am dat restart dar nu porneste interfata grafica. tot cu login de la consola imi apare. am configurat sa se deschida adica am dat uncomment la exec startxfce4.
am urmat tutorialul dar nu am interfata grafica.

lc_collate="c" ce inseamna?

VA ROG AJUTATIMA CA IUBESC LINUXU.

Edited by andrei_kick, 08 June 2013 - 09:21.


#23
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
The LC_COLLATE=C sets the default collation order to not fold upper and lower case together, not intermix dotfiles with normal filenames as a side effect of ignoring punctuation in the names (dotfiles are usually only shown if an option like -a is used), and the "$@" causes any parameters given to l to pass through as parameters to ls, so that all of the normal options and other syntax known to ls can still be used.

Ai fișierul ~/.xinitrc să-nțeleg? Cum arată, copie conținutul aici. Sau mai bine vezi documentația: https://wiki.archlin.../index.php/Xfce, https://wiki.archlin.../SLiM#Autologin

Nu ne fă să citim materialul respectiv de n ori, spune ce-ai instalat, dă detalii. Ai înțeles ce-ai făcut până acum?

Lasă declarațiile de dragoste pân' la primul update de sistem (https://www.archlinux.org/)... Posted Image

Edited by shogun1, 08 June 2013 - 10:05.


#24
andrei_kick

andrei_kick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2013
peste partea de instalat driver video eu am sarit pentru ca aveam ati si nu gaseam cum instalez pentru ati. acum am gasit. asta poate fi o problema? ca nu am driver video?
la fisierul xinitrc eu am dat uncomment doar la exec start xfce4, nu la tot ce era scris acolo adica: ~/.xinitrc
#!/bin/sh
if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then
  for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do
    [ -x "$f" ] && . "$f"
  done
  unset f
fi
exec startxfce4

#25
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Daca faci pe rand ce scrie acolo nu are cum sa nu mearga

sudo pacman -S xf86-video-ati

Edited by xxvirusxx, 08 June 2013 - 10:12.


#26
andrei_kick

andrei_kick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2013
si o alta intrebare: cand am instalat xfce mi-a zis ca sunt 35 de pachete. "select a number (default all):" am scris, all, mi-a zis ca nu-i un numar. asa ca am scris manual: 1,2,3,4,,5....35. e bine asa nu? si la xfce goodies mi-a zis ca sunt 18 si sa scriu un numar asa ca am scris : 1, 2,3,4,...18.

#27
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Apasa doar Enter.


Fac si eu ca shogun, ai sa vezi tu chinuiala dupa :)

Edited by xxvirusxx, 08 June 2013 - 10:15.


#28
tavitu

tavitu

    Fii și tu un super-erou: Vaccinează-te!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,847
  • Înscris: 16.02.2009

View Postxxvirusxx, on 08 iunie 2013 - 10:14, said:

Fac si eu ca shogun, ai sa vezi tu chinuiala dupa Posted Image

Am 4 masini cu Arch, si la ultimul update manual mi-a crapat doar VMWare pe o masina, ca e proprietar si nu e actualizat cum trebuie, nu ca n-as avea inca 2 programe de virtualizare care pot sa il inlocuiasca 100%, dar nu e situatia chiar asa de neagra cu o zici. Faptul ca din cand in cand crapa XYZ, si peste 2 saptamani vine un update care il repara e frumuseta Arch, nu stai 6-8 luni cu un bug care e rezolvat upstream.

O sa ma repet din nou, pt instalare se foloseste https://wiki.archlin..._User_Interface
Daca te loghezi in consola, si pornesti rulezi startxfce4 sau startx, porneste?
Eu unul recomand ca ma intai sa te asiguri ca functioneaza X, urmand sectiunea Test X din link-ul de mai sus.

Edited by tavitu, 08 June 2013 - 10:48.


#29
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Eu ma refeream ca se chinuie andrei dupa, daca reuseste sa-l instaleze.

Cat despre mine, cum nu am date pe sistemul de teste o iau de la zero pana se tocesc platanele la hard.....

Edited by xxvirusxx, 08 June 2013 - 10:53.


#30
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 09.08.2009

View Posttavitu, on 08 iunie 2013 - 10:48, said:

nu stai 6-8 luni cu un bug care e rezolvat upstream.
In Arch, bugfixurile vin tot din upstream. Ei nu patch-uiesc nimic. Sau, ma rog, incearca sa tina patchingul la minim.
https://wiki.archlin...ource_Integrity

#31
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Domnilor, mă refeream strict la faptul că va da de greu mai repede decât crede, și asta din cauza lipsei experienței/ cunoștințelor (să fim serioși pune întrebări la care ar trebui să aibă răspunsurile din documentația dată), nu c-ar fi Arch instabil sau păcătos! Trăiesc cu impresia că era preferabil să-nvețe Linux pe ceva mai simplu...

#32
andrei_kick

andrei_kick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2013
mai incerc sa-l instalez odata. ultimele intrebari:1) in ghid zice ca trebuie sa dau uncomment doar la exec start xfce4. asa e sau dau uncomment la tot ce gasesc in fisierul ala?
2)la un pas scriu "nano /etc/hsotname" si mi se deschide un fisier in care trebuie sa scriu ceva "add desired hostname" ce trebuie sa scriu?
asta e tot ce am nevoie acum. in rest am inteles tot. multumesc.

#33
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
1- Decomentezi linia ce corespunde cu ce DE/ WM ai instalat tu! De exemplu la mine e Kde.
https://i.imgur.com/YYROQ7W.jpg

2- Pui numele pe care-l dorești pentru sistemul tău.

LE: fii te rog atent la tastare, io-mi dau seama că ”/etc/hsotname” reprezintă /etc/hostname, dar bash (interpretorul de comenzi...) nu-și dă cu presupusul, trebuie numele exact al fișierului/ directorului/ comenzii/ etc.

Edited by shogun1, 08 June 2013 - 15:05.


#34
andrei_kick

andrei_kick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2013
nu pot sa cred. am reusit sal instalez si merge perfect. merge foarte repede si arata foarte frumos. problema era ca nu isnatalasem driverul video. singura problema e ca nu am sunet. care este driverul de sunet? nu imi apare nici fereastra cu difuzorul de unde sa aleg volumul si nici nu se aude nimic. multumesc.
a doua problema pe care am descoperito este ca  atunci cand ma loghez ca user obisnuit nu imi apare bara de sus. apar doar 3 icoane pe desktop cu home, file system si trash. deci nu pot porni nici macar consola nu am acces la nimic. unele programe le pot deschide doar ca user obisnuit.

Edited by andrei_kick, 08 June 2013 - 16:17.


#35
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Te referi ca nu ai bara de start sau ce?

Tasteaza in terminal
su
nano /etc/sudoers


Sub root ALL=(ALL) ALL

adauga

useru_tau ALL=(ALL) ALL

Apesi CTRL+X, apoi Y si restart

#36
tavitu

tavitu

    Fii și tu un super-erou: Vaccinează-te!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,847
  • Înscris: 16.02.2009

Quote

singura problema e ca nu am sunet. care este driverul de sunet? nu imi apare nici fereastra cu difuzorul de unde sa aleg volumul si nici nu se aude nimic.

https://wiki.archlin...hp/Sound_system

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate